Advent és a Kiteljesedés – avagy hogyan segíthet Neked a karácsony előtti 4 hét?

Advent és a Kiteljesedés – avagy hogyan segíthet Neked a karácsony előtti 4 hét?

Elkezdődött az Adventi időszak. Az utcákon mindenki rohangál, üzletből ki és be, szinte nem hallani más beszédtémát csak, hogy ki mit ajándékoz, azt hol és jól vagy rosszul vette-e. A bevásárlóközpontokban már egy hónapja karácsony van és a tévében azt láthatjuk, hogy boldog(nak látszó) reklámszínészek vásárolnak ajándékokat szeretteiknek. A média tele van a Mikulással-Karácsonnyal, mintegy manipulálva és további vásárlásokra ösztönözve a fogyasztói társadalmat. Ha egy űrlény most ide csöppenne, minden bizonnyal tébolyultnak látná a nagyvárosok lakóit…
Ezzel szemben tél van…. amikor a föld és a természet pihen, talán nekünk embereknek is pihennünk kellene. A legszebb időszaka az évnek a befelé-figyeléshez, az új év előkészítéséhez – megteremtéséhez. Tulajdonképpen erről szól Advent. Négy hét karácsony előtt, ami időt ad arra, hogy rendbe rakjuk otthonunk, lelkünk, megtisztuljunk és megszülessen bennünk a fény december 24-ről 25-re virradó éjszaka.

A Karácsonyt megelőző 4 adventi hét arról szól, hogy meg kell vizsgálnod az életedet, hogy vajon úgy éled-e ahogyan szeretnéd, ahogyan szíved-lelked szerint való.  Jó alkalom ez arra, hogy az élet legfontosabb építőköveit a helyére rakjuk és velük megalapozzuk a következő évünket.

Mi az a 4 erény- vagy négy pillér, amelyre életünket építjük?

A bölcsesség

Az igazságosság

A belső erő

A mértékletesség

Ebből a négy elemből képes megszületni az igazi szeretet a szívünkben minden nap, nem csak karácsonykor.

Advent első hete, mely már javában tart, a bennünk lakozó bölcsességről szól. A bölcsesség, lényegében egy belülről, a lélekmagból fakadó belső hang, ami megsúgja az irányt minden élethelyzetben. Ha nem figyelsz rá, akkor az egység és teljesség alapélménye helyett a kétséget és a félelmet éled meg. Érdemes tehát megtanulni figyelni a belső bölcsességünkre, az intuíciónkra, mely segítségével minden pillanatban képesek lehetünk a helyes irányba lépni.

Az intuíció pszichológiai értelemben a tudat feletti, vagyis a felettes én sugallata. A bölcsesség lényegében azt jelenti, hogy hallgatunk erre a belső sugallatra, vagyis az intuícióra.

4 hasznos intuíciófejlesztő gyakorlat +1 ráadás tipp:

A gyakorlatok célja az intuíciódra való ráhangolódással a belső bölcsességed megnyilatkozásának segítése.

1. igyekezz nyugodt és józan maradni minden élethelyzetben, mert az indulatok elnyomják a tiszta megérzéseket

2. kerüld a kapkodást, sietséget, mert a megannyi tennivaló közepette túl hangos marad az elméd és egyszerűen nem tudod meghallani az intuíció halk szavát

3.minden nap tegyél valami olyat, ami nem kötelező, hanem a szíved szerint való

4. minden nap tegyél valamit másképpen mint szoktál, mert a megszokás (és főleg az azokhoz való ragaszkodás) gyilkosa a spontán, kreatívan megnyilatkozó intuitív megérzéseknek

A jövő héten folytatom a második erénnyel, keresd itt a blogban:) Addig is ragyogó hetet és bölcsességet hozó napokat!

…és a ráadás tipp:

Még a héten írd össze azokat az dilemmáidat, melyekre választ keresel és nehézségeidet, melyek megoldásért kiáltanak. Lehetőség szerint jól látható helyre tedd ki magad elé pl. a falra, naptáradba, de ezen túl ne foglalkozz vele. Ezzel segíted az elméd kreatív erejét fókuszáltan dolgozni a problémáidon.

Ha velem tartasz és követed a következő heti jelentkezésemet, karácsony előtt még visszatérünk az általad összegyűjtött kis csomagra!
***
Köszönet Schilling Péternek és Váradi Tibornak a tanításaikért, és hogy felelevenítették bennem az Advent fontosságát és lényegét!

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!