Nyílt Nap a Női Önmegvalósítás Kincsestárban!

Nyílt Nap a Női Önmegvalósítás Kincsestárban!

Április 20-án, azaz hétfőn szeretettel és kíváncsian várom a Női Önmegvalósítás témájához tartozó kérdéseidet. Reggel az RTL Klubban leszek, ott a Csak Csajokban a műsor ideje alatt telefonálhatsz és személyesen is kérdezhetsz.

Ide pedig folyamatosan várom a kérdéseket egész nap és amint hazaértem neki is kezdek a megválaszolásuknak!

Minden kérdés megjelenését először jóvá kell hagyjak, így a válasszal együtt fogod látni a kérdésedet is!

gondold át mi gátol jelenleg, miért nem haladsz az életedben, miért nem olyan, amilyennek látni-élni szeretnéd? Fogalmazd meg a kérdésed és háttérként néhány mondatban foglald össze a probléma vagy kérdés hátterét is.

Ha szeretnéd, hogy személyesen e-mailben válaszoljak Neked a nyilvánosság kihagyásával, akkor a leveled végére kérlek írd meg, hogy így szeretnéd! Ez esetben nem fog megjelenni a válaszom az oldalon!

Hajrá, lehet kérdezni!

“Nyílt Nap a Női Önmegvalósítás Kincsestárban!” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Kedves Nikoletta!
  Hálásan köszönöm a mai műsort! Felnyitotta a szemem a házasságomban való tipródásom kapcsán. Megerősítette bennem, hogy semmi baj nincs velem és ki kell álljak magamért, elhatározásaimért. Tudom, hogy nem lesz könnyű, de úgy érzem beindult valami bennem. Már nem tudok és nem is AKAROK elnyomott lenni! Változásra van szükségem és ezt én tudom elindítani!
  Köszönöm!

  Válasz
 2. 10 éve egyedül nevelem a gyermekeimet és elég nehéz anyagi helyzetben vagyok. A napi megélhetés megkeresése és a gyereknevelés leköti minden energiámat. Tudom, hogy kellene magammal is foglalkozni (mert már legalább egy éve nem voltam fodrásznál vagy nem voltam el a barátnőimmel), de nincs rá időm. Szeretném megtalálni a valódi hivatásomat, ahogy ön fogalmazta, de ezt most lehetetlennek érzem ennyi rám nehezedő teher mellett.
  Nem szeretem a munkámat (adminisztrátor vagyok), de kénytelen vagyok bejárni, hogy a megélhetésünk meglegyen. Mit javasol, hogyan induljak el….ebből a reménytelennek tűnő helyzetből?

  Válasz
 3. Mit csináljak?
  Egyszerűen nem tudom mi az életcélom, nem tudom merre induljak. Ha elkezdek valamit tanulni, egy darabig nagy a lelkesedésem,de ez hamar elfogy. Akkor keresek valami mást, de azt is otthagyom egy idő múlva. Elegem van ebből. 28 éves vagyok és úgy érzem itt az ideje, hogy végre megtaláljam mi a fontos az életemben. Céltalanságra mit ajánl?

  Válasz
 4. Kedves Annamari!
  Nagyon köszönöm a szavaidat és igazán örülök, hogy tudtam segíteni!
  Kitartást és erőt önmagad felvállalásához!
  Nikoletta

  Válasz
 5. Kedves Kiss Józsefné!
  Köszönöm, hogy megosztotta a helyzetét! Ha már sikerül megnevezni, sőt le is írni a gondunkat, azonnal objektívebben kezdjük látni a nehézséget és ezáltal el is indultunk a megoldás felé vehető úton!
  A helyzete egyáltalán nem könnyű. Mégis arra biztatom, hogy apró lépésekkel, de kezdjen el változtatni. Elsőként az örömforrásokat kellene ismét megtalálnia az életében. Ezek lehetnek a gyermekeivel közös kirándulások is, de érdemes törekednie olyan élmények megélésére, melyek tőlük függetlenül is töltik Önt! Azaz igenis menjen el a barátnőivel egy kávéra, jelentkezzen be a fodrászhoz.
  Nem tudom milyen idősek a gyermekei, de ahogy cseperednek egyre kevésbé lesz Önre szükségük a nap 24 órájában, tehát felszabadul ideje és azt fordítsa önmagára. Kezdetben egy séta, egy fagylalt is elég! A fontos az, hogy olyan dolog legyen amire vágyik és amire úgy dönt a szabad pár percet szeretné “rááldozni”.
  A valódi hivatás megtalálása is fontos és szükséges is. De mielőtt bármilyen változtatást szeretne a munkájában, meg kell erősödnie és tisztában kell jöjjön azzal, hogy mi az ami tényleg fontos….a gyerekeken és a pénzen kívül. Ezek lesznek azok az irányvonalak, melyek alapján el fog tudni indulni tudatos lépésekkel!
  Az anyagi részét tudatosan meg kell teremteni és be kell terveznie a havi költségvetésébe! ha a fodrász jelenleg nagyobb költséget jelent, akkor tegyen rá félre akár 500Ft-onként. A lényeg, hogy elkezdje önmaga felé kifejezni azt, hogy fontos magának!
  Ha napközben lehetősége nyílik internetezni, akkor keressen olyan oldalakat, ahol töltődni tud és iránymutatásokat kaphat (pl. ingyenes e-kurzusok). Így lassanként be tudja építeni az önfejlesztést az életébe és megérik a pillanat az állásváltásra is.
  Erőt és energiát kívánok a folyamathoz és a változáshoz!

  Válasz
 6. Kedves Rami!
  Céltalanságra először az önismeret fejlesztését ajánlom. Meg kell tudnia állapítani, hogy melyek azok az erőforrásai, melyekre építkezhet. Érdemes visszamennie egy kicsit a gyermekkorba az álmaihoz. Mire vágyott akkoriban? Milyen álmai voltak vagy hogyan képzelte el az életét?
  Az önmegvalósítási út elemzését is ajánlom, melyben a személyiségelemző és karrier tesztek és kérdőíveket kiegészítve az asztrológia és a numerológia segítségét is igénybe veszem és nagyon pontos irányvonalat tudok meghatározni. Azonban ez egy külső szemlélő meghatározása… rengeteget segíthet, de a cél az kell legyen, hogy az életcélját valóban belülről fakadóan érezze meg és a belső motiváció abban az irányban meg tudjon erősödni.
  Kíváncsi lennék, hogy mi okozza a céltalanságot… az ilyen kérdéseket nagyon szeretem kineziológusként feltenni és kitesztelni, mert gyorsan a nyomára tudunk bukkanni a gyökér oknak és azt oldva lehet tervezni az előrelépést!
  Mindenképpen ajánlom, hogy járjon el önismereti csoportba, pszichodrámára, illetve olvasson személyiségelemző könyveket!
  ***
  Bővebb választ a további kérdéseire, a megadott címére küldök.

  Válasz
 7. Szervusz Nikol,

  nagyon klassz ez az új oldal is, érdekes és informatív. A témafelvetések abszolút figyelemfelkeltőek, jó ezeken a kérdéseken gondolkozni, vitatkozni, gondolatot ébreszteni.

  Érdekes dolog, de nálam például ott apad el az önmegvalósítás, amikor öneladni kell, kopogtatni, kérni, ajánlani magam – tudom, hogy ennek tisztességes, korrekt módja is van, és természetesen nem mindenki törtető vagy éppen hátsófényesítő buzgómócsing, aki felemeli a telefont és szívességet vagy lehetőséget kér… és én mégis paranoiásan rettegek ettől. Megpróbálom, aztán a cél előtt mindig megfagyok és menekülök… mint valami fóbia, komolyan mondom. Erre mondja azt a Deine Lakaien-dal, hogy “refusal of taking keeps me from giving”. Márpedig a lehetőségeknek sokszor elébe kell mennünk, nem jön a sültgalamb gombnyomásra, és az elutasításban semmi rossz nincs… haha, könnyű ezt mondani. A legröhejesebb, hogy a már gondolati szinten elvetélt lehetőségeket a végén aztán hajlamos vagyok rám egyébként nem jellemző módon racionalizálással egybekötött nagyképűsködéssel kompenzálni magam előtt, ami persze sehova se vezet. Persze az is lehet, hogy a komolyabb érvényesüléshez szükséges Föld-jegyek hiánya miatt vagyok ilyen gyakorlatiatlan sokszor.

  No, anyway: sok sikert a laphoz! 🙂

  Eszter

  Válasz
 8. Köszönöm Eszter! Kreatív-írótársnőtől egyenesen elismerés:)))
  Föld jegy ide vagy oda, azért hajrá! Amit nagyon akar az ember (főleg a lánya) az előbb-utóbb sikerül. Tudod, “where there is a will, there is a way”. Kedvenc angol mondásaim egyike…
  De konkretizálva…
  Az önmegvalósításnak nagyon fontos eleme az önkifejezés és az önérvényesítés, mindezeknek pedig előfeltétele a pozitív önértékelés és a megfelelő önmenedzsment készségek elsajátítása! Ezekről még csinálok majd videós anyagot is… mert alapszükséglet.
  Ha írsz konkrét esetet is, élethelyzetet vagy problémát, akkor még folytatom…ha akarod mailben:)

  Válasz
 9. Egyszer majd írok erről a témáról egy hosszabb bejegyzést, több konkrétummal, mert talán mások is okulhatnak belőle, és számomra is érdekes lehet a reakció. Mert fórumozni, ötletelni, kommentelni, vitatkozni jóóó! 🙂

  Képzeld el, az állásinterjú, amiről még februárban írtam a másik lapodon, hogy túl sok negatív állítást fogalmaztam meg önmagamról… no, hát mégis sikeres lett! Ma hívtak, h szeretnének velem dolgozni, holnap tesznek ajánlatot. Már nem is hittem volna, h keresnek. Persze majd kiderül, mi a pálya, mert közben másba fogtam… ha a két ajánlat hasonló, nem lesz könnyű dönteni. Persze kettőből választani még mindig jobb, mintha egy lehetőség sem lenne… azért izgulok!

  Közben megnéztem a videóidat és le a kalappal, nagyon érdekes és összeszedett anyagok!

  Válasz

Szólj hozzá!