Advent Üzenete ::: 4 fényváró hét belső útja

Advent Üzenete ::: 4 fényváró hét belső útja
Advent 1. hete: videó üzenet és önfejlesztő gyakorlatok

Szent András napjához legközelebb eső vasárnap megkezdődik az Adventi időszak. Az előző években az utcákon mindenki rohangált, üzletből ki és be, szinte nem lehetett hallani más beszédtémát csak, hogy ki mit ajándékoz, azt hol és jól vagy rosszul vette-e. A bevásárlóközpontokban szokás szerint már egy hónapja karácsony van és a tévében azt láthatjuk, hogy boldog(nak látszó) reklámszínészek vásárolnak ajándékokat szeretteiknek. A média tele van a Mikulással-Karácsonnyal, mintegy manipulálva és további vásárlásokra ösztönözve a fogyasztói társadalmat. Ez idén is így van, egyfajta sürgetettséggel és jóadag szorongással együtt. Vajon hogy lesz most? Összejöhetünk e családilag? Egyáltalán…mi van és mi lesz a családtagjainkkal, szeretteinkkel? Mit hoznak a következő hetek, hónapok, s vajon mit a jövő év? A karácsony, és előtte az adventi fényváró hetek üzenete ma is él, sőt talán még érvényesebb. 

Az ősz télbe fordult már, a föld és a természet pihen. Talán nekünk embereknek is pihennünk kellene, és kihasználnunk az év egyik legszebb és legmegfelelőbb időszakát a befelé-figyeléshez, az új év előkészítéséhez – megteremtéséhez. Járványhelyzet nélküli is… de talán azzal még erősebben üzenve Advent ideje pont erről szól: négy hét karácsony előtt, ami időt ad arra, hogy rendbe rakjuk otthonunk, lelkünk, megtisztuljunk és megszületsen bennünk a fény december 24-ről 25-re virradó éjszaka.

A Karácsonyt megelőző 4 adventi hét arra hív, hogy vizsgáld meg az életedet, hogy vajon úgy éled-e ahogyan szeretnéd, ahogyan szíved-lelked szerint való. Jó alkalom ez arra, hogy az élet legfontosabb építőköveit a helyére rakjuk és velük megalapozzuk a következő évünket. 

***AZ ADVENTI VIDEÓSOROZATHOZ GÖRGESS LEJJEBB! ***

Adventi készülődésed, fény-váró lelki megtisztulásod segítő videó sorozat legyen segítségedre mindebben. Advent 4 hetének folyamata 4 erényre fókuszálja figyelmed. A 4 erény hagyományosan pont azon minőségeinket szólítja meg, melyekre építve valóban fényes, üdvös és boldog életet élhetünk. S bár a keresztény hagyomány alapján fogalmazódott meg, annál jóval tágabb, egyetemes értékeket világítok majd meg. Mindezt összefűztem olyan önfejlesztő technikákkal, melyek kísérnek majd a belső folyamatodban.

Mi az a 4 erény- vagy négy pillér, amelyre életünket építjük?

  1. A bölcsesség
  2. Az igazságosság
  3. A belső erő
  4. A mértékletesség

Ebből a négy elemből képes megszületni az igazi szeretet a szívünkben minden nap, nem csak karácsonykor.

Advent első hete a bennünk lakozó bölcsességről szól. A bölcsesség, lényegében egy belülről, a lélekmagból fakadó belső hang, ami megsúgja az irányt minden élethelyzetben. Ha nem figyelsz rá, akkor az egység és teljesség alapélménye helyett a kétséget és a félelmet éled meg. Érdemes tehát megtanulni figyelni a belső bölcsességünkre, az intuíciónkra, mely segítségével minden pillanatban képesek lehetünk a helyes irányba lépni.

Az intuíció pszichológiai értelemben a tudat feletti, vagyis a felettes én sugallata. A bölcsesség lényegében azt jelenti, hogy hallgatunk erre a belső sugallatra, vagyis az intuícióra.

4 hasznos intuíciófejlesztő gyakorlat +1 ráadás tipp:

A gyakorlatok célja az intuíciódra való ráhangolódással a belső bölcsességed megnyilatkozásának segítése.

1. igyekezz nyugodt és józan maradni minden élethelyzetben, mert az indulatok elnyomják a tiszta megérzéseket

2. kerüld a kapkodást, sietséget, mert a megannyi tennivaló közepette túl hangos marad az elméd és egyszerűen nem tudod meghallani az intuíció halk szavát

3.minden nap tegyél valami olyat, ami nem kötelező, hanem a szíved szerint való

4. minden nap tegyél valamit másképpen mint szoktál, mert a megszokás (és főleg az azokhoz való ragaszkodás) gyilkosa a spontán, kreatívan megnyilatkozó intuitív megérzéseknek

Önfejlesztő tipp:

Még a héten írd össze azokat az dilemmáidat, melyekre választ keresel és nehézségeidet, melyek megoldásért kiáltanak. Lehetőség szerint jól látható helyre tedd ki magad elé pl. a falra, naptáradba, de ezen túl ne foglalkozz vele. Ezzel segíted az elméd kreatív erejét fókuszáltan dolgozni a problémáidon.

ADVENTI SOROZAT VIDEÓBAN IS:

https://www.facebook.com/everness/videos/867799150064498/

Az Első hét önfejlesztő gyakorlatához:
https://www.facebook.com/everness/videos/868331470011266/


S ha szívesen ajánlod barátaidnak ezt a cikksorozatot, tartsatok együtt az Adventi folyamatban!

Küldd el neki bátran ezt a linket és ő is követheti a folyamatot!

Az Advent időszaka – a fény születésére várva 1. rész>>>


MIT IS JELENT A FÉNY SZÜLETÉSE BENNÜNK? 


papnői én

Minden évben eljön december 21, amikor az évkörön a téli napfordulóval átfordul a természeti idő kereke. Fény ünnepnek hívták ezt korábban a kereszténység előtt és a korakereszténység idejében is. Később a karácsonyi Szent Este megnevezésével december 24-re került a fény ünnepe, de az évkörön ma is a napfordulóhoz kötjük azt.
Töltődj fel, erősödj meg az összerendezettségben, érkezz meg a békébe, hogy összerendező erővé lehess a környezetedben. Olyan ez mintha fáklyává válnál a sötétségben.
Légy fáklya és gyújts meg a környezetedben élők szívének lángját!

Várunk az együtt-ben december 21-én a fény-ünnepi esténken. 


NAPFRODULÓS FÉNYÜNNEP

2023. december 21. 19:00 Részletes leírás hamarosan!


Várlak szeretettel idén is!
Pozsgai Nikoletta
***

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!