Önbizalom levelek 13: A külső megjelenés

Önbizalom levelek 13: A külső megjelenés

A legegyszerűbb önbizalom növelő technika, mely máris segíthet magabiztosabbá válnod a pozitív külső megjelenésedben rejlik!

Bár nem a ruha teszi az embert, mégis erőteljesen hat a környezetünkre és saját magunkra is. Ha felöltözöl kedvenc színeidbe, divatos és testalkatodnak megfelelő ruhákat választasz egy-két kiegészítővel megbolondítva máris sokkal jobban fogod magad érezni. Nem kell ehhez feltétlenül a legújabb trendeket követned, az egyes darabok ízléses összeválogatásával máris elérheted megjelenésed összhangját. Ha túlsúlyos vagy, akkor se hanyagold el magad, sőt, talán ilyenkor az öltözködés még fontosabb önmegerősítő hatással bírhat! Akármilyen testalkatod van, mindenképpen húzd ki magad, nézz az emberek szemébe. Ezzel a testnyelvvel máris azt az üzenetet közvetíted, hogy „rendben vagyok”, „jól érzem magam a bőrömben”.

Az az üzenet, amit önmagunkról közvetítünk ránk is hat. Ha tudatosan odafigyelünk arra, hogy a külső benyomás rólunk pozitív legyen ez pozitívan fog visszahatni ránk! Nem kell attól félned, hogy ez önámítás lesz, mert bár lehet, hogy még nem érzed magad tökéletesen és közel sem olyan jól, mint amit magadról üzensz, mégis könnyedebben lépsz ki az ajtón, a szembejövő emberek pozitív visszajelzései egyre jobban megerősítenek!

Az az ember, akinek nincs önbizalma eleve rosszabb lehetőségekkel indul az élet megannyi játszmájában, de az, aki elhanyagolt, görnyedt testtartással, mélabús, jobb esetben közönyös tekintettel néz a világra önbizalommal vagy anélkül nemtetszést fog kiváltani embertársaiban. Egyszerűen így működünk. A tiszta, ápolt, önmagára adó embert mindenki szívesebben látja!

Kezd tehát azzal, hogy odamész a legközelebbi tükörhöz és megnéze önmagad, abban a ruhában és azzal a testartással, ahogy éppen vagy. Figyeld meg, hogy milyennek látod önmagad! Akár írd is le a tapasztaltakat egy önbizalomerősítő naplóban.

A tükör elé állás máskor is jó szolgálatot tehet neked, hiszen amint tükörbe nézünk szinte mindig kihúzzuk magunkat, elővesszük pozitívabb arcunkat, mosolygunk is talán, megigazítjuk ruhánkat. Összességében rövid idő alatt mintegy összerendezzük azt a képet, amit látunk!

..és ez nagyon jó kezdet!

Mostantól, ha eddig nem tetted volna:) figyelj oda mit veszel fel és milyen üzenetet közvetítesz magadról önmagad felé és mások felé!

A külsővel könnyebb kezdeni…:)

Mosolygós, önbizalomteli napokat kívánok!

Pozsgai Nikoletta

életvezetési tanácsadó, kineziológus

önmegvalósítás specialista


“Önbizalom levelek 13: A külső megjelenés” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Kedves Nikolka!

  Fontos, bizony!
  Én is szeretek öltözködni, és minden hájam ellenére is, szívesen állok tükör elé.
  Érdekes, hogy saját magamban, tekjesen helyen vagyok, és a szép ruhákban, jól tudom magam érezni, de éppen ugyanúgy, a tréningekben, szabadidőruhában is.
  A gond, akkor kezdődik, amikor valahol, bárkik is, megjegyzést, lekicsinylő pillantást, günyt tesznek rám, és kiröhögnek!
  Itt van aztán a spirál, melyen, igen gyorsan lecsúszik a lelkem, és nem is elkeseredem, hanem dühös vagyok magamra, és akkor vannak a legkegyetlenebb gondolataim is, önmagam felé! És érdekes, hogy nem is a másikat bántom, aki csúfolkodik, hanem, saját magamat!

  Ez, két dologból fakad, ahogy most, rájöttem: egyrészt, hogy hibás, csak én lehetek, és másrészt, hogy bármi van is a tények szerint, / pl.,hogy szép ruhában, jól érzem magam, /, akkor is, a másik véleményétől függök, és csak azt tudom magam fölé helyezni4
  Tehát, ezen kellene oldani bennem, de ez, ssajnos, egyedül, nem megy!
  Mert az eszemben működik, aztán, ha valaki megszólal, egyből összeomlik minden.

  Van valami ötleted?

  Előre is köszönöm!!!

  Szeretettel: Anikó.

  Válasz
 2. Kedves Anikó !
  Mindenkin lehet valami nem tetszőt, nem odaillőt találni. De biztos, hogy ez róla szól és nem inkább rólam ? Triviálisnak tűnik,de engem csak addig piszkáltak, amíg vissza nem kapták. Ha az ember lánya visszaadja a kellemetlen kritikát sokaknak elmegy a kedve attól, hogy másokat kritizáljon.( :

  Válasz

Szólj hozzá!