Miért van szükséged célokra a kiegyensúlyozott élethez? 1.rész + videó anyag

Miért van szükséged célokra a kiegyensúlyozott élethez? 1.rész + videó anyag

Most egy olyan kulcstényezővel ismertetlek meg, ami fontos és elengedhetetlen alkotóeleme a kiegyensúlyozott, megelégedett életnek, ez pedig a céltudatosság!

Aki kiegyensúlyozott az általában elégedett is. Meg van elégedve azzal, amije van, azzal, amit csinál és azzal, ami történik vele. Az elégedettség testi-lelki értelemben akkor áll fenn, amikor az ember jól érzi magát, mindazt csinálhatja, ami számára fontos és, ami miatt hasznosnak érzi magát és ami lelkesedéssel tölti el. Ebben az értelemben a “kiegyensúlyozott vagyok” és az “elégedett vagyok” szinonim életérzések.

Ismerek egy kiváló módszert arra, hogy kiegyensúlyozott lehessek… szerintem, Te is.

Tulajdonképpen inkább egy olyan szokásról van szó, ami minden sikeres és megelégedett ember nap mint nap alkalmaz.

Kutatások és a pszichológiai kísérletek visszaigazolták, hogy azok az emberek, akiknek vannak céljaik, mindig tartalmasabbnak, boldogabbnak élik meg az életüket és rendszerint mindig többre is viszik mint azok, akik ideálokban, álmokban gondolkoznak csupán és nem fogalmazzák meg céljaikat konkrétan.

Igen, a célkitűzés-célmegvalósítás szokásáról van szó!
A célok kitűzése nagyon fontos lehetőségeink kiaknázása és ezen keresztül életminőségünk javítása szempontjából. Ha vannak célok előtted, máris több értelmét látod a cselekvésnek, a reggeli felkelésnek és az elért célok, akármilyen aprók legyenek is, mindig építik az önbizalmad. Ha nem szoktál hozzá a célkitűzés-célmegvalósítás folyamatához, érdemes 3 olyan céllal kezdened, amelyek könnyedén, kisebb áldozatok, erőfeszítések árán is elérhetők, de elérésük mégis fontos a számodra.

Azok az emberek, akik megfogalmazzák céljaikat tudatosabban és magabiztosabban élik az életüket!

Miért is?

Készítettem erről egy rövid videót, melyet ide kattintva meg is tudsz nézni:

Akinek vannak céljai, az tudja mit akar.

Aki tudja mit akar, az a szerint is tud cselekedni, úgy tudja alakítani az életét.

Aki tudja alakítani az életét, az meg tudja teremteni önmaga és szerettei számára mindazt, amire vágyik, amitől jól érzi magát.

A sikeres célkitűzés és célmegvalósítás szokását te is elsajátíthatod és a gyakorlati megvalósításban is segítek neked, ha szeretnéd. Ez az a téma, amivel már régóta foglalkozom, egyrészt a saját célmegvalósításaim miatt, másrészt a hozzám fordulók hatékony támogatása miatt. Az a tapasztalatom, hogy, aki már tűzött ki célt és el is érte, annak mindig erősebb az önbizalma és az önértékelése.

A sikeres célmegvalósítás, az erős önbizalom és pozitív önértékelés mind hozzájárul ahhoz, hogy gyakorlatilag bármilyen élethelyzetbe kerülünk képesek legyünk meglátni a lehetséges megoldási alternatívákat. A kiegyensúlyozott ember elégedett is. Elégedett tud lenni, mert az életének különböző területei összhangban vannak, a felmerülő nehézségeket kihívásoknak tudja látni és akként tudja kezelni.

***

A célkitűzés-célmegvalósítás témában két konkrét és gyakorlati lépéseket tartalmazó segítséget is tudok adni az ingyenesen elérhető cikkeken túl:

Iránymutatás, fókusz, cselekvési terv, megvalósító szemléletet és inspiráció

1. Egy kombinált oktatási rendszerű tanfolyammal, mely folyamatos lendületet és támogatást biztosít:

Célkitűzés-célmegvalósítás 6 hetes online tréning +előadás és szeminárium>>>

2. “Váltsd Valóra az Életed! avagy A Célmegvalósítás Mesterkulcsai” című könyv és munkafüzet, mely egyéni önképzési lehetőséget biztosít:

A célkitűzés-célmegvalósítás   “A Váltsd Valóra az Életed!” című könyvéről bővebben itt találsz információkat>>>

Megosztás Facebookon

“Miért van szükséged célokra a kiegyensúlyozott élethez? 1.rész + videó anyag” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Megnéztem a videót.Ilyen rövid idő alatt, ennyire pontosan megfogalmazva még sosem hallottam a válságról.Felnyitottad a szememet és megértetted velem, hogy ez a század az információ százada, a tudás kerül előtérbe, és ezt a tudást alkalmaznunk kell, szükség van mentorokra.Már nincs bűntudatom, hogy a tudás jobban érdekel a pénznél.Épp hezitáltam, hogy tegyem ne tegyem meg, végül meggyőztem magam, hogy ezt még át kell gondolni. Ugyan tudván tudom, hogy szükséges ezt a lépést megtennem, hisz ezt terveztem, ezt szeretném megcsinálni, de szabotáltam magam. A videó megtekintése után nincs kétségem, hogy mit kell tennem.
    Köszönöm a segítséget kedves mentorom így ismeretlenül is.
    Ja ! A napokban hallottam a “kulturális kreatívokról ” akik máshogy gondolkoznak, de nem mernek szólni, nem találnak egymásra. Pedig az információ százada vagyunk!
    A mondás szerint: Ha megakarod változtatmi a világot változtasd meg a társadalmat.Ha megakarod változtatni a társadalmat változtasd meg a családodat, és ha megakarod változtatni a csládodat változtasd meg magad.

    Válasz

Szólj hozzá!