Víz Elem 1. rész: A tested-lelked vízért kiált!

Víz Elem 1. rész: A tested-lelked vízért kiált!

Tiszta vizet a pohárba!
Tiszta vizet a pohárba!

Már nagyanyáink is úgy tartották, hogy ha komoly döntést kell hozzál, ülj le, gondolt át tiszta fejjel, aludj rá egyet, de mindenekelőtt igyál egy pohár tiszta vizet. A vízivás kapcsán a tudomány bizonyította, hogy a nagyanyáink javaslatai helytállóak. Mint a fenti képben: fogadd hát el a víz nyújtotta segédkezet:)

A víz szervezetünk anyagcseréjében és az agyi működésekben kiemelt szerepet játszik.

A víz kiválóan vezeti az elektromos energiát. Az emberi test több mint kétharmada vízből áll, az agy víztartalma még ennél is több. Az agy és a központi idegrendszer minden elektromos és kémiai tevékenysége attól függ, hogy milyen az agy és az érzékszervek közötti pályák vezetőképessége.

A vezetőképességet pedig több vízfogyasztással egyértelműen javítani lehet. Tehát ha nem iszunk elegendő vizet, akkor romolhat az agyunk teljesítőképessége a számos további negatív mellékhatáson túl (rosszabb emésztés, vesetúlterhelés, vérbesűrűsödés, székelési nehézségek, bőrszárasság, stb.). Ez gyermekeknél az iskolai teljesítmény gyengülését eredményezheti, felnőtteknél bizonyítottan romlik a munkateljesítmény és nő a frusztráció, szorongás okozta stressz.

A pszichés és a környezeti stressz kimeríti a testet, és vizet von ki a sejtekből. A gyümölcslevek, üdítők, koffeintartalmú italok, a számítógép és a televízió dehidratáló hatású, azaz további vizet von el a szervezetből. A vízfogyasztás segít az agynak hatékonyan tárolni, és újra előhívni információit, valamint aktiválja az elektromos és kémiai kommunikációt az agy és az idegrendszer között. A kielégítő vízellátottság javítja a tanuláshoz szükséges valamennyi képességet is.

A vízfogyasztás javítja a koncentrációt, növeli a mozgásképességet, javítja a szellemi és testi koordinációt, csökkenti a stresszt és segít szervezetünket méregteleníteni, mind a testi mind érzelmi téren. Így joggal mondhatjuk, hogy  testünk és lelkünk egyaránt vízért kiált!

Masaru Emoto, vízkristályok, Szeretet
A Szeretet szó hatására kialakult vízkristály

Mindezek mellett még nem is beszéltem a víz információ tároló képességéről (nem véletlen, hogy az agy 93%-ban víz:). A víz szerepet játszik az információ felvételében, tárolásában és újra előhívásában. Az agyi működéseinket túl, talán már hallottál Masaru Emoto japán tudós munkásságáról, aki a vízmolekulák lefagyasztásával és mikroszkopikus vizsgálatával bizonyította, hogy a víz képes felvenni és tárolni a környezetében jelenlévő energetikai minőségek információtartalmát. Így, ha egy egyszerű palack vízre ráírod, hogy Életerő, Szeretet, Egészség, Bőség stb. akkor az a víz felveszi már pusztán a szó által feléje közvetített információt és miután megiszod a testedbe kerül ugyanezen rezgés. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy ha a test ilyen magas százalékban tartalmaz vizet, akkor a bennünk lévő uralkodó gondolatminta milyen mértékben képes a teljes szervezetünkre hatást gyakorolni!

Döbbenetes…ugyanakkor rendkívül egyszerű és jól használható eszközzé válhat a számodra, ha tudatosan törekedsz számodra “jó” gondolatokra és a megfelelő minőségű és mennyiségű, pozitívan programozott víz fogyasztására!

Jó Tipp a Női Szervek Erősítésére: Az egyik, ami különösen jótékony hatású a női nemi szervek egészségére és energetikai ellátottságára az a karneol. Ezért gyakran helyezek az általunk fogyasztott vízbe különböző kristályokat. Ezt otthon is könnyen megcsinálhatod, ha veszel egy kisebb méretű karneol kristályt (női szerveket és a nőiséget erősítő kristály), sós vízben állni hagyod, majd folyó vízben lemosod és a vizesüvegbe (pl. ásványvizes üveg), poharadba helyezed! Már néhány perc elegendő, hogy a víz átvegye a karneol rezgését! Így információs alapon működő saját “gyógyszert” készíthetsz a magad számára!

Tehát a még mindig érvényes tanács: igyál sok tiszta vizet! Napi 1.5-2.5 litert normál terhelésű napokon, 2-3 litert, nyáron vagy fokozott vízleadást hozó tevékenységek végzése előtt és után (sport, szauna), fokozottan stresszes időszakban, tanulás előtt és közben, vizsgahelyzetek előtt!

Volt már szó a víz stresszlevezető harmonizáló hatásáról, de akkor a vizes közeg felkeresését javasoltam. Úgy mint az otthoni kádfürdő, vagy természetes patakok, folyók (a tisztábbak:), tengerek , de akár az uszodavíz is jótékony hatású!

Ajánlott kapcsolódó program:

A víz elemével való töltekezésre, a víz nőiségedben betöltött szerepének megértésére és ébresztésére ajánlott program:

Április 4-e szerdán, 19:00-21:30 között A Múzsa Rózsája>>> avagy a Vizek királynője című szakrális nőiség program.

Várlak szeretettel a programon személyesen vagy a hangomon keresztül távoktatásban!

Addig is…mit tegyél a vízzel? Idd, programozd, lubickolj benne, locsolj és táplálj vele:  szeresd és szeress vele!:)

Folytatás következik…

A cikksorozat következő részében a víz elemmel folytatjuk és arra kaphatsz választ, hogy mi is a vízzel való kapcsolatod, mit jelent, ha szereted és mit jelent, ha félsz tőle!

Pozsgai Nikoletta

életvezetési tanácsadó, kineziológus

női önmegvalósítás specialista

 

Megosztás Facebookon

“Víz Elem 1. rész: A tested-lelked vízért kiált!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Szia Nikoletta!
  Egyetértek Veled amit a vízről írtál.Ismerem Masaru Emoto-nak a CD-it,a könyvét is megvettem azokkal a csodálatos “vízkristályokkal”.Első dolgom volt/9éve/,hogy vettünk egy Reverz Ozmosisos víztisztítót.A tiszta víz,csodát tesz a szervezetben.Most,lúgosító berendezést szeretnék!Az,,még csodálatosabb!
  Szép estét,Orsi

  Válasz
 2. Kedves Niki!
  Ez a történet nagyon sziv melengető, mert a szeretetről szól.
  Bárcsak mi felnőttek is ilyen ártatlanok, szeretetreméltóak,
  kedvesek, segitő készek és empatikusak lennénk, mint ők,
  még akkor is, ha oly sok rossz emlékünk van a múltunkból.
  Mindannyiunk nevében köszönöm, hogy megosztottad velünk.

  Válasz

Szólj hozzá!