Az Asztrológia és az Önmegvalósítás, interjú Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológussal

Az Asztrológia és az Önmegvalósítás, interjú Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológussal

Munkám során gyakran dolgozom együtt  Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológussal, akit az RTL Klub Reggeli című műsorából is ismerhettek. Az interjúban elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy az asztrológia szerinte miben tud segíteni az Önmegvalósítás folyamatában.

Pozsgai Nikoletta (Nikol): Miről szól szerinted az asztrológia?

Németvölgyi-Nagy Renáta, asztrológus
Németvölgyi-Nagy Renáta, asztrológus

Németvölgyi-Nagy Renáta (Reni): Az asztrológia szimbólumokkal dolgozik, a szimbólumok (bolygók, planéták, tengelyek, jegyek stb.) különböző energiát képviselnek, és különböző módokon hathatnak ránk. Energiájuk segítik fejlődésünket, hatásuk révén egyre tudatosabbá válhatunk.

Nikol: hogyan tudsz segíteni asztrológusként, hogy az emberek tudatosabbá váljanak?

Reni: Az asztrológus ugyanolyan emberi lény, mint bárki más, abban a tekintetben tér el másoktól, hogy megtanulta a kozmikus szimbólumoknak azt a rendszerét használni, amelynek segítségével behatolhat az ego, az önbecsapás, és a társadalmi szerepvállalás felszíne alá. Ez nem azt jelenti, hogy kész megoldásokat fog adni. Mindenkinek önállóan kell bejárnia azt a tapasztalati utat, ami által eljut a tudatosság olyan fokára, hogy legyőzze a problémáit. Az asztrológus segíthet feltárni azokat a problémás területeket, amiket meg kell oldani, rávilágít az összefüggésekre, szembesíti megoldandó helyzettel. Tudatosítja mindezt a másik félben, akinek a nyitottsága befolyásolja, hogy mennyire képes szembenézni és megoldani aktuális nehézségeit, hányadán áll az önismerettel.

Nikol.: Hogyan olvasható ki egy horoszkópból, hogy ki milyen tudatossági szinten van?

Reni: Látod, ez egy jó kérdés. Akit soha sem láttunk, de a születési adatai alapján szeretnénk megtudni a horoszkópjából, akkor csalódni fogunk, ugyanis pusztán egy képletből lehetetlen megtudni, hogy ki milyen tudati szinten viszonyul a körülményekhez. Ezt csak is személyesen lehet megtudni, a négyszemközti szituációban telnek meg igazán élettel az asztrológiai szimbólumok. Ráhangolódás nélkül öntudatlanul is sablonokba akarnánk kategorizálni az embereket, ami pont ellentmond az asztrológiának, hiszen minden ember egyedi, nincs két egyforma horoszkóp.

Nikol: És akkor itt álljunk is meg, mert muszáj megkérdezzem, mi a helyzet az újságokban megjelenő horoszkópokkal? Van asztrológiai háttere, vagy az olvasó értelmezze úgy, hogy vagy bejön, vagy nem?

Reni: Jómagam soha nem is készítettem és nem is fogok sajtó horoszkópokat készíteni, mivel ez áll a legtávolabb a szakmaiságtól. A sajtóban megjelenő horoszkópok csak a Nap állását veszik figyelembe. Nem szerencsés kiragadni egy planétát és az alapján messzemenő következtetéseket levonni. A horoszkóp éppen attól egyedi, hogy az összes elemét (bolygók, jegyek, fényszögek, tengelyek, házak stb.) együttesen, összefüggésekben vesszük figyelembe. A sajtóhoroszkópoknak köszönhetően a köztudatban sokan tartanak az asztrológiától, félnek tőle, különféle tévhitek keringnek. Sokszor hallok kijelentéseket, hogy …” ha te Ikrek jegyű vagy, akkor pletykás vagy, ha Mérleg, akkor döntésképtelen vagy és ráadásul mindenkit megcsalsz, ha Bak, akkor smucig vagy, ha Bika akkor meg anyagias …. és szerencsétlenség fog érni, mert a Plútó együtt áll a Napoddal… ” Ezeket a kijelentéseket nem szabad komolyan venni, mert egy mondatból sem ragadunk ki csak úgy egy szót, mert önmagában más értelmet nyerhet és félreérthető. A teljes mondatra kell koncentrálni és értelmezni.

NIKOL:Hogyan lettél asztrológus?

Reni: Kerestem a miértekre a választ…

Nikol: Miben nyújthat segítséget az asztrológia az önmegvalósítás útján?

Reni: Mindenki vágyik a sikerre, a boldogságra, a harmóniára. Valójában ez elérhető, ha megtaláljuk önmagunk középpontját és megtanuljuk élni a mindennapjainkat. Ez első hallásra általános és egyszerű feladatnak tűnhet, valójában eközben is önmegvalósítunk. Az asztrológia remek eszköz önmagunk megismerésére. Ha képesek vagyunk őszintén szembe nézni magunkkal, akkor már félig rajta vagyunk az önmegvalósítás útján.

Nikol: Hogyan értelmezed Te az önmegvalósítást?

Az Önmegvalósítás az az állapot, amikor a LÉLEK harmóniába kerül. Feladatunk, hogy minden helyzetben, életszakaszban megtaláljuk önmagunk középpontját, felismerjük lelkünk útját. Haladva a fejlődés útján, összpontosítsuk a ránk ható erőket, harmonizáljuk, ezáltal megvalósíthatjuk önmagunk. Sokan tévesen gondolják, hogy az önmegvalósítás egyet jelent a karrierépítéssel. Nem mindenki életfeladata karriert csinálni, ez csak egy lehetséges út az önmegvalósításhoz. Itt most a teljesség igénye nélkül, 12 önmegvalósító utat szeretnék bemutatni a horoszkóp segítségével, az MC tengely jegyének ismeretén keresztül betekintve.

***

Az Önmegvalósítás Útján című e-kurzusra feliratkozottak, a kurzus végén ajándékba kapják Németvölgyi-Nagy Renáta által készített „12 Női Önmegvalósító Út az MC-n keresztül” című írását!

Reniről a www.csillagstudio.hu oldalon tudhatsz meg többet!


Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!