A Pénzügyi Műveltség Pillérei!

A Pénzügyi Műveltség Pillérei!

A Pénzügyi Műveltség Pillérei!

Ugyan pénzügyi intelligenciát mérő, globálisan használható, és megbízható eredményt adó konkrét teszt még nem készült (tudomásom szerint legalábbis), a fenti 5 PIQ-ből azonban nagyságrendileg meg tudod határozni, hányadán is állsz ezen a téren. Meg tudod állapítani, hogy melyik területen vannak jelentősebb hátrányaid, nehézségeid, tehát az önfejlesztési céltervedet nagy vonalakban már létre is tudod hozni ezen a téren!

Robert Kiyosaki – a Gazdag papa – sorozat révén ismertté vált szerző – az intelligencia mérőszámaként öt pénzügyi IQ-t nevezett meg (PIQ). Ezek röviden:

  1. Első PIQ: „Keress több pénzt” – ez abszolút számmal mérhető, tehát le tudod mérni, hol vagy most, mennyit fejlődtél az életed során, mennyit a szüleidhez képest.
  2. Második PIQ: „Védd meg a pénzedet” az ún. „pénzügyi ragadozóktól”. – megkeresett pénzünknek azzal a %-ával mérhető, amennyit meg tudunk tartani magunknak. Azaz: a kötelező kiadások (számlák, tartozások, szolgáltatási közüzemi díjak, adók) után mennyi pénz marad a pénztárcánkban.
  3. Harmadik PIQ: „Tervezd a pénzügyeidet” – ehhez a legfontosabb eszköz a Pénzügyi Kimutatás (CashFlow Kimutatás), azaz a havi készpénzáramlásod. A kimutatásodra vetett egyetlen pillantás alapján a pénzügyi jövőd megjósolható.
  4. Negyedik PIQ: „Érj el hatástöbbszörözést a pénzeddel” – azaz: mennyiben tud a pénzed helyetted dolgozni vagy másképpen megfogalmazva, hogyan kereshetsz több pénzt kevesebb pénz-, idő-, illetve energiabefektetéssel. Erről a hozam, a megtérülés (%) árulkodik.
  5. Ötödik PIQ: „Javítsd pénzügyi tájékozottságodat” – a tudás és az információ tesz gazdaggá, nem önmagában a pénz és az eszközök (= befektetések), amelyeket veszel. Azaz: mennyit tudsz a pénzről, annak természetéről, áramlásáról, és mennyire tudod mindezeket a gyakorlatban alkalmazni.
Sok kicsi sokra megy

Az 5 PIQ szerintem egyben megadja a legfontosabb irányelveket is az előrehaladáshoz, hiszen mindegyikben konkrét felszólító módú, cselekvésre ösztönző tennivaló is meg van fogalmazva!

  1. Keress több pénzt!
  2. Védd meg a pénzedet az ún. „pénzügyi ragadozóktól”!
  3. Tervezd a pénzügyeidet!
  4. Érj el hatástöbbszörözést a pénzeddel!
  5. Javítsd pénzügyi tájékozottságodat!

Idő és pénz… te határozod meg, hogy mennyi van belőle és mire használod őket!

Az időnek és a pénznek is megvan az a tulajdonsága, hogy szalad és szétesik, jobban mondva amint te, és ezáltal az irányításod szétesik, az időd és a pénzed is elúszik. Ennek igencsak frusztráló a megélése, hiszen azt érzed, hogy nem jutsz ötről a hatra. Pont ez az oka, amiért az életstratégiáidnak része kell, hogy legyen a tudatos pénz- és időmenedzsment.

A pénz költése és az idő eltöltése rokon fogalmak és emberi tevékenységek. Az angol nyelvben még ugyanaz az ige használatos mindkettő kifejezésére is: spend money = pénzt költeni, spend time = időt eltölteni. Az idő és a pénz pedig azért járnak ennyire kézenfogva, mert mindkettő energiaforma, amelynek áramlását te magad határozod meg.

Te határozod meg, mennyi pénzed van és mire költöd, ugyanígy te határozod meg azt is,   

mennyi időd van és mivel töltöd.

Tudom, hogy most felborzolom a kedélyedet és legszívesebben azonnal rávágnád, hogy ez egyáltalán nem igaz, hiszen nem te határozod meg a fizetésed, nem te határozod meg a gigászi adókat, és nem te határozod meg azt sem, hogy mennyi időért mennyi fizetést kapsz. Ezekre most azt kell mondanom: de igen! A fenti gondolkodásmód inkább jellemző egy alkalmazotti szférában dolgozó és az állam szolgájaként létező állampolgárra, mint egy vállalkozóként, szabadfoglalkozásúként dolgozó emberre.

Ezzel nem feltétlenül azt akarom ajánlani, hogy legyél vállalkozó (az sem való mindeninek!), MLM-ezz, befektetésekkel foglalkozz, vagy dolgozz illegálisan, és ne fizess adót, csak annyit javaslok, hogy kezdd el megfordítani a nézőszögedet. Igyekszem olyan alternatívákat mutatni, melyekkel szabadabb lehetsz, melyek segítségével más szemléletmódokat és utakat is megláthatsz, megtanulhatsz, mert igenis te határozol meg mindent az életedben! A lényeg azonban az, hogy bármely élethelyzetben, munkaviszonyban meg kell tudnod találni és meg kell tudnod védeni a személyes szabadságodat! Tehát bármit csinálsz is, amiből jelenleg pénzed van, az a legfontosabb, hogy a tevékenységedhez való viszonyodat, hozzáállásodat pozitívvá tudd változtatni! Amennyiben erre egyáltalán nem látsz lehetőséget, úgy egyértelműen és azonnal más pénzszerző tevékenységeket kell keresned magadnak.

A pénzed mennyisége elsősorban attól függ, hogy milyen mennyiségű pénznek van helye a belső „pénztartályodban”. Ezt pedig az szabja meg, hogy mit láttál, tanultál a környezetedben és a családodban a pénzről, annak birtoklásáról, áramlásáról. Röviden: mennyi pénz volt átlagosan a közvetlen környezeted pénztartályában!


GAZDAG VAGY! JÓL-LÉT ÉS BŐSÉGTEREMTŐ EST

2022.08.08. 20.00-kor

Előadás…Blokkoldás…Bőségtudatosság

A csomag tartalma:

Vásárlás után azonnal kapod…

2.5 órás már felvett előadást,  pénzkezelési ismeretekkel

1 órás AJÁNDÉK Pénz Vonzó meditáció felvételt

1 db gyakorlati önfejlesztő könyvet, a Pénz Boldogít érkezik hozzád a futárral!- ingyenes belföldi szállítással

+

A Bőség Kapu energiájának csúcsán! 

Élő online zoomon 2022.08.08. 20:00-kor

1.5 óra blokkoldó és teremtő meditációra kapsz meghívást.

HA NEM TUDSZ OTT LENNI SZEMÉLYESEN az élő online zoom programról felvétel készül!

A csomagot az extra ajánlatokkal itt tudod elérni: https://shop.pozsgainikoletta.com/penzboseg

Csak a könyvet szeretnéd? Itt tudod elérni: https://shop.pozsgainikoletta.com/az-onmenedzsment-mesternoje-hogyan-ervenyesulj-nokent-a-21-szazadban

EXTRA JÓHÍR: 

Az áruházban történt UTALÁS UTÁN MEGKAPOD AZ ÖSSZES FELVÉTELT, HOGY HA SZERETNÉD MÁR MOST EL TUDD KEZDENI FELDOLGOZNI AZ ANYAGOKAT, így a meditációd már arról szólhat a közösség erejében és a 8:8:8 felerősítő energiájában, hogy valóban mi az, amit szeretnél, amin változtatni szeretnél, amiért a blokkoldást végzed majd! 


A PROGRAM RÉSZVÉTELI DÍJA

A Bőség Teremtő Program Extrákkal Program díja:

22 000Ft 

2.5 órányi pénztudatosság tanítás: önszaboztázs helyett hogyan teremts bőséget témában

az élő online est részvételi díja + annak hanganyaga

AJÁNDÉK pénz vonzó meditáció

 Pénz Boldogít című önfejlesztő könyv – Hogyan és miért segít valóban hozzá a pénz a boldogulásodhoz? 4800Ft  + ajándék postaköltség (1800Ft MPL futárral küldve)


Várlak szeretettel a Gazdag Vagy! BőségTeremtő napon:


Pozsgai Nikoletta kineziológus, életmód tanácsadó-és terapeuta, Szinkron Mester Coach, SzInT családállítás vezető
7 önfejlesztő könyv, köztük A Pénz Boldogít! – pénzszemléleti tanítások, pénzkezelési praktikák című könyv írója
A 3 szintű Tudatos Pénzkezelés tanfolyam oktatója (pénzügyi biztonság, pénzügyi stabilitás, pénzügyi függetlenség)   11 éve zajló Pénzkezelést segítő és Bőség Teremtő online tanfolyamok, workshopok és 14 éves pénz/bőség egyéni és csoportoknak végzett családállítás, oldás tapasztalatai a személyes pénzkezelési/bőség teremtő tapasztalatommal együtt képezik az alapját a praktikus, minden PÉNZ-SZINTEN fontos tanításoknak, gyakorlatoknak! Ezek alapján összefoglalom a 10 leggyakoribb okot, mi ott áll a pénz szűke hátterében, az előadásban pedig elmesélem és példákat is hozok rá, hogy felismerhesd a tiédetTudd meg nálad melyik, milyen mértékben hat.  Neked miért nincs elég pénzed?…és főként hogy lehetne? hogy engedhetnéd meg magadnak? hogy teremthetnél többet? Ezzel foglalkozunk  augusztus 8-án a GAZDAG VAGY! Bőség Teremtő ONLINE programon!

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!