Pénz=Biztonság…mikor érezzük elégnek a pénzünk?

Pénz=Biztonság…mikor érezzük elégnek a pénzünk?

Pénz=Biztonság

Mikor érezzük elégnek a pénzünk?

 
Pénz és biztonságérzet
Néhány ismétlő sor a korábbi bejegyzésekből…
A pénzzel kapcsolatos biztonságérzethez is hiedelmek kapcsolódnak, azaz programok, melyek gyakran hangoztatott meggyőződésekhez kötődnek. A meggyőződés pedig ugye nem más, mit gyakran ismételt gondolatok sora. Ha ezt elfogadod, akkor innen egyértelmű a következő lépés. Ismételj olyan gondolatokat, amelyek előre visznek és segítik a boldogulásodat. Ezek az előrevivő gondolatok egy idő után a meggyőződéseddé válnak, melyek a reakcióid és a tetteid alapjaként valóban elvisznek oda, ahová menni szeretnél.
 

Alapvetően javasolt a biztonságérzetedet leválasztani, és a pénztől függetlenül dolgozni rajta. Azaz kialakítani egy olyan életfelfogást, melynek része, hogy bízol önmagadban és a gondviselésben. A fejlődésnek, változásnak soha nem lehet üdvös az, ha abból indulsz ki, hogy az adott dolgot miért nem fogod tudni TE megcsinálni.

 
A gondolat- és értékrendszer (röviden hitrendszer), ami benned ezidáig kialakult, megszabja, hogy jelenleg milyen pénzügyi helyzetben vagy és MARADSZ az életed során. Ha bármilyen változtatást akarsz pénzügyi téren, akkor változtatnod kell. 
A folyamatnak angyon fontos része a Célorientált  Pénzügyi Tervezés! 
Már önmagában a pénzügyek tervezésébe tartozik az, hogy a figyeled a kiadásokat-bevételeket, elemzed a költségvetésedet, és ezek alapján változtatásokat eszközölsz, de vannak a pénzügyi tervezésnek ennél nagyobb volumenei is.
Biztosra veszem, hogy ismered is őket: gondolj csak arra, hogy pl. egy, a havi készpénzáramlásodhoz képest nagy összegű kiadásra tettél félre. Ilyen lehet nagyobb értékű háztartási tárgyak, kisebb vagyontárgyak megvásárlása, egy nyaralás, egy utazás (pl. nászút), egy kocsi, vagy egy lakás megvásárlása. A nagyobb tételeknél mindig volt valamilyen vágyott cél a szemed előtt, amiért hajlandó voltál tenni. Ugye így ismerős? Az ember semmit nem tesz cél nélkül. A legfontosabb tehát annak megállapítása, hogy hová akarunk eljutni: vagyis a céljaink megállapítása, és a pénzügyi tervünk aköré való csoportosítása.
Egy hosszabb távú jövő tervezésénél, mely megalapozza azt is, hogy biztonságban tudd magad és szeretteidet a jövőre nézve.

  1. A jelenlegi vagyoni helyzeted rögzítése
  2. Az életciklusaid előre látása
  3. A hosszú távú céljaid meghatározása
  4. Az életciklusokat figyelembe vevő, hosszú távú célok elérését is biztosító pénzügyi terv elkészítése.

 

Pénzügyi tervezés

 
Ezen a ponton megállapítod azt is, hogy vagyonilag hányadán állsz az életed ezen szakaszában.
A pénzügyi tervezés során fontos előre látnod, és ezáltal figyelembe venned a jövőben várható életciklusaidat. Az egyes életciklusokhoz meghatározott keresőképesség tartozik. Gondolj arra például, hogy ha egy fiatal pár gyermeket szeretne, (cél) akkor előre kell tervezniük azt, hogy várhatóan a két kereset helyett egy keresetből kell majd megélniük, ráadásul extra költségek mellett. Tehát jó, ha előre tartalékot képeznek vagy kiegészítő bevételi forrásokat teremtenek a családi költségvetésnek. Ehhez nem kell más, mint odafigyelés és előre gondolkodás. Előretekintve látod, hogy várhatóan mi az, ami nagyobb kiadást fog jelenteni, mi az, ami negatív eseményként esetleg bekövetkezhet, és mi az, amit mindenképpen szeretnél elérni, illetve megfinanszírozni (pl. nagyobb lakás, nyaraló, nyaralás, beiskolázás, életkezdési támogatás, nyugdíjazás, öreg szülők megápolása stb.
 

Az életed során mindig vannak olyan álmok, vágyak, melyeket szeretnél megvalósítani, és amelyekhez pénz szükséges. Érdemes ezeket számba venni és olyan pénzügyi tervet készíteni, ami segíti a szükséges pénz megteremtését, rendelkezésre állását adott időre.

 

Tervezd a jövőd

Egyelőre az a kérésem, hogy legyen pénzügyi stratégiád a jövődre nézve, és amilyen pontosan jelenleg csak tudod, tervezd meg a jövődet. Lásd, hogy ha a jelenlegi helyzetedben maradsz, akkor milyen jövő vár rád és a gyerekeidre. Biztosra veszem, hogy ezen változtatni akarsz… ezért indulj el ezen az úton! Az is biztos, hogy a havi szintű megtakarítások alapvetőek a jövőd tovább építéséhez, a vagyonod gyarapításához, biztonságod megteremtéséhez. Tehát a stratégiai pénzügyi terved alaplépése a havi szintű megtakarítások elérése, majd a megfelelő befektetési formák megkeresése. A tervezést, a költségvetés ésszerűsítést, a havi szintű előre tervezést, a megtakarítás képzést, mint első lépéseket már most meg tudod tenni! Csak amikor már elérted az anyagi védettséget, akkor szerepeljen a tervedben a továbblépés! 
Az anyagi biztonság és függetlenség mindig ott kezdődik, hogy képes vagy saját magadat irányítani. Ennek a legelső lépése és legalkalmasabb gyakorlótere a szokásaid megváltoztatása! Azaz: a múlt szokásai helyett alakíts ki új szokásokat!
 


GAZDAG VAGY! JÓL-LÉT ÉS BŐSÉGTEREMTŐ EST

2022.08.08. 20.00-kor

Előadás…Blokkoldás…Bőségtudatosság

A csomag tartalma:

Vásárlás után azonnal kapod…

2.5 órás már felvett előadást,  pénzkezelési ismeretekkel

1 órás AJÁNDÉK Pénz Vonzó meditáció felvételt

1 db gyakorlati önfejlesztő könyvet, a Pénz Boldogít érkezik hozzád a futárral!- ingyenes belföldi szállítással

+

A Bőség Kapu energiájának csúcsán! 

Élő online zoomon 2022.08.08. 20:00-kor

1.5 óra blokkoldó és teremtő meditációra kapsz meghívást.

HA NEM TUDSZ OTT LENNI SZEMÉLYESEN az élő online zoom programról felvétel készül!

A csomagot az extra ajánlatokkal itt tudod elérni: https://shop.pozsgainikoletta.com/penzboseg

Csak a könyvet szeretnéd? Itt tudod elérni: https://shop.pozsgainikoletta.com/az-onmenedzsment-mesternoje-hogyan-ervenyesulj-nokent-a-21-szazadban

EXTRA JÓHÍR: 

Az áruházban történt UTALÁS UTÁN MEGKAPOD AZ ÖSSZES FELVÉTELT, HOGY HA SZERETNÉD MÁR MOST EL TUDD KEZDENI FELDOLGOZNI AZ ANYAGOKAT, így a meditációd már arról szólhat a közösség erejében és a 8:8:8 felerősítő energiájában, hogy valóban mi az, amit szeretnél, amin változtatni szeretnél, amiért a blokkoldást végzed majd! 


A PROGRAM RÉSZVÉTELI DÍJA

A Bőség Teremtő Program Extrákkal Program díja:

22 000Ft 

2.5 órányi pénztudatosság tanítás: önszaboztázs helyett hogyan teremts bőséget témában

az élő online est részvételi díja + annak hanganyaga

AJÁNDÉK pénz vonzó meditáció

 Pénz Boldogít című önfejlesztő könyv – Hogyan és miért segít valóban hozzá a pénz a boldogulásodhoz? 4800Ft  + ajándék postaköltség (1800Ft MPL futárral küldve)


Várlak szeretettel a Gazdag Vagy! BőségTeremtő napon:


Pozsgai Nikoletta kineziológus, életmód tanácsadó-és terapeuta, Szinkron Mester Coach, SzInT családállítás vezető
7 önfejlesztő könyv, köztük A Pénz Boldogít! – pénzszemléleti tanítások, pénzkezelési praktikák című könyv írója
A 3 szintű Tudatos Pénzkezelés tanfolyam oktatója (pénzügyi biztonság, pénzügyi stabilitás, pénzügyi függetlenség)   11 éve zajló Pénzkezelést segítő és Bőség Teremtő online tanfolyamok, workshopok és 14 éves pénz/bőség egyéni és csoportoknak végzett családállítás, oldás tapasztalatai a személyes pénzkezelési/bőség teremtő tapasztalatommal együtt képezik az alapját a praktikus, minden PÉNZ-SZINTEN fontos tanításoknak, gyakorlatoknak! Ezek alapján összefoglalom a 10 leggyakoribb okot, mi ott áll a pénz szűke hátterében, az előadásban pedig elmesélem és példákat is hozok rá, hogy felismerhesd a tiédetTudd meg nálad melyik, milyen mértékben hat.  Neked miért nincs elég pénzed?…és főként hogy lehetne? hogy engedhetnéd meg magadnak? hogy teremthetnél többet? Ezzel foglalkozunk  augusztus 8-án a GAZDAG VAGY! Bőség Teremtő ONLINE programon!

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!