Advent Negyedik Hete – Az arany középút!

Advent Negyedik Hete – Az arany középút!

Elérkezett Advent negyedik hete is, mely segít megértened a Mértékletesség erényét , és elvégezd az erre a hétre eső tudatosítást és önfejlesztést segítő gyakorlatokat.

A negyedik erény, vagy nevezzük inkább a tudatos élet pillérének, a mértékletesség. Mértékletesség persze úgy is mint tudnunk kell mindenből mértékkel fogyasztani, megfelelő mértékben akarni-és megcselekedni valami. Számomra a mértékletesség leginkább az arany közép megtalálásáról szól.

Egyfelől, az erények alapértelmezéséből kiindulva Advent tanítása az életről így hangzik:

Ha hallgatsz a belső hangodra és bölcsességedre (ld. első erény), képes vagy őszintén önmagadat adni (második  erény) elfogadva minden részedet, megnyilvánulásodat és hajlandó vagy megbízni belső erődben (harmadik erény), önmagadban, akkor képessé válsz a belső harmóniapontodat megtartani, az arany középúton járni (negyedik erény). Aki pedig meg tudja tartani a középpontját minden vihar közepette abban képes a szeretet igaz fénye felragyogni…és nem csak karácsonykor:)

Másfelől, az erényeket a harmonikus élethez kellő alap elemekként értelmezve:

1. ha tudod merre menj az életedben (az intuitív belső/felsőbb bölcsesség sugallta irányban),

2. az önmagadhoz vezető úthoz mindvégig igaz/hű maradsz  és folyamatosan elemzed min tudnál még változtatni, fejleszteni

3. hiszel abban, hogy képes vagy élni a szabad választás lehetőségével és hiszel abban, hogy az adott pillanatban úgyis a legjobb döntést fogod hozni(a rendelkezésre álló információ és megérzéseid alapján ez mindenképpen így van!, tehát el is hagyhatod a bűntudatot…az úgyis csak a múltban létezik)

4. akkor képes leszel meghozni a megfelelő változtatásokat az életedben és be fogod tudni fogadni a kellő változásokat (hogy az aktív és passzív teremtés egyaránt igaz legyen:), amiben olykor benne lesz a ló két ellentétes oldala, tehát a végletesség megtapasztalása… de hát a végletek ismeret nélkül nincs középút sem:) Tehát az ellentétek megismeréséből fogsz tudni középpontot és középutat létrehozni.

5. és így valóban megszületik a(z egyre magasabb rendű és tisztább) fény benned…azaz spirituális értelemben egyre közelebb kerülsz valódi igaz énedhez. Kitágul a valóságod, mert aki igazán szeret, annak már nincsenek megkülönböztető jegyek, annak már csak EGYség van.

GYAKORLAT:

Most vedd elő ismét az Advent első hetében összeírt dilemmáidat, nehézségeidet… válogasd ki azokat, amik nem oldódtak meg a három hét alatt és nézd meg a fennmaradtakat, hogy melyikkel kell valóban foglalkozz…ami tényleg prioritás és tényleg tenned kell a megoldódásáért… határozd el magad ezen a ponton, és dönts úgy, hogy megváltoztatod a valóságodat/a probléma csak egy bizonyos nézőpontból és többnyire csak neked probléma/, dönts úgy, hogy azon az életterületen, ahol a tünet(=probléma) jelentkezett meggyógyulsz. Fogalmazd meg mit szeretnél egy egyszerű, jelen idejű, kijelentő egyes szám első személyű mondatban…Nyilvánítsd ki az akaratodat,mintha az már megvalósult volna… ezzel programot adsz az elmédnek,hogy a valóságodat ahhoz alakítsa…. a HOGYAN-on most ne aggódj, arra az élet szokta meghozni a megoldásokat….Jobban mondva a megoldások most is ott vannak, de mivel az elméd nem volt rá fókuszálva, nem vette észre őket:)))

A kapcsolódó, videó üzenetet nézd meg hozzá, hogy teljes legyen a kép:

https://www.facebook.com/everness/videos/878992842278462/

LESZ FOLYTATÁS?

IGEN! Az adventi időszak és az erről szóló írásaim előkészítették az év méltó zárását és az új év köszöntését… konkrétabban gyakorlatokkal még jelentkezem az új év beköszönte előtt…figyeld az oldalt! :)))

***

Kiegészítés a numerológiai és tarot-vonatkozásokról:

A Mértékletességnek saját kártyája van a tarot-ban, a 14-es. A kártya képén (Rider-féle) egy angyal áll, aki az élet vizét öntögeti az egyik kehelyből a másikba. Két kehely, két féle megtapasztalás, két féle valóság és két féle víz…ennek elegyéből jön létre az EGYféle, homogén folyadék. Más tarot ábrázoláson a kártya neve: ALKÍMIA:)))

Érdemes a numerológiai vonatkozást is megtekinteni kiegészítésképpen: A 14 az egyes és a négyes elegyeként az ötöst adja ki, ami a változás száma… Az 1 az aktív teremtő erő, az égi akarat kinyilvánítása., a 4 a földi, fizikai síkú megvalósítása az égi akaratnak/tervnek… és ugye ebből jön létre a változás maga. Először van az ige/a szándék/az akarat majd az erre épített földi megvalósulás, mely együtt létrehozza a fejlődést és haladást!

Az 5-ösről még azt kell tudni, hogy az arany közép száma… lévén az 1-9-ig tartó skála, amivel alapvetően a numerológia dolgozik, középső száma…ÉS mint tudjuk az arany középút vezet a fejlődéshez, önkiteljesedéshez!

…és a slusszpoén numerológia rajongóknak:

Add össze az erényekhez kapcsolódó számokat, egyszerű számokként, és láss csodát:

(2+8+2+5=17) 17-et kapsz, ami a tarotban a Csillag  kártyája, az univerzum sugallatáé és támogatásáé… és az új megszületéséé… Nem beszélve a 17-es numerológiai értelmezéséről, mely szerint 17 krisztusi szám… A 17 pedig 1+7=8, a végtelen, a teljesség megszületése a földön. Mindez karácsonyra, a fény születésének ünnepére teljesedik be, mert ugye a folyamat a 4 adventi héttel karácsonnyal (a keresztény hagyomány szerint Jézus és ezzel a fény születésével) teljesedik be.

***

Szeretni tanul az emberiség

…újra és még mindig, egyre tökéletesebb módon.  Szeretni, olyan módon, melyben a szer- megtartásával (szer = az Isteni fény és bölcsesség) úgy tudunk jelen lenni, ahogy az a másik embernek a legjobb és hű igaz önvalónkhoz.
Az ajándékok sorában Rád is gondoltam, fogadd hát szeretettel még három írásomat. Hozzanak megpihenést és stresszmentes, a pillanatra nyitott ünnepeket!

Hogyan őrizd meg a belső harmóniádat az ünnepeket alatt? Avagy hogyan legyen stresszmentes a karácsonyod!>>>

Gondolatok az ajándékozásról…avagy miért igen!>>>

Szeretet-varázslás karácsonykor – igazán női lélekhez illó feladat:)>>>

A Belső Alkímia tanításainak következő része január 28-án lesz az UNIO  Mystica témájában a Misztikus Rózsa soroztban.

A Mennyei Rózsa

Avagy a  Rózsakert, mint az alkimisták legfontosabb szimbóluma

ELŐADÁS * MEDITÁCIÓ * SZERTARTÁS

2023.12.28

Részletes információkat a program oldalán itt találsz jelentkezési lehetőséggel:
A következő alkalmunk a 4. kapu az Unio Mystica jegyében jegyében lesz, ami az Eggyé válás különböző fejlődési szintjeit mutatja majd be az egyéni életúton és a párkapcsolati úton. 

Ha nem jelentkeztél a sorozatra, akkor a 4. alkalomra külön itt lehet jelentkezni:
Rosa mystica 1 - négyzetes (4).png

Szépséges élményeket kívánok az otthoni rózsa rituálékkal! 

Áldott, a rózsa szentségében megélt karácsonyt kívánok Neked!

Szeretettel,

Pozsgai Nikoletta – Nikol

Megosztás Facebookon

“Advent Negyedik Hete – Az arany középút!” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Aranyos Nikolka!
  Nekem, csak most jött át, amit az adventi készülődésről írtál!
  És megint csak a sírás lett belőle, ahogy elolvastam. Mert a vége, amit mondasz, hogy megszülessen bennünk az új, a Fény, és az öröm, a boldogság, az összeszorította a szívemet!
  Vágyom a Boldogságra! Talán, mindennél jobban vágyom reá!
  De most, ahogy a bölcsességet, a belső erőt, és mértékletességet olvastam, az a felismerés született meg bennem, hogy valószínűen, NEM JÓ HELYEN, nem jó formában, nem jó megfogalmazásban keresem azt!!!
  Ebből kellene tudnom, megszabadulni!
  Kártyát sem vetettem még soha, semmilyent sem.
  Csak azt látom, hogy mintegy délibábot, úgy kergetem a magam meggyőződéseit, ami, ugyanúgy lehet téves, mint bármilyen más, eltorzult válaszom.
  Rabja vagyok a vágyaimnak, és a rab ember, semmilyenképp nem lehet szabad!!! Sem döntéseiben, sem cselekedeteiben. Ez is törvényszerű.
  Keresem a választ, és nem jól keresem. Mint, ahogy a Bibliában is írva van, : ” kéritek, de nem jól kéritek!… ”
  Lehet ezen, valahogyan segíteni???
  Köszönöm, hogy meghallgattál engem!
  Szeretettel: Anikó.

  Válasz
 2. Kedves Nikoletta és mindenki más olvasó!
  Nekem ez az advent olyan felismeréseket hozott, mint sok generaciós beidegződés felismerése, megértése, elfogadása és elengedése.A felismerés könnyeket csalt a szemembe, tudtam azt, hogy a szüleim csak akaratukon kivül vezettek téves útra.
  En a kommunizmus legsötétebb idején voltam kisgyerek és a három majpm hires mondasát sulykoltak belém, valószinüleg sog más ember is tudja: Ha valaki kérdezz, azt kell válaszolnod, nem tudom, nem láttam, nem hallottam.
  Vagy pl. Az aktuális rendszer szidása, a nyilas őrmesterekből lett pártkatonak állandó emlegetés. no nem a jo jellemük miatt.
  Hogyan tudtam volna meglátni azt,- ha nem láthattam!!!- hogy mit művelek?A harc energiája jól müködött az ügyvédi hivatásomban, ott nagy sikereket értem el.
  Amint abbahagytam ezt a tevékenységet,szinte azonnal megteremtettem a harcomat a személyes körülményeimben.
  Most” megláttam” ezt és hálás szivvel gondolok ” ellenségeimre”, akiket azért teremtettem, hogy tükröt tartsanak, ma már tisztán” tudom”.
  Ma már “meghallom” a körülöttem élők valódi szándékát, mert nem a 50 evvel ezelőtti energiák találnak meg, tudatosodásom által magasabb rezgés vesz körül.
  Megtalált a ” Kapcsolati gyógyitás” és már megértettem azt is, hogy verbálisan korabban is gyógyitó volta, ezt ügyfeleim sokszor hangoztatták, de csak most tudatosodott bennem.
  Nikoletta, köszönöm, hogy vagy! Klára

  Válasz
 3. Kedves Nikoletta, kedves olvasók!
  Én éppen ezen az úton vagyok. Már tudom, hogy merre van az út, amit követnem kell, s hogy mit csinálokmajd, min fogok dolgozni a jövő évben, viszont az önbizalmammal problémák vannak. Azt hittem, hogy már rendben van, de a folyamatos “lehetőség keresés” – és az ügyre való rástresszelés csak azt okozta, hogy becsukódtak az ajtóim. Szoktam az internetes kártyajós programmal jósolni – bár valakinek ez nem elég, nekem viszont igen, elég sokszor volt már igaza ahhoz… 😀 Szóval a kártya azt mondogatta, hogy most a pihenésnek van itt az ideje, hogy ne keverjem össze az erőgyűjtést és a megfeneklést… egy héten keresztül folyamatosan ezek jöttek, míg végül kénytelen voltam beadni a derekam, és végre pihenni. (S átadni a sorsnak, az angyaloknak az ügyet egy kicsit.) Nagyon rossz volt, mert konkrétan elbőgtem magam a félelemtől. Azt gondoltam, hogyha nem én irányítok, ha nem ezen dolgozom akár egy napot is, az egész megáll, lehorgonyzik, és poshadni kezd.
  (Persze nem így van,mert amint elengedtem, megint jeleztek, hogy van mit csinálni, ami eddig nem volt.)
  És most, olvasom a te leveledet, és rájöttem, hogyha ezt egy héttel hamarabb olvasom, talán nem kell erőmnek erejével megfeszülnöm, hogy szinte összeroppanjak a félelem súlyától.
  Alapjáraton véve tudom, hogy meg tudom csinálni a dolgokat, de elvesztem – úgy látszik – a részletekben… Várom, hogy az újév előtt miről fogsz írni!
  Szeretnék az idén is okosan kívánni magamnak éjfélkor, ugyanis én szoktam. 🙂
  Tulajdonképpen az idei kívánságom teljesült. De körvonalazódik már a következő. 🙂
  Anikónak javasolnék egy jó újévi kívánságot: Boldog akarok lenni! Bármit is jelentsen ez… – én ezt kívántam magamnak. Már elmondhatom, hiszen teljesült.
  (Jó, nem volt egyszerű, sem pedig sima út, de sok olyan tényező át alakult, és kifejlődött bennem ennek hatására, amitől megjelentek az igazi céljaim, amikről valóban tudom, hogy az lesz a jó út!) És megnyugtatásul mondom neked kedves Anikó, az hogy itt vagy, az már eleve egy jó dolog! 🙂
  Várom a következő levelet! 🙂
  Csilla

  Válasz

Szólj hozzá!