Méh Fázisok 4 pontban

Méh Fázisok 4 pontban

Női Életutak…Méhfázisok

A méh, mint fizikai szerv állapotainak szakaszait a női életútnak megfelelő 4 fázis alapján osztjuk fel:

  • van a kezdeti, ún. alvó állapota,
  • majd az ébredő állapota a menstruációval, a felépülő, kiteljesedő állapota,
  • majd a kiteljesedett állapota, az anyai méh-állapot, ez a tápláló, szülő, teremtő méh-állapot,
  • és van az egyesek szerint összehúzódó-elengedő méh-állapot, amivel nem feltétlenül kell/lehet egyetérteni.

Tapasztalataim szerint a negyedik méh-állapot a még kiterjedtebb méh-állapot, a transzcendens méh-állapot. Abban az állapotban, amelybe a női életfázisokban a menopauza után kerülünk, a méhről egyáltalán nem igaz tehát az az állítás, hogy passzívvá válik, az aktivitása nem szűnik meg a vérzés elmúlásával. A méh energetikailag pulzáló mozgása felerősödik, miután a nő már nem menstruál, szakrális szerepét és működését tekintve a női dimenziókapu még szélesebbre tárul, a nő még inkább alkalmasabbá válik a transzállapotokra, a tudattalannal és a tudatfelettivel való belső munkára, valamint az összekapcsolódáson keresztül való gyógyításra, tanításra, az életbölcsességek leszűrésére és átadására.

méherőébresztő

A menstruációs ciklus megfigyelése fontos információval lát el bennünket energetikai és lelkiállapotunkról egyaránt. Ekképpen a női test látható-tapasztalható visszajelzéseként érdemes tekintenünk rá. A menstruáció – és különösen maga a vérzés mennyiségi és minőségi jellemzői – alapjául szolgálnak egészségi állapotunk figyelemmel követésének, és az egészségünkért tett változások visszajelzőjeként is fontosak számunkra. A hóvégi menstruációt megfigyelve láthatjuk például, hogy amennyiben intenzív és stresszel terhelt időszakot éltünk meg, a menstruáció is erőteljesebb, általában bővebb, sötétebb és akár darabosabb is lehet. Míg egy a saját ritmusunknak megfelelő, viszonylag harmonikus hónap végén valószínűbb a rövidebb, hígabb, könnyebb vérzés-lefolyás. 

A menstruáció 4 fázisa a ciklus időszaka alatt:

  • Alvó állapot: 7. – 14. napig, elsősorban regenerálódó, felépülő, felkészülő állapot. A női életút szakaszai közül a Leány időszakának felel meg.
  • Virágzó méh állapot: 14. – 21. napig, az ovuláció és a termékeny időszak, a méh regenerációs képessége létrehozza az újrateremtés képességét. A méh fázisok szerint ez a Szerető női minőségének és életszakaszának megfelelő méh állapota.
  • Gyömölcsöző méh állapot: 21. – 28. napig, a táplálás funkcióját éli meg, hiszen ilyenkor a női méh úgy viselkedik, hogy növeli a méh nyálkahártyáját, mert felkészül arra, hogy be tudjon ágyazódni a megtermékenyült petesejt, és úgy is tesz a testünk hormonálisan, mintha megfogant volna. A női életúton az Anya minőségének megfelelő fázis és életszakasz.
  • Kiáradó méh állapot: a 29. napon, amikor a felismert belső működések eredményeképpen – ha nem történt megtermékenyülés – egy másik hormonális működésnek köszönhetően beindul a méhnyálkahártya leválasztódása.
  • Transzcendens méh állapot. A ciklus 1-7. napja. Megjelenik a vérzés. A női életúton a Banya minőség, a Bölcs Asszony időszaka.

A Hold hatására menstruálunk?

A menstruáció, ameddig nem térünk vissza a teljes méh energiatér potenciálra, addig ideálisnak akkor tekinthető, ha leképezi ezt a négy fázist. Életünk, női ciklusunk alakítása a Hold és a Föld ritmusával összehangoltan működve tud a legoptimálisabban működni.  Amikor a női méh energetikailag kinyílt állapotban van, akkor rezonál a körülötte lévő változásokra, és leképezi azokat. Ezért a Hold által a Földre gyakorolt mozgás- és vonzástörvények és tömegtörvények értelmében reagál, és jó esetben vele együtt működik. Tehát nem arról van szó, hogy a Hold okozza ezt a változást, hanem arról van szó, hogy a Hold, a Föld és a Nap a Naprendszeren belül és azzal együtt a galaxisunkban egy meghatározott ritmust követ, amit számunkra a Hold szimbolizál, illetve ad át legerőteljesebben érzékelhető módon. A Hold érzékelteti velünk azt a ritmust, ami az egész galaxisban lüktet és pulzál.

Ébreszd méhed erejét, állítsd vissza női egészséged, aktiváld női teremtő erőd!

Tarts velem a folytatásban is!

KÉRD AZ INGYENES MÉH TANÍTÁSOK SOROZATOT!

1 Előadás + 2 Videó Méh Gyakorlat

Az előadásban a méh szerepéről, biológiai, szakrális, energetikai oldalról megvilágítva. A gyakorlatokban a méh tisztító és energetizáló legfontosabb és legalapvetőbb gyakorlatot adom át, amit minden nőnek ismernie kell!  Minden életkorban hasznos tudás!


Ha szeretnél immár a tanulás mélyebb terébe, az anyasebek és női vérvonalad gyógyításába megérkezni, sőt ennél is tovább jutni akkor a Méhkirálynő 9 hetes online tanfolyamot ajánlom neked!

Szeretettel hívlak a MéhKirálynő Online Tanfolyamra!

Részletes információk a 9 hét * 20 lecke * előadások, meditációk, hang és videófelvételek, írott anyagok és gyakorlatokról itt:

https://tudastar.pozsgainikoletta.com/termek/mehkiralyno-online-tanfolyam-plusz-konyv/


Váljék hasznodra, női EGÉSZségedre!

Szeretettel: Pozsgai Nikoletta kineziológus,

életmód tanácsadó-és terapeuta

személyiség integrációs tréner, oktató Női Energia

Fitness Mester Oktató

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!