Víz 2. rész: Lubickolsz benne? Félsz tőle? – milyen a kapcsolatod a víz elemmel

Víz 2. rész: Lubickolsz benne? Félsz tőle? – milyen a kapcsolatod a víz elemmel

A víz az öt ősi elem közül talán a legközelebb áll hozzánk, hiszen ez az első elem, amit már az anyaméhben megismerünk. A  víz eleme  különösen közel áll a nőkhöz, egyrészről a víz jellemzői miatt, másrészről a vízhez társított szimbólumvilág kapcsán mindig is amolyan női elemnek tartották.

De mit jelent az, ha nem vagy jóban a vízzel?

Aki nem tud úszni, vagy a vizes közeg kifejezett félelemérzetet, szorongást vált ki belőle, annak szinte mindig gondot okoznak a lelki elengedések is. A szorongás eredhet magzati kori stresszből, konkrét megélt vízzel kapcsolatos negatív élményből, de lehet akár generációs örökségünk vagy inkarnációkon átívelő problémánk.

Az, hogy valaki nincs jóban a vízzel általában azt is jelenti, hogy kevésbé képes átadni magát a víznek (ha egyáltalán bele tud menni medencékbe, természetes vizekbe), mely egyúttal azt is jelenti, hogy az ún. ősbizalma kifejezetten alacsony, nem bízik meg embertársaiban, nem hisz a gondviselésben és önmagában sem.

Rüdiger Dahlke szerint az úszás nem elsősorban technika kérdése, hiszen minden ember képes mozdulatlanul lebegni a víz felszínén. A nehézséget leginkább az okozza, hogy a lebegéshez át kell magunkat adnunk a víznek. Ezért tartja ideális közegnek a vizet az elengedési gyakorlatokhoz. Szerinte aki megtanulta, hogy jól érezze magát a vízben, az már megbékélt lelke egy részével, és sokat tett az elengedésért (elengedettségért).

Az elengedés egyfajta lehetőség önmagunk felszabadítására
A halál és a nagyobb válságok utáni újjászületések mind nagyfokú elengedés-élményeket követelnek és hoznak számunkra. Ha valaki fél a haláltól, a betegségektől,  a szeretett személyek elvesztésétől (…és hányan vagyunk ezzel legalább egy kicsit így:), akkor érdemes az elengedéseket tudatosan, kontroll alatt gyakorolni, hogy amikor az élet “spontán” úgy hozza, akkor is képesek legyünk elengedni mindazt, aminek és akinek mennie kell.
Hogyan lehet tudatosan gyakorolni az elengedést?

1. meditációban – ahol megtanulod elengedni a testi fókuszt, az anyagba-ragadtságot

2. légzésgyakorlatokkal – hiszen minden kilégzés elengedés:)

2. rendrakással, szanálással – erre a tavaszi nagytakarítás jó lehetőség:)

Miért nehéz az elengedés, elengedettség érzésének megtapasztalása?
Az elengedettség érzése nagyban összefügg az ősbizalom kérdésével és ezáltal az édesanyánkkal való kapcsolatunkkal.

“Az életadó víznek van még egy nagyon fontos aspektusa: mivel már a magzati életünkben az áramlásával, oldó, könnyed, megtartó és lebegtető erejével vesz körbe minket az anyaméhben, ugyanúgy, mint maga az emberi lét, a nőiségünk is ebben a közegben, az édesanyánkban születik meg bennünk. Éppen ezért minden olyan probléma, vagy blokk, ami a női létünkkel kapcsolatos, az alapvetően hozzá, az anyához köthető, és csak másodsorban bármi máshoz. Ebből következően utunk – csakúgy, mint a Földre való leszületésünk esetén – önmagunk gyógyítása és az önfejlesztésünk terén is rajta keresztül vezet. Belőle vagyunk, az utolsó sejtünkig belőle épülünk fel, ő táplál minket, ő az, aki velünk van minden tekintetben, így a nőiségre vonatkozó összes minta is rajta keresztül érkezik meg hozzánk. Ennek átadó közege, ereje pedig a víz, a minket körülölelő magzatvíz, illetve a vér, ami az ő közvetítésével bennünk is áramlik.” Részlet a Nőiség Ezerszirmú Rózsája – a női teljesség gyógyító virága című könyvem a nőiség és az 5 elem kapcsolatáról szóló részből

 A szimbólumok nyelvén a víz eleme az érzelmekhez köthető és a gazdag érzelemvilág egyik női erősségünk…és akkor még ott van termékenységet hozó mivolta.

A víz nőiségben betöltött kiemelkedő és megalapozó szerepéről bővebben a Rózsa kör következő alkalmának előadásában lesz szó, majd az ezt követő dinamikus meditációs programban a víz beavatását tapasztalhatod meg az Élet Vize c. gyógyító szertartásban:

"Összekötöm az alant megszentelt birodalmát a fennen ragyogó világossággal"

A Múzsa Rózsája – a vizek királynője

A sellők – vízi nimfák tanítása az Élet vizéről

Április 4.-én 19:00-21:30

Témák: A víz minősége, mint a nőiség egyik legfontosabb eleme; a szívben fakadó és a méhben foganó inspiráció – út a belső bizonyosságban nyugvó csalhatatlan iránytű felé, a belsővé vált felső vezettetésre való ráhangolódás.

Az évkörön a Víz elemének időszakába érkezünk a tavaszi napfordulóval. Az életünkben ciklikusan eljövő újjáéledés, növekedésnek indulás szakaszát éljük. A vizek kiáradnak, a földek megöntöztetnek, új fű sarjad és zöldbe borulnak a fák és bokrok is. A tavasz első virágai is kinyitották már szirmaikat.
A leányságunk után elérkezik az idő a nővé válásra, ezzel a későbbi szerepek elérkeztéhez megkezdődik a testi-lelki-szellemi felkészülése. Az előző Rózsa Körben nőiségbe avató szertartást végeztünk, most tovább lépünk a nőiség megszentelt útján – a szakrális nővé válás útján.

  1. Van csalhatatlan mindig működő belső iránytűnk?
  2. Hogyan hangolódhatunk rá a felső vezettetésre?
  3. Hogyan tehetjük belsővé Igaz Önvalónk útját?
  4. Milyen ajándékot és bölcsességet hoz számunkra a VÍZ eleme? – avagy a víz szakrális tanítása és bölcsessége
  5. Melyek a leggyakoribb víz elemhez tartozó pszichés problémák, nehézségek? Hogyan oldhatók ezek?
  6. Hogyan kapcsolódhatunk a víz eleméhez a hétköznapokban mégis szakrális értelemben?
  7. Milyen tanítást adnak nekünk szakrális értelemben a sellők?
  8. Miért oly elbűvölő és egyben veszedelmes a szirének éneke a mesék, eposzok hajósai számára?
  9. Az élet vizének, a fiatalság forrásának tanítása

Mindezekről szó lesz az előadás során. Utána pedig dinamikus meditációs szertartással folytatjuk, melyben minden résztvevő a saját igényei és érzései szerinti mértékben vehet majd részt.

Részvételi díj: 3500Ft

A Rózsa körökről itt találsz bővebb leírást:

Rózsa kör- a nőiség szakrális tudásának felébresztéséért>>>

Az előző alkalomról itt találsz leírást, képeket: A Vizek Rózsája – a Rózsa Vére>>>


Jelentkezéshez írj a noionmegvalositasKUKACgmail.com címemre! 

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!