Személyiség Integráció?

Személyiség Integráció?

Az elégedett és sikeres élet alapja, hogy személyiségünk összerendezett, integrált legyen, energiaforrásainkat képesek legyünk céljainkra összpontosítani és kibontakoztatni a bennünk rejlő tehetségeket.

Sokszor a hozott pozitív személyiségjegyek, értékek és tehetségek rejtve maradnak, mert olyan ingerek értek bennünket, melyek egyszerűen lehetetlenné tették ezek felszínre hozatalát, kibontakoztatását. A személyiség a fogantatástól kezdve komoly kiképzésen vesz részt, összetöredezik, megtépázódik, jelentősen formálódik a minket ért különböző hatások eredményeképpen.

Az életünk első részében elsajátítottunk egy sor túlélési készséget, melyek lényege az volt, hogy hogyan tudjuk a lehető legtöbbet és legjobbat elérni abból, amire szükségünk volt, vagy éppenséggel minimálisra csökkenteni a negatív reakciókat, ingereket irányunkban.

Kialakult a személyiségünk magja. Kifelé megtanultunk maszkokat viselni…hol az egyiket-hol a másikat felvéve és magunk elé tartva, hogy jobban érvényesüljünk, jobban szeressenek bennünket, elfogadjanak, megengedjék nekünk azt, amit akartunk. A maszkjaink segítségével többé-kevésbé elsajátítottuk manipulálni a környezetet. Azt a környezetet, amely a legszélsőségesebb és kiszámíthatatlan módon reagált ránk az életünk során. Ezért aztán ragaszkodunk a maszkjainkhoz, miközben sokszor nem is tudjuk, mikor melyiket használjuk.

Talán el is felejtettük, hogy kik is vagyunk valójában a maszkok mögött és mi az, ami igazán fontos nekünk és nem csupán elvárás, megfelelés, reakció a környezetre.

Újra meg kell találnunk az önmagunkhoz vezető utat és fel kell fedezzük belső világunkat, értékeinket, belső kincseinket!

Mindezekhez nyújt hathatós segítséget a Személyiség Integrációs Terápia és Tréning rendszere:

A Személyiség Integrációs Tréning (SzInT) során feltárjuk a különböző szerepszemélyiségeket, megismerjük, összebékítjük, összerendezzük, azaz integráljuk őket. Oldjuk az életélmények kapcsán kialakult blokkokat. Minden integrálandó síkon, megkeressük a letöredezett személyiség-, illetve lélekrészeinket és újra magunkba emeljük őket. Így kiegészülünk, egyre inkább megtaláljuk, visszanyerjük az egységállapotot.

A SzInT hozzájárul az élet legfőbb céljának beteljesítéséhez, mely a személyiségünk és lelkünk összhangba hozása. Minden fejlődés, így az élet legfőbb célja az integráció: a személyiség integrációja, a lélek integrációja, integráció az evolúciós/Isteni tervbe és integráció az emberiségbe. Direkt így alkottam meg, hogy legyen egy olyan módszer, amivel a teljes integrációs folyamat végigvihető és elérhető!

A Személyiség Integrációs rendszerem három pillérre támaszkodik, mindhárom módszer legjavát segítségül hívva, és az egyes módszerek hiányosságait a rendszerben szereplő további módszerek erősségeivel pótolva, kiegészítve.

A SzInT rendszerének 3 pillére:

1. A Bert Hellinger-féle családállítás rendszerszemlélete

2. Pszichodramatikus módszerelemek, “Transzformációs Drámajátékok”

3. A kineziológia módszer együttese

Mi történik egy Személyiség Integrációs Tréning (SzInT) alkalmon?

A tréning elejétől az alkalmazott módszerelemek biztosítják, hogy a résztvevők könnyedebben és fókuszáltan tudjanak mozogni a csoportban, megszűnjön a bennük lévő stressz, feszültség és képesek legyenek feloldódni a transzformatív játékokban, valóban megélni személyiségük összerendeződését, integrációját és végül a folyamtok lezárását.

Milyen tipikus kérdéseken lehet dolgozni egy-egy alkalom során?

1. Önértékelési problémák, önmagunk alulértékelése, önbizalomhiány, döntési nehézségek – aktuális döntési helyzetben segítségnyújtás

2. Megfelelési kényszerek, kényszerpályák

3. Párkapcsolati blokkok: ismerkedési nehézség, önfeltárási nehézség, a kapcsolat elmélyítésének nehézsége, a kapcsolatok egymást váltják és nem válnak elmélyültté, tartóssá; a párkapcsolatokban jellemző mintákkal találkozunk mindig (hasonló női/férfi minták, reakciók, végkifejlet)

4. Szexuális problémák: (félelmek, túl sok, túl kevés szex, fájdalmas érintkezés, orgazmus problémák stb.)

5. Gyermekvállalási nehézségek: meddőség, gyermekvállalástól való félelem, annak tologatása, gyermekfogantatás utáni lelki nehézségek-félelmek-szorongások

6. A düh és a harag, agresszió kifejezése – visszafojtása

7. A veszteségek feldolgozása (veszteségek, elbocsátás, szakítás, válás, haláleset -gyász stb.)

8. Gyermekkori események feldolgozása / a belső gyermek gyógyítása

9. Magzati kori és születési élmények feldolgozása

10. A szégyen feldolgozása és elengedése (megszégyenítettség, szégyellt testrészek-testkép, megélések, attitűdök stb.)

11. Az intimitás megélésének nehézségei (önmagunk elfogadása test-lelki szinten egyaránt, önmagunk szeretete-elfogadása, a társsal megélhető intimitás, a szexualitás intimitása, a verbális intimitás stb.)

12. Függőségek, szenvedélyek (társfüggőség, szokások, szenvedélyek)

13. Egy adott jelenség megértése az életedben – mi miért történik mindig egy meghatározott forgatókönyv szerint

14. Pénzproblémák, a bőség elfogadásának nehézsége

15. Munka-karrier nehézségek

16. Pszichoszomatikus betegségek

17. Életszerepekhez kapcsolódó nehézségek, elakadások: szülői szerep, anya-gyerek kapcsolat és leválás, férj-feleség kapcsolat stb.

18. Családtörténetben meglévő nehéz sorsok feldolgozása, oldása, „családgyógyítás”

Miben tud segíteni még a Személyiség Integrációs Tréning?

1. Megismerni az életedet, az eddigi szereplőket…maszkokat és díszleteket, a mögöttük rejlő rendezőket…és benne magadat!

2. Megtalálni a maszkok alatt az igazi arcodat, az igazi érzéseidet

3. Felépíteni a valós önértékelésedet

4. Megtalálni a saját utadat

5. Meglátni, hogy ki miért volt és van az életedben

6. Lehántani mindazt, aki nem Te vagy

7. Átlépni a megszokott és szorításban tartó életmintákon és döntési mechanizmusokon

8. Feloldani a főszereplőt, azaz Téged, a kialakult blokkoktól, béklyóktól, elvárásoktól és megfelelési kényszerektől

9. Képessé tenni Téged arra, hogy merd önmagadat meglátni és el tudd dobni mások tükreit

Mikor lehet kipróbálni a SzInT módszerét?

2010. október 15-én és 22-én este bemutató tréningeket tartok

Kipróbálhatod, milyen egy Személyiség Integrációs Csoport foglalkozás, megtapasztalhatod hatékonyságát és mély átalakító és egyben összerendeződést segítő erejét!

A bemutató tréningek 3 óra időtartamúak, 18 órákor kezdődnek.

A részvétel 3 000Ft, melyet jelentkezés esetén a következő teljes napos foglalkozás árából levonunk! A teljes napos SzInT foglalkozás ára 12 000Ft, így azon lehetőséged lesz 9 000Ft-ért részt venni. A részvételi díjat átutalással és személyesen is lehet teljesíteni.

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!