Az 5 elem: út az egységbe – a belső harmónia és bőség kulcsa

Az 5 elem: út az egységbe – a belső harmónia és bőség kulcsa

Az öt elem és a színek bűvöletében töltöttem a múlt hetet.  Az elemek és női minőségek szerint válogattam a ruhákat és kiegészítőket, hogy vizuálisan is ki tudjam fejezni a női szakrális tudásban rejlő bölcsességet.  Szivárványban játszott a hetem.
Készültem a pénteki Női Energia Fitnesz gyakorlatsorának fotózására. Különleges nap volt, óriási előkészületekkel…melyek bennem zajlottak le. A NEF gyakorlatsora jó ideje megérett arra, hogy könyv, DVD készüljön belőle. …és végre elérkezett a megvalósulás ideje is. Még írok egy összefoglalót a kulisszák mögött történtekről, és arról hogyan dolgozott bennem a Vénuszi nő együtt a papnővel és az anyával…a leány hitével és álomutazásával:) Nemsoká küldöm – szerintem tanulságos és hasznos lesz neked is.
De addig is a NEF rendszerét is alkotó alapelemekről írok:

Az elemek egyesítése

Az 5 elem rendszere
Az 5 elem a kínai medicinának, harcművészeteknek ugyanúgy alapja, mint a magyar népi gyógyászatnak – akkor is, ha az elemek kódolása, elnevezése más és más. Az elemek állandó körforgása, az állandó változásban rejlő harmónia és egyensúly egyik élet tanítását hordozza. Amint rendeződnek benned az elemek, úgy áll be a belső harmónia és jön el a külső-belső bőség állapota.
A testünk és egész világunk az 5 elemből áll és annak egymásra hatására épül. Az 5 elem a kínai medicina szerint a fa, tűz, föld, fém, víz. Minden elemhez tartoznak színek, hangok, ízek, szagok, formák, mely tudást a kínai konyhaművészet és a feng-shui térrendező hagyománya is felhasznál. Az élet alapvető törvényeinek megértését hozza, ha megérted az öt elem egymásra hatását, a köztük létrejövő segítő, tápláló és kontrolláló folyamatokat.
Az 5 elem a nőiségünk megélése szempontjából és a szakrális nőiségünk megértése szempontjából is fontos, ezért épül a NEF is a fő női minőségre és a legfontosabb erőforrásokat bennünk megmozgató elemekre.
Életem egyik legerőteljesebb élménye volt az 5 elem tai-chi tábor jó 10 évvel ezelőtt. Egy dolog olvasni az elemekről, érteni a köztük lévő kölcsönös kapcsolódást, és egy másik dolog mindezt belülről átélni, megélni. Átdolgoztam a testemben lévő mintázatokat és felszabadítottam a legfontosabb érzelmekhez kötődő blokádokat:

  • öröm-bánat
  • harag-együttérzés
  • bizalom-félelem

Mindezeket most Te is megtapasztalhatod, belülről élheted át a most szombat esti program során:

Öt Elem Mozgásmeditációs Workshop

2012. 06. 02. szombat 17:00-kb.21:00 között, Budapesten

– az elemek harmóniába rendezéséért, a testi blokkok oldásáért, a lélek felszabadításáért –

Az Öt Elem Mozgásmeditációs Workshop egy különleges, a testet-lelket felszabadító és minőségében átdolgozó alapvetően meditációra, szabad mozgásra és tudatos légzésre építő nap. Az egyes gyakorlatok során átdolgozzuk a legjellemzőbb emberi érzelmekhez fűződő viszonyunkat; kapcsolódunk az öröm-bánat, harag-együttérzés, bizalom-félelem alaptémáival – rugalmasságot és egyensúlyt teremtve önmagunkban.
“Az érzelmeknek úgy kell áramlaniuk, ahogy a vér kering a testben. Amikor érzelmeink erei elzárultak, amikor szívünk összeszorul, akkor egész életünk a lendület, az életerő híján van.Érzelmeink áramlása nélkül létezni, olyan mint akadozó motorral autót vezetni.” Gabrielle Roth
Az elemeket bennünk felébresztő zenék, a mély dobtól a tüzes ritmusos dobzenén keresztül, az áramló vizes, könnyedségbe vivő légies zenékig, a szer-elemét ébresztő dallamokig különleges zenei repertoárral is segítjük az 5 elem megélését, hogy életre keljen a tested minden sejtje!
A program részvételi díja: 4500Ft, Női Energia Fitnesz tagoknak /AranyAsszony Kör tagok /Rózsa körön legalább háromszor részt vettek számára 4 000Ft.
Bővebben az Öt Elem Workshopról itt olvashatsz>>>
 
A tested-lelked-szellemed harmóniáját kívánva:

Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életmód-tanácsadó és terapeuta
személyiség integrációs tréner
 

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!