Egy új kihívás: a régi és az új élet összeegyeztetése! Az anyasággal járó transzformáció!

Egy új kihívás: a régi és az új élet összeegyeztetése! Az anyasággal járó transzformáció!

Igen, a gyermekáldással új élet kezdődik, új életszakasz kezdődik és ehhez a testi-lelki változáshoz valódi kihívás alkalmazkodni!

A régi életet át kell vizsgálni, ha lehet még a gyermek megszületése előtt, de utána mindenképpen. Le kell választani azokat  a részeket, amelyek már nem szolgálják a harmóniádat, a céljaidat. Ezt muszáj megtenni és jobb előbb önszántadból, mint utóbb az életesemények kényszerítő ereje által.

A régi életem én szabályosan meggyászoltam várandósságom utolsó hónapjában. Annyira belül voltam akkor, hogy csak azokkal kommunikáltam, akik nagyon közel álltak hozzám. Olykor szabályosan úgy éreztem, hogy valamit még nem engednék el, de elveszik tőlem…és ez fájt. Gyászoltam és igyekeztem meglátni az új lehetőségeket és a rám váró örömöket. Nekem inkább szülés előtti depresszióm volt, mint utáni.. de azért inkább szójáték mint valódi depresszió, inkább magamba-merülésnek hívom.

Ma már tudom, hogy ez a transzformációs fázis része volt, az újnak helyet kellett csinálnom a szívemben, lelkemben, a teljes életemben!

Ez a szülés előtt még nehezebb szerintem, hiszen nem látsz bele abba ami jön. Utólag sokkal könnyebb…ez is.:)

Mi segíthet?

A pozitív lelki beállítottság, a környezet támogató és elfogadó ereje és a belső tudatosságod, önmagad szeretete segíthet át ezen az időszakon.

Miért jelenthet fájdalmat a régi élet elvesztésétől való félelem?

Nálam azért, mert valami olyat találtam meg magamban éppen ami nagyon én vagyok és még szerettem volna nevelgetni, gondozni…akkor ezt így éltem meg, bár hangsúlyozom, hogy kisfiunk vágyott és tervezett és maximálisan szeretettel fogadott gyermek!:) Amolyan kettősség volt bennem… egyszerre jelen volt belső önmagam megszülése utáni állapotom, és egyszerre jelen volt bennem az új élet világra hozásának élménye. Úgy is hívtam ezt az időszakot, hogy “egységben a kettősséggel”!

Azóta sokakkal beszélgettem erről és már tudom, hogy amit én megéltem gyakori megélés. Egyszerűen arról van szó, hogy az életünk átalakul!

Ami része volt az előző életünknek az átszitálásra kerül és kiválogatódik belőle az ami tényleg fontos. Ha tudatosan jelen vagyunk a folyamatban, akkor ez könnyebb lehet, mert a tudatos cselekvésünk által elősegíthetjük a transzformációt.

Megosztás Facebookon

“Egy új kihívás: a régi és az új élet összeegyeztetése! Az anyasággal járó transzformáció!” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. kedves Nikoletta!
  A pozitív lelki beállítottságom : VAN,
  a környezet támogató és elfogadó ereje : egy idő után megszűnt sőt rombol még ma is
  és a belső tudatosság, önmagad szeretete folyamatos rombolásnak van (volt) kitéve külső hatásokkal
  A régi élet elvesztése NEM jelentett fájdalmat nekem mert ez egy folyamat
  Szia:Kati

  Válasz

Szólj hozzá!