Ismét az RTL KLUB Reggeliben jártam: Nomen est Omen? – a név valóban meghatározza a sorsunkat?

Ismét az RTL KLUB Reggeliben jártam: Nomen est Omen? – a név valóban meghatározza a sorsunkat?

Szuper hangulatban és frissen, de kissé korai órán (5:15-kor) indultam útnak múlt hét kedden, szerencsére értem küldött taxival az RTL Klubba, hogy egy szép smink után 6:18-kor már a kamerák előtt legyek és válaszolhassak Lilu és Szujó Zoltán kérdéseire.
A téma ez alkalommal a Névválasztás volt, hiszen Lilu babát vár és mindent elkövet, hogy a lehető legjobb választást hozza. Nagyon izgalmas és fontos kérdés ez, hiszen egész életünkben viseljük nevünket és egyáltalán nem mindegy milyen érzéseink lesznek vele kapcsolatban, illetve, hogy milyen energiamintázatot hordoz a nevünk.
Hasonlóan a születés dátumához, a nevünk is meghatározott rezgéssel bír, mely a születésnél egy adott időpont minőségét adja meg, a név esetében pedig a személyiségünk alapjellegét határozza meg.
“Nomen est omen?”
Vajon tényleg benne van a nevünkben a sorsunk? – volt az egyik igen jó kérdés.
Nos, igen is, meg nem is.
Igen, mert benne van a sorsunk abban a tekintetben, hogy a név betűinek és hangjainak rezgése kiad egy olyan energiamintázatot, mely bizonyos személyiségjellemzőket erősít, másokat háttérbe szorít. Így óhatatlanul kihat az életünkre, hiszen nap mint nap használjuk., használják a körülöttünk élők velünk kapcsolatban, tehát nagyon is kihat ránk! Valahogy a sorsunk alakulását ezért megszab(hat)ja.

Nem, abban a tekintetben, hogy a sorsunk nem azon múlik, hogy milyen nevet kapunk a szüleinktől. A sorsunk alakulását nagymértékben képesek vagyunk mi magunk is irányítani, lehetőségünk van élni a felismert és tudatosított erősségeinkkel és módunkban áll fejleszteni a gyengeségeinket.
Eképpen a név rezgése olyan mint egy pillanatfelvétel az illetőről. nagy vonalakban jellemzi az illetőt, de az egyénnek van lehetősége változtatni és akár túlnőni a neve által “megszabott” kereteken!
Az ausztrál bennszülötteknél például életciklusonként újabb és újabb névvel látták el a törzs tagjait, ezáltal is tudomásul véve a változást és fejlődést. De nem kell annyira messzire mennünk, mert mi magunk is választunk becenevet, illetve bizonyos társaságokban, közösségekben egyedi és csak ott használatos nevet kapunk.
Ha nevet elemzek mindig megnézem a vezeték nevet (ami a családi hozott feladatokat, a család által képviselt értékeket,elvárásokat, ajándékokat és határokat tartalmazza), illetve a kereszt neve(ke)t, melyek már személyesebben az egyén mozgásterét jellemzik a családon belül. Azaz, ha szorosan értelmezzük és a családi karmáról van szó, akkor az egyén a kereszt nevében fellelhető jellemzők által lesz képes a családját segíteni, illetve a családi tradíciókhoz milyen viszonya lehet. Ugyanígy elemezni kell a felvett neveket (leánykori és asszonynevek jelentős változást hoznak!!!)  és a beceneveket is, mert további hasznos információval szolgálnak a belső mozgatórugókról, a kifelé is megélt jellemzőkről, illetve pl.a párkapcsolaton vagy egy meghatározott közösségen belüli szerepekről és nehézségekről is!
…és milyen tanácsot adtam Lilunak?
A magánéleti jogok tiszteletben tartása végett a konkrétumokról csak a felvétel után beszéltünk. A lényeg, hogy olyan nevet érdemes választania, mely segíti a családi belső jellemzőket, azaz beleillik a családi energia mintázatba. De többet sajnos, egyenlőre nem árulhatok el.
Azt viszont szeretném hangsúlyozni és Liluéknak is így tettem, hogy a név kiválasztásához a számmisztika mint módszer sok értékes tudnivalót adhat, de a legfontosabb, hogy minden anya hallgasson befelé, mert a babák mindig megsúgják, mit szeretnének. A kérdés, hogy van-e, volt-e rá fülünk.
***

Névválasztás vagy névcsere alkalmával mit vegyél feltétlenül figyelembe?
A névválasztás (vagy névcsere!) annyira fontos és komplex dolog, hogy összegyűjtöttem néhány szempontot, amit feltétlenül érdemes megfontolni a végső választás előtt:
1. A keresztnév hangzása passzoljon a vezetéknévhez, legyen gördülékenyen kimondható. Gondolj, a pici beszédét tökéletesítő gyermeked próbálkozásaira is! Szintén vedd figyelembe a lehetséges csúfolódásokat, legalább az egyértelműektől mentsd meg a picidet, ha a ragadványnevektől nem is fogod tudni.
2. Hallgasd meg a családi tradícióra vonatkozó véleményeket is, de a végső döntéshez vedd alapul azt is, hogy ugyanazzal a névvel ellátni több generációt egyáltalán nem szerencsés. Ha tiszteled és szeretnéd tartani a tradíciókat, akkor válasszatok egy második nevet is a gyermeknek.
3. Konzultálj egy numerológussal mielőtt megszületik a végső döntés. Ezt még akkor is érdemes megtenni, ha megvan a végső választás, mert egyszerűen tudnod kell mire számíthatsz, mit kell erősítened majd, mit tudsz majd tanítani a gyermekednek és miben kell majd kiegészítsd. Ugyanígy megtudhatod, hogy milyen energiákat fog behozni a születendő baba az életedbe/ a család életébe!
***
Te hogy vagy a neveddel?


Megosztás Facebookon

“Ismét az RTL KLUB Reggeliben jártam: Nomen est Omen? – a név valóban meghatározza a sorsunkat?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kedves Nikoletta!
  Nekem a saját felnőtt nevemmel van gondom, és már legalább másfél éve, csak nem tudtam eddig eldönteni mi legyen a nevem.
  Közel 30 éve váltam el, és hosszú évekig nem zavart, hogy megtartottam az asszonynevemet. Valahogy egyáltalán nem éreztem azt, hogy fontos, hogy hogyan hívnak, ráadásul a lánykori vezetéknevem nem olyan szokványos, könnyen érthető első hallásra.
  Kb. 2 éve kezdtem azt érezni, hogy én nem vagyok XY-né. Aztán jött az a fokozat, hogyha meghallottam a nevem, egészen elcsodálkoztam, hogy hát az meg kicsoda, mert én biztosan nem az vagyok. Vagyis már nem tudok azonosulni az eddigi asszonynevemmel, mert szerintem teljesen más személyiséget takar. Most nem hivatalosan a férjezett vezeték és a lánykori keresztnevemet használom.
  Furcsa dolog volt, hogy időnként sok évvel ezelőtt is, nagyon vonzott a Fehér vezetéknév, úgy gondoltam, milyen szerencsés, akinek ilyen vezetékneve van. Szívesen használnám. És kb. 2 éve rájöttem, hogy mivel az anyai nagymamám Weisz volt, magyarul Fehér, tulajdonképpen lehet, hogy ezért szimpatikus ez a név. Sosem ismertem a nagymamámat, 45 évesen halt meg, én utána születtem. Mindenesetre szerencsétlen élete volt. A születési nevem sem csengett túl jól számomra ilyen minőségben, hiszen a gyermekkorom sem volt “leányálom”. Bár az utóbbi időben a szüleimmel /akik már évek óta nem a mi fizikai világunkban élnek / a kapcsolatom szinte tökéletessé vált, mindent megbeszéltünk, tehát ilyen módon már nem zavarna a leánykori nevem, viszont nem teljesen magyar, és első hallásra talán tényleg nehéz megérteni. Mivel voltam telefonmarketinges, ott biztosan nem csengene jól.
  Kedves Nikoletta!
  Szerinted mit tegyek, ha mindenképpen meg szeretném változtatni a nevem?
  Köszönettel: Julika

  Válasz
 2. Kedves Nikolett! En is szeretnem tudni, hogy a nevemben benn van e a sorsom. Nekem tul bonyolult az elemzes, mert kaptam anyagot, de neheznek tartom.
  Voltak asszony neveim is a ket ferjemutan.Most a lanykori nevet hasznalom.
  Sikeres parkapcsolatot szeretnek, es egyetertek a fenti noi onertekelesi hianyossag es a parkapcsolat hianya koztiosszefuggessel. Izgatottan varom a tovabbi tanacsaidat. Szeretettel Klara

  Válasz
 3. Kedves Nikolett !
  Szeretném megköszönni az anyagot, amit küldtél. Nagyon hasznos és sok igazság van benne. Igyekszem részletesen és felelősségteljesen olvasni az anyagot. Én mér 3o éve nem szeretem az asszony nevemet. A leánykori nevem Ádám Aranka, ezt jobban szeretem. Kívánok Neked további szép napot. Üdvözlettel Aranka

  Válasz

Szólj hozzá!