Méh Erő Ébresztő! honnan indulj, mivel folytasd? Méh Tanítások Összegezve

Méh Erő Ébresztő! honnan indulj, mivel folytasd? Méh Tanítások Összegezve

Gyakran kérdezitek, hogy mivel érdemes kezdeni, vagy ha már megkezdtétek a méhetekkel való kapcsolódást, hogyan és mivel lehet érdemes folytatnotok. 

Első lépés: INGYENES VIDEÓK


Kezdésnek az ingyenesen elérhető videó anyagokat ajánlom. Egy Méh Tanításokat Összegző előadással, majd két videós gyakorlati tanítással, amiből elsajátítható egy nagyon hatékony és egyszerűen elvégezhető méh tisztító és töltő technika. A videókat itt találod>>>

Második lépés: MÉH ERŐ ÉBRESZTŐ KÖNYV


A méhes tanítások remek összefoglalása közérthető módon, kiegészítve a legalapvetőbb méh gyakorlatok és meditáció leírásával, egyéni nőiségtörténet megosztással, Méhnővér útravalókkal, áldó-megerősítőkkel. A könyvről itt találsz részletes leírást>>>

Harmadik lépés: MÉHKIRÁLYNŐ ONLINE TANFOLYAM


Blokkoldó és felépítő meditációk, otthon is biztonsággal végezhető méh gyakorlatok, de már olyanok, amelyek vezetést igényelnek. 2-3 naponta küldök távoktató anyagokat, melyek mint egy munkafüzet lépésről-lépésre segítenek belső méh munkádban. Előadás és meditációs hanganyagok egészítik ki az írottakat. A témák a fogantatástól, a születésen át, az anyasebek felismerésétől és gyógyításán át, a generációs női mintákon való munkát felölelőn haladnak a női méh 7 fázisán átívelőn.

Negyedik lépés: Méh Erő Ébresztő tanfolyamok 1-6 


Méh Erő Ébresztő tanfolyamok szintjei:

  1. Méh Erő Ébresztő – kapcsolódás és mélyebb munka a méhhel, testgyakorlatokkal, nőiségblokk oldó meditációkkal. 
  2. Méh Gyógyító – a női energiarendszer helyreállító technikái testi-energetikai-érzelmi-mentális-szellemi szinteken egy teljes holisztikus recepteskönyv. 
  3. Teremtő Méh – a női teremtő erő aktiválása
  4. Méh a Mennyek Kapuja – Szakrális Szerelem technikák
  5. Méh az Élet Kapuja – Szakrális várandósság, szülés technikák
  6. Méh mint Dimenziókapu – a magasabb dimenziókkal való kapcsolódás méh-papnő gyakorlata és technikái

Ötödik lépés:  Méh Erő Ébresztő Oktató


Az AranyAsszony Tradíció maghari méh tanítások irányzatát a Méh Erő Ébresztő néven hirdetett tanfolyamok, és annak oktatói képviselik egy tematikailag meghatározott egységes tananyaggal. A tanfolyam 6 részből áll és Méh Erő Körökként hivatkozunk rájuk. Ezek tehát önfejlesztő és öngyógyító tanfolyamok, csak működő és kipróbált gyakorlatokkal. Az oktatói maguk is végigjárták e belső folyamatot és elvégezték az oktatói felkészítés folyamatát. Előtte, vagy legkésőbb a csoportfolyamat során érdemes elolvasni a Méh Erő Ébresztő könyvet háttérnek. A tanfolyam személyes részvételben lehetséges, mert az oktató jelenléte, figyelme szükséges a belső folyamatok kíséréséhez, mert olyan gyakorlatokat adunk itt át, amit nem tartalmaz sem a könyv, sem a Méhkirálynő online tanfolyam. Ezek egyik felülete sem lenne alkalmas rá. 

Hogyan ismered meg őket? 

Bemutatkozásukban szerepel a Méh Erő Ébresztő oktató megnevezés. Ha bizonytalan vagy abban, hogy valaki hivatalos oktató-e kérdezz rá levélben. A Méh Erő Ébresztő könyvet náluk is megvásárolhatod személyesen.

Hatodik lépés: Méhnővérek


Az AranyAsszony Tradíció szerinti méhes tanításokat, méh papnői megközelítésből a Méhnővérek képviselik. Módszereik és használt eszközkészletük az AranyAsszony maghari tradíciót követi, de a képzésük során megismerik az egyetemes ide kacsolódó más papnői hagyományokat is, például Ízisz és Hathor, Ishtár, Anahita gyógyító papnői, a Dákini, Vörös Sátor és az Avaloni hagyomány vonalakat is. Az életmisztérium őrzői, a Női életút segítői. Női szertartásokat tartanak, szakrális női tanításokat adnak. Műfajuk az előadás, szertartás, egyéni nőiségsegítői módszerek (konzultáció, méh áldás, méh harmonizáló kezelés, stb.)

Méh Áldás szertartások

Az egyik hazánkban legismertebb megjelenési formája tevékenységi formájuknak a Méh Áldás, melynek szintén kötött menete van. Kötött – azaz a hagyományvonalon meghatározott tartalom és menet.

Egy méh tanításokat összegző előadás után, belső erős női energiarendszert aktiváló méh meditációban átadjuk a méhkontakt, méh tisztító és méh töltő gyakorlatokat, mely után következik a Méh Áldás szertartása. Szelíd mozdulatokkal érintjük a testet, amennyiben ez rendben van az Áldást kérő számára. 

A Méh Áldás egy szertartásban felépített EGÉSZségre hangoló gyógyító tér, mely a belső gyakorlatát végző résztvevőt saját maga által megfogalmazott célja felé segíti. Megtartott térben tudja átfordítani életproblémáját, oldani női blokkjait. Ezt a Méhnővérek szertartása segíti, ehhez fenntartjuk a gyógyító teret. A térben dolgozunk az elemekkel, az áldás erőkkel. 

Az egyéni Méh Harmonizáló kezelések során a Méh Áldás szokásos menetét kiegészíti egy komplex kristálygyógyító rendszer is, mely szintén e módszer jellegzetessége. A méh és a női energiarendszer tisztítása, harmonizálása, kiegyensúlyozása és töltése az alap, melyre a hozott női blokk feloldása, a megfogalmazott cél felé segítés a folyamat. 

Hogyan ismered meg a Méhnővéreket?  

Bemutatkozásukban szerepel a Méhnővér kifejezés. Szívesen ki is részletezik: Szakrális Női Tanító, Női Kör Vezető, Szertartásvezető. Örömmel viselik a Méhnővérek szimbólumát jelképező vörös-fehér medált. Fehér ruhában, az ún. Méhnővér ruhában tartják a méh áldást, méh szertartásaikat. Röviden büszkén képviselik a hagyományvonalat.

A megkülönböztetés 

Források és méh tradíciók

Amikor egy technikát megismersz, az mindig származik valahonnan. Az általam közreadott Méh Erő Ébresztő technikákat például onnan ismerheted meg, hogy azok vizualizációt, energiamozgatást, tudatos légzést mindig tartalmaznak  a belső tengely mentén és mindig az elemekkel dolgoznak. Egyetlen olyan irányzatként a nemzetközi méh tanítások között ezt az AranyAsszony maghari tradícióhoz kötik. A Méh Erő Ébresztő könyv angol fordítása tovább erősíti ezt. 

Belső erős női irányzatot képviselek ezzel, melyben mindig belülről építkezünk. Hogy ne legyetek függők senkitől, és állandó biztonságérzetet adjon a belül felépített és stabil méh támasz.  

Az elmúlt 20 év alatt megismertem a nemzetközi méh tanítókat és jó kapcsolatot ápolok velük, ezért kölcsönösen ismerjük egymás tanításait, az egyes tradíciók lényegét. Ezen vonalak többsége megjelent a közelmúltban Magyarországon is. Vannak olyanok is, akik saját fejlődési úton haladva találtak rá és alakítottak ki saját módszereket.

Belső erő – külső módszerek helyett

Bár működhet bármilyen technika mi fontosnak tartjuk hangsúlyozni a belső erőt, a saját forrással való kapcsolódást, a belülről építkezést ÉS a szelíd módszereket. 

Szelíd módszerek

Az általam képviselt és átadott tanítások, gyakorlatok ezért soha nem tartalmaznak fájdalmat okozó elemeket. Nem ugrálunk senki méhén, nem is lovaglunk rajta. Ilyen is van. Nyilván van, akinek ez a módszer működhet, én elhatárolódom ettől az iránytól. A kultúrában, ami nem magyar, megvan az oka, hogy miért működik. …és megvan a tradíciója is, hogy milyen felkészítéssel és milyen levezetéssel teszik. Nem egy esti programként van jelen az egyébként hosszadalmas rituálékra is épülő gyógyító eljárás. 

Akik merítettek belőle…és akik képviselik is a hagyományt

Nyilvánvalóan az Aranyasszony Iskola évei során sokan fordultak meg az egyes résztvevők között. Ahogy az lenni szokott, ki csak önismereti-önfejlesztő céllal, ki nőket segítő céllal képzésként-továbbképzésként. Vannak közöttük a tanításokat tisztán képviselők és hagyomány hordozók, vannak közöttük mondjuk úgy – külön utat járók, leválók. Vannak közöttük, akik megtisztelik a hagyományt a forrásolással, és vannak, akik nem. 

Ha fontos a hagyományvonal tanítása, akkor olyasvalakihez fordulj, aki képviseli azt. Ha bizonytalan vagy a Méhnővérek oldalán utána tudsz nézni a végzettek névsorának, illetve kérhetsz ajánlást is.

Remélem ezen összefoglalással sikerül könnyebben átlátni és a megfelelő pontokon tovább kérdezni egy tisztább kép alapján.

A méh tanításokat mindenképpen érdemes megismerned, legalább az első két szinten, hiszen az az alapvető női egészséget fenntartani tudó, női erőinkkel élni tudó tér. Önmagadért és szeretteidért, éleszd fel alvó méh erődet!
Méh erő ébredj! Méhedből fakad kiapadhatatlan erőforrásod. Ébredj, találd meg újra e forrást, hogy élhesd szabadon az erődet, megvalósíthasd álmaid. Képes vagy rá. Nő vagy, örökkön-örökké növekvő, fejlődő és tápláló nő. Növekedj, s növelj hát mindig, és áldott legyen a te méhednek minden gyümölcse. Nőként Te vagy a forrás, s belőled árad ki az életnek folyója.

 Kívánom, hogy nőként megismerd   erődet és tudj élni kiapadhatatlan   erőforrásaiddal önmagad,   szeretteid és a világ javára!

Szeretettel,

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta, személyiség integrációs tréner 

női önmegvalósítás specialista

Az AranyAsszony Iskola Vezetője

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!