Vidi Rita a HősNők.hu tulajdonos-szerkesztője interjút készített velem a közelmúltban létrejött Túlélők Társasága és a VálságStratégiák kapcsán. A Rita által életre hívott női oldalon a női önmegvalósítás szakértőjeként írok majd a női kiteljesedéshez fűződő témákban.

Íme az interjú:
Nikolettáról mindig is tudtam, hogy igazi tűz lobog benne, de az angyali külső még engem is megtévesztett, ugyanis kiderült, hogy egy harcos amazon is rejtőzik benne. Ennek kapcsán kérdeztem Pozsgai Nikolettát,  arról a tréningjéről, ami a te esetedben is érdeklődésre tarthat számot, mert mindannyian másképp éljük meg a válságot, de mindannyiunknak szüksége lehet forgatókönyvre a túléléshez, sőt megerősödéshez.

***

Rita: Egy nagyon különleges és értéket teremtő közösséget hívtál életre tavasszal, a Túlélők Társaságát, elmondanád, hogy kik ők?

Nikolett: A Túlélők Társasága egy olyan elszánt válság-harcos csapat, akik úgy határoztak, hogy nem hajlandóak kiszolgáltatni magukat a válságnak, a negatív tömegpszichózisnak és a válság ellenére is megőrzik egzisztenciális biztonságukat, sőt haladnak tovább álmaik megvalósításában. Tehát a válság túlélői azok lehenek, akik a válságot lehetőségként látják,  akik keresik a kiutakat, akiknek fő törekvésük, hogy ha már benne vannak egy válsághelyzetben, abból mihamarabb és jól jöjjenek ki, akik képessé akarnak válni arra, hogy bármilyen válsághelyzet létrejöttét megelőzzék vagy jól kezeljék!

Rita: Bárki csatlakozhat a Túlélők Társaságához?

Nikolett: Igen, bár egy elvi feltételünk van, azaz, hogy a csatlakozni kívánó egyet értsen az alapelvünkkel, tehát, hogy felemelő, egymást erősítő közösségként működünk és aktívan tenni akarunk a jövőnkért válság ide vagy oda.

Rita: Ha jól tudom, saját zárt oldalatok is van, ugye?
Nikolett: Igen, létrehoztuk a Túlélők Társasága saját oldalát pont azért, hogy azon keresztül oszthassuk meg a válságkezeléssel kapcsolatos tudnivalókat. A VálságStratégiák Csapata arra szövetkezett, hogy olyan válságstratégiákat adjon át, melyek az élet minden területén képessé tesznek arra, hogy kiutat mutassanak a válságból, másrészt olyan életstratégiákat oktatunk, melyek segítségével meg tudod előzni a válsághelyzetek kialakulását. A legfőbb célunk, hogy ütőképes válságstratégiával rendelkezzenek a magánemberek is!
Rita: Úgy tűnik nagyon átfogó megoldást tudtok nyújtani. De kik a VálságStratégiák szakértői?
Nikolett: A VálságStratégiák ötletgazdája és élharcosaként én az egzisztenciális biztonság kialakítását és megőrzését segítem, elsősorban karriertanácsadói tapasztalatommal, másrészt a lelki-béke és a biztonságérzet minden körülmények között való kialakításának képességét és technikáit tanítom. Vannak olyan területek, melyek meghaladják az én szakmai kompetenicámat és ezekre a területkre elismert és szakmájukban kiemelkedő szakértőket kérek fel. Így például  a pénzügyi képzés és a saját magánkasszád rendbetételére Fa Kingát, a pénzügyi tervezés szakértőjét kértem fel.
A  VálságStratégiák oktatását az alaptárgyakkal kezdjük: pénzügyeid rendbetétele, az anyagi védettséged kialakítása, az állásod megtartása recesszióban is, a lelki kiegyensúlyozottság megőrzése és a válságkezelési készségfejlesztés csak a legfontosabbak azok közül az ismeretek közül, amiket megtanítunk a Túlélők Társaságában.
Rita: A te szakterületed az önmegvalósítás, hogyan kapcsolódik ez a VálságStratégiákhoz?
Nikolett: Pont a szakterületem kapcsán vált kiemelt fontosságúvá a válságkezelés témája. Hiszen az önmegvalósításhoz alapvető, hogy  az élet anyagi és jóléti kérdéseiben megalapozott háttered legyen, lelkileg és anyagilag biztonságban tudd magad. A a magasabb szintű önkiteljesítéshez fontos, hogy ne akadályozzanak az alsóbb, fizikai szintek, illetve a létbizonytalanság okozta félelem, aggodalom.  A tapasztalataim és kutatásaim alapján egyértelmű, hogy az önmegvalósítás elsődleges akadálya az egzisztenciális bizonytalanság, veszélyeztetettség. A gazdasági válság pedig kifejezetten próbára teszi az embereket ezen a téren.
Ha az önmegvalósítás alsóbb szintjein megrekedsz, nem lehetsz képes továbbjutni. Ezért, ahhoz, hogy az önmegvalósítás teljes útján segíteni tudjalak minden szinten, így a fizikai és lelki biztonságérzet kialakításában is segítenem kell mint önmegvalósítás specialista, a tudásom és az önfejlesztést segítő módszereim (elsősorban a coaching és a kineziológia) által egyaránt.
Nagyon fontosnak tartom, hogy a válsághelyzeteket minden szinten kezelni tudjad, fizikai-lelki-szellemi spirituális szempontból is!
Rita: Milyen szemlélet vagy stratégia segíthet a válság túlélésében?
Nikolett: A jelenlegi válság, nem csak pénzügyi, hanem társadalmi és egyéni válság is. Egy ilyen válságot az önismeret és a komoly magadba fektetett munka számolhat fel vagy előzhet meg! De ez csak az alapja…erre még konkrét pénzkezelési ismeretek, karrierépítési ismeretek, egy sor személyes jellemző fejlesztése (pl. önértékelés, önmenedzsment) és ahogy én hívom Konstruktív Életstratégiák kellenek!
Eppen ezért már a Válságkezelési Stratégiák a Magánéletedben című szemináriumunkra olyan ütőképes programot állítottunk össze, hogy méltán keresztelték a Túlélők „K.O. Napnak” azaz válság ellen aratott kiütéses győzelem napja!
Mint minden válság felszámolásában, a legütőképesebb fegyver az önképzés, vagyis a saját tudatosságod tágítása, olyan témákban, amiket a válság a legmélyebben érint. Ha ezeken a területeken képes vagy szembenézni a hiányosságaiddal és azokat tudatosan fejleszteni, akkor képessé válsz előnyt kovácsolni a gyengeségeidből és az erre rámutató válsághelyzetekből!
Legyél Te is Túlélő, kattints ide és csatlakozz ehhez az elszánt válságharcos csapathoz!>>