Ha pénzed van, boldog is vagy?

Ha pénzed van, boldog is vagy?

Ha pénzed van, boldog is vagy?

 
Ez a kérdés kedves Olvasóm sokakat megmozgat, legalábbis mindenkiben elindít egy gondolkodási és önvizsgálati folyamatot…(csak úgy belül csendesen).
Először is, mit gondolsz, melyik állítás lehet igaz a pénzzel kapcsolatos gondolkodásodra? Ahogy ezt a képet megnézed, milyen érzések indulnak el benned?
Pénz = boldogság…Pénz = hatalom
Pénz = szabadság…Pénz = szeretet
Pénz = önbecsülés…Pénz = biztonság
Pénz = áldás…Pénz = gyógyító erő
Pénz = teremtő erő…Pénz = …számodra mi?
 
A tapasztalat azt mutatja, hogy a pénzed mennyisége elsősorban attól függ, hogy milyen mennyiségű pénznek van helye a belső „pénztartályodban”. Ezt pedig az szabja meg, hogy mit láttál, tanultál a környezetedben és a családodban a pénzről, annak birtoklásáról, áramlásáról. Röviden: mennyi pénz volt átlagosan a közvetlen környezeted pénztartályában!
Korábbi cikkeimben beszéltünk már a pénzügyi intelligencia kialakításáról és a pénzügyi műveltség megszerzéséről. Ezek alaplépések ahhoz, hogy ismerjük a pénzt mint energiát, ismerjük annak mozgását és tulajdonságait. Ahogy megyünk előre, a pénzügyi előrehaladásnak is vannak szabályai, aranyszabályai!
 

Mindez a tudás alapozza meg a pénz=boldogság misztérium jelentését!

 

  1. Fontos, hogy meg tudd határozni önmagad számára az anyagi védettség, az anyagi biztonság és az anyagi függetlenség állapotait.
  2. Juss el legalább az első fázisig (= anyagi védettség), ami tartalék képzését jelenti legalább 6, majd 12 havi megélhetésedhez. Ezt a pénzt biztonságos helyen tárold, és igyekezz megtalálni a legkedvezőbb kamatot. Ezen a téren mostanában elég nagy a választék.
  3. Az első fázis után, amikor már további pénzösszegek állnak a rendelkezésedre, azt igyekezz mielőbb befektetni, mivel a megtakarított pénz egyre romlik, a jól megválasztott eszköz ezzel szemben pénzt termel a számodra.
  4. Fektess eszközökbe! Keresd meg a legjobb hitelfeltételeket és bátran vedd igénybe, de csak olyan eszköz beszerzésére, amely kifizeti önmagát, megtermeli először az önértékét, majd azon felül profitot is tud hozni.
  5. Gondos piackutatással készíts elő minden befektetést. Igyekezz kipuhatolni, milyen termékben, szolgáltatásban van hiány, mi az, amire vevőket tudsz találni még a mai szűkös időkben is, és töltsd be azt a piaci rést. Egyébként jó, ha figyelemmel kíséred a sajtót, mert a téma „divatba jött”.
  6. Soha ne menj a tömeg után, inkább törekedj az egyediségre, eredetiségre. Mit szeretsz csinálni? Mihez van tehetséged? Csupa kreatív gondolkodást igénylő kérdés, amire persze a realitásokra épülő válaszokat neked magadnak kell megtalálnod. Ha szerencsés vagy, a családodat is be tudod vonni a közös gondolkodásba, és egymást támogatva minden vállalkozás könnyebb.
  7. Mindig tárd fel a vonatkozó hazai viszonyokat, a piaci réseket, a jogszabályi hátteret. Ehhez igénybe veheted szakember segítségét, de aztán a munkát helyetted senki más nem végezheti el.

Az is sokat számít, hogy képesek vagyunk-e látni, hogyan hat a személyiségünkre, viselkedésünkre az anyagi helyzetünk, annak lehetséges változása, továbbá az a társas környezet, amibe esetlegesen belekerülünk. Például mennyire van jelen az életünkben a hasonlóan magas státuszú embertársak nyomása, a folyamatos összehasonlítás, a versengés, az elvárások. Hasonló a helyzet a hírnév esetében is. Az ismertség egy sokak által vágyott állapot, mégsem biztos, hogy mindenki kellő önismerettel rendelkezik ahhoz, hogy előre lássa, hogyan hat majd rá a magánszféra hiánya, a folyamatos teljesítménynyomás, a negatív visszajelzés vagy az esetleges, mások számára is látható kudarcok. A leggyakoribb boldogságteremtő helyzettípusok a családi és baráti események, továbbá gyakran számolnak be arról, hogy társas tevékenységeket végeznek annak érdekében, hogy elérjék, fenntartsák vagy fokozzák a boldogság érzését. 

“A szereteten és a boldogságon nem lóg árcédula!”

 

Megtalálni a megfelelő egyensúlyt a materiális és a nem anyagi természetű javak között nem egyszerű feladat!  Az emberek célja az, hogy kielégítőnek találják az életüket, és több pozitív érzelmet éljenek meg, mint negatívat, azaz boldogok legyenek. Ezek mind alapok, szükséges, de nem elégséges feltételei a kiegyensúlyozott létezésnek. A pénz nem cél és nem végállomás. A pénz nem teremt valós vágyakat, nem tűz ki célokat, nem mutat elszántságot, kitartást és nem is végez el helyettünk minden munkát. De mindenképpen egy nemes és tiszteletreméltó eszköz, melyet érdemes szeretnünk, birtokolnunk és dolgoznunk érte.
Csak hogy legyen belőle épp elég, akár az ivóvízből, vagy a tiszta levegőből. Hazudhatjuk, hogy a pénz bűnös dolog, s hogy nem járul hozzá a boldogsághoz, de csak saját magunkat ringatjuk bele egy buta és önpusztító téveszmébe.
Tanítás? Okulás? Miért is tanuld meg a pénzt kezelni? Példa: 
Az egyik legtipikusabb hiba az, amikor rosszul mérjük fel szükségleteinket és lehetőségeinket – több gyereket, esetleg nagyobb házat vállalunk, mint amennyit, illetve amekkorát megengedhetnénk magunknak -, s egész életünk azzal telik el, hogy valamiképpen kimásszunk a hiteleinkből. A másik véglet a fantáziátlanságé, amikor már rég megkerestünk annyit, hogy egy életen keresztül sem tudnánk elkölteni, ám a biznisz világa annyira beszippant, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk leállni.
Természetesen vannak a fenti példáktól árnyaltabb helyzetek, problémák is a pénz világában, amire könyvem fejezetei és gyakorlatai megoldást kínálnak!

GAZDAG VAGY! JÓL-LÉT ÉS BŐSÉGTEREMTŐ EST

2022.08.08. 20.00-kor

Előadás…Blokkoldás…Bőségtudatosság

A csomag tartalma:

Vásárlás után azonnal kapod…

2.5 órás már felvett előadást,  pénzkezelési ismeretekkel

1 órás AJÁNDÉK Pénz Vonzó meditáció felvételt

1 db gyakorlati önfejlesztő könyvet, a Pénz Boldogít érkezik hozzád a futárral!- ingyenes belföldi szállítással

+

A Bőség Kapu energiájának csúcsán! 

Élő online zoomon 2022.08.08. 20:00-kor

1.5 óra blokkoldó és teremtő meditációra kapsz meghívást.

HA NEM TUDSZ OTT LENNI SZEMÉLYESEN az élő online zoom programról felvétel készül!

A csomagot az extra ajánlatokkal itt tudod elérni: https://shop.pozsgainikoletta.com/penzboseg

Csak a könyvet szeretnéd? Itt tudod elérni: https://shop.pozsgainikoletta.com/az-onmenedzsment-mesternoje-hogyan-ervenyesulj-nokent-a-21-szazadban

EXTRA JÓHÍR: 

Az áruházban történt UTALÁS UTÁN MEGKAPOD AZ ÖSSZES FELVÉTELT, HOGY HA SZERETNÉD MÁR MOST EL TUDD KEZDENI FELDOLGOZNI AZ ANYAGOKAT, így a meditációd már arról szólhat a közösség erejében és a 8:8:8 felerősítő energiájában, hogy valóban mi az, amit szeretnél, amin változtatni szeretnél, amiért a blokkoldást végzed majd! 


A PROGRAM RÉSZVÉTELI DÍJA

A Bőség Teremtő Program Extrákkal Program díja:

22 000Ft 

2.5 órányi pénztudatosság tanítás: önszaboztázs helyett hogyan teremts bőséget témában

az élő online est részvételi díja + annak hanganyaga

AJÁNDÉK pénz vonzó meditáció

 Pénz Boldogít című önfejlesztő könyv – Hogyan és miért segít valóban hozzá a pénz a boldogulásodhoz? 4800Ft  + ajándék postaköltség (1800Ft MPL futárral küldve)


Várlak szeretettel a Gazdag Vagy! BőségTeremtő napon:


Pozsgai Nikoletta kineziológus, életmód tanácsadó-és terapeuta, Szinkron Mester Coach, SzInT családállítás vezető
7 önfejlesztő könyv, köztük A Pénz Boldogít! – pénzszemléleti tanítások, pénzkezelési praktikák című könyv írója
A 3 szintű Tudatos Pénzkezelés tanfolyam oktatója (pénzügyi biztonság, pénzügyi stabilitás, pénzügyi függetlenség)   11 éve zajló Pénzkezelést segítő és Bőség Teremtő online tanfolyamok, workshopok és 14 éves pénz/bőség egyéni és csoportoknak végzett családállítás, oldás tapasztalatai a személyes pénzkezelési/bőség teremtő tapasztalatommal együtt képezik az alapját a praktikus, minden PÉNZ-SZINTEN fontos tanításoknak, gyakorlatoknak! Ezek alapján összefoglalom a 10 leggyakoribb okot, mi ott áll a pénz szűke hátterében, az előadásban pedig elmesélem és példákat is hozok rá, hogy felismerhesd a tiédetTudd meg nálad melyik, milyen mértékben hat.  Neked miért nincs elég pénzed?…és főként hogy lehetne? hogy engedhetnéd meg magadnak? hogy teremthetnél többet? Ezzel foglalkozunk  augusztus 8-án a GAZDAG VAGY! Bőség Teremtő ONLINE programon!

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!