Oldások, állítások, meditációk – mikor jön a változás? mitől válik végül jobbá az életed?

Oldások, állítások, meditációk – mikor jön a változás? mitől válik végül jobbá az életed?

Remélem sikerült meghallgatnod a 10 milliószoros napra készült ingyenes hanganyagokat és hasznát tudtad venni. Köszönöm a köszöneteket:) és az egyed meditációk kapcsán érkezett visszajelzéseket! Páran jelezték azt is, hogy bár használnak pozitív megerősítéseket, többször végeztek Hoponopono meditációkat, vagy jártak már többször családállításon és kineziológia kezelésen….mégsem érzik, hogy az életük megváltozott volna.
Oldások, állítások, meditációk – mikor jön a változás?
A változás egy folyamat – bár gyakran valamilyen konkrét eseményhez kötjük. Egy folyamat, mely megelőzi a következményként elérkezett változást – jó vagy rossz irányban egyaránt. Az oldó módszerek (kineziológia, családállítás, Személyiség Integrációs Tréning, stb.) segítik és felgyorsítják ezt a folyamatot, de a belső átalakulásnak mindig időre van szüksége. Szerencsére nem annyi időre, amennyi a negatív minták kialakulásához kellett – évtizedek, generációk, előző életek.

Képzelj el egy jéghegyet. Ha felülről változik az éghajlat, naposabb és melegebb lesz a levegő, akkor a jéghegy teteje elkezd olvadni. De mivel az egész jéghegy úszik a vízen és Te a tetején vagy, lehet, hogy nem fogod észrevenni még az olvadást sem, hiszen az elolvadt jégdarabok szépen visszafolynak a tengerbe. Alattad még mélyben ott a jéghegy további része, és bár felülnézetből vagy alulnézetből látnád, hogy a jéghegy egyre kisebbé válik, a szokásos nézőpontodból tekintve nem észlelsz jó darabig változást.
Azaz az önfejlesztés, öngyógyítás folyamatában sokáig teszi az ember a dolgát, felgyorsítja a változás folyamatát, de jól teszi, ha tudja, hogy időre van szükség míg az eredmények látszanak és érezhetőkké válnak.
A változásokhoz belső átalakulás szükséges
Személyes megélésekre, belső átalakulásra van szükség, mely során megváltozik a szemléleted, megváltozik a viszonyulásod. Az átalakulás belül történik, mely idő és kitartás igényes folyamat.
A belső átalakulás lépései és szükséges teendői:

1. A panaszkodás abbahagyása – azaz ne sopánkodj azon, hogy neked milyen rossz. Amíg panaszkodsz, addig leépítő spirálban vagy és egyre rosszabbul fogod érezni magad. ráadásul a pozitívan élők elkerülnek, a negatív (hasonlóan panaszkodó és szenvedő) emberek egyre többen gyűlnek köréd. Hasonló a hasonlót vonzza. Ha akarod a változást, akkor először abba kell hagyd a panaszkodást.

2. Személyes felelősségvállalás – amíg kicsinek és tehetetlennek érzed magad, addig mások a hibásak mindenért: a rendszer, a politikusok, a főnök, a párod, az anyád, az apád, a gyereked, a körülmények. Amíg őket teszed felelőssé a saját életedért, addig alárendeled magad nekik. Mivel ezek mind kívül vannak, mindig a külső körülményeknek, azaz mások akaratának rendeled magad alá. Ha felelősséget vállalsz a szavaidért, a tetteidért és felelősen hajlandó vagy látni azok következményeit, akkor rájössz, hogy ezeken senki más nem tud változtatni csak Te. Mert Te vagy az, aki a gondolataidat elgondolja, te vagy az, aki a szavaidat kimondja, te vagy az, aki a megélt tapasztalatokat így vagy úgy érzékeli, és te vagy az, aki mindezekre reagál valahogy. A körülményeket nem mindig tudod megváltoztatni (pl. haláleset), a reakciódat és a megélésedet mindig Te határozod meg. (ebben segíthetnek az oldómódszerek)

3. Pozitív gondolkodás – hogy el tudd képzelni, hogy a dolgok jól is alakulhatnak a világban, a családodban, a párkapcsolatodban, a munkádban, az egészségedben, stb.

4. Önmagadba vetett hit – hogy elhidd, TE is képes vagy változást előidézni és neked is sikerülhet előrelépned, számodra is sikerülhet a jól-lét megélése az élet minden területén. (ebben segíthetnek az oldómódszerek)

5. Mintafelismerés – a múltad önkorlátozó gondolkodási, érzelmi és cselekvési mintáinak felismerése – hogy lásd mi akadályozott meg eddig abban, hogy bármit is csinálsz változzon a helyzet (ebben segíthetnek az oldómódszerek)

6. Mintaoldás – múlt önkorlátozó gondolkodási, érzelmi és cselekvési mintáinak oldása – hogy többé ne akadályozzanak meg a továbblépésben. (ebben segíthetnek az oldómódszerek)

7. Új minták – hogy új irányokba tudj indulni, mert hiába tudod, hogy merre szeretnél menni, ha arra még senki sem ment a környezetedben és a generációs múltadban (kudarcok és fájdalmak nélkül). Új minták kiépítése nélkül nem fogsz tudni járni az új úton, akkor sem, ha elvileg már nincs olyan negatív minta, ami nem enged továbblépni. Meg kell tanulnod járni, ahhoz, hogy elindulhass egy úton. (ebben a kineziológia egyes megerősítő módszerei, a Személyiség Integrációs tréning, az ÉletReform Coaching)

8. Tettek – el kell indulj az új irányba – az új elmei minták (pl. pozitív megerősítő mondatok használata, meditációk) önmagukban csak előkészítik a lépéseid megtételét. Lépni neked kell, de a coach mint egy edző melletted áll, kísér, támogat és ösztönöz az egyes lépések megtételében.

9. Szokásminták átírása – át kell írd a korábbi szokásokat, hiába tudod, hogy merre akarsz menni, ismertél fel és oldottál önkorlátozó mintákat, mentálisan tréningeltél az új bekövetkeztére, vizualizáltad az új megérkeztét. Amíg nem cselekszel az új irányban, nem éled meg a fizikai szinten – lépésről, lépésre egyre többször, egyre jobban megerősödve az új irányban – addig a korábbi szokásaid egyszerűen visszakúsznak. A korábbi szokások, mivel a korábbi önkorlátozó mintákra épültek azokat építik vissza. Akkor is, ha már nem lenne rá szükség a karmád miatt, a generációs hozott családi mintázataid miatt, sem a saját önszabotázsod miatt. Tehát járnod kell azt az utat, amit vágyni jársz. El kell indulnod rajta és meg kell szoktatnod a testeddel, elméddel, hogy az biztonságos, ráadásul jó a számodra. Az ekkor érkezett először kisebb mértékű sikerélmények, jó tapasztalatok fogják valójában is működőképessé tenni, a gyakorlatban is megélhetővé tenni az új utakat. Ekkor viszont már nem csak mások látják rajtad a változásokat, hanem Te magad is észre veszed, hogy mennyi minden megváltozott körülötted. (Ebben a Személyiség Integrációs Tréning adhat plusz segítséget)

10. Sikerélmény – Az új szokásmintáidban gondoskodnod kell (igen, ez is a Te dolgod!) a sikerélményekről, a személyes örömélményekről és az önmagadnak való pozitív visszacsatolásokról. Ha nem érzed a sikereket, eredményeket, akkor nehezen tud megerősödni az új gondolkodási, viselkedési és szokásminta. A külvilág a változásainkra nem mindig reagál jól A mi változásunk  számukra kívülről érkező stresszt okozó, ezért negatív megélést hozó, ezért önvédelmi folyamatokat,esetleg támadási reakciókat generál. Ezért a közvetlen környezet általában egyszerűen nem alkalmas arra, hogy támogasson a változásaidban, megerősítést adjon. Ezért könnyebb támogató körben megosztani mindazt, ami a belső átalakulásod közben benned történik; hiszen ők veled hasonló utakon járnak, ugyanúgy nehéznek találhatják a saját környezetükben való önfelvállalást. Ezért ez a külső sorsközösség az átalakulásodat támogató szövetségesekből álló közösséggé válik.  A támogató közösség meg tudja adni a visszajelzést, a megerősítést, és visszaigazolhatja a változások mértékét, lépéseid sikerét.

A változás folyamata
S ha a változást szemléled, akkor látod, hogy először az érzelmeidben indul egyfajta változás. Olyannyira rosszá válnak a dolgok, hogy rá kell ébredj, nem jól van ez így. Felébred benned a vágy, hogy változzanak a dolgok körülötted. Ez beindítja a vágyat, hogy új ismereteket szerezz be. Felismered, hogy a régi tudásod, tapasztalásod, gondolkodási módod nem vált be. Legalábbis a mostani körülményeket eredményezte az életedben. Belátod, hogy szükséges változtatnod a gondolkodásodon, ehhez pedig új információkra, új ismeretségekre – egész egyszerűen a korábbihoz képes MÁS térre és környezetre van szükséged. Az újat, a mást megindíthatja benned egy-egy könyv, egy új ismeretség, egy önfejlesztő programon való részvétel, egy-egy tanfolyam elvégzése.
Mindezeket többször végigjártam már, ezért tudom, hogy minden változásunkban, a személyes átalakulásunk miatt szükségünk van tágabb nézőszögekre, támogatásra, inspirációra, kísérőre, vezetésre. Hogy ne kelljen egyedül és hosszú időn keresztül végigjárd ezt az utat, ezért érdemes önfejlesztő tanfolyamokat végezned. Ilyen a Célkitűzés-célmegvalósítás tanfolyam is, ami a fenti átalakulási lépcsőfokok végigjárására adja meg a vezetőszálat, vezérelveket, és ezekhez biztosít hátteret, az első lépéseidhez pedig támogató közeget.
A célkitűzés-célmegvalósítás folyamata – az én értelmezésemben – előkészíti azt a szükséges belső átalakulást, ami a célod megvalósításához szükséges. Ráébreszt a saját céljaidra, segít fókuszt találni, részekre és lépcsőfokokra bontja a célodhoz vezető utat.
A célkitűzés segít a célodat bepontosítani, reálissá és valóban megvalósíthatóvá részekre bontani. A célkitűzés folyamat során pedig cél megvalósító tervet is készítünk, mely akkor jó, ha kellően konkrét ahhoz, hogy ellásson tennivalókkal, de kellően rugalmas ahhoz, hogy ne rakjon rád óriási plusz terheket. Mindezekről szól elméletben és gyakorlatban az online is végezhető CÉL-KIT tanfolyam, melyről itt találsz bővebb leírást>>>
De a CÉL-KIT tanfolyam során nem állunk meg a célod megfogalmazásánál és a célterv elkészítésénél, hiszen itt kezdődik a  tennivalók és megélni valók java.
A célmegvalósítási folyamatodhoz is megannyi segítséget kapsz:

  • felismerheted eddig miért nem tudtál előre lépni, milyen hibákat követtél el a célmeghatározásaid és célmegvalósítási folyamataidban,
  • megismered mivel vagy motiválható és megtanulod, hogyan motiválhatod magad úgy, hogy eszedbe se jusson feladnod a célodat, mielőtt az megvalósulna!

Tarts velem a következő CÉL-KIT tanfolyamon, melyről itt találsz bővebb leírást>>>
Várlak azok közé, akik szeretnének iránymutatást és támogatást a belső változásokban, melyek meghozzák számukra a külső változásokat, az életük jobbá válását.

Kívánom, hogy az a  fizikai valóságot élhesd, amelyre szíved szerint vágysz, és segítelek az oda vezető úton!

Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta

Megosztás Facebookon

“Oldások, állítások, meditációk – mikor jön a változás? mitől válik végül jobbá az életed?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kedves Nikoletta!
    Ez a mai cikk a legjobbkor jött. 🙂 Éppen azon elmélkedtem, hogy vajon miért van az, hogy nagyon sok ember nem akarja a változást. Csak panaszkodik mindenre és mindenkire, de nem hajlandó semmin sem változtatni. Nem akar semmit sem kipróbálni, még akkor sem, ha egy karnyújtásnyira van tőle, és hogy megtapasztalja a jótékony hatását még tennie sem kell érte. Miért ragaszkodnak ennyire a fájdalmaikhoz, a szenvedéseikhez? És hogyan lehetne rajtuk segíteni? Kell egyáltalán? Vagy egyetlen dolgot tehetünk, megvárjuk míg a szenvedő megérik a változásra?
    A másik dolog, amit a saját életemben is megtapasztaltam, az az, hogy a változás valóban ellenállást, sőt támadást vált ki a legközelebbi hozzátartozóktól. Ennek miért “kell” így lennie? Nem az az alaptörvény, ha mi változunk, akkor velünk együtt változik a külvilág is?

    Válasz

Szólj hozzá!