"Rajtad múlik minden" / Kornis Mihály

"Rajtad múlik minden" / Kornis Mihály
Véletlenül bukkantam rá, de szívemből szól, ezért megosztom veletek is, némi előszó után. Mélyen egyet értek, különösen azzal, hogy RAJTUNK MÚLIK MINDEN!…Ha mindenki csak magával törődik, de úgy istenigazából és rendbe rakja azt, ami benne és körülötte van, nem kell aggódjunk a jövőnk miatt soha többé. A jelen rendje a jövő rendjét szüli újra. A rend-ben pedig meglátjuk azt, amiért itt vagyunk…azt az álmot, amit a szívünkben hordozunk. Azt az álmot, amit megvalósítani vagyunk hivatottak. A saját álmomért én vagyok felelős…és annak megvalósításáért….csakúgy mint ahogy a Te álmodért és annak megvalósulásáért Te vagy a felelős. Ezért kezdek minden tanfolyamot élet-rendezéssel, önismereten alapuló rend-teremtéssel…Ha el szeretnél jutni valahová, és már tudod a célt, akkor a rend azért lesz jó, mert fogod látni mihez nyúlhatsz, mire támaszkodhatsz az utadon. Ha még nem tudod hová is akarsz eljutni, de azt már tudod, hogy változnod/változtatnod kell, akkor a rendrakás arra lesz jó, hogy a káosz alatt meglásd a célt. A rend-ezés nem hagyható ki.Utána jön az életed-újra-rendezése…újjá teremtése:)
“A rend értéke

Ezt tudtam a leghamarabb, talán már e tudással születtem, ezért lehetetlen, hogy ne mondjam meg neked nyíltan…a legnagyobbat akard! Nincs senki, akinek több – vagy kevesebb – joga lenne a világ megváltására. Ezért arra kell törekedned, hogy megnyíljon előtted a hegy. Te vagy a világon a legfontosabb, te, vagyis a másik. Az embert képviseled. Az nem akármi: az valaki.

Rajtad múlik minden

Vedd tudomásul, hogy létezel. Hogy ez a lehetőség királyi. Hogy rád van bízva a világ. Vagy senkire. Személyes felelősséged van abban, hogy ami él, örül-e vagy szorong, hogy van-e értelme, hogy megmentik-e, hogy megmenekülsz-e. Az embernek a lehetetlent érdemes követelnie magától, hogy abból legalább ami lehetséges, biztosan meglegyen. Ha nem lehetek én a legjobb magyar író, legalább legyek író. Legalább legyek egy kicsi csillaga a magyar irodalomnak. Ha nem tudok a legjobb lenni, mert az ember nem tud, legalább jó legyek, néha, amiben tudok. Annyi megvalósul.”

Forrás: www.kornismihaly.hu

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!