Átváltozni egy nap alatt, hm….lehet-e vajon? Kipróbáltam:)

Átváltozni egy nap alatt, hm….lehet-e vajon? Kipróbáltam:)

Szó szerint izgalmas hetem van. Végre sikerült összeegyeztetni az Átváltoztatjuk programot!

A türkiz variációban...
A türkiz variációban...

Tegnap reggeltől késő délutánig körülöttem forgott a világ, először fodrász, majd sminktanácsadás végül stylist. Egy ideje szemezgettem már az ilyen programokkal, mert kíváncsi voltam, hogy profik mit látnak bennem, szerintük hogyan tudom jobban kifejezni azt ami és aki vagyok a színek, formák, öltözékek világában.
Mindezeket eddig is szerettem, alkalmaztam, de amolyan autodidakta módon kitapasztalva, hogy mi az amit szeretek, ami szerintem jól áll és jól is érzem magam benne. De mint minden területnek megvannak a valóban hozzáértő szakemberei és sosem szégyelltem őket bevonni abba az önkifejezésem, vagy éppen az önfejlesztésem folyamatába.
Tegnap megvalósult egy régóta dédelgetett (és kellően hiú:) álom…
Pap Adri hajszobrászkodott rajtam, színezett, vágott, szárított, mígnem elégedett nem lett a végeredménnyel. Nos, nem voltam/vagyok könnyű vendég, van amiből nem engedek és van amihez ragaszkodom. Elvileg. Aztán a gyakorlat és az élet mégis máshogy hozta…például mondtam, hogy fekete és vörös nem szeretnék lenni. Világ életemben szőke voltam és ez annyira a részemmé vált, hogy amikor egyszer kipróbáltam a vöröset, magam is meglepődtem… és mihamarabb vissza is színeztettem szőkére, annyira test és lélekidegen volt. Eltartott egy darabig, mert az a fránya vörös szín mindig előmászott a festék alól, ahol meg nőtt az új, ott maradt a szőkés. Furcsa összhatás volt:))) Ez kb. 10 éve volt…
A kupaktanács véleménye szerinti én tavasz típusba tartozom, na mármost oda jól jön egy kis aranyszőke színezés…mondták. Ok, mondtam, csináljuk. Az aranyszőke nekem a kisfiam aranyszőkéje… kiderült, hogy fodrásznyelven az aranyszőke bőven vöröses színezetet jelent…a kisfiam pedig a tejfel szőke kategória. Hm. Amikor ez kiderül akkor már késő volt…így most szerintük aranyszőke, szerintem vöröses szőke vagyok.  Egyébként szerintem jó lett összhatásában, de valahogy még siratom az levágott legalább 15 cm-nyi szőke tincseket. Na jó annyira nem sokáig…

Keki és arany...
Keki és arany...

A fodrász után Honfy-Brecska Márti szalonjában (House of Harmony) folytattuk és egy smink-készítési minikurzuson vettem részt, miközben szebbnél szebb sminkek készültek az összeválogatott ruhadarabokhoz és kiegészítőkhöz alakítva.

Gyöngyház és fekete, ez is jó:)
Gyöngyház és fekete, ez is jó:)

Az egész folyamatot élveztem, és ahogy haladtunk úgy nyíltam meg, lettem elfogadóbb a külső javaslatokra. Amikor a kész dizájnok fotózására került sor már nagyon belelazultam és egyáltalán nem esett nehezemre mozogni, pózolni. Na jó mindig van min javítani, de elégedett voltam önmagammal. Mártiék szakmai és emberi hozzáállása pedig maximálisan megkönnyítette a dolgomat.
Napközben beszélgetve, Mártival nagy egyetértésben arra jutottam, hogy a külső változások akkor tartósak, ha belső változás is jár velük. A kettő egymást kell segítse. A bennem zajló változások alapján éreztem úgy, hogy szeretném, ha a megjelenésem is tükrözné azt, akivé váltam. 🙂  Most úgy látom így a nap után, hogy a külső változásoknak is idő kell… és mivel egy dolog állandó és az a változás, azt hiszem változásban maradok és azon dolgozom, hogy ami bent van az legyen kint is:)))
A nap során videóztunk és hangfelvételeket is készítettem, nemsokára többet mutatok... no nem magamból, belőlem talán ennyi is elég:), inkább azokból a hasznos tanácsokból szeretnék átadni, amit Mártiéktól kaptam haj, smink és öltözködés kapcsán.
Barátnőim kérdezték, hogy miért foglalkozom ezzel a témával az oldalon. Nagyon egyszerű, szerintem nem lehet női önmegvalósításról beszélni úgy, hogy a nőiség egyik leglátványosabb megnyilvánulásáról, a megjelenésről,  ne beszéljek, írjak… Nőnek lenni csodálatos, mind testi, energetikai, lelki és szellemi értelemben!
Nőként kiteljesedni szerintem úgy lehet, ha mindezek egyensúlyban vannak és minden szinten képes vagy megélni , kifejezni az egyéniségedet, mindazt, aki igazából vagy.

Megosztás Facebookon

“Átváltozni egy nap alatt, hm….lehet-e vajon? Kipróbáltam:)” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Húha, először megrökönyödtem, mert az a kislányos báj nem jött át, ami azért benned van. Ezt szerintem ne is nagyon akard eltüntetni, mert, ha valaki ettől nem bízik a tudásodban, akkor olyan szakembert hagy ki, aki szívvel-lélekkel mellette van és segíthet neki ügyes-bajos dolgaiban. Azért írom, mert először nekem is voltak kételyeim (már sok mindent láttam:), aztán olvastam az anyagaidat és láttam mi mindent adsz nekem/nekünk. Csináltál nekem önmegvalósítás út elemzést…na ott ledöbbentem. Azóta nincsenek kételyeim veled kapcsolatban!
    …és igen, szuper képek születtek, nekem a szürkés-aranyos variáció a befutó! Örülök, hogy meg merted tenni… én még nem állok rá készen.

    Válasz
  2. Nekem tetszik! Bár az eredeti természetesen szép, ez most még az évszakhoz is passzol…aztán tavasszal eldöntöd mit csinálsz! Várom a további anyagokat, sokat segítesz nekem és lehet, hogy nem is tudsz róla:)

    Válasz

Szólj hozzá!