Méh Fázisok 4 pontban

Méh Fázisok 4 pontban

Női Életutak…Méhfázisok

A méh, mint fizikai szerv állapotainak szakaszait a női életútnak megfelelő 4 fázis alapján osztjuk fel:

 • van a kezdeti, ún. alvó állapota,
 • majd az ébredő állapota a menstruációval, a felépülő, kiteljesedő állapota,
 • majd a kiteljesedett állapota, az anyai méh-állapot, ez a tápláló, szülő, teremtő méh-állapot,
 • és van az egyesek szerint összehúzódó-elengedő méh-állapot, amivel nem feltétlenül kell/lehet egyetérteni.

Tapasztalataim szerint a negyedik méh-állapot a még kiterjedtebb méh-állapot, a transzcendens méh-állapot. Abban az állapotban, amelybe a női életfázisokban a menopauza után kerülünk, a méhről egyáltalán nem igaz tehát az az állítás, hogy passzívvá válik, az aktivitása nem szűnik meg a vérzés elmúlásával. A méh energetikailag pulzáló mozgása felerősödik, miután a nő már nem menstruál, szakrális szerepét és működését tekintve a női dimenziókapu még szélesebbre tárul, a nő még inkább alkalmasabbá válik a transzállapotokra, a tudattalannal és a tudatfelettivel való belső munkára, valamint az összekapcsolódáson keresztül való gyógyításra, tanításra, az életbölcsességek leszűrésére és átadására.

méherőébresztő

A menstruációs ciklus megfigyelése fontos információval lát el bennünket energetikai és lelkiállapotunkról egyaránt. Ekképpen a női test látható-tapasztalható visszajelzéseként érdemes tekintenünk rá. A menstruáció – és különösen maga a vérzés mennyiségi és minőségi jellemzői – alapjául szolgálnak egészségi állapotunk figyelemmel követésének, és az egészségünkért tett változások visszajelzőjeként is fontosak számunkra. A hóvégi menstruációt megfigyelve láthatjuk például, hogy amennyiben intenzív és stresszel terhelt időszakot éltünk meg, a menstruáció is erőteljesebb, általában bővebb, sötétebb és akár darabosabb is lehet. Míg egy a saját ritmusunknak megfelelő, viszonylag harmonikus hónap végén valószínűbb a rövidebb, hígabb, könnyebb vérzés-lefolyás. 

A menstruáció 4 fázisa a ciklus időszaka alatt:

 • Alvó állapot: 7. – 14. napig, elsősorban regenerálódó, felépülő, felkészülő állapot. A női életút szakaszai közül a Leány időszakának felel meg.
 • Virágzó méh állapot: 14. – 21. napig, az ovuláció és a termékeny időszak, a méh regenerációs képessége létrehozza az újrateremtés képességét. A méh fázisok szerint ez a Szerető női minőségének és életszakaszának megfelelő méh állapota.
 • Gyömölcsöző méh állapot: 21. – 28. napig, a táplálás funkcióját éli meg, hiszen ilyenkor a női méh úgy viselkedik, hogy növeli a méh nyálkahártyáját, mert felkészül arra, hogy be tudjon ágyazódni a megtermékenyült petesejt, és úgy is tesz a testünk hormonálisan, mintha megfogant volna. A női életúton az Anya minőségének megfelelő fázis és életszakasz.
 • Kiáradó méh állapot: a 29. napon, amikor a felismert belső működések eredményeképpen – ha nem történt megtermékenyülés – egy másik hormonális működésnek köszönhetően beindul a méhnyálkahártya leválasztódása.
 • Transzcendens méh állapot. A ciklus 1-7. napja. Megjelenik a vérzés. A női életúton a Banya minőség, a Bölcs Asszony időszaka.

A Hold hatására menstruálunk?

A menstruáció, ameddig nem térünk vissza a teljes méh energiatér potenciálra, addig ideálisnak akkor tekinthető, ha leképezi ezt a négy fázist. Életünk, női ciklusunk alakítása a Hold és a Föld ritmusával összehangoltan működve tud a legoptimálisabban működni.  Amikor a női méh energetikailag kinyílt állapotban van, akkor rezonál a körülötte lévő változásokra, és leképezi azokat. Ezért a Hold által a Földre gyakorolt mozgás- és vonzástörvények és tömegtörvények értelmében reagál, és jó esetben vele együtt működik. Tehát nem arról van szó, hogy a Hold okozza ezt a változást, hanem arról van szó, hogy a Hold, a Föld és a Nap a Naprendszeren belül és azzal együtt a galaxisunkban egy meghatározott ritmust követ, amit számunkra a Hold szimbolizál, illetve ad át legerőteljesebben érzékelhető módon. A Hold érzékelteti velünk azt a ritmust, ami az egész galaxisban lüktet és pulzál.

Ébreszd méhed erejét, állítsd vissza női egészséged, aktiváld női teremtő erőd!

Ebben segít, mert ezért született a gyakorlatokat, meditációkat is átadó:

MéhKirálynő Online Tanfolyam

MéhKirálynő

 1. 20 lecke, 115 oldalnyi írott anyag
 2. Előadás és Meditációs hanganyagok
 3. Méh tisztító, gyógyító gyakorlatok, hogy élhess Méhed erejével
 4. Építsd fel női önbizalmad és női önbecsülésed!

INDUL: 2022.OKTÓBER 21.

 

MéhKirálynő Online tanfolyam témái:

 •  a méh-erő és a méh bölcsesség témájának megértést szolgáló elméleti háttéranyagot, s mellette
 • lépésről-lépésre követhető, otthon végezhető energetikai gyakorlatokat tanít meg
 • a méh-vel való kapcsolatfelvételtől
 • a méhtisztításon keresztül
 • a méh gyógyításáig
 • ANYA SEBEK gyógyítása
 • Kötődés-Biztonság/bizalom témák oldása
 • Méh-Erő ébresztés
 • A Teremtő Anya, női teremtő erő misztériuma
 • TürElem-mel megbékélt Női Teremtés útja

Ki tartja a MéhKirálynő online tanfolyamot?

Pozsgai Nikoletta a Méh Erő Ébresztő sikerkönyv írója, a Méh tanítások, méh áldások folyamatáért és a női körök születéséért mozgalmat indított Magyarországon. 2017-ben került először kiadásra a méh tanításokat összefoglaló könyvmely mögött 20 év gyűjtő munkájának eredménye a magyar és nemzetközi tanító vonalak tanításainak összegzése áll. Személyes tapasztalatok, egyéni kliensekkel végzett női blokkoldó folyamatok, női körökben végzett méh áldások, méh szertartások, női szertartások megélései, visszajelzései alapján került összeállításra. Sok hasznos elméleti információ mellett, gyakorlatok, meditációk és ébresztő Méhnővér útravalók kerültek e valóban erőt adó, női teremtő erőt ébresztő könyvbe.

Hogyan zajlik az online tanfolyam?

Az online tanfolyam egy zárt online felületen zajlik, ahová a tanfolyam elején regisztrálsz be. Majd 2-3 naponta kapod az egyes leckéket, melyeket mindig ezen a zárt felületen találod. Az egyes anyagrészek feldolgozására ajánlás a leckék küldésének üteme, de lehetőséged van saját tempódban feldolgozni őket. Amennyiben az ajánlott tempóban végzed akkor 9 hét alatt jól befogadható és feldolgozható a kapott tartalom. Tartalmukat illetően írott, elméleti, megértést segítő háttéranyagok mellett előadás, meditáció felvételek és gyakorlatok is segítik belső munkádat, építik nőiségedet, belső női erődet.

Melyhez AJÁNDÉK:  6 500Ft értékben a Méh Erő Ébresztő máig 8 kiadást megélt könyvem!

Ajándék a postaköltség is belföldön, vagy kérhető az e-book változat! 

Hogyan tudsz csatlakozni az induló Méhkirálynő online tanfolyamra?

Részletes leírást, tanfolyami információkat és jelentkezési lehetőséget itt találsz:

 

Méhkirálynő Online Tanfolyam ::: Méh Erő Ébresztés, méh tisztítás, anyasebek, generációs női sorsok és férfiak által okozott női sebek gyógyítása>>>

Váljék hasznodra, női EGÉSZségedre!

Szeretettel: Pozsgai Nikoletta kineziológus,

életmód tanácsadó-és terapeuta

személyiség integrációs tréner, oktató Női Energia

Fitness Mester Oktató

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!