Intimitásban…

Az intimitás útja az egység felé visz…a szégyen pont ellenkezőleg, a különváltságot és az egyedüllétet erősíti. Döntenünk kell, hogy melyik irányt választjuk… egyszerre nem lehet két irányban menni…

Feldmár Andrásnak van egy nagyon jó meglátása a szeretetről és a szégyenről, ezt muszáj  itt is idézzem, mert nem lehet az intimitásról ezen megállapítás nélkül beszélni:

„A szeretet és a szégyen kölcsönösen kizárják egymást. Mintha két tudatállapot létezne: az egyik teli van szégyennel, önutálattal, egyedülléttel, reménytelenséggel, sötétséggel, hideggel, elkülönüléssel, elidegenüléssel, bujkálással, hazugsággal, félelemmel; a másik tele van szeretettel, elfogadással, megbocsátással, meleggel, világossággal, könnyedséggel, együttléttel, egybeolvadással, egységgel, összetartozással, igazsággal, spontán megnyilvánulással. Amikor szégyenben élek, hihetetlen, elképzelhetetlen a szeretet. Amikor szeretetben élek, felfoghatatlan a szégyen tudatállapota.”

A teljes cikket az októberi Női-Erő-Forrás ingyenes e-magazinom tartalmazza, melyben az alábbi témákról van szó:

Mi az intimitás?

Kikkel és hogyan lehet intimitásban lenni?

Miért és hogyan  alakul ki az intimitás hiánya?

Ki az a különleges személy, aki lerakja az intimitásunk alapjait?

Hogyan függ össze az önértékelés és az énkép az intimitásunkkal?


 Női-Erő-Forrás Októberi számának címlapja
Női-Erő-Forrás Októberi számának címlapja

Ezekről a témákról írok elméleti és személyes vallomásokban az októberi Női-Erő-Forrás ingyenes e-magazinban.

Ha szeretnéd elolvasni a folytatást és minden hónapban egy jó adag női önfejlesztést segítő olvasnivalóval gazdagodni, akkor érdemes egy próbát tenned.

Az új olvasóimnak elküldöm az önértékelés-fejlesztésével foglalkozó korábbi Női-Erő-Forrás számokat és a témához kapcsolódó kutatásaim eredményét, oktató videóimat:

Név:*
E-mail:*
E-mail cím még egyszer:

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!