Nem tudsz előre menni, ha visszahúz a múlt

Nem tudsz előre menni, ha visszahúz a múlt

A múltkor a Sorsról írtam nektek és azt hangsúlyoztam, hogy igenis lehetünk saját sorsunk meghatározói. Lehetünk életünk forgatókönyvírója, rendezője, és még főszereplője is. Így egyben.
Ehhez a kezünkbe kell venni az irányítást, de azt csak akkor tudjuk megtenni, ha úgy érezzük valóban mi vagyunk felelősek a sorsunkért.
Hogy lehetsz 100%-ban felelős az életedért?
Ez egy nagyon jó kérdés, ami szinten minden kineziológia kezelésen hozzám látogató kliensem és a tanítványaim is feltesznek.Lehet, hogy úgy érzed van, amiért tehetsz és van amiért nem. Ezzel elfogadod azt, hogy az életed kiszámíthatatlan, Te benne néha tehetetlen vagy. Amíg nem vállalsz 100%-ban felelősséget az életed alakításáért, a szavaidért, a megtett vagy éppen elmulasztott tetteidért, addig nehezen vagy egyáltalán nem tudod megvalósítani a céljaidat. Addig az energiádat a múltba fekteted és a sorsmintázatok felőrlik az erőforrásaidat.
Mi kell ahhoz, hogy valóban 100%-ban vállalhasd az életedért való felelősséget?

Szemléletváltás!

Bár az őseid génjeit örökölted…

 • rajtad múlik, hogy elfogadod-e a velük járó negatív sorsmintázatokat és velük szenvedsz-e tovább
 • rajtad múlik, hogyan viszonyulsz ahhoz a múlthoz, amit ők éltek, azokhoz a fájdalmakhoz, kudarcokhoz, amik őket sújtották
 • rajtad múlik, hogy mit csinálsz a mai napon, múltat ismételsz vagy jövőt építesz

A legfrissebb epigenetikai kutatások kimutatták, hogy DNS-szinten örököltünk minden genetikai mintázatot, s vele az elődeink gondolkodási, hitrendszeri, viselkedésbeli sémáit, elvárásait, életszemléletét ÉS pszichés tűrőképességét, stresszkezelő mechanizmusait, testi és lelki betegség hajlamait. Ugyanakkor azt is kimutatták, hogy ezen epigenetikai mintázatok megváltoztathatók például a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia, családállítás és drámamódszerek, valamint (többek között) a meditáció módszerével.
Mindig van választásod: változtatsz vagy a múltad ismétled tovább
Ez mindig a  Te  választásod marad. Ha el sem fogadod a szüleid múltját mint a részedet, akkor soha nem is tudsz előre fordulva a saját céljaid felé indulni. Addig a múlt visszatartó ereje blokkolja az erődet, és ugyanabban a témakörben, mintázati körben, elakadásban tart, mint amiben szenvedtek a szüleid, nagyszüleid.
Ezt keleten karma-körnek hívják és ismerik a családi karma fogalmát. Úgy tartják, hogy van egyéni karma, van családi és népkarma és van a lélek tudatosságához tartozó karma is. Amit talán nem hallottál, az az, hogy ezen karmák egymásra épülnek. Csak olyan egyéni karmát hoztál, ami beleillik a családod karmájába és a néped karmájába. Mindezek pedig tökéletes megfelelői a lelked karmájának, aki életről-életre egy bizonyos témán dolgozik.
A karma valójában gyümölcs

Nyugaton sokan tartanak a karmától, holott ez pusztán az ok-okozat törvényén keresztül való tanulást jelent. A cselekvés gyümölcsét pontosabban. Magyarul ezt úgy mondjuk “ki mint veti ágyát , úgy alussza álmát” vagy “aki másnak vermet ás, maga esik bele”, “ki mint vet úgy arat”. Egyszerűen csak a tetteink következményéről van szó, mely visszatér hozzánk.

A karma az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása, törvénye. Ez azt jelenti, hogy minden cselekedtünk egy annak megfelelő következménnyel jár, és minden, ami a világban történik az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelemben azt jelenti: cselekedet. S a cselekedet, azaz ok okozatot szül, s minden ok egy előzőleg létrejött okozatból ered. Így jön létre az ok-okozati összefüggések végtelen hálózata. A hindu felfogás szerint a karma nem egyenlő a sorssal, vagy az eleve elrendeltetéssel, hiszen az embernek saját szabad akaratából adódóan mindig lehetősége van befolyásolni a sorsát.

Nem vagy tehetetlen sem a  sorsoddal, sem a karmáddal szemben!

Pont az a dolgunk, hogy megértsük a tetteink következményeit és egyre bölcsebben cselekedjünk, egyre tisztábban és egyre magasabb százalékban felelősséget vállalva önmagunkért, gondolatainkért, szavainkért, érzéseinkért és cselekedeteinkért – az életünkért. Hiszen az életed nem más, mint leképeződése mindannak, ami korábban történt Veled, szüleiddel és őseiddel.

A kapcsolataink, a betegségeink is a belső mintákat követik! És ezt most a saját bőrödön is megtapasztalhatod, vagy saját szemeiddel láthatod:
Egy különleges megközelítéssel dolgozunk most szombaton (május 19-én) a SzInT napon. Rálátást nyerhetsz arra, hogy a testi tünetek, szervi bajok, funkcionális gyengeségek, testi-lelki-mentális betegségek mögött mi áll, hogyan fedezhető fel az ok-okozati viszony és hogyan oldható a gyökér ok.
Bár állítói helyek már nincsenek lehetőséged van részt venni ezen a napon, mint:

 • Résztvevő képviselő – aki mások szerveit, kapcsolatait, családtagjait jeleníti meg, miközben maga is oldja saját, ugyanazon területre eső problémáit (8eFt/nap)
 • Megfigyelő – aki a háttérben van, nézőként megfigyeli az egyes állítások tanulságait, de az állításokban nem kell részt vegyen. (3eFt/nap)

A nap során, ha megfigyelőnek jössz és úgy döntesz mégis szeretnél aktívan részt venni az állításokban lesz lehetőséged résztvevővé válni!

Ez az alkalom különleges, mert passzív megfigyelőket nem szoktam beengedni a SzInT alkalmakra.

Ha szeretnél jönni, jelentkezz ezen a linken és a megjegyzésbe írd be: résztvevő vagy megfigyelő szeretnél lenni:
Május 19. szombat: Személyiség Integrációs Tréning Egészség-betegség fókusszal>>>
 

Megosztás Facebookon

“Nem tudsz előre menni, ha visszahúz a múlt” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Kedves Nikoletta!
  Nagyon jó olvasni a cikkeidet erőt ad nekem. Viszont van most egy megoldásra váró feladatom amiben nem tudok /merek/ lépni. Állásajánlatot kaptam és nem tudom a döntésem mghozni, félek a változtatástól. A mult kisért a jövő bizonytalansága aggaszt. Hogyan lépjem meg a döntésem?
  Kérlek segíts nekem a Te általad megszokott bölcsességgel.
  Hálás köszönettel: Beleznai Kata

  Válasz

Szólj hozzá!