Önbizalom Levelek 9. Sikereink pozitív visszahatása

Önbizalom Levelek 9. Sikereink pozitív visszahatása

Sikereink pozitív visszahatása

Önmagunkról leginkább a múltbéli tapasztalataink és érzéseink alapján vélekedünk. Ez általában inkább hátrányunkra válik, hiszen ha valami kudarccal járt korábban, rossz érzések kötődnek hozzá, nem valószínű, hogy könnyedén újra meg akarnánk élni.

De ez elménk eme működését hasznunkra is fordíthatjuk!

Tekints egy kicsit a múltadba és koncentrálj a sikerélményeidre, mindarra amire büszke vagy!

Teendőd: Készíts sikerlistát:)

Írj össze legalább 10 olyan dolgot, amire büszke vagy!

Bármilyen példát találhatsz a magánéletedtől a munkádig, de akár egy-egy tanulási eredményed, egy betegségből való felgyógyulás, egy nehezebb élethelyzetből való kilábalás is nyújthatott sikerélményt., de gondolhatsz arra is, amikor legutóbb jól sikerült családi ünnepséged tartottál, meghallgattál egy barátodat. Az elkészült listát érdemes jól látható helyre kiraknod és akár naponta átolvasni. Ezzel megtanulhatod tisztelni magad, megtanulod megünnepelni a sikereidet, örömeidet, és pozitív megerősítésekkel ajándékozod meg önmagadat.

Először nehezebben fog menni, de amint megvan az első három egyre könnyedebben jutnak eszedbe a többiek is és biztos vagyok benne, hogy egész hosszú listát fogsz tudni összeállítani!

Légy büszke önmagadra! Lehet, hogy még nem olyan életet élsz, amilyet szeretnél. Lehet, hogy sok negatív tapasztalatot szereztél. De egy valami biztos, ha keresel találsz olyan élményeket is, amelyek pozitívan hatnak rád, megerősítenek és tartják benned a lelket, akkor is, amikor már éppen kész lennél feladni álmaidat, céljaidat!

Mosolygós, önbizalomteli napokat kívánok!

Pozsgai Nikoletta

életvezetési tanácsadó, kineziológus

önmegvalósítás specialista

Szólj hozzá!