A Pénz Boldogít?! Pénzszemléleti tanítások és pénzkezelési praktikák nőknek

A Pénz Boldogít?! Pénzszemléleti tanítások és pénzkezelési praktikák nőknek

A Pénz Boldogít?!

Hogyan és miért segít valóban hozzá a pénz a boldogulásodhoz?

Könyvajánló:

Életed és generációs háttered pénz tanításai Téged szolgálnak, és valóban elvihetnek a testi-lelki-szellemi boldoguláshoz is. Ha a pénzt nem imádod bálványként és nem is rettegsz tőle, esélyed nyílik a pénzzel jó barátságban lenni. A hatalom és az irányítás így nálad marad, és nem válsz kiszolgáltatottá, sem pedig a pénz függő áldozatává.

 A pénz kényszerítő hajtóerejével késztet fejlődésre, addig, amíg már nem tudod kikerülni a változást. Az életed legfőbb megoldandó problémájává képes felnagyítani magát, hogy átadhassa a boldogulásról szóló tanításait.

A pénz a legnagyobb és legbefolyásosabb tanítómestered. A kérdés az, hogy mennyi ideig kell szenvedve járnod a pénz iskoláját, és mikor veszed magadhoz a képzésed, fejlődésed irányítását, mikor teszed a pénzt szövetségeseddé az önmegvalósításod folyamatában.

 A Pénz Boldogít!   pénzszemléletet tanít, és pénzkezelési praktikáival hozzásegít először a pénzügyi stabilitás, majd az anyagi biztonság, végül pedig az anyagi függetlenség eléréséhez. A korábban külön munkafüzetben elérhető gyakorlatok most helyet kaptak ebben a könyvben. A könyvet olvasva felismerések sora tárul majd eléd, hogy mi akadályozta meg pénzáramlásodat, bőségedet; a gyakorlatok pedig segítenek majd feloldani az anyagi függéseket, követhető, irányított módon újratervezni az utad a pénzügyi függetlenségbe.

***

A könyv 4 800Ft, rendelhető itt a honlapon>>>

Végre a kezedben tarthatod, végre olvashatod nyomtatott formában is!

***

Az előszót már itt olvashatod:

Az életünkben mindent valamilyen motivációval teszünk. Ez az indíttatás lehet tudatosított, vagy a tudatalattinkból feltörő vágy, esetleg egy tudat-felettiből származó „elhívás”, de származzon bárhonnan, mindig a tetteink miértjét válaszolja meg. Ezért fontos, hogy felismerjük és megértsük belső mozgatórugóinkat, majd megkeressük azt is, hogy ezek merre mutatnak, mire indítanak, hová hívnak bennünket. Ahová igyekszünk, az lesz a célunk, ám sajnos nem mindig arrafelé haladunk, hanem sokszor teljesen máshová jutunk, mint ahová igazán szeretnénk.

Ennek a könyvnek a legfőbb célja, hogy megismertesse a személyes pénzkezelés fontosságát, mibenlétét, folyamatát és módszereit oly módon, hogy ezek segítségével bármely szakaszában át tudd látni az életed, és minden létező energiaforrásodat arra tudd fókuszálni, ami valóban fontos a számodra, és hozzásegít először a pénzügyi stabilitás, majd a biztonság, végül pedig az anyagi függetlenség eléréséhez.

A könyvben írtakat elolvashatod úgy is, hogy a felvetett kérdéseken nem gondolkodsz el mélyebben. Ugyanakkor azért írtam meg ilyen formán, kérdéseket, gyakorlatokat is jócskán elhelyezve a könyvbe, hogy a mélyebb átlátás, saját életedre és pénzszemléletedre vetítet megértés, illetve a pénzkezelési szokásaid megváltoztatásához is bőséges segítséget kaphass.  Tudnod kell azonban, hogy a szokásainkat a legnehezebb megváltoztatnunk. Ehhez kell a legtöbb idő és türelem önmagunkkal szemben. A tudatos pénzkezelés szokását ki kell alakítanod, és automatizmussá kell tenned, ezért nem lehet reális cél, hogy a könyv alapján rövid idő alatt átalakítsuk és megmentsük a világot. Tegyél meg mindent, hogy a lehető leghatékonyabban használhasd az itt tanultakat, ugyanakkor legyél türelmes önmagaddal és az eredményeiddel szemben, mert az elégedetlenség és a türelmetlenség gyilkolja a motivációdat és csökkenti az eredményességedet.

Mindezek miatt javaslom, hogy szánj több időt a könyvre és haladj lépésről-lépésre komolyan véve a benne foglaltakat, megfontolva a saját szokásaid és önkorlátozó hitrendszeri minták, gondolkodási sémák leleplezésére, majd átírására.

Nem vagyok pénzügyi tanácsadó és nem vagyok el-, vagy inkább lekötelezettje semmilyen pénzügyi szervezetnek, biztosítótársaságnak vagy banknak. Nem biztosítási, vagy értékpapír-tanácsadást végzek, hanem csak olyan pénzkezelési ismereteket adok át, amelyek nekem segítettek, számomra működtek és remélem, hogy számodra is fognak, vagy legalábbis fogódzókat nyújtanak és eljuttatnak a saját utadhoz!

Amit ebben a könyvben olvasol majd, azt mind személyesen is megtapasztaltam és a Tudatos Pénzkelés Tanfolyamom három szakaszának résztvevői (Pénzügyi Stabilitás, Tudatos Pénzkezelés, Anyagi Függetlenség) is saját bőrükön, saját pénztárcájukon tesztelték. Nagyon sok felismerést hozott a kineziológusként és személyiség integrációs trénerként végzett pénz-bőség állítások és oldások sora. A pénz családállítás módszerével történő számtalan felállítása és a látott családrendszerben betöltött szerepe vezetett el odáig, hogy a pénzhez fűződő kapcsolatunkat már generációs szintekről örököljük, a gondolkodás mintákat és szokásrendszereket már az anyatejjel szívjuk magunkba. Ezért a pénzügyi önismeretünket a családból hozott mintákra is ki kell terjesztenünk, a legtöbb esetben már ott érdemes a „gyökérkezelést” elvégezni.

A pénz boldogít!

Ezt a címet választottam a pénzszemléleti és pénzkezelési tanításokat adó könyvemnek. Nem azért, mert azt gondolnám, hogy a pénz önmagában boldogítana, a birtoklása elhozná a lelki békét vagy nyugalmat, elvezetne a boldogsághoz.

Hamarabb kell megtanulnod boldognak lenni, hogy a pénzben is örömöt lelj!

Mégis azt mondom, hogy a pénz végső soron boldogít. Hosszútávon a pénz igenis boldogít, mert olyan erőteljes, kényszerítő hajtóerővel bírva késztet fejlődésre, hogy egész egyszerűen nem tudod kikerülni a változást.

A kérdés sokkal inkább az, hogy mennyi ideig kell szenvedve tanulnod a pénz iskoláját.

A pénz kétségkívül hozzásegít a személyes biztonságérzet megéléséhez. Ha több pénzed van, mint amennyit el szoktál költeni egy havi megélhetési költségeidre és mellette vannak megtakarításaid, és főleg, ha vannak befektetéseid is, egyértelműen nyugodtabban fogsz élni. Ugyanakkor végső biztonságot semmilyen mennyiségű pénzösszeg nem fog biztosítani neked. Ahogy mondani szokás, „kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond”. Ugyanez a helyzet a nagyobb pénzösszegekkel is. Teljesen másképpen kell gondolkodod, kezelned a pénzt. Egy idő után – jellemzően az anyagi védettséged kialakítása után – a pénzt olyan módon kell fialtasd, hogy az dolgozzon érted és helyetted. Ez már egy egészen más dimenziója a pénznek, mint az, amikor a hóvégi számlákat nem tudod kifizetni.

A biztonságérzet nem a pénz mennyiségétől függ

A biztonságérzet sokkal inkább függ attól, hogy Te személyesen mekkora belső, lelki biztonságérzettel rendelkezel. Ha biztonságban érzed magad, megvan az önbizalmad és a magabiztosságod az élethez, akkor sokkal inkább leszel pénzügyileg is sikeres. Mindezek miatt az önismeret elmélyítése, a reális önértékelés kialakítása, a pozitív énkép felépítése kulcsfontosságú lesz pénzügyeid rendezése közben.

Az önértékelésed és az önbecsülésed mértéke nagyot nyom a latba

Minél jobban ismered magad, különös tekintettel pénzügyi önismeretedre, és minél erősebb az önértékelésed, stabilabb az önbecsülésed, annál könnyebben fogod tudni elkérni a munkád, a ráfordított időd és energiád árát, a szolgáltatásod vagy személyes jelenléted értékét. Az önértékelés növekedésével exponenciálisan nő a bevételed mértéke is.

A pénz az egyik legnagyobb tanítómesterünk

A pénz, mivel ennyire meghatározza korunk létbiztonságát, a legerősebb motivációvá vált. Ugyanakkor mindig zsákutcában jutsz, ha a pénz a motivációd bármilyen tevékenység végzésére. Ezt egyenlőre kérlek, hogy csak forgasd magadban, a könyv olvasása közben meg fogod érteni miért van ez így.

A legerősebb motivációnk a cselekvésre a pénz megszerzése, mert ezzel biztosíthatjuk a megélhetésünket, a fizikai szükségleteket, az elégséges életfeltételeket. Húsbavágó kérdéssé vált a modern társadalom jelentős része számára. A társadalom „kiváltságos felső tíz százaléka pedig oly gyakran megy akár a szó szoros értelemben ölre a hatalmi helyzete, a betöltött státusza miatt. A pénz nem csak elméletben, gyakorlatilag határozza meg az életünket. Ha hagyjuk.

Szerintem mindezeknek fordítva kell lennie, először kell rendet rakni belül, megerősíteni a személyiség alapjait, a negatív énképet pozitívvá tenni, önértékelést és önbecsülést megerősíteni. Ha a pénz segítségével kell mindezeket megtanuljuk, egyrészt nagyon nagy lesz a tanulópénz, másrészt könnyen rámehetnek a kapcsolataink, feladhatjuk közben önmagunkat – csak azért, hogy aztán mindent újra kezdjünk és egy olyan valóságot építsünk fel, ami  már közelebb van Igaz Önvalónkhoz.

A pénz tanítása elvihet a boldoguláshoz, majd a boldogsághoz is. Leginkább azért, mert kíméletlenül rámutat minden hiányosságodra, rossz szokásodra, önkorlátozó gondolkodásmintádra, az önszabotázsod okaira. Rámutat, megszenvedsz miatta, hogy aztán tanulva és okulva belőle egy magasabb szintre tágulva, több pénzt birtokolva újabb leckéket vehess.

Javaslom, hogy tanuld meg kicsiben kontrollálni a pénz áramlását. Ehhez kapcsolatod kell kialakítanod a pénzzel és meg kell majd figyeld azt, ahogy a pénzről gondolkodsz, ahogy a pénzzel bánsz. Ezen az úton egy ponton már érteni és osztani fogod a véleményem, hogy a pénz mint tanítómesteri jelenlét igenis áldás az emberiség számára. Kár, hogy sokan nem tartják annak, mert így nem is lehet áldásos a jelenléte a számukra. Helyette áldatlan állapotokat hoz a nélkülözése.

A pénz nemcsak, hogy áldásos lehet, ennél még egy lépéssel tovább megyek. A pénz bármi lehet, amit Te hozzá kötsz.

A pénz egy energiaminőség, Te teszed valamilyenné

A pénz „csak” egy energiaminőség. Az, hogy milyen előjelet raksz hozzá, meghatározza, hogy negatív vagy pozitív megéléseid lesznek-e veled kapcsolatban. Ekképpen a pénz, mint erőteljesen jelen lévő „töltés hordozó” megmutatja, hogy milyen viszonyulással éled az életedet. Kutatások százai bizonyítják, hogy a pesszimista embernek mindig alacsonyabb a jövedelme, míg minél optimistább valaki, annál magasabb a várható jövedelme is.

Nyilván hozzátartozik sok egyéb szükséges összetevő is a gazdagság receptjéhez. Az önismeret, az önértékelés, az önbecsülés, bizonyos személyiségvonások és az ősbizalom, az optimizmus, a pénzügyi intelligencia és a kapcsolati tőke mind kiemelten fontosak. Ezen a nyomvonalon haladunk tovább a könyv további fejezeteiben. Mindegyik összetevőről jócskán lesz szó.

Elöljáróban csak annyit kérek, hogy kezd el szokni a gondolatot, hogy a pénz igenis boldogíthat. Életünk és generációs hátterünk pénz tanításai végső soron minket szolgálnak és valóban elvihetnek a testi-lelki-szellemi boldoguláshoz is. Ha a pénzt nem imádod bálványként és nem is rettegsz tőle, esélyed nyílik a pénzen keresztül tanulni önmagadról. A hatalom és az irányítás így nálad marad, és nem válsz kiszolgáltatottá, sem pedig a pénz függő áldozatává.

Itt az ideje, hogy mi uraljuk a pénzt és ne ő minket!

Anyagi-lelki-szellemi értelemben is függetlenséget, a megtalált és megélt személyes értékek, beazonosított életcélok és jövőképed szerint felépített boldog, bőségben megélt életet kívánok Neked!

Kívánom, hogy ezen az úton a pénz bölcs tükörként és tanítómesterként segítse, egyengesse utadat!

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

személyiség integrációs tréner

A könyv szerzője

Ha szeretnéd ezt a könyvet itt tudod megrendelni:

Megrendelőlap a könyvekhez>>>

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!