Allergiás vagy a párodra?

Allergiás vagy a párodra?

Allergiás vagy a partneredre?
Gyakran hallhatod, hogy valaki azt mondja allergiás  egy helyzetre vagy egy emberre. Ilyenkor a legtöbbször nyilván nem fizikailag is megjelenő allergiáról van szó, bár erre is van jócskán példa. Sokkal inkább pszichésen válunk allergiássá valakire, azaz irritál a jelenléte, irritálnak egyes szavai, tettei. 

Figyelj arra, ami irritál Téged. Megmutatja és segít elfogadnod azon részeidet, amit legszívesebben sosem látnál önmagadban. A kapcsolataid és különösen a párkapcsolataid segítségével sok ilyen részt fogadhatsz vissza önmagadba.

Az allergia pszichoszomatikája alapján gondolkodunk a TEK kineziológiában és azt mondjuk, hogy azért irritál egy s más az életedben, mert azzal nem tudsz mit kezdeni. Annak jelenléte (allergén anyag) irritál, a test válaszok túlzottak, túlreagál az immunrendszer. Ehhez hasonlóan a bennünket irritáló egyénre túlérzékenyen reagálunk, sokszor védekezünk és/vagy támadunk.
Voltaképpen nem tudunk mit kezdeni a helyzettel, kapcsolattal. Ilyen módon egyfajta alkalmazkodási nehézségünk van. Nem tudunk alkalmazkodni, rugalmasan helyzetet kezelni. Helyette – hasonlóan az allergiához – tüneteket csökkentünk, és/vagy elkerüljük az allergén anyagot.
Elkerülés és a párkapcsolatok
Párkapcsolati alkalmazkodási képesség probléma esetén nem tudjuk fenntartani a kapcsolatot, vagy ha fenntartjuk abban tartósan szenvedünk. Ha önfejlesztés nélkül “lecseréljük elromlott” párunkat, akkor egy ugyanolyan, vagy még rosszabb jön a helyébe.
Ráadásul: mindig olyan párkapcsolatot választunk, aki táplálja az allergiánkat!
Azaz olyan párt választunk magunknak, aki karmikus szempontból segíteni tud nekünk egy adott saját témánk megfejlődésében. Ennek érdekében pont az ügyet fogja hozni, azzal a nehézséggel fog bennünket szembesíteni, ami a leginkább fájó pontunk. Ilyen módon a szerelem és szeretet kapcsolat összetartó erejének segítségével és az elköteleződésünk miatt már benne vagyunk egy számunkra fontos kapcsolatban, amiért ilyen módon hajlandóak vagyunk tenni (egy darabig biztosan). Így valamilyen “haladást”, fejlődést, biztosan elérünk  a kapcsolatban együtt töltött idő alatt. 
Újra képessé válni “párkapcsolatban működni”

A TEK kineziológiában használjuk a reakció-minta fogalmát.  Reakció minta oldásban (TEK III-as szint) feltárjuk azt a viselkedési mintarendszert, ami gátol bennünket egy adott helyzet és/vagy kapcsolat harmonikus megélésében. A feltárást oldások követik, mely során különböző idősíkokon oldjuk az érzelmi stresszt.
Az érzelmi stressz oldásával lehetővé válik az objektív rálátás egy megélésre, bevonódás nélkül képessé válunk kezelni a múltunk történéseit, kapcsolatait. Tisztán látunk és képessé válunk egy következő hasonló élethelyzetben szabad választást hozni. A korábbi blokkolt mintáink nem kötnek már bennünket, lehetővé válik új lehetőségek meglátása, adott esetben új párkapcsolat megteremtése vagy a “régi” meggyógyítása.
Bővebben a kineziológiáról ebben a cikkben olvashatsz:

Miért nem látunk tisztán a saját életünkkel kapcsolatban? Mi lehet a megoldás?>>>

Miért én mondom ezeket Neked…
Egyrészt kineziológiai oldások és családállítások garmadáján dolgoztam párok egyik-másik, néha mindkét tagjával, másrészt  férjemmel jártunk és járjuk ezt az utat nap-mint nap. Ez elmúlt néhány évben újra felépítettük a párkapcsolatunkat. Még mindig van mit csiszolni rajta, de a közös alapok lehelyezése után jó ideje már új kapcsolatot építünk – közös szándékkal, erővel és egymás támogatásával. Mindketten hiszünk az új kapcsolati, párkapcsolati mintákban és abban, hogy lehet újjáépíteni egy kapcsolatot.
PárBajoktól a PárBeszédig és azon is túl
Ezért és mindezekről hallhatsz majd a két egymást követő szerdai Párkapcsolat (Újjá)Építő Esténken, melyet a PárBajoktól haladva a PárTükrön és a PárBeszéd kiépítésén keresztül egészen az új Párkapcsolati Mintákig viszünk el október 17-én és 24-én!
Párkapcsolat-(Újjá)Építő Estek
1. rész: PárBajok október 17. szerda, 19:00-22:00
2. rész: PárBeszéd október 24. szerda, 19:00-22:00

...nem csak pároknak…

Előadás:
Párkapcsolati problémák leggyakoribb okai, PárBajok és játszmák, gátló viselkedések, KONTRA új kapcsolati minták, PárTükör és PárBeszéd
Meditáció:
A pársebek elengedése, megbocsátás, továbblépés és a harmonikus párkapcsolat megteremtése /újjáteremtése témában.
***
Helyszín: Bp. Erzsébet krt. 58. I. emelet 1.
***
Részvételi díjak:

  • 3500Ft / este / fő
  • 7000Ft  helyett 6000Ft / két este /fő
  • 7000Ft helyett 6000/ este / pár
  • 14000Ft helyett 10000Ft / két este / pár

Kiknek ajánlott?

1. Párkapcsolatban lévőknek: megoldási lehetőségek, utak a PárBeszédhez és a valódi PárKapcsolat felépítéséhez.

2. Párkapcsolatra vágyóknak: hogy pár kapcsolaton túl, valóban lehessen igazi párkapcsolatod!

***
Ha pedig intenzív párkapcsolati mintafelismerésre és blokkoldásra szánod el magad, akkor ezt a tréninget ajánlom a figyelmedbe:
Lépj SzInTet a párkapcsolataidban!
Párkapcsolati Blokkok Állítása SzInT Nap
OKTÓBER 15. hétfő 9:00-16:00

Harmonikus kapcsolatok kialakítása, visszahúzó minták, pszichés allergiák és pozitív mintahiányok feltárása, valamint párkapcsolati blokkok oldása>>>
Családállítás + drámatechnikák+ kineziológia + személyiségfejlesztő technikák = SzInT
Még 4 résztvevői hely van!
Várlak szeretettel!
Teljes, örömteli életet kívánok  Neked!

 Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
kineziológus, életmód-tanácsadó és  terapeuta
női önmegvalósítás specialista

Megosztás Facebookon

“Allergiás vagy a párodra?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!