A pénz = tej, ahogy szereted:) Tanítás az ANYAgiakról

A pénz = tej, ahogy szereted:) Tanítás az ANYAgiakról
Pénz = tej = szeretet: Te hányadán állsz velük?

Ma reggel a kisfiam (3,5 éves) szólt, hogy nem kéri a tejet. Kérdeztem, hogy akkor mit szeretne helyette: vizet, teát, narancslevet? Erre elsírta magát. “Mi a baj, miért sírsz?” kérdeztem és odaguggoltam hozzá. Hüppögve elmondta, hogy nem melegen kéri a tejet, hanem hidegen. Aztán megjegyezte, hogy a nagyitól nem szokott hideg tejet kapni, pedig az milyen finom úgy. “Kicsim, semmi baj, ha hideg tejet kérsz, akkor hideg tejet adok Neked.” “Jó, Anya, akkor hideg tejet kérek.” Aztán ahogy szürcsölte a hideg tejet elégedetten, elmondtam neki, hogy fontos, hogy azt kérje, amit szeretne, mert akkor tudom neki pontosan azt adni. Ha nem kéri a tejet, akkor én mást ajánlok neki. Ha tejet kér, de máshogy, akkor azt is mondania kell:) Térültem-fordultam a konyhában…elégedett tejes cuppantások a háttérben. Majd ismét egy szomorú arcocska nézett rám…”a nagyi is fog hideg tejet adni?” – kérdezte.

Erre adtam a feje búbjára egy puszit, és ezt mondom neki: “Kicsim, mond a nagyinak, hogy Te hidegen kéred a tejet és akkor úgy fogja adni. Ha azt kéred, amit szeretnél, akkor meg fogjuk tudni adni Neked”. “Igen, a nagyi szeret engem, kérek hideget.” – volt a mosolygós, tejes-bajszos válasz:) “…akkor azt kérem, amit akarok…értem”…dünnyögte maga előtt:)

…és akkor ezzel a reggeli kis közjátékkal át is vettük az egyik legfontosabb tanítást a felnőtt éveinkre:

1. Kérd és megadatik
2. Kérd és úgy kérd, ahogy szeretnéd

Annyit tennék hozzá felnőttek számára, hogy:

3. Hidd el, hogy az simán és minden további nélkül egyszerűen úgy fog történni, ahogy kérted.
4. Fogadd el:) és
5. Örülj neki!

A “hidd el”, “fogadd el” és “örülj neki” gyerekeknek még magától értetődik:) Nekünk, felnőtteknek már vannak kétségeink abban, hogy valóban kapunk, ha kérünk és főleg, ha nem is kell érte semmit tennünk. Vannak kétségeink önmagunkban és ezért már elfogadni sem tudunk olyan könnyen, természetesen…főleg anélkül eshet nehezünkre, hogy tennénk érte bármit.

A pénz = tej, ahogy szereted:)

A pénzzel ugyanez a helyzet, úgy kell kérni és annyit, ahogy szereted. A Nagy Anya univerzum pedig bőséggel juttat neked. A dolgod azért annyi, hogy “kérd”, “azt kérd, amit szeretnél”, “hidd el, hogy meg fogod kapni – mert ez az élet rendje, és mert ez volt a Te kérésed”, “fogadd el, ha nyújtják feléd” és “élvezd, ha megkaptad”.

Pénz = tej = szeretet

Tetszik ez a megfeleltetés, mert a tejhez alapvetően az életed adó, finom-meleg és édes anyatejet kapcsoljuk. …ami táplál és annyi van belőle, amennyire szükségünk van. Csakúgy mint a szeretet:) Optimális esetben. Ha nem volt optimális a tejellátottság, éhes maradtál és szükséget szenvedhettél. Akkor, amikor picike voltál és kiszolgáltatott a környezetnek, és anyának. Ez aztán meghatározta, hogy később milyen viszonyba kerültél a pénzzel. …és akinek tej allergiája van?…hát jócskán van mit keresnie az anyajegyek-anyasebek téma kapcsán. Remek téma lehet egy kineziológia oldáson – a tejallergia témán kívül az anya kapcsolat témában vagy pénz/bőség blokkok oldása témában is:)

Persze az anyai alap kondicionáláson túl még sok mindent tanultál észrevétlen a szüleidtől és a tágabb környezetedtől. Programokat kaptál és tanultál, pénzkezelést – jót-vagy rosszat de mindenképpen láttál…Mondhatni az anyatejjel szívtál magadba egyfajta pénz-viszonyt.

Ha anyagi gondjaid vannak:

1. Kezd el szeretni magad (és gyógyítsd meg a mögöttes szülősebeket)
2. Kezd el szeretni és értékelni a pénzt, mert a pénz oda áramlik, ahol szívesen látják, ahol örülnek neki, ahol szeretik.
3. Tudd, hogy a pénzt azért kapod, mert VAGY – megérdemled mert létezel. Létezésed alanyi jogán, ezért LEHET pénzed.
4. Kérd a pénzt az univerzumtól és engedd meg magadnak, hogy el is fogadd.
5. Hozz létre pénz-csatornákat (a jövedelmed csak egy és igen korlátozott módja a pénz csatornáknak!!!)

Ezek a legfontosabb alaptanítások…

DE még ott van a HOGYAN és az EDDIG MIÉRT NEM SIKERÜLT NEKEM IS kérdések özöne…

Vannak válaszaim bőven mindezekre, ha szeretnéd megérteni és megtanulni Te hogy csinálhatod, akkor az augusztus 8-án induló Tudatos Pénzkezelés Tanfolyam három szakaszában lesz lehetőséged rá bőven!

Az önértékelés helyreállítása, a pénz-blokkok feltárása, a bőség-tudatosság helyreállítása mellett pénzügyi tudatosságot, pénzkezelési ismereteket és pénzügyi önismeretet tanulhatsz majd.

Segítség, hogy a pénz feléd áramoljon, azt kezelni és gyarapítani tudd:

Ismét indul augusztus 8-ával a kiegészített tartalommal bíró, immár 88 napos (12 hetes) Tudatos Pénzkezelés online Tanfolyam.

Pénz hiánya NEM akadály a pénzteremtésben, az önfejlesztésben

Megint VAN “Annyi fizetsz, amennyi tudsz akció” – erre még 5 helyet tudok adni a most induló tanfolyamon belül!

Tudatos pénzkezelés online tanfolyam

STABILITÁS – BIZTONSÁG – FÜGGETLENSÉG

2011. augusztus 8-tól

Rakj rendet a fizikai és mentális szinten is most kedvezményes 24 000Ft helyett 18 000Ft-ért /12 hét = 88 nap alatt pénzügyi tudatosság-fejlesztő tanfolyamról, témákról, árakról>>>

Vagy jelentkezz az “annyit fizetsz…” akcióban a STABILITÁS – első szakaszba!

Jelentkezés:

Kérlek töltsd ki a regisztrációs űrlapot a program leírás oldalán:

12 hét = 88 nap alatt pénzügyi tudatosság-fejlesztő tanfolyamról, témákról, árakról>>>

Szeretettel bőséges napokat kívánva:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

női önmegvalósítás specialista

noionmegvalositas.hu

www.kineziologiakezeles.hu

www.szemelyi­segintegracio.hu

­

Megosztás Facebookon

“A pénz = tej, ahogy szereted:) Tanítás az ANYAgiakról” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Kedves Nikolett!
  Annyira aranyos és megható volt számomra ez a történet a kisfiaddal, hogy magam sem értem miért, de elpityeredtem, mikor olvastam. 🙂 Már nem ez az első alkalom, amikor megérintesz bennem valamit az írásoddal, vagy hanganyagoddal.
  Kívánok neked további jó munkát, és remélem eljön az idő, mikor megengedhetem (megengedem) magamnak (anyagilag is) hogy részt vegyek a tréningjeiden, mert érzem, hogy nagy szükségem lenne rájuk (mindre 🙂 ).
  Üdvözlettel:
  Szabina

  Válasz
 2. Nekem is nagyon tetszett a cikk, köszönöm szépen.
  Hasonlóképpen kezelem a kislányomat, ha nem kéri azt, ami nála van. Mi is a tej-(kakaó)-narancslé-víz-tea körben mozgunk. 🙂 És azt hiszem, az én csecsemőkori 3 hónapig történő anyatejes táplálkozásom után a lánykám már alapban sokkal jobban jóban lesz a pénzzel, mint én voltam néhány éve… merthogy őt kb. 21 hónapos koráig szoptattam, 8 hónapig kizárólagosan (még víz helyett is anyatejet kapott).
  Kicsit meglepett, hogy a pénz = tej = ANYA-giak, de tényleg, benne van a nevében. Ismét megállapítottam, hogy milyen csodálatosan kifejező nyelvünk van!

  Válasz
 3. Kedves Nikol!
  Újra egy remek bejegyzést írtál, köszönjük!:)
  Ezekkel a történetekkel, képekkel pedig még közelebb hozod hozzánk a lényeget. Öröm olvasni:)
  Szabina! Szeretnék írni neked, de nem tudom az e-mail címed. Kérlek írj nekem egy e-mailt. Köszönöm:)
  További szép napot,
  Mariann

  Válasz
 4. Kedves Nikoletta!
  Valóban mindig hasznos tanácsokat adsz! Hálás vagyok, hogy sok embernek segítettél tanácsaiddal, irásaiddal, tanfolyamaiddal,állításaiddal.
  Boldogságot,egészséget,bőséget, áldást kivánok neked és családodnak!
  Zsóka

  Válasz

Szólj hozzá!