A dadogós kislány már a múlté…

A dadogós kislány már a múlté…

A héten egy csodálatos nővel dolgoztam kineziológia kezelés kapcsán. AranyAsszonyi tudása és bölcsessége van. Bár mély bizonyosság él a szívében erről, amikor a hétköznapokról, a céljairól, az életéről van szó, akkor nem tud önmaga lenni. Anyagi nehézségei és párkapcsolati gondjai vannak, méltatatlan és kényszerű munkát végez.
Ott ült előttem maga a szétválasztottság…
Az igazi (ön)valóság, ami a belső értékekről, a szív ragyogásáról szól, és a nehézségek, megoldhatatlannak látszó élethelyzetek, melyek fogságban tartanak.
…és tudod, mi áll ennek a nőnek az útjában a kiteljesedésében?
Önmaga.
Ezen belül az önbizalom hiánya és az önbecsülés gyengesége.
Amikor ilyet tapasztalok (és sok ilyen ember van!), óriási belső tűz és lelkesedés önt el. Miért? Mert én is voltam ott és tudom, hogy ki lehet belőle jönni. Tudom, hogy vezet út a napfényes hegytetőre és nem csak a szikla omladékokkal teli, göröngyös és kanyargós út izzadsága, kétségbeesései léteznek.
Ahogy dolgoztunk kiderült, hogy az önbizalom hiánya mögött a domináns apa részéről megélt mellőzöttség, közömbösség, néha lekicsinylés, az anya részéről mártír életszemlélet, önfeladás és önmegtagadás áll. Generációs hátteret feltárva női ágon szinte mindenhol igaz az önfeladás, a képtelen vagyok önmagam felvállalni, a behódolok és teszem azt, amit a környezetem, a férjem a társadalom megkíván tőlem. A generációs történetek kibontakozása után dimenziómintában is megtaláltuk az önbüntetés és az önkétely blokkjait női életek sorában, ahol a női tudás/bölcsesség és gyógyító erő nem számított a férfiéval szemben, ahol a nőt boszorkányként elégették, holott csak bába-asszonyként tette a dolgát.
Az előző életek sora alapján egyértelműen olyan generációs háttérbe született, ahol a nőiség és a női teremtő erő megélése minden ősnél blokkolt volt. Születése után is ezen mintákat erősítette benne a környezete…Az életében a visszatartó erő százalékos aránya 98%.  Nem mer önmagát felvállalva cselekedni, konfrontálódni és a saját útjára lépni.
De mindezekbe nem beletörődni kell, hanem megérteni és elfogadni a gyökerek tanításait, feloldani a visszatartó erőket. Ő már ezen az öngyógyító és önfejlesztő folyamaton jár, mert tudja, hogy valami másra hivatott, érzi az erejét és szeretné a belső értékei szerinti életet élni.
Ezernyi történetem van hasonló esetekről – köztük az enyém is. A belső út megtalálásának, az ébredésnek és az erőnkbe való  visszatalálás keser-édes útja ez:)
A fenti hölgy önmagamra emlékeztetett…

Nem véletlen, hogy a női önmegvalósítás gátjait kutattam, vagy, hogy az önértékelési problémákra dolgoztam ki megannyi oktatási programot.
Az önbizalom megerősítését a legalapvetőbb fejlesztendő területnek tartom, mert az alapja és hiánya esetén a legfőbb gátja mindennek, ami önmagad megéléséről, hozott értékeid-tehetségeid kibontakozásáról, az önmegvalósításodról szól: valódi hivatásnak, harmonikus és egyenrangú párkapcsolatnak, jól-létnek és bőségtudatosságnak!
Minden az énképedre épül fel!
Ettől függ, hogy

  • felfedezted-e már az értékeidet, erősségeidet, tehetségeidet
  • megtaláltad-e azt a pályát, munkát, ami valóban a Te képességeidre épül és örömteli, szívvel-lélekkel végezhető vagy kényszerűen választott állásokban keresed a szűk megélhetést biztosító kereseted
  • mersz-e ezen a pályán tevékenykedni és megmutatni magad vagy hátul, önmagad összehúzva teljesíted mások elvárásait
  • fel tudod-e vállalni az értékeidet és azt, aki vagy
  • bízol-e abban, hogy lehet jó életed, élhetsz jobb körülmények között
  • azzal a társsal élsz-e, aki megbecsül téged és a kapcsolatotokat?

….és még sorolhatnám, de már csak egyet szeretnék kiemelni, elsősorban azért, mert mostanában sok szó esett az oldalon és a leveleimben is a pénzről:
A pénzed jelenlegi mértéke visszajelzést ad arról, hogy hogyan és mennyire értékeled saját magad! Azaz:  Pénz = Önértékelés
Ha fejleszted az önértékelésed, akkor el fogod tudni kérni az árat a munkádért és el fogod tudni fogadni a pénzt ami feléd érkezik!
Ígértek…
Év elején ígértem nektek egy oktatási programot, amivel lehet segíteni a negatív énképen, az önbizalomhiányon és az önbecsülés gyengeségein. Nekem működött…dadogós, az osztály előtt beszélni nem tudó, önmagáért kiállni nem tudó kislányból önbizalommal teli nővé lettem…azaz tettem magam.
Először szeretnék mesélni  a hogyanról Neked is! Szeretném megosztani mindazt a tudást, amit ezen a téren saját és kliens tapasztalatból merítettem, hozzáolvastam, tanultam, kipróbáltam:

2011. március 8., nők napján, de nem csak nőknek!

Fókuszban: önbizalom, önértékelés, önbecsülés

18:00-20:30 Előadás Pozitív Énkép-fejlesztés témában, melyben szó lesz az
ÉNIDEÁL és az ÖNMAGUNKRÓL ALKOTOTT REÁLIS KÉP, azaz az ÖNÉRTÉKELÉS, valamint az ÖNBECSÜLÉS és ÖNBIZALOM erősítésének fontosságáról, lehetőségeiről és eszközeiről. Önbizalom-erősítő gyakorlatokkal is készülök, tehát nem csak előadás lesz!
Az árképzésre megint kreatív ajánlattal készülök, hogy azok is el tudjanak jönni, akiknek anyagilag (még) nem jók a körülményei! Erről külön levelet küldök hétfőn!

De hogy biztosan legyen helyed, kérlek jelentkezz már most:

Önbizalom és önbecsülés: A Jól-léted alapjai! program március 8-án!>>>

Mosolygós, derűs napokat!
Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta
életvezetési tanácsadó, kineziológus
önmegvalósítás specialista
noionmegvalositas.hu

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!