Unio Mystica Nap az 5 elem jegyében

Unio Mystica Nap az 5 elem jegyében

Unió Mystica  – az 5 elem egysége

Workshop és Bodywork nap

2012. 05. 05. szombat 10:00 – 17:00

Bp. Fogarasi út 103. Mozgássziget

Elmélet: 5 elem tan és belső alkímia útja

Gyakorlat: Mozgás, tudatos légzés és meditánc az elemek harmóniába rendezéséért, a testi blokkok oldásáért, a lélek felszabadításáért

Unió Mystica – a szent nász, mely a belső yin és yang erők kiegyensúlyozását, a minket és az univerzumot alkotó 5 elem megismerését, erejük önmagunkon belül való ébresztését, majd a részeket egységberendező belső fejlődést hozó alkímiai út. Unió Mystica – avagy misztikus egyesülés, mely az ellentétek és az egységből kiszakadt részek egyfajta alkímiai újraegyesítési folyamata. A fény és a sötétség, a női és férfi, a jó és a rossz, a külső és a belső, az emberi és az isteni újraegyesítésének folyamata. Maga a szét nem választott és szét nem választható EGYSÉG állapota, melyben a test-lélek-szellem összerendeződve, harmonikusan és különleges hatékonysággal  képes működni a hétköznapi élet gyakorlatias világában is.

Mit csinálunk a nap során?

Az Unió Mystica Workshop egy különleges, a testet-lelket felszabadító és minőségében átdolgozó alapvetően szabad mozgásra és tudatos légzésre építő nap lesz. Minden egyes elem kapcsán megismered annak elméleti szempontból fontos tulajdonságait, az életünkre vonatkoztatott tanításait, a gyakorlatban pedig a bennük rejlő erőforrásokat. Az 5 elemet egyenként végiglátogatva, a testünkön belül felébresztve, kívül-belül vele kapcsolódva, benne mozogva a nap végére az Unió Mystica-nak nevezett misztikus egység, azaz a mindeneket kiegyensúlyozó, a polaritásokat egységbe rendező belső alkímia által elérhető harmónia állapotába érkezünk. Mindeközben átdolgozzuk a legjellemzőbb emberi érzelmekhez fűződő viszonyunkat; kapcsolódunk az öröm-bánat, harag-együttérzés, bizalom-félelem alaptémáival – rugalmasságot és egyensúlyt teremtve önmagunkban.

 Az elemek egyesítése

Az elemek egyesítése

 A nap során belső alkímiai gyakorlatokat végzünk az 5 elem jegyében, melyek tartalmaznak légző -és testgyakorlatokat,  belső vizualizációs gyakorlatokat, az egyes elemekkel való kapcsolódást elősegítő mozgásos gyakorlatokat. Az Unio Mystica c. nap egyesíti magában az 5 elemhez kapcsolódó chi-kung gyakorlatokat, a jogikus elem vizualizációkat, a body-work és soul-work modern elemeit, a dinamikus meditáció és a meditációs szabad tánc az ún. meditánc műfaját. Az egyes gyakorlatok otthon is végezhetők a későbbiekben.

Miért szükséges a belső alkímiai tanítások mellett ennyi mozgás?

…mert így a legkönnyebb megnyitni a belső erőforrásokat. A tested ismeri az utat, ami a végtelenbe és a határtalan könnyűségbe visz. A testedben tárolod a mindennapi stressz káros hatásait, az érzelmi stresszek okozta diszharmóniát. A test megmozgatásával felszabadíthatod lelked, hozzáférsz annak belső erőforrásaihoz.

“A meditáció célja lecsendesíteni az elmét, ennek pedig a legkönnyebb módja a mozgás. (…) A test felszabadítása elkerülhetetlenül elvezet a szív felszabadításához. Az érzelmeknek úgy kell áramlaniuk, ahogy a vér kering a testben. Amikor érzelmeink erei elzárultak, amikor szívünk összeszorul, akkor egész életünk a lendület, az életerő híján van. Érzelmeink áramlása nélkül létezni, olyan mint akadozó motorral autót vezetni.”  Gabrielle Roth az 5 ritmus nevű mozgásforma megalkotója

 

Ajánlott Öltözék:

Meditáció, belső vizualizáció, dinamikus meditáció, azaz mozgásos elemeket tartalmazó, transztáncot is magában foglaló napra készülj, tehát kényelmes, szabad mozgást lehetővé tevő öltözet szükséges.

Férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlott program!

Részvételi díj: 15 000Ft.

Kedvezményes részvételi díjak:

–          Pároknak: 13 000-13000Ft

–          Női Energia Fitnesz tagoknak és Mozgássszigetbe járóknak: 12 000Ft!

–          Ha hozol magaddal valakit 1000Ft kedvezmény jár Neked és társadnak is, halmozható J

Jelentkezés:

Írj az npozsgai@noionmegvalositas.weblapmentor.hu címre, vagy küldj egy sms-t a +70-336-35-29-es telefonszámra „Unio Mystica” szavakkal, a neveddel és az e-mail címeddel, illetve a Mozgássziget recepcióján.

Várlak szeretettel erre a testet-lelket felszabadító, sok mozgással és vidámsággal járó programra!

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életmód tanácsadó -és terapeuta

Női Energia Fitnesz oktató

noionmegvalositas.hu

Tel: +36-70-336-35-29

Szólj hozzá!