Téged is érdekel a Válság(kezelés)?

Téged is érdekel a Válság(kezelés)?

Miért érdekel engem ez a téma kérdezheted. Nos, egyszerű mégis sokrétű a válaszom.
Természetesen szakmai szempontokból és mint magánember egyaránt érdekel a téma, leginkább a válság-kezelés része!
Miért is?
1. Érdekel, hogy a gazdasági válság milyen helyzetet, körülményeket teremt a körülöttem élők életében és ki hogyan tudja vagy éppen miért nem tudja megoldani az újonnan megjelenő nehézségeket.
2. Érdekel és kutatom hogyan tudom a válság adta megváltozott körülményeket és feltételeket lehetőségként látni és kihasználni annak érdekében, hogy a családommal együtt minimum megtartsuk a saját életszínvonalunkat, optimálisan inkább úgy fogalmaznék, hogy a válság ellenére is meg tudjuk valósítani az álmainkat, céljainkat.
Ezen túl van még egy nagyon nyomós indokom arra, hogy miért fogok most jó néhány bejegyzést szánni a válságra itt a blogban, a Női Önmegvalósítás Kincsestárában és más fórumokon is:
3. Ez pedig az, hogy az önmegvalósítás legalapvetőbb feltétele a személyes szükségletek kielégülése, így a  fizikai biztonság megléte is!
Innen már egyértelmű:
Az önmegvalósításodat  – akár nő vagy akár férfi -, akkor tudom segíteni, ha azokkal a szintekkel is foglalkozom, melyek megakadályozhatnak a kiteljesedésedben vagy legalábbis jócskán hátráltathatnak ebben! Nos a válság pont ilyen megakasztó, hátráltató szerepkört tölthet be az életedben… ha hagyod!

…és még mindig van egy ráadás indokom:
Egyszer egy mesterem azt mondta, hogy az az igazi tanító, aki minden körülmények között kiutat tud mutatni az embereknek! Nos, ez azóta célkitűzésem!:) Most itt a válság, egy az emberiségre globálisan kiható történés, itt és most ebből kell tudni kisegíteni az embereket…itt és most azért (is) kell dolgoznom, hogy ha még nem érint túl mélyen a válság, akkor ne is tudjon elhatalmasodni az életedben!


Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!