Sorsom-sorsom mond meg – Könnyű vagy nehéz lesz-e nékem?

Sorsom-sorsom mond meg – Könnyű vagy nehéz lesz-e nékem?

A SzInT állítások kapcsán sokszor szembesülök a Sors tanításaival, emberi választásokkal és azok sorsszerű következményeivel: elhallgatások, titkolódzás, kitagadás, háború, megaláztatás, bűntudat és szégyenérzet, meddőség, erőszak, megmagyarázhatatlan szorongás, pániktünetek, pénzhiány, gyengeség, életfókusz hiány, párkapcsolati problémák és még sorolhatnám.
Mindig izgalmas és lelkesítő folyamat kibogozni az életeken és/vagy generációkon át összegubancolódott szálakat, nyomára bukkanni egy-egy következmény, elakadás és nehézség mögötti okra. Az okok feltárulása után felemelő az oldódás folyamatát segíteni, megélni és a SorsTanításokat megérteni, bölcsességgé formálni.
A Sorsot gyakran nehéznek, lehúzónak éljük meg és tehetetlennek érezzük magunkat vele szemben. Sok száz állítás levezetése után, úgy látom, hogy a legfőbb tanítás a sorssal kapcsolatban:

Nem vagy tehetetlen a sorsoddal szemben!

Az állítások megtanítottak arra, hogy a Sors nem ellenségünk sokkal inkább legfőbb szövetségesünk. Ehhez azonban tisztelnünk kell az erejét, bölcsességét és elfogadnunk tanításait…IDŐBEN!

Sorsom-sorsom mond meg…mitől lesz könnyű vagy nehéz nékem?
Sokan kíváncsiak sorsukra, horoszkópot, elemzéseket olvasnak, talán még jósokhoz is elmennek. Nincs ezzel szerintem semmi baj, de a valódi választ sosem külső ember mondja meg! A válasz mindig Te magad vagy, és a válaszhoz vezető út hozza el a megértést. Az utat mindig meg kell tenned, készen nem kaphatsz bölcsességet…megélt tapasztalás nélkül az csupán ismeret, lehetséges út marad, s nem válik belső tudássá.
A Delphoi Jósda tanítása: Ismerd meg önmagad!
Az ókori görög jósnők sem mondtak választ, ellenben a jósdához vehető út és annak közismert felirata: Ismerd meg önmagad! elvezette a kérdezőt belső válaszaihoz. A jósdába vezető út egyfajta zarándoklat volt, melyben a megnyílást és megértést a jósnő – mint papnő – tovább segített szavaival, mozdulataival. A jósdába való megérkezés út volt a kérdező számára önmaga felé.
Ha nem is kell ma elmennünk ezért Delphoiba, a tanítását érdemes megszívlelnünk. Az önismeret az út a válaszokhoz. De az önismeret nem ér véget a tudatosan megismerhetővel!
Mi tartozik bele az önismeretbe?
Az önismeretbe éppúgy beletartozik az énkép feltárása, a személyiségünk szerkezetének megismerése, mint a tudattalanba merült belső gyermekhez tartozó megélések, az elfojtásra-elzárásra került régi fájdalmak, hiányzó minták. Hogyan tárhatod fel mindezeket és építheted újjá az énképedet? Olvasd el és végezd el a feladatokat ebben a könyvben>>>
És ez még mindig csak a felszín…mindezek mögött ott van a családi örökségünk, a hitrendszer, a gondolkodási sémák, a viselkedési mintázatok, melyet a DNS-ünkön keresztül a szüleinktől és azok felmenőitől örököltünk. Nem fordíthatunk hátat mindezeknek, mert azzal saját magunkat tagadnánk meg!
Út a teljesebb önismerethez és az önmagaddá váláshoz
A családtörténetem feltárása önmagam teljesebb megértését hozta. Megértettem, hogy miért viselkedem bizonyos módokon adott helyzetekben, miért nem megy ez-vagy az, hol vannak elakadásaim. Felismertem és átírtam mára megannyi a családomból hozott negatív mintát.
Közben átírtam a sorskönyvemet!
Egy-egy minta felismerésekor döbbentem rá, hogy milyen nagyszerű, hogy nem kell már abba az irányba menjek merre az őseim mentek. Nem szükségszerű elváljak, mint a szüleim és az ő szüleik tették, nem kell már önmagam visszafogjam (vagy inkább elfojtsam magam) nőként, mert van olyan párkapcsolat, amiben és ami mellett kiteljesedhetek. Nincs már kényszerítő erő, önszabotázs, mely megfosztana a szabad választástól, céljaim megvalósulásától.
A felismerésben és az újraírási munkában a kineziológia, a dráma technikák és a családállítás segített nekem a legtöbbet. Ezért lettem mára a TEK kineziológia oktatója, és Személyiség Integrációs Trénerként a kineziológia, drámatechnikák és a családállítás ötvözője.
Miközben önmagam gyógyítottam, gyógyítottam a felmenőket és leszármazottakat, sorsfordító pillanatokban fordítottam valóban az őseim által meghatározott irányokon. S ezt nem csak nekem sikerült, mi több nem is vagyok ebben az első:) sokak sorsfordító eredménye és örömteli életbe váltása tanúskodik ma már erről.

A következő SzInT állításon Te is kipróbálhatod az állítások sorsfordító erejét:
 Személyiség Integrációs Tréning Állító Napok>>>

Ha nem tanulsz szép szóval s szelíden, a sors leckéztet. De Te vagy a Választó, aki eldönti melyik úton halad; Te vagy a Sorsod Kovácsa, aki Sorsát Arannyá váltja!  Kívánom, hogy legyen erőd az őseid által meghatározott sorsmintákat átírva saját sorskönyvet írni!

Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta
személyiség integrációs tréner

Megosztás Facebookon

“Sorsom-sorsom mond meg – Könnyű vagy nehéz lesz-e nékem?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. koszi nikolka , mindig feltoltodok az írásaidtol a gondolatmenetedtol, most sem tudok magammal mit kezdeni de biztos eljon majd az is
    várom a leveleidet, sok szeretettel inka

    Válasz

Szólj hozzá!