Szerinted mi az Önmegvalósítás?

Szerinted mi az Önmegvalósítás?

Immár 15  éve kutatom az önmegvalósítás területét, annak elméleti és főként gyakorlati megvalósítási lehetőségeit hazánkban és nemzetközi viszonylatban. Teszem ezt több szinten:

 • a szakirodalmat és szaksajtót böngészve
 • a világszínvonalon elismert önmegvalósítás és teljesség kutatók, pszichológusok és tanítók munkásságát követve
 • a nők és férfiak archetipikus mintázatainak változásait kutatva, a nemek erőviszonyait és harcát feltárva a különböző történelmi kultúrkorszakokon át
 • a nők és férfiak életútjait és személyes választásait megfigyelve kliensek-ügyfelek, tanítványok, tanfolyami résztvevőim körében
 • és célzott kérdőíves kutatások alkalmával.

Utóbbi, azaz célzott kérdőíves kutatást nagyobb volumenben 2008-ban készítettem utoljára. Azóta eltelt négy év és megannyi változás után ismét nektek adom a szócsövet, s kíváncsian várom, hogy hogy áll jelenleg az önmegvalósítás ügye kis hazánkban!
A 2008-as kutatásom alkalmával kifejezetten a nők által adott válaszokat figyeltem és azokra alapozva indultak meg a Női Önmegvalósítás Kincsestár személyes és online részvételű önfejlesztő tanfolyamai>>> és jelent meg nyomtatásban mára 6 önfejlesztést segítő könyvem>>>.
Új kérdések, új kutatási irányok
Ezúttal a férfiak és a nők viszonyát is vizsgálni fogom a nemek önmegvalósítása és egymás önmegvalósítási törekvéseinek elutasítása, aláásása avagy remélhetőleg elismerése és támogatása viszonylatában.

Így született meg az Új Önmegvalósítás Kérdőív!

Oszd meg véleményed Te is:

Szerinted mi az Önmegvalósítás?

Van, aki karriert ért alatta…
Van, aki szimplán kiteljesedést…
Vannak, akik negatív jelentésben használják az önmegvalósítást, különösen, ha nőkről van szó…Szerinted?
Vannak, akik az önmegvalósításra való törekvést az egó szintű karrierépítéssel kötik összeszerinted, hogy kapcsolódik az önmegvalósítás a karrierhez?
Vannak, akik számára az önmegvalósítás fizikai szint, van, aki számára spirituális kérdés…Te mit gondolsz?
Vannak, akik pozitív terminusként élik meg és törekszenek rá… én ide tartozom, és TE?
Kíváncsi vagyok a véleményedre!
Oszd meg velem véleményed, s  töltsd ki az alábbi kérdőívet… zömében csak x-elgetni kell:), de ha van kedved, mondanivalód hosszabb lehetőség is van a kifejtésre a végén.

AJÁNDÉK:

Ha megírod a véleményed, ajándékképen ingyen részt vehetsz Az Önmegvalósítás Útján c. önmegvalósításról, a bennünk rejlő potenciálokról  szóló online kurzusomon!

Kitöltési határidő:

2013. január 31.

Véleményre fel és kattints a kérdőívhez:

Kérdőív az Önmegvalósításról>>>

Megosztás Facebookon

“Szerinted mi az Önmegvalósítás?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Szerintem az az önmegvalósitás amikor tudjuk mi a célunk az életben tudjuk mit szeretünk csinálni, tehetségünk van hozzá, megvan a kellő önbizalmunk hozzá és teljes erőbedobással csináljuk. Mindenki számára egy fontossági sorrend felállitása indokolt, hogy lássa mi a legfontosabb az életében és arra koncentráljon. A legjobb ha a munkánk egyben a hobbink is. A bennünk rejlő képességek teljes kiaknázása tehát az önmegvalósitás, ami nagy boldogságot hoz az életünkbe, amiért érdemes élnünk. Mert mndenkinek van egy célja, egy saját célja. Ezt kell megtalálni, talán ez a legnehezebb. És ha megvan ez a cél akkor ne legyenek akadályozó tényezők előttünk, mert magunk ellen vétünk ha nem követjük álmainkat. Előbb-utóbb megbosszulja az élet hogy nem figyelünk belső hangunkra, esetleg elnyomjuk azt. Ajánlom elolvasásra Paulo Coelho Az alkimista cimű művét.

  Válasz
 2. Kedves Dóri!
  Köszönöm bejegyzésedet! Az általd írtak közül kiemelném az önbizalom – voltaképpen önmagunkba vetett hitünk erőssége – fontosságát. A tehetségeink felismerését az teszi lehetővé, hogy eleve tudjuk magunkról, hogy van olyan terület, amiben tehetségesek vagyunk, jobbak az átlagnál.
  Az önbizalom a tehetségeink kibontakoztatásában is alapvető, hiszen végig ki kell tartanunk addig, míg megjönnek az első sikerélmények, eredmények…. még ha a külső környezet negatívan is reagál, vagy ‘csak’ elmulasztja méltatni erősségeinket, képességeinket.
  A prioritások is kiemelten fontosak, hiszen anélkül könnyű elveszni a részletekben. Az önmegvalósításunknak pedig szükségszerűen fókuszt kell adjunk, gyakran célokat kell felállítanunk és értékelnünk kell azok elérését. Erről még írok hosszabban is, mert annyira fontos!:)
  Most röviden annyiban reagálnék a célok elérése előtti akadályokra, hogy kellenek…nélkülük nem fejlődnénk, nem erősödne a jellemünk…de nagyon kell az álmainkba vetett hit és az erő, hogy merjünk a nyomunkba eredni!!!

  Válasz

Szólj hozzá!