Jó anya és jó szerető? A férfi vágya…a nő célja…Hogyan lehetséges ez? 2. rész

Jó anya és jó szerető? A férfi vágya…a nő célja…Hogyan lehetséges ez? 2. rész

Az első részben az anyaságba érkezésünk okozta belső és párkapcsolati feszültségeire tekintettünk rá, a második részben az anyaság és a szerető nő funkcióinak, szerepeinek összehangolásának hogyanjáról lesz szó.

Minden a szerelemmel kezdődik

Az anyaság fontos a női teljességünk megélése szempontjából, akár biológiailag válunk anyává, akár az anya szerepeink megélésről van szó. Egy meghatározó állomása, beavatása az életünknek. A gyermekünk avat bennünket édesanyává, de a szerelmünk, tehát a társunkkal megélt szerelem ereje adja az erőt és a lehetőséget a gyermek megfoganásához. Ezért szoktam azt mondani az AranyAsszony tanítások kapcsán,  hogy a szerelem a az a transzformációs erő, ami lehetővé teszi az új élet foganását, az új életünk kibontakozását, az új szerepeink felvételét.

A szerelem transzformációs ereje változást képes hozni és bennünket újabb életciklusba segít, életünknek újabb fejlődési szakaszát nyitva meg előttünk.

Kinél van a szerelem?

Van 4 női minőség, mely leírja a női életutunk optimális fejlődési irányát, meghatározza az egyes életciklusunk tartalmát és fő fókuszát. Ez a négy minőség: a leány, a szerető, az anya és a bölcs öregasszony (banya).

A leányban kezdjük meg életünket. Ez a felfedezés, önmagunk és környezetünk megismerés, a felnövekedés ideje. A szívünk álmait dédelgetjük, a távolik jövőbe képzeljük, tele vagyunk reménnyel, várakozással. Szívünk vágya tiszta és egyértelmű előttünk.

A szerető minőségébe a menstruációval átlépünk, és innentől a másik nem felfedezése, a vele való kapcsolódás az egyik legfontosabb életszakaszi megélésünk. Ekkor éljük meg a legnagyobb lánggal égő szerelmeket és a legnagyobb csalódásokat is. Óriási az intenzitás, a megtapasztalások sora. Ide tartozik a szerelem minden minőségében. Szerelemben, bódulatban, mámorban, önfeledtségben, az egymásban való érték-látásban szerzünk tapasztalatokat, élményeket. A szerető minőségben magában is óriási a változás. Kezdetben öntudatlan, váratlan, nagy intenzitású és nagy kilengésű érzelmeket tapasztalunk meg benne. Ilyenkor a szerető minőségének ereje, a szerelem transzformációs ereje tanít bennünket, ki vagyunk neki szolgáltatva, mert ural bennünket. Ha úgy tetszik kényére kedvére játszik velünk és bennünk.

A szerelem bódulatának színes tapasztalatai elvisznek bennünket oda, hogy képessé válunk az “érett szerelemre”, melyben meg tudjuk élni a szerelem transzformációs erejét, élet-teliséget adó mivoltát, az egymás valóság-látását. Ezt a fajta szerelmet már indukálni is lehet, azaz önmagunk is létrehozhatjuk először a környezetünkben a természettel való kapcsolódásaink során, majd a környezetünkben élő emberekkel kapcsolódva, őket valódi lényükben megcsodálva, elfogadva. A misztikusok szerint az érett szerelem képes odaadó szerelmet fakasztani gyakorlatilag bárkiben. Hogyan? Azzal, hogy a misztikus először önmagában hozza létre a szerelem, az életszerelem állapotát, melybe meghív másokat is és bennük is megindítja az életszerelmes kapcsolódási vágyat…először önmagukkal, majd a világgal.

A szerelem transzformációs erő

A szer-elem, mint az életet uraló és alkotó 5 elem egyike, különleges a többi között. A Föld, a Tűz, a Víz és a Levegő önmagukban alkotó elemekként vesznek részt, de csak az 5. jelenlétében lépnek egymással élet létrehozó, magasabb teremtő funckióba. Az élet létrehozó elemének is hívják ezért a szerelmet. Vele  és általa fogan az új élet. Bennünk nőkben… és általunk az életünkben a gyermek megszületésével és az új szerepeink felvételével (anyaság, apaság).

A szerető minőségének életszakaszi uralma alatt tanuljuk és éljük a szerelmet. Ilyenkor szárnyalunk, tele vagyunk lelkesedéssel, életkedvvel és kreatív energiákkal. Az élet csodálatos és benne minden úgy szép, ahogy van.

Azzal viszont, hogy a szerető életszakaszi tanítását átadja közben bennünk megszülető anyai minőségünknek, kár lenne, ha örökre veszni hagynánk a szerelem lüktető erejét, erőforrását. Bár a nőiségünk kiteljesedésének egy következő állomásához és szakaszához érünk a gyermekünk születésével, a már megélt és megismert korábbi minőségekkel (Leány és Szerető) is érdemes kapcsolódnunk, erejükből merítenünk.

Mit tehetsz, hogy újra magadba hívd a szeretőt?

1. Vedd észre és tudatosítsd a hiányosságot!

Ezt, ha nem teszed meg magad, akkor az életed fog gondoskodni arról, hogy megjelenjen a  szerelem témája az életedben. Fog róla gondoskodni, hiszen az élet alapvető részéről van szó, és ha te elnyomod magadban az egyik életösszetevőt, akkor az automatikusan vákuumszerűen behozza az életedbe a tapasztalást, mely megmutatja a hiányod. Ez megmutatkozhat úgy, hogy te leszel szerelmes, vagy úgy hogy a párod keres szerelmetes ölelést egy másik karjaiban. Az elsőt elnyomhatod, a másodikkal küzdeni leszel kénytelen. Talán jobb, ha magát a minőséget beengeded tudatosan, újra kapcsolódsz vele és ahol és amiben lehet megéled.

2. Éld a szerető minőségét a szerelemben

A szerető minőséghez tartozik maga a szerelem. Hívhatod a szerelmet azzal, hogy megnyílsz rá. Úgy döntesz, hogy helyet adsz neki újra az életedben. Eldöntheted, hogy a jelenlegi párkapcsolatodban vagy azon kívül szeretnéd megélni. Melyiket vágyod és melyikkel tudsz együtt élni. A legideálisabb persze az, ha a már meglévő párkapcsolatodba tudod újra behívni és megteremteni a szerelem újra fellángolását.  Ehhez már az is nagy előrelépés, ha a nőiségedben fejleszted önértékelésedet, önbizalomra teszel szert, büszkévé válsz a nőiségedre, csinosan öltözködsz és nőiesen viseled a ruháidat:) Teremts időt a vénuszi tevékenységeknek: szépségápolás, wellness, masszázs.

3. Éld a szerető minőségét a munkádban

A szerelem mellett vagy hiányában a helyett, mindenképpen jól teszed, ha a kreatív erőforrásaidat, az újat létrehozó képességedet aktívan tartod. Ennek egyik magától értetődő helye a munkád lehet. Teremts olyan feltételeket, hogy az új gondolataidnak, kreatív megoldásaidnak teret szerezhess a főnöködnél. Ha vállalkozó vagy egy kicsit könnyebb lehet a helyzeted, hiszen várhatóan eleve a saját kreativitásodból hoztad létre a vállalkozásodat. Tehát eleve színtere  lehet a szenvedéllyel végzett munkának. Itt arra kell figyelned, hogy a szerető minőségének elsődleges erőforrása a szerelem két ember között, és csak másodlagos a munka-szerelem. Tehát igyekezz elkerülni, hogy a munka-szerelem elvegye a lehetőséget és az idődet a valódi szerelem megélésétől.

4. Éld a szerető minőségét a hobbidban

Ha  munkádban nem is teheted meg, hogy kreatív legyél, a szabadidődben mindenképpen megvan rá a lehetőséged, hogy a magad ura legyél. Keress olyan hobbiszerűen végezhető, kreatív, de egyben kikapcsoló és feltöltő tevékenységet, mellyel feltöltheted energiatartályaidat és megélheted a “cselekvés örömét”, a létrehozó-alkotó erő örömét.

5. Kapcsolódj a szerető minőségével!

Olvass szerelmes verseket, hallgass szerelembe vivő meditációkat, szerelmes zenéket és nézz romantikus filmeket. Ha vannak tudatos teremtés rituáléid (pl. vizualizációs gyakorlat), akkor alkalmazd azokat a szerelem behívására az életedbe. Menj ki a természetbe (május különösen alkalmas erre a maga bódító virágillatával, buja növényzetével) és töltődj a természet élettel teli, energia dús életérzésével!

Extra tipp:

Ébreszd magadban újra a Szerető ÉletAdó minőségét, erőforrását május 19-én a SzeretŐ ÉN c. programjának segítségével!

Egy előadást hallgathatsz meg, melyek információs és élményszinten is azt szolgálják, hogy újra kapcsolatod legyen a benned élő “életmaggal”, képes legyél kivirágoztatni önmagad, kiteljesedni és, hogy mindehhez magadhoz vehesd a szükséges legfontosabb életerőt: a szer-elemét!

Bővebb információ a Szerető Én c. pünkösdi, esti programról>>>


***
Jó anya és jó szerető? A férfi vágya…a nő célja…Hogyan lehetséges ez? 1. rész tartalmából:

 1. A gyermekáldással a nő számára az otthon és az anyaság lesz az első és legfontosabb “funkciója”, szerepköre
 2. Szerepgazdagodásról van szó, nem szerepelhagyásról!
 3. Mi történik a  NŐben?
 4. Mikor jön el az “ébredési pont”?
 5. Mi történik a FÉRFIban?
 6. A gyermekáldás mint transzformáló erő férfi és nő életében
 7. Honnan tudhatod, hogy nem vagy kapcsolatban a benned rejlő Szerető Éneddel? 14 jellemző:)
 8. Mit tegyél, ha már 2 állítás igaz rád és a Szerető funkciódat nem éled meg?

A cikk első részét itt tudod elolvasni>>>

Megosztás Facebookon

“Jó anya és jó szerető? A férfi vágya…a nő célja…Hogyan lehetséges ez? 2. rész” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Niki! Te mindig meg tudod lepni az embert egy kis friss , pezsdítő eszmefuttatással ! 63 évesen szinte újra éltem a fiatalságomat, míg az írásodat olvastam. Nagy élmény volt , köszönöm! Ida

  Válasz

Szólj hozzá!