A Pénzügyi Műveltség Pillérei!

A Pénzügyi Műveltség Pillérei!

A Pénzügyi Műveltség Pillérei!

 

Ugyan pénzügyi intelligenciát mérő, globálisan használható, és megbízható eredményt adó konkrét teszt még nem készült (tudomásom szerint legalábbis), a fenti 5 PIQ-ből azonban nagyságrendileg meg tudod határozni, hányadán is állsz ezen a téren. Meg tudod állapítani, hogy melyik területen vannak jelentősebb hátrányaid, nehézségeid, tehát az önfejlesztési céltervedet nagy vonalakban már létre is tudod hozni ezen a téren!

Robert Kiyosaki – a Gazdag papa – sorozat révén ismertté vált szerző – az intelligencia mérőszámaként öt pénzügyi IQ-t nevezett meg (PIQ). Ezek röviden:

 1. Első PIQ: „Keress több pénzt” – ez abszolút számmal mérhető, tehát le tudod mérni, hol vagy most, mennyit fejlődtél az életed során, mennyit a szüleidhez képest.
 2. Második PIQ: „Védd meg a pénzedet” az ún. „pénzügyi ragadozóktól”. – megkeresett pénzünknek azzal a %-ával mérhető, amennyit meg tudunk tartani magunknak. Azaz: a kötelező kiadások (számlák, tartozások, szolgáltatási közüzemi díjak, adók) után mennyi pénz marad a pénztárcánkban.
 3. Harmadik PIQ: „Tervezd a pénzügyeidet” – ehhez a legfontosabb eszköz a Pénzügyi Kimutatás (CashFlow Kimutatás), azaz a havi készpénzáramlásod. A kimutatásodra vetett egyetlen pillantás alapján a pénzügyi jövőd megjósolható.
 4. Negyedik PIQ: „Érj el hatástöbbszörözést a pénzeddel” – azaz: mennyiben tud a pénzed helyetted dolgozni vagy másképpen megfogalmazva, hogyan kereshetsz több pénzt kevesebb pénz-, idő-, illetve energiabefektetéssel. Erről a hozam, a megtérülés (%) árulkodik.
 5. Ötödik PIQ: „Javítsd pénzügyi tájékozottságodat” – a tudás és az információ tesz gazdaggá, nem önmagában a pénz és az eszközök (= befektetések), amelyeket veszel. Azaz: mennyit tudsz a pénzről, annak természetéről, áramlásáról, és mennyire tudod mindezeket a gyakorlatban alkalmazni.
Sok kicsi sokra megy

Az 5 PIQ szerintem egyben megadja a legfontosabb irányelveket is az előrehaladáshoz, hiszen mindegyikben konkrét felszólító módú, cselekvésre ösztönző tennivaló is meg van fogalmazva!

 1. Keress több pénzt!
 2. Védd meg a pénzedet az ún. „pénzügyi ragadozóktól”!
 3. Tervezd a pénzügyeidet!
 4. Érj el hatástöbbszörözést a pénzeddel!
 5. Javítsd pénzügyi tájékozottságodat!

 

 

Idő és pénz… te határozod meg, hogy mennyi van belőle és mire használod őket!

 

Az időnek és a pénznek is megvan az a tulajdonsága, hogy szalad és szétesik, jobban mondva amint te, és ezáltal az irányításod szétesik, az időd és a pénzed is elúszik. Ennek igencsak frusztráló a megélése, hiszen azt érzed, hogy nem jutsz ötről a hatra. Pont ez az oka, amiért az életstratégiáidnak része kell, hogy legyen a tudatos pénz- és időmenedzsment.

A pénz költése és az idő eltöltése rokon fogalmak és emberi tevékenységek. Az angol nyelvben még ugyanaz az ige használatos mindkettő kifejezésére is: spend money = pénzt költeni, spend time = időt eltölteni. Az idő és a pénz pedig azért járnak ennyire kézenfogva, mert mindkettő energiaforma, amelynek áramlását te magad határozod meg.

 

Te határozod meg, mennyi pénzed van és mire költöd, ugyanígy te határozod meg azt is,   

mennyi időd van és mivel töltöd.

 

Tudom, hogy most felborzolom a kedélyedet és legszívesebben azonnal rávágnád, hogy ez egyáltalán nem igaz, hiszen nem te határozod meg a fizetésed, nem te határozod meg a gigászi adókat, és nem te határozod meg azt sem, hogy mennyi időért mennyi fizetést kapsz. Ezekre most azt kell mondanom: de igen! A fenti gondolkodásmód inkább jellemző egy alkalmazotti szférában dolgozó és az állam szolgájaként létező állampolgárra, mint egy vállalkozóként, szabadfoglalkozásúként dolgozó emberre.

Ezzel nem feltétlenül azt akarom ajánlani, hogy legyél vállalkozó (az sem való mindeninek!), MLM-ezz, befektetésekkel foglalkozz, vagy dolgozz illegálisan, és ne fizess adót, csak annyit javaslok, hogy kezdd el megfordítani a nézőszögedet. Igyekszem olyan alternatívákat mutatni, melyekkel szabadabb lehetsz, melyek segítségével más szemléletmódokat és utakat is megláthatsz, megtanulhatsz, mert igenis te határozol meg mindent az életedben! A lényeg azonban az, hogy bármely élethelyzetben, munkaviszonyban meg kell tudnod találni és meg kell tudnod védeni a személyes szabadságodat! Tehát bármit csinálsz is, amiből jelenleg pénzed van, az a legfontosabb, hogy a tevékenységedhez való viszonyodat, hozzáállásodat pozitívvá tudd változtatni! Amennyiben erre egyáltalán nem látsz lehetőséget, úgy egyértelműen és azonnal más pénzszerző tevékenységeket kell keresned magadnak.

A pénzed mennyisége elsősorban attól függ, hogy milyen mennyiségű pénznek van helye a belső „pénztartályodban”. Ezt pedig az szabja meg, hogy mit láttál, tanultál a környezetedben és a családodban a pénzről, annak birtoklásáról, áramlásáról. Röviden: mennyi pénz volt átlagosan a közvetlen környezeted pénztartályában!


HA NEM TUDSZ OTT LENNI SZEMÉLYESEN, AZ EXTRA AJÁNLAT

2021.08.11. ÉJFÉLIG

MÉG FELHASZNÁLHATÓ!

Az Extra ajánlat tartalma:

 • egy 2.5 órás Tudatos Pénzkezelési ismereteket átadó tömény előadás
 • egy 1 órás pénz-bőség blokkoldó és felépítő meditáció
 • egy plusz 1 órás AJÁNDÉK Pénz Vonzó meditáció
 • ÉS egy gyakorlati önfejlesztő könyv a Pénz Boldogít érkezik hozzád a futárral!

A Bőség Est során 5 szinten foglalkozunk a pénz-gazdagság-bőség témákkal:

FIZIKAI-ANYAGI, ENERGETIKAI, RACIONÁLIS-MENTÁLIS, LELKI-ÉRZELMI, SZELLEMI-SPIRITUÁLIS szinteken. Kiemelt téma a 10 leggyakoribb pénz hiányt okozó ok, ami miatt megfosztjuk magunkat a bőségtől.

Az előadás után PÉNZ-SOROMPÓK oldása és Bőség VONZÓ meditáció lesz.

Témák vezérgondolatokban:

 • A gazdagság 3 szintje: anyagi – lelki – szellemi
 • Pénz addig lesz a Földön, amíg meg nem tanuljuk a leckéjét. Hogyan és miről tanít bennünket a pénz?
 • Miért ad pontos leírást az énképünkről és az önértékelésünkről a pénzünk mennyisége?
 • Pénzügyi szokásainkon keresztül legalapvetőbb személyiségbeli mintázatainkra láthatunk rá – miért is?
 • Gazdagságtudatosság =bőségtudatosság hogyan valósítsd meg?
 • Szegénységtudatosság = hiány tudatosság hogyan alakítsd át?
 • Az anyagi függetlenségbe vezető 3 pillér megteremtése az életedben
 • A jól-lét megengedése – miért nem engeded magadnak meg a bőséget, szeretetet? hogyan tudunk átlépni a megengedésbe, s azon túl a VAN végtelen szeretetének elfogadásába

Várlak szeretettel a Gazdag Vagy! BőségTeremtő napon:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életmód tanácsadó-és terapeuta, Szinkron Mester Coach, SzInT családállítás vezető

7 önfejlesztő könyv, köztük A Pénz Boldogít! – pénzszemléleti tanítások, pénzkezelési praktikák című könyv írója

A 3 szintű Tudatos Pénzkezelés tanfolyam oktatója (pénzügyi biztonság, pénzügyi stabilitás, pénzügyi függetlenség)

 


A PROGRAM RÉSZVÉTELI DÍJA

I. Részvételi díj: 10 000Ft 

II. EXTRA ajánlat:

 az est részvételi díja + annak hanganyaga + AJÁNDÉK pénz vonzó meditáció+ Pénz Boldogít című önfejlesztő könyv – Hogyan és miért segít valóban hozzá a pénz a boldogulásodhoz? 4800Ft  + postaköltség (1800Ft MPL futárral küldve)  = 15 000Ft

>>>Az Extra ajánlat határideje: 2021.08.11. éjfélig átutalt megrendelésekre érvényesíthető!<<<

 


JELENTKEZÉS:

 

Jelentkezéshez kérlek töltsd ki az alábbi űrlapot és válaszlevélben érkeznek a megadott mail címedre a fizetési és további tudnivalók.


Keresztnév:*
Vezetéknév:*
E-mail cím:*
Telefonszámod (csak szervezéshez/ könyv házhozszállítás végett):*
Számlacímed (melyre a számlát kiállíthatjuk, lakcím vagy céges cím):*
Melyik ajánlatot kéred?:*
Megismertem és elfogadtam az ÁSZF-t és a GDPR-t.:*

 

 

Adatvédelmi Nyilatkozat>>>

Általános Szerződési Feltételek>>>

 

Share on facebook
Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!