Ősz – a bőség ünnepe

Ősz – a bőség ünnepe

Beköszöntött az ősz is, forog tovább az évkör kereke. Bár korábban nem volt kedvenc évszakom az ősz, egy ideje megláttam benne a szépségeket és áldásokat.
Ma már rácsodálkozom a színes levelekre, az eső áztatta föld és az avar illatát szívesen szívom magamba; s hálás vagyok a természet őszi “terülj-terülj asztaláért”. Zamatos bogyók, magvak, őszi gyümölcsök – roskadásig teli fák, begyűjtés – dióval, mogyoróval teli zsák. Nem tudok másként mindezekre tekinteni, mint hálával és örömteli életszerelemmel.
“Az ősz az, amikor Föld Anyácska Ünnepel. Gyere Anycika (így hív a kisfiam, amikor kedveskedik), gyűjtsünk diót, csipkebogyót… galagonyát. Ünnepeljünk vele!”
Szokásosan kisfiammal együtt készítettük az évkör-fordulós házi oltárt, melyhez ez alkalommal a barna-óarany és rózsaszínek kapcsolódtak. A gyűjtött terményeket is elhelyeztük, és gőzölgő almás-cseresznyés mézes teát kortyolgattunk. Szép az ősz 🙂 .
Ha van kedved nézd meg a facebook-on a képeket róla>>>
Aggodalom és Szűk-ség helyett Bőség és Öröm
Mára az ősz összekapcsolódott az ünneppel. Az élet és a Föld ünnepel. Már csak nekünk kell így tekinteni az esőre, a szürke égboltra, s az egyre hidegebb időre.
Nézhetjük a szürkeséget és panaszkodhatunk a rossz időre, kedvetlenségre, vagy akár a túlhajszoltságra, pénztelenségre és szűkség-re.
De dönthetünk úgy is, hogy a szépet, a bőséget és az állandó MINDEN VAN életérzésre gondolunk, s ezt erősítjük.
A VANságban, bőségben fogantak az őszi programjaim, melyek, ha szeretnéd segíthetnek benned is átfordítani az aggodalmakat, örömteli és könnyű teremtésre, a szűk-séget a bőségre.
Kezdetnek, ha van kedved olvass tovább:
>>>Ébredj fel a Pénz-Álomból!
Remélem hamarosan találkozunk!
Teljes, örömteli életet kívánok  Neked!

 Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életmód-tanácsadó és  terapeuta
női önmegvalósítás specialista

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!