Továbblépés-Újjászületés: Szárnyalj Főnixként fel!

Továbblépés-Újjászületés: Szárnyalj Főnixként fel!
Újjászületés, transzformáció

A hamvaiból feltámadó főnixmadár
A hamvaiból feltámadó főnixmadár

A Főnix alapszimbólum, az újjászületésé, az önmagát újjáépíteni tudó belső erőnkről tanít. Kedves, szeretett szimbólumom, melyet több belső transzformációt segítő  tanfolyamom szimbólumává is tettem az elmúlt évek során. Az ősz, s a skorpió havával ismét felidéződött bennem nemes alakja, ereje…
Mit is jelképez ez a különleges madár?
A főnix egy díszes tollazatú ún. lélek-madár. Pusztulása után képes feltámadni és újjászületni a hamvaiból. A metamorfózis és az újjászületés legfőbb szimbóluma.
Az asztrológiában a Plútó és az Uránusz bolygói tartoznak hozzá, előbbi mély, átható átalakulást hoz, utóbbi erőteljes és gyors változással, villanásszerű változással jár. A jegyek közül a skorpió és a vízöntő tartoznak hozzá.
A képen egy színes tollú FŐNIX, a lélek madara látható, amint felszáll a hamvaiból. Alatta szétrombolt világ terül el, amelyből felszabadította magát. Csak akkor képes megszületni, ha egyetlen tégla sincs már a helyén. Csak miután a régi házat teljesen lebontották, lehet megépíteni helyére az újat. A metamorfózis mindig magában foglalja a régi letűnését, ami tulajdonképpen az új előfeltétele. A lélek számára ez a folyamat megújító erejű, az egó számára azonban nagyon is fájdalmas és akár destruktív is lehet. Ugyanakkor így lehetségessé válik, ami szükséges (!): a régi helyén új talapzaton újat alkotni, újat építeni.
Megérett a helyzet az elengedésre, ha…
Érzed és tudod, hogy régi elképzeléseid és gondolataid már halálra vannak ítélve, de még mindig ragaszkodsz hozzájuk. Nem akarod észre venni, hogy már számodra is idejétmúltak. Bizonyos értelemben valami “halott” dologhoz ragaszkodsz. Lelked pillanatnyilag fogoly, a lélek madara lassan elpusztul a szabadság hiánya miatt. Számolnod kell azzal, hogy ha kinyitod kalitkája ajtaját, régi életformád és struktúrád összeomlik, te pedig egy nagy halom por és hamu előtt állsz majd.

Mi tévő legyél?

Nyilvánvalóvá válik, hogy az életedben, kapcsolatodban semmi sem marad úgy, ahogy régen volt. Utad egy elmúlási folyamaton vezet keresztül, amiből csak akkor tudsz főnixmadárként kiemelkedni a hamuból, ha megvan a bátorságod a régi dolgok feladására. Felemelkedés csak letűnés után következhet be. Életed régi alakjaiból csak akkor születnek újak, ha azok először, mint a hulladék elbomlanak.
Ha önmagad nem engeded el, nem kezded lebontani, szétbontani a régi (lég)várat, akkor megteszi neked ezt a “kegyet” az élet. Mégis kisebb fájdalommal éled meg, ha elébe mész a folyamatoknak és Te engeded el a menni akarót.
Hová érhetsz el?
A Főnixmadár gyönyörű, csillogó színekben röppen fel a múlt romjaiból – életed egy szakasza lezárult. Lelked felszabadította magát merevségéből. Most már megérti, mit jelent egy életen belül meghalni, és újjászületve elkezdeni egy új életszakaszt. Új élet kezdődik, újra szabadon szárnyalhat lelked madara  és követheti szívének hívását.:)
Újjászületés, transzformációSzárnyalj hát szabadon és kövesd a szíved szavát!
Hogyan?
…ebben lesz segítségedre egy 3 részes program, mely látogatható külön-külön is, mégis együtt, egymásra épülve kíséri végig belső fényszületési folyamatodat 2015. október 22, november 1 és december 21-i jeles napi alkalmaival:

A TRANSZFORMÁCIÓ BEAVATÁSA

 avagy A Hős Utazása a Ködfátylakon át a Valóságba

Három fázisban, a megnemesítő Fekete-Vörös-Fehér alkímiai folyamatában:

 1. SZEMBENÉZÉS, azzal ami visszatart. Nézz szembe azzal, ami visszatart, megakadályozza a továbblépésedet – amihez még mindig ragaszkodsz tudatosan avagy tudattalanul.
  • Október 22. csütörtök 18:00-kb. 22:00 
   A Szembenézés – A Hős felkészül az Illúziókkal való találkozásra
   Előadás*meditáció*szertartás
   7 fátyol = 7 illúzió, ami visszatart, megköt, s amiben elveszíted önmagad, erőd és irányzékodat.
   A program segít feltárnod miért nem mersz/tudsz továbblépni, mi tart vissza jelenlegi élethelyzeteidben,  Mi tart vissza a változástól, az elindulástól? A biztonság, állandóság, stabilitás, avagy más beavató illúziók? A kérdés, hogy Mersz-e lépni és Hős lenni? Főhős a saját életedben? Van-e ehhez Szívbátorságod? Mersz e változni, alakulni, elengedni, ami fogva tart? S végül mersz-e továbblépni? Ahogy feltárod a visszatartó erőidet, felkészülsz a szembenézésre, s felkészülsz a transzformáció folyamatára.
 2. TRANSZFORMÁCIÓ. Szedd szét, rombold le azt, ami fogva tart…gyászold meg és engedd el teljesen. A folyamatban leválnak visszatartó részeid, már nem szolgáló hitrendszereid, lényegi részed pedig a transzformáció beavatásban megnemesedik. A Főnix újjáépül régi hamvaiból.
  • November 1. szombat 18:00-kb. 22:00 
   A Transzformáció Beavatása -Utazás az illúziók 7 fátylán túlra.
   Előadás*meditáció*szertartás
   Vörös és Fekete, Élet és Halál, transzformáció, forgatag, a transzformációs út beavató végigjárása saját élettémáddal. Avagy haljon meg benned, aminek ideje van, s szülessen újjá az, ami Valódi ÖnMAGad lényege.
 3. FÉNYSZÁRNYALÁS. A téli napfordulóval, amikor a leghosszabb az éjszaka… megindul a fényszületés. A Főnix felszárnyal hamvaiból, gyönyörű, megújhodott testével, fényt áraszt és a legmagasabb fény felé tör. Égig repül, mint magyar hagyományaink Kerecsen sólyma.
  • December 21. hétfő 18:00-kb.22:00 
   A Főnix Újjászületése és  FénySzárnyalása
   Előadás*meditáció*szertartás
   A transzformáció átalakító folyamatában megtisztultál – mivel születsz újjá? Mivel szállsz föl? Mivé váltál? A Fény Születése benned – ünnepeljük együtt, s erősítsük meg az újjászületett önmagadat, hogy merj egészen az égig szárnyalni, betölteni fénymagad küldetését. A LélekMadár születése és fényszárnyalása az isteni küldetésed felvállalása.

HELYSZÍN: Bp. 1073 Erzsébet krt. 58. I. em. 1. Grál Ház
Az esték felépítése:

 • Előadás a transzformáció pszichés, spirituális és szakrális folyamatáról
 • Gyakorlat a pszichés megélést segítendő
 • Meditáció a megerősítésért, felépítésért
 • Átléptető, transzformációs, gyógyító Szertartás, mely saját önazonos ÉnErődbe érkeztet, ahonnan képes vagy cselekedni a megvalósítás folyamatába lépni, abban magabiztosan megmaradni.

Részvételi díja: 5 500Ft/fő/alkalom. Ami tartalmazza az estek hanganyagait, meditációs felvételeit is, melyek segítik az otthoni megerősítés folyamatát.
A három programot tartja:
Pozsgai Nikoletta és Varga Beatrix
JELENTKEZÉS:

>>>A programokra előzetes bejelentkezés szükséges, melyért kérlek írj a gralhaz kukac gmail.com címre!

 
***
A szimbólum képi megjelenítéseként használt Symbolon kártyáról:
A Symbolon kártya archetipikus képekben megjelenített asztrológiai segítség, terápia, meditációs játék, belső beszélgetés önmagunkkal. A kártyák a tizenkét asztrológiai állatövi jegyet tizenkét szerepszemélyiségként jelenítik meg, amelyek ugyanúgy élnek bennünk, mint a szereplők a színpadon. Sokszínű kapcsolatban állhatnak egymással, többféle arcot (vagy álarcot) ölthetnek, más és más a szerepük. A Symbolon kártyák segítségével egyszerre értelmezhetjük ezek kapcsolatait, és az elénk táruló képeken keresztül megértjük, milyen történet részei vagyunk.

Megosztás Facebookon

“Továbblépés-Újjászületés: Szárnyalj Főnixként fel!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Ugy gondolom most Te tudsz nekem segiteni.Nagyon nehéz a hétkőznapjaimban is oly emberekkel beszélgetni is akik a pulykák kőzőtt kapirgálnak.Jó magam szárnyalni szeretnék ,mint egy főnix madár.További szép estét kivánok .Ilike

  Válasz

Szólj hozzá!