Hogy függ össze a pénz és az egészség?

Hogy függ össze a pénz és az egészség?

A bőség megélése – a pénz és tágabb értelmezésében egyaránt – több szintű kérdés – mondtam a szerdai Bőséges ÖrömEst előadásában. Hangsúlyoztam, hogy mint minden problémával – bármely szinten adódjon is -, így a pénz problémákkal is több szinten kell egyszerre foglalkozni.
Ezek a szintek a következők:

  • fizikális, anyagi szint
  • energetikai
  • lelki, érzelmek szintje
  • mentális, gondolatok síkja
  • spirituális szint

Mert bár fontos, hogy a pénzügyeidet rendben tartsd (pl. tudd mire és mennyit költesz, miből és hogyan élsz), de pusztán racionalizált pénzkezeléssel nem tudsz tartósan előbbre jutni. Hiszen ott vannak a pénzzel kapcsolatos érzelmeid, melyek adott esetben még mindig gyomorszorító érzéseket produkálnak a gyomrodban. Sőt lehet, hogy egy érzelmi stresszoldás sem segít önmagában, hiszen attól, még ott maradnak az adósságaid, vagy rendre azt érezheted, hogy amint sikerült pénzt félreraknod, azonnal jelentkezik egy váratlan kiadás. Sajnos az sem elegendő önmagában(!), hogy napi háromszor bőség-meditálsz és pozitív állításokat mantrázol – bár kétségkívül sokat segítenek az előrelépésben.
Holisztikus Szemlélet
Nem érdemes tartósan részeiben szemlélnünk semmit, hiszen mi magunk komplett egészek vagyunk. Csak egészében, komplexen, a részek egymásra hatásában van értelme elemezni és gyógyítani bármit is. Mindezt mára sokan felismerték és az orvosok között is szép számmal találunk holisztikusan gondolkodót, kezelőt. De nem csak a test-lélek-szellem szintjén függ minden össze, hanem ennek leképeződéseként az életterületein szintjén is. Ezért szeretem a coaching rendszerszemléletét, mert abból indul ki, hogy ha az egyik részterület problémás, akkor az kihat a többire is.
Például, ha tartósan a karrieredben lévő problémákra fókuszálsz és azt megoldandó plusz órákat dolgozol, akkor várhatóan ez visszahat majd az egészségedre és a kapcsolataidra is. Hiszen nyilvánvalóan ingerültebb és fáradtabb leszel és kevesebb időd jut magadra, sportra, a pihenésre és a kapcsolataidra is.
Szerencsére coaching alapokon azt is tudjuk, hogy ha az egyik rendszerelemben javulást érek el az kihat majd a többi rendszerelemre, azaz például életterületre is.
Ahogy a test-lélek-szellem hármasságára egyre többen figyelnek ma már, úgy érdemes ezt az ún. holisztikus szemléletet mindenre alkalmazni. Önmagunkra, az egészségünkre, a pénzügyeinkre, a párkapcsolatunkra, stb.
Pénz és Test, hogyan függenek össze?
A pénz, az anyagi szféra egyik megtestesítője, ahogy a testünk is fizikai szinten érezhető, tapintható. Mindkettő energiaforma és mindkettőnek leginkább a szilárd, körülhatárolt alakját ismerjük. De mindkettő energiaforma! Testként és kézzel fogható pénzként a fizikai szint megnyilvánulásai. Méghozzá összefüggő megnyilvánulásai.
Több pénz  = jobb életesélyek =  jobb egészség?
Mondják, hogy akinek pénze van annak sokkal több életesélye van és sokkal egészségesebb is.  A biotáplálkozás, tiszta víz és levegő, nyugodt életkörülmények, az életszervezés nagyobb rugalmassága, jellemzően a jobb anyagi körülmények között élők sajátja. De ez nem csak a pénz mennyiségének tudható be! Életszemléletről és életkészségekről van szó. Akinek pénze van, többnyire megismerte a pénz törvényeit, megtanulta azt kezelni, megtanult vele bánni és megtanult vele élni.
mindez igaz az egészségünkre is. Az egészségünk sokkal inkább életszemléleti és életmódkérdés, mint pénzkérdés. S ha egészségünk megromlik, az ugyanúgy jelzés, mint ahogy a pénzügyi állapotunk.
Egészség és gazdagság összefüggenek?
EGÉSZség = testi-lelki JÓL-LÉT
Azok az emberek, akik egészségesek jólétben élnek. Fizikailag, érzelmileg, mentálisan energikusak, örömmel élik életüket és nem jellemző rájuk a feladás. Addig mennek, amíg elérték céljukat. Jól vannak és jól érzik magukat a bőrükben! Jólétben élnek, amihez anyagi értelemben vett bőségük is hozzájárul.
A kínaiak úgy tartják, hogy az egészség és a gazdagság összefüggenek. A jóllét alapjait képezik – testi és fizikai értelemben, melyek aztán kihatnak a mentális, érzelmi jóllétünkre is.

  • Gyógyítsd meg a pénzügyeid…s vele gyógyul a tested.
  • Gyógyítsd meg a tested…s vele gyógyul minden életterületi szinted, beleértve a pénzügyeidet is.

Ha nem szereted a pénzt, miért jönne hozzád?
Ma az egyik kliensem azt mondta nekem, hogy nem szereti a pénzt és nem is akar vele foglalkozni. Én azt mondom, hogy ha nem szereted a pénzt – nem majomszeretetre gondolok, hanem értől elfogadásra, akkor a pénz sem szeret majd nálad lenni. Ezért érdemes megbarátkozni vele és megnézni mit taníthat Neked. 
Ha nem szereted a tested, miért engedelmeskedne Neked?
Ahogy a pénz óriási tanítómesterünk, a testünk is az! Ha megtanulod elfogadni ÉS szeretni a tested, akkor nagyobb valószínűséggel leszel és maradsz egészséges, mint testüket bántó, azzal állandóan elégedetlen társaid. Te sem dolgoznál szívesen senkinek, aki állandóan bánt és piszkál és elégedetlen veled, ugye?
Jól-Lét Teremtéshez segítségek:

1. Ha szeretnéd felismerni és oldani pénz blokkjaidat van még 2 résztvevői hely az október 8-a hétfői Pénz/Bőség Blokkokat állító és oldó SzInT napon:

Családállítás, pszichodráma, kineziológia módszerekkel, tréning keretben Pénz blokkok oldása és pénzvonzó minta kialakítása>>>

 2. S ha az egészségedért tennél, akkor a jövő szerda, október 10-i Gyógyító Erő Estét ajánlom figyelmedbe. Ezen az estén a saját gyógyító erőnkbe lépünk, megismerve az öngyógyítás összetevőit lehetőséged lesz megerősödnöd abban a hitedben, hogy TE vagy az egyetlen, aki valóban meggyógyíthatja magát!

Október 10. szerda, 19-21:30: TE vagy a legfőbb Gyógyító, test-Lélek-Szellem Egységbe rendezője>>>

Várlak szeretettel a programokon és a személyes tanácsadások, kezelések alkalmával is!
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életmód tanácsadó -és terapeuta
noionmegvalositas.hu
www.kineziologiakezeles.hu

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!