Interjú az Első N.Ö.K.-ről

Interjú az Első N.Ö.K.-ről

(A tematika a lap végéről érhető el az interjú után)

Interjú Pozsgai Nikolettával a N.Ö.K.-ről:

>>> Minek a rövidítése a N.Ö.K.?

Női Önmegvalósítás Konferencia, egy több konferenciából álló sorozat, frappáns rövid neve.

>>> Milyen céllal szervezed a N.Ö.K. sorozatot?

A legfontosabb célom, hogy azoknak a tudatos nőknek tudjak segítséget nyújtani, akik már megtették az első lépést az önmegvalósításuk felé: felismerték az igényt önmagukban arra, hogy tudatos, kiegyensúlyozott életet éljenek, egyenrangú viszonyban környezetükkel és minden szinten kiteljesedésre törekszenek. Az előadások témája, az interaktivitás és a gyakorlatok (pszichológiai, vizualizációs, mozgásos, energetikai, kommunikációs stb.) maguk egyaránt azt szolgálják, hogy a kissé homályos spirituális életcélérzeteket konkretizáljuk és a hétköznapokban való megvalósítását elérjük. Elengedhetetlen, hogy megszabaduljunk a korlátozó régi hiedelmeinktől, a negatív társadalmi elvárásoktól, felszabadítsuk a blokkolt energiaáramlást a létezésünk minden szintjén – mert meggyőződésem, hogy testi-lelki-mentális és szellemi szinten egyaránt fejlesztenünk kell magunkat az önkiteljesítéshez.

>>> Olvastam, hogy az első N.Ö.K. “tízmilliószoros női teremtő nap”-on lesz. Mit jelent ez és miért olyan különleges ez nap?

Az első N.Ő.K. 2008. október 21-én lesz, egy kivételes napon – az ún. tíz milliószoros női teremtés napon. Persze a nap már azért is különleges, mert végre megrendezésre kerül az ELSŐ! De a konferencia napjának kiválasztásában alapvető volt, hogy olyan energiája legyen mely segíti a nőiség megnyilvánulásait.

Egy olyan napon rendezzük meg az első N.Ő.K.-et, mely tízmilliót ér! Az év utolsó olyan napja lesz október 21, mely a tibeti hagyományok szerint tízmilliószoros nap. Ezen a napon minden gondolatod és szándékod tízmilliószorosára nő! Az év legmegfelelőbb napja a NŐI Önmegvalósítás segítéséhez, a kiteljesedés és a bőség megteremtéséhez életedben!

Aki ért a számmisztikához az rögtön a homlokára csapott, hogy igen ott a helyem!

Az év, amiben járunk (hisz 1-es teremtő év!) maga is kedvező az újrakezdéshez, minden ötlet megvalósításához, az Út elkezdéséhez,és általában a karriercélok kitűzéséhez és a karrier-megteremtéséhez! Október, a hónap (ami szintén 1-es rezgésű) felerősíti az év hatását…

>>> Ha ez az 1-es annyira fontos, akkor miért nem 1-jén vagy 10-én tartod a konferenciát…?

Jó okom van rá! Az 1-es rezgésű napok elsősorban a férfias teremtő energiák megmozgatását segítik…és én NŐ vagyok és NŐKNEK szeretnék hathatós segítséget adni! Nekem tehát olyan napot kellett keresnem, amely a női önmegvalósítás energiát képviseli… és ez a nap legtisztábban a 21-es! A Grál Kehely energiája, a befogadó és megtartó teremtő erő, amely nőies jellegű. Tehát a 21-es nap energiái eleve megsokszorozzák a női kiteljesedésedért tett minden lépésed erejét! Ehhez hozzá adódik a tízmilliószoros energetikai rezgés, ami ezév október 21-éhez kötődik!

Gondolom, így már teljesen érted és érzed miért kell ez a nap nekem és úgy hiszem Neked is, ahhoz, hogy önmagunkért és női kiteljesedésünkért tegyünk valamit! Ez aztán tényleg egy olyan nap amiért akár még szabadságot is érdemes kivenni!

>>> Milyen témák lesznek az első N.Ő.K.- án?

Az első N.Ö.K. fókuszában a női önmegvalósítás legsarkalatosabb alappontjairól lesz szó a női karrier kérdéseiről, leginkább arról, hogy miért szükséges és hogyan lehet az életcélt a karrierrel összeegyeztetni.

Így, ízelítőként szó lesz:

* Arról, hogy miért különleges a női önmegvalósítás és melyek a legfőbb kihívásai, akadályai és mit tehetsz ezek leküzdéséért

* Arról, hogy hogyan ismerheted fel és aknázhatod ki női értékeidet és teljesítheted ki önmagad az életed minden területén

* Arról, hogy hogyan találhatod meg méltó helyed a munka világában.

* Arról, hogy hogyan tervezheted és teremtheted meg karriered, belső értékeid és

tehetséged kibontakoztatásával a dharmádnak (életcél) legmegfelelőbben

* Arról, hogy miért értékeljük és becsüljük alul magunkat mi nők

* Arról hogy, miért működsz úgy ahogy, miért kerülsz kiszolgáltatott, alulbecsült és gyakran méltatlan helyzetbe.

* Arról, hogy hogyan leszel nőként képes a környezetedben tapasztalt és a hozott minták felülírására és a méltatlan megítélés oldására saját életedben.

* Arról, hogy honnan meríthetsz ehhez a folyamathoz erőt belső és külső forrásból.

* Arról, hogy hogyan segítheted elő a bőség megélését a családodban és egyéni életedben.

* Arról, hogy hogyan engedd el a társadalom és a környezet általános rosszallását önmegvalósításod közepette.

* Arról, hogy hogyan egyeztetheted össze önmegvalósítási törekvéseid és a karrieredet a párkapcsolatoddal, családoddal.

>>> Miért nem kell attól tartani, hogy túl elméleti lesz a konferencia?

Alapvetően olyan előadásokra számíthatnak a résztvevők, melyeken egyrészről elhangzanak a női karrierhez és önmegvalósításhoz kapcsolódó elméleti tudnivalók, melyekkel tudatosíthatják, hogy hogyan állnak a témához. AHA-élmények sokasága fog hozzásegítseni a változás elindulásához.

A valóban értékes információk legjavát azonban mégis a mindennapi életben is használható gyakorlatok és általad kitöltött tesztek fogják adni.

>>> Lehet konkrétabb információkat is tudni pl. tematikát, időbeosztást?

Természetesen, a háttérinformáció után a konkrétumoknak is megvan a helye. Az elősadások részletezését feltettem a blogom kezdőlapjára (…). A nap időbeosztása és a gyakorlatok szintén megtalálhatók ott konkrétabban! Kérlek kattints át oda:)

>>> A címben az szerepel,hogy konferenciasorozat, ez ugye azt jelenti, hogy több konferenciát szeretnél szervezni? Tematikájukban ezek eltérőek lesznek?

Igen, több konferencia megszervezését tervezem. Ami a témát illeti a női kiteljesedés különböző területeit fogjuk végigjárni, mindig egy-egy konkrétabb területre fókuszálva. Így most az elsőn a spirituális életcél karrierben való megélése lesz a középpontban.

>>> Miért kötöd össze a karriert az önmegvalósítással? Az emberek többsége az önmegvalósításról spirituális értelemben gondolkodik, a karriert pedig elég földies-anyagias esetenként akár alantas témának tartja…vegyük például a karrierista nő nagyon pejoratív megítéléséről a társadalomban.

Rövidre fogva, a lényeg, hogy az ún. spirituális életcél (másnéven misszió vagy dharma) megvalósítása a legkönnyebb a hivatáson belül. Ezért nagyon fontos, hogy olyan szakmát és foglalkozást válasszunk magunknak, ami leginkább megfelel a hozott tehetségünknek, velünk született adottságainknak és legerősebb képességeinknek. Ez az a terület, ami felé leginkább érzünk vonzódást és a dharma alapján megválasztott pályairányon belül tevékenykedve válhatunk legkiegyen-súlyozottabbá, ott lehetünk a legsikeresebbek és ezen a területen vonzzuk a leginkább a bőséget is magunkhoz. Az említettek bőven elegendő okot adnak, ahhoz, hogy az életpályával-hivatással, röviden a karrierrel foglalkozzunk!!!

(A karrier-önmegvalósítás szavakról és tartalmukról külön blogbejegyzést is fogok írni, mert ez visszatérő kérdés.)

>>> Olvastam a háttérinformációban, hogy – szokatlan módon – lehetőséget akarsz adni azon nőknek is, akik bár szeretnének eljönni, de úgy érzik nem tudják határidőig előteremteni a pénzt? Ezt miért teszed?

Praxisom során gyakran előfordult, hogy valaki nagyon szeretne résztvenni egy-egy tréningen, tanfolyamon, de nincs rá pénze. Egy időben ezt úgy hidaltam át, hogy azt mondtam nekik, jöjjenek el és amikor tudják megadják. Ezzel az volt a gond, hogy gyakran csak tovább tetézték az adósságaikat és még rosszul is érezték magukat közben…. Ezért kitaláltam egy olyan megoldást, ami mindenkinek jó lehet. Ha valaki tudja és meg is tudja indokolni, hogy miért szeretne eljönni, mit tanul majd belőle és hogyan fogja megváltoztatni az életét a konferencián szerzett tudással, pályázhat az ingyenes helyekre! Mély meggyőződésem, hogy ha valaki valamit nagyon szeretne, és időt-energiát fektet a cél elérésébe, akkor számára megnyílik a lehetőségek kapuja. Ez is egy ilyen kapu:)

>>> Engem meggyőztél. Köszönöm a válaszokat az olvasók nevében is. Találkozunk az ELSŐ Női Önmegvalósítás Konferencián!

Én köszönöm a lehetőséget. Szeretettel várlak az első N.Ő.K-ön!

Szólj hozzá!