A Női Önszabotázs Okainak összefoglalása – kiutakkal és megoldásokkal

A Női Önszabotázs Okainak összefoglalása – kiutakkal és megoldásokkal

Az összes kutatási eredményről készült videó felkerült már részeiben. Ideje látni a teljes képet!

Miért nem éljük meg mi nők azt az életed, amelyet szeretnénk?

Egy két éves kutatási folyamatot zártam le, melyet a Női Önmegvalósítás Kincsestárának nő olvasói segítettek válaszaikkal. A kutatásban több kérdőív adott alkalmat a női önmegvalósítás legfőbb jellemzőinek és gátjainak felmérésére. A két év alatt összesen 826 nő vett adott mély betekintést életéről önvallomás formájában. A második év fókusza alapján arra  a kérdésre kerestem a választ, hogy vajon mi nők milyen okok miatt nem tudjuk megélni azt az életet, amelyre a szívünk legmélyén vágyunk. tehát a kérdésekkel igyekeztünk még mélyebbre menni és a valódi okokat feltárni a nők körében.

A kutatás fő kérdései olyanok voltak, melyek valószínűleg Téged is érintenek:

  • Melyek a leggyakoribb önszabotázs okok a nők körében?
  • Miért nem éljük álmaink életét?
  • Miért nem sikerül az, amit eltervezünk és amire annyira vágyunk, gyakran óriási erőfeszítéseket és áldozatokat hozunk?

Összegyűjtöttem a kutatásban azonosított okokra adható segítségeket is:

1. ÖNÉRTÉKELÉSI PROBLÉMÁK

A kapott eredmények szerint az első és legfontosabb oka annak, hogy nem éljük meg azt az életet, amelyet önmagunk számára elképzeltünk a negatív énkép volt.

Azaz minden olyan önértékelési probléma, amely alapján nem hisszük el, hogy a vágyott jót mi is megélhetjük. Egyszerűen önmagunkat blokkoljuk, mert az elménk önvédelmi mechanizmusai gondoskodnak arról, hogy a hitrendszerünk visszaigazolódjanak a megélt tapasztalatainkban. Mindezek egyértelműen okaivá válnak a kialakult alacsony önbecsülésnek, önbizalomhiánynak, félelmeknek, szorongásoknak.

A külső valóságunkat addig alakítjuk, hogy a belső valóságunknak megfeleljen. Ha az érték és hitrendszert tettük magunkévá, hogy a pénzért meg kell dolgozni, akkor ennek meg is akarunk felelni, tehát állandóan többet akarunk dolgozni ugyanazon pénzmennyiségért. Ha azt láttuk gyermekkorunkban, hogy a nőnek a fakanál mellett a helye, első és utolsó dolga a családjáról való gondoskodása, akkor hiába vágyik arra a nő, hogy a munkájában is szeretné kiteljesíteni önmagát, ez a belső program vagy lelkiismeret furdalást fog benne kelteni és álladó őrlődést okoz benne, vagy eleve olyan helyzetet teremt maga köré, ami lehetetlenné teszi, hogy munkát vállaljon a család mellett, főleg olyan munkát, amelyben kiteljesedhetne.

Ha ezen a témán szeretnél dolgozni, megtenni az első fontos lépéseket, akkor a Pozitív Énképfejlesztő című könyv segítségedre lehet!>>>

2. ÖNMENEDZSMENT KÉSZSÉGEK HIÁNYA

A második ok, amely hátráltat bennünket, az önmenedzsment hiánya és/vagy gyengesége. Egyrészről az önmagunkért való kiállás, másrészről a saját életünk szervezésének és erőforrásainkkal való gazdálkodási képesség kíván jócskán tennivalót. Különös tekintettel az időgazdálkodás kihívásaira, az oly gyakori női pénzügyi nehézségekre és általában az energiánk/vitalitásunk nem fókuszált felhasználására.

Jó kezdés áttekinteni a témát, lépésről-lépésre gyakorlatokkal önfejlesztő munkát végezni az Önmenedzsment Mesternője című könyv segítségével>>>
Ezzel a témával foglalkozunk most kifejezetten vállalkozónői csoportban május 16-án, a Vészhelyzet okozta újratervezés/újraszervezés Önmenedzsment workshopon>>>

3. BELSŐ PROGRAMOK, ÖNKORLÁTOZÓ HITRENDSZEREK

A harmadik ok a belső programok, hitrendszerek, amelyek negatívan befolyásolják életünk alakulását. Azaz sikeres, kudarcos életstratégiákat tanultunk –e a szüleinktől és a közvetlen környezetünktől.  Itt elsősorban érzelmi blokkokról és tanult mintákról van szó. Az érzelmi blokkok terén olyasmiről van szó, hogy valamilyen történés, szituáció negatív megéléshez kapcsolódott az elménkben, ezért önvédelemből igyekszünk elkerülni az adott negatív élmény megismétlődését és az azzal járó kiváltó helyzetet, gondolatot, érzést, embertípust stb.

Személyes konzultációkon, kifejezetten blokkoldó módszerekkel (kineziológia több ága, rendszerállítás) tudunk együtt hatékonyan dolgozni. Olvass a hogyanokról a cikkben tovább>>>

4.  CÉLKITTŰZÉS PONTATLANSÁGA, A CÉLMEGVALÓSÍTÁSI FOLYAMAT BLOKKJAI, KUDARCA

A negyedik ok a célmegvalósítás szokásrendszerével kapcsolatos, amely vagy nem alakult ki, vagy blokkolt a működése. Ha a célokkal kapcsolatban nem látunk tisztán, nem tudjuk megfogalmazni életünk irányát, drasztikusan lecsökkentjük a változás esélyét és ezáltal a jobb életminőség elérésének lehetőségét. Egyszerűen nem vagy csak kevéssé tudjuk energiáinkat fókuszálni, a figyelmünket egy dologra koncentrálni, ezért szétesünk, életünk szétcsúszik, vagy egyszerűen csak úgy érezzük nem jutunk ötről-hatra.

A legkönnyebb megoldás elolvasni a célkitűzés és célmegvalósítás mesterkulcsait átadó Váltsd Valóra az Életed című könyvet, melyhez AKTIVÁTOR munkafüzet is készült>>>

5. NŐI ERŐFORRÁSOK HIÁNYOS ISMERETE

Ismeri-e és képes-e a nő a saját belső erőforrásait önmaga és a céljai megvalósításának szolgálatába állítani. Az erőforrásaink alapvetően 5 forrásból táplálkoznak, legalábbis a keleti medicina szerint. Ezekről írtam egy hosszabb cikket a Női-Erő-Forrásban is. A lényeg, hogy a táplálékon túl léteznek – sőt sokkal jobb, hatásfokkal működő – erőforrások, ilyenek a levegő (prána), a velünk született energia (mely a vesékben, a petefészkekben és a herékben tárolódik), és a chi (qi), mely az előző erőforrásokból és a kozmikus energiákból táplálja testünket. A nőknek ennél bonyolultabb az energiaellátása és van egy különleges energiatermelő rendszere. Kérdés, hogy mindezekről tudsz-e és használod-e őket a hétköznapjaid jobbá, aktívabbá, eredményesebbé tételében?

Egy nagyon jó módszerről energiafejlesztésre és egyben női erőforrásaid megismerésére, aktiválására a nőknek kifejlesztett mozgásforma megismerése, elsajátítása. Nézd meg a Női Energia Fitneszt itt>>>


Rendben, de melyikkel kezdjem?


Ha az eddigiek során nem érezted úgy, hogy egyértelmű merre tovább, akkor érdemes egy személyre szóló női coaching-életvezetési tanácsadást kérj. Ott átbeszéljük miben vagy, akciótervet és akár önfejlesztés tervet is össze tudunk állítani, hogy tudd, miben, hogyan, milyen módszerrel, eszközzel a leghatékonyabb az önfejlesztésed.

Női Coaching, női életvezetési tanácsadás, női karrier / női vállalkozás coaching-tanácsadás, Vállalkozónői mentorprogram, női önmegvalósítás tanácsadás személyes konzultációs lehetőségeiről itt találsz részletes információkat>>>
Ha úgy érzed el vagy veszve az életedben, nem tudod merre tovább, mi az életed küldetése, akkor ez egy nagyon átfogó segítség lehet:
Személyiség és életútelemzés, önmegvalósítás út tanácsadás egyben = PersonaScope elemzés>>>


A VÉSZHELYZET ALATT CSAK ONLINE TARTOK KONZULTÁCIÓT.


Kiút az önszabotázsból Előzetes

A talált öt legfontosabb gátló okra kifejlesztettem egy-egy megoldási stratégiát, melyet A Női Önmegvalósítás Tanfolyam során lehet megtanulni és a rendszeresen megrendezésre kerülő Személyiség Integrációs Tréningeken vagy személyes jelenlétet igénylő kineziológiai kezelésen lehet például a hátráltató blokkokon dolgozni.

A már megjelent 7 női önfejlesztő KÖNYV MELLETT TANFOLYAMOK, ONLINE TANFOLYAMOK, SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ is segít téged. 

Ezekről bővebben az alábbi linkeken olvashatsz:

Női Önmegvalósítás Tanfolyam indul május 3-án!>>>

Mire és miért jó a Személyiség Integrációs Tréning?>>

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!