Ha pénzed van, boldog is vagy?

Ha pénzed van, boldog is vagy?

Ha pénzed van, boldog is vagy?

 
Ez a kérdés kedves Olvasóm sokakat megmozgat, legalábbis mindenkiben elindít egy gondolkodási és önvizsgálati folyamatot…(csak úgy belül csendesen).
Először is, mit gondolsz, melyik állítás lehet igaz a pénzzel kapcsolatos gondolkodásodra? Ahogy ezt a képet megnézed, milyen érzések indulnak el benned?
Pénz = boldogság…Pénz = hatalom
Pénz = szabadság…Pénz = szeretet
Pénz = önbecsülés…Pénz = biztonság
Pénz = áldás…Pénz = gyógyító erő
Pénz = teremtő erő…Pénz = …számodra mi?
 
A tapasztalat azt mutatja, hogy a pénzed mennyisége elsősorban attól függ, hogy milyen mennyiségű pénznek van helye a belső „pénztartályodban”. Ezt pedig az szabja meg, hogy mit láttál, tanultál a környezetedben és a családodban a pénzről, annak birtoklásáról, áramlásáról. Röviden: mennyi pénz volt átlagosan a közvetlen környezeted pénztartályában!
Korábbi cikkeimben beszéltünk már a pénzügyi intelligencia kialakításáról és a pénzügyi műveltség megszerzéséről. Ezek alaplépések ahhoz, hogy ismerjük a pénzt mint energiát, ismerjük annak mozgását és tulajdonságait. Ahogy megyünk előre, a pénzügyi előrehaladásnak is vannak szabályai, aranyszabályai!
 

Mindez a tudás alapozza meg a pénz=boldogság misztérium jelentését!

 

 1. Fontos, hogy meg tudd határozni önmagad számára az anyagi védettség, az anyagi biztonság és az anyagi függetlenség állapotait.
 2. Juss el legalább az első fázisig (= anyagi védettség), ami tartalék képzését jelenti legalább 6, majd 12 havi megélhetésedhez. Ezt a pénzt biztonságos helyen tárold, és igyekezz megtalálni a legkedvezőbb kamatot. Ezen a téren mostanában elég nagy a választék.
 3. Az első fázis után, amikor már további pénzösszegek állnak a rendelkezésedre, azt igyekezz mielőbb befektetni, mivel a megtakarított pénz egyre romlik, a jól megválasztott eszköz ezzel szemben pénzt termel a számodra.
 4. Fektess eszközökbe! Keresd meg a legjobb hitelfeltételeket és bátran vedd igénybe, de csak olyan eszköz beszerzésére, amely kifizeti önmagát, megtermeli először az önértékét, majd azon felül profitot is tud hozni.
 5. Gondos piackutatással készíts elő minden befektetést. Igyekezz kipuhatolni, milyen termékben, szolgáltatásban van hiány, mi az, amire vevőket tudsz találni még a mai szűkös időkben is, és töltsd be azt a piaci rést. Egyébként jó, ha figyelemmel kíséred a sajtót, mert a téma „divatba jött”.
 6. Soha ne menj a tömeg után, inkább törekedj az egyediségre, eredetiségre. Mit szeretsz csinálni? Mihez van tehetséged? Csupa kreatív gondolkodást igénylő kérdés, amire persze a realitásokra épülő válaszokat neked magadnak kell megtalálnod. Ha szerencsés vagy, a családodat is be tudod vonni a közös gondolkodásba, és egymást támogatva minden vállalkozás könnyebb.
 7. Mindig tárd fel a vonatkozó hazai viszonyokat, a piaci réseket, a jogszabályi hátteret. Ehhez igénybe veheted szakember segítségét, de aztán a munkát helyetted senki más nem végezheti el.

Az is sokat számít, hogy képesek vagyunk-e látni, hogyan hat a személyiségünkre, viselkedésünkre az anyagi helyzetünk, annak lehetséges változása, továbbá az a társas környezet, amibe esetlegesen belekerülünk. Például mennyire van jelen az életünkben a hasonlóan magas státuszú embertársak nyomása, a folyamatos összehasonlítás, a versengés, az elvárások. Hasonló a helyzet a hírnév esetében is. Az ismertség egy sokak által vágyott állapot, mégsem biztos, hogy mindenki kellő önismerettel rendelkezik ahhoz, hogy előre lássa, hogyan hat majd rá a magánszféra hiánya, a folyamatos teljesítménynyomás, a negatív visszajelzés vagy az esetleges, mások számára is látható kudarcok. A leggyakoribb boldogságteremtő helyzettípusok a családi és baráti események, továbbá gyakran számolnak be arról, hogy társas tevékenységeket végeznek annak érdekében, hogy elérjék, fenntartsák vagy fokozzák a boldogság érzését. 

“A szereteten és a boldogságon nem lóg árcédula!”

 

Megtalálni a megfelelő egyensúlyt a materiális és a nem anyagi természetű javak között nem egyszerű feladat!  Az emberek célja az, hogy kielégítőnek találják az életüket, és több pozitív érzelmet éljenek meg, mint negatívat, azaz boldogok legyenek. Ezek mind alapok, szükséges, de nem elégséges feltételei a kiegyensúlyozott létezésnek. A pénz nem cél és nem végállomás. A pénz nem teremt valós vágyakat, nem tűz ki célokat, nem mutat elszántságot, kitartást és nem is végez el helyettünk minden munkát. De mindenképpen egy nemes és tiszteletreméltó eszköz, melyet érdemes szeretnünk, birtokolnunk és dolgoznunk érte.
Csak hogy legyen belőle épp elég, akár az ivóvízből, vagy a tiszta levegőből. Hazudhatjuk, hogy a pénz bűnös dolog, s hogy nem járul hozzá a boldogsághoz, de csak saját magunkat ringatjuk bele egy buta és önpusztító téveszmébe.
Tanítás? Okulás? Miért is tanuld meg a pénzt kezelni? Példa: 
Az egyik legtipikusabb hiba az, amikor rosszul mérjük fel szükségleteinket és lehetőségeinket – több gyereket, esetleg nagyobb házat vállalunk, mint amennyit, illetve amekkorát megengedhetnénk magunknak -, s egész életünk azzal telik el, hogy valamiképpen kimásszunk a hiteleinkből. A másik véglet a fantáziátlanságé, amikor már rég megkerestünk annyit, hogy egy életen keresztül sem tudnánk elkölteni, ám a biznisz világa annyira beszippant, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk leállni.
Természetesen vannak a fenti példáktól árnyaltabb helyzetek, problémák is a pénz világában, amire könyvem fejezetei és gyakorlatai megoldást kínálnak!


 

HA NEM TUDSZ OTT LENNI SZEMÉLYESEN, AZ EXTRA AJÁNLAT

2021.08.11. ÉJFÉLIG

MÉG FELHASZNÁLHATÓ!

Az Extra ajánlat tartalma:

 • egy 2.5 órás Tudatos Pénzkezelési ismereteket átadó tömény előadás
 • egy 1 órás pénz-bőség blokkoldó és felépítő meditáció
 • egy plusz 1 órás AJÁNDÉK Pénz Vonzó meditáció
 • ÉS egy gyakorlati önfejlesztő könyv a Pénz Boldogít érkezik hozzád a futárral!

A Bőség Est során 5 szinten foglalkozunk a pénz-gazdagság-bőség témákkal:

FIZIKAI-ANYAGI, ENERGETIKAI, RACIONÁLIS-MENTÁLIS, LELKI-ÉRZELMI, SZELLEMI-SPIRITUÁLIS szinteken. Kiemelt téma a 10 leggyakoribb pénz hiányt okozó ok, ami miatt megfosztjuk magunkat a bőségtől.

Az előadás után PÉNZ-SOROMPÓK oldása és Bőség VONZÓ meditáció lesz.

Témák vezérgondolatokban:

 • A gazdagság 3 szintje: anyagi – lelki – szellemi
 • Pénz addig lesz a Földön, amíg meg nem tanuljuk a leckéjét. Hogyan és miről tanít bennünket a pénz?
 • Miért ad pontos leírást az énképünkről és az önértékelésünkről a pénzünk mennyisége?
 • Pénzügyi szokásainkon keresztül legalapvetőbb személyiségbeli mintázatainkra láthatunk rá – miért is?
 • Gazdagságtudatosság =bőségtudatosság hogyan valósítsd meg?
 • Szegénységtudatosság = hiány tudatosság hogyan alakítsd át?
 • Az anyagi függetlenségbe vezető 3 pillér megteremtése az életedben
 • A jól-lét megengedése – miért nem engeded magadnak meg a bőséget, szeretetet? hogyan tudunk átlépni a megengedésbe, s azon túl a VAN végtelen szeretetének elfogadásába

Várlak szeretettel a Gazdag Vagy! BőségTeremtő napon:


Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életmód tanácsadó-és terapeuta, Szinkron Mester Coach, SzInT családállítás vezető
7 önfejlesztő könyv, köztük A Pénz Boldogít! – pénzszemléleti tanítások, pénzkezelési praktikák című könyv írója
A 3 szintű Tudatos Pénzkezelés tanfolyam oktatója (pénzügyi biztonság, pénzügyi stabilitás, pénzügyi függetlenség)

 


A PROGRAM RÉSZVÉTELI DÍJA

I. Részvételi díj: 10 000Ft 

II. EXTRA ajánlat:

 az est részvételi díja + annak hanganyaga + AJÁNDÉK pénz vonzó meditáció+ Pénz Boldogít című önfejlesztő könyv – Hogyan és miért segít valóban hozzá a pénz a boldogulásodhoz? 4800Ft  + postaköltség (1800Ft MPL futárral küldve)  = 15 000Ft

>>>Az Extra ajánlat határideje: 2021.08.11. éjfélig átutalt megrendelésekre érvényesíthető!<<<

 


JELENTKEZÉS:

 

Jelentkezéshez kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot és válaszlevélben érkeznek a megadott mail címedre a fizetési és további tudnivalók.

Keresztnév:*
Vezetéknév:*
E-mail cím:*
Telefonszámod (csak szervezéshez/ könyv házhozszállítás végett):*
Számlacímed (melyre a számlát kiállíthatjuk, lakcím vagy céges cím):*
Melyik ajánlatot kéred?:*
Megismertem és elfogadtam az ÁSZF-t és a GDPR-t.:*


 
 
Adatvédelmi Nyilatkozat>>>
Általános Szerződési Feltételek>>>

 
 

Share on facebook
Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!