Résztvevői visszajelzések, vélemények a Női Energia Fitneszről

Résztvevői visszajelzések, vélemények a Női Energia Fitneszről
Bepillantás a Női Energia Fitnesz áldásos hatásaiba a résztvevők szavaival:

“Kedves Nikol! Ismételni mentem. Az, hogy a NEF csodálatos, komplex módszer tavaly már kiderült számomra. Hiszen megérintett és tapasztaltam a ritka gyakorlások során, a NEF működik! Mivel az elmúlt 1 évemet az önszabotázs jellemezte, annak ellenére, hogy körvonalazódott mit és hogyan szeretnék (hála az egyéni konzultációinknak – terápiáknak), mégsem gyakoroltam. Miközben bántott a lustaságom, halogatásom, bűntudatom volt miatta folyamatosan, talán kudarcnak is mondhatnám. Köszönöm a féláras ismétlés lehetőségét!

Önkéntelenül és gyakran hasonlítottam össze a mostani és az 1 évvel korábbi tanfolyamot magamban. Sokkal kerekebb volt az idei 4 nap nekem. Kedvezőbb volt az időjárás, harmonikus volt az étkezésem, talán először egy tanfolyami közösségben élveztem a közös táplálkozást. Tápláltak a beszélgetések is. A csoport különleges nőtársakból tevődött össze, ez biztos máskor is így van, de ezúttal kapcsolódtam hozzájuk,nyitottsággal figyeltem a történeteiket.
Könnyebbség volt, hogy nem görcsöltem a sorozat egymást követő elemein, így mélyebbre tudtam menni, többször sikerült flow-ban lenni, befogadni a tanításokat. Több energiám maradt magamat megfigyelni. Jelenleg jobban átlátom a sorozatot, logikusnak találom a felépítést.
Újdonságként éltem meg a minden bennem van és az emlékezés szavak mögötti jelentéseket.
Köszönöm, hogy az otthonotokba engedsz be minket. Ezzel mutatva, éled is amit tanítasz. Ezek fontos részletek számomra, látni a kapcsolatod párként, anyaként. Sokat ad a kertben való gyakorlás. Érintkezni az elemekkel, fizikailag is a reggeli harmatos fűben mezítláb állva lélegezni. Vagy érezni a Nap melegét, a Holdat és a csillagokat. Az esti szertartás, szertűz és gyakorlás csodálatos megtapasztalás volt. A vasárnap d.u.-i beavatás méltó lezárása volt a kurzusnak, külön hála érte, felejthetetlen marad. Mindig visszatérve a hétköznapokba érződik mennyire más létezni feltöltődve, életszerelemben áramolni. Jelenleg az elhatározásom stabil, minden nap elvégzem a gyakorlatokat. Ezt eddig sikerül is tartani.
Szívesen tanítanám a NEF-et, segíteném a nőtársaimat a saját útjukon, saját céljaik elérésében.
Szívesen megmutatnám a nőknek, lehet másként is gondolkodni, érezni, élni. Merni változtatni. Ahogyan tágul az én világom, nyílnak  belső virágom szirmai, hiszem, hogy mások virágának szépségeit látni kinyílni maga a csoda. Hála és köszönet van a szívemben a NEF anyukája iránt! “H.K. 2017
A NEF számomra egy igazi felfedező- és kalandtúra volt. Elmerülés Önmagamban. Nem volt célom a programmal, csak éreztem a hívást, hogy mennem kell…érdekes volt a téma, érdekes volt Nikol, és vonzott az egész.  Szerencsére még annál is többet kaptam, mint amire gondoltam. Rengeteg építő és hasznos információt, csodás gyakorlatokat. Néha finoman és néha “köpni-nyelni” nem tudósan a valóságot, hogy hol vagyok még elakadva nőiség témában.

A csapat csodálatos volt. Annyira jó volt hétről-hétre újra összejönni, újra mosolyogni és őszintén megnyílni egymás előtt. Megtanulni a női energiákkal teremteni a legcsodásabb. Amikor nem csak fejben teremtünk, hanem a fizikai síkon is, az valami hihetetlen. Annyira erősen lehetett érezni, ahogy hívta be az ember a céljához az energiákat…  Minden alkalommal tudatosult, hogy nőnek születni ajándék és alkalomról-alkalomra nőtt bennem ennek a megbecsültségi szintje.
Csodás utazás volt számomra. Rengeteg minden változott a viselkedésemben, hozzáállásomban és a külsőmön is. Hálásan köszönöm Nikolnak, hogy megalkotta a NEF rendszerét és, hogy olyan lelkesedéssel  és elhivatottsággal adja át a Nők számára! Köszönöm!” V. Kitti 2013 ősz
” A tanfolyam válasz volt arra a kérdésemre, hogy vajon mit tehetnék, hogy  nőiségemben elinduljak a kiteljesedés felé. Másnap olvastam a tanfolyamról Pozsgai Nikoletta hírlevelében, és úgy gondoltam, ez válasz a kérdésemre, így ott a helyem. Tehát azt vártam, hogy a tanfolyam által is közelebb kerülök önmagamhoz, megtapasztalok magamból valamit, amit eddig még nem. Ez mindenképp sikerült. Emellett a gyakorlatok nekem a befelé fordulásban, a befelé fókuszálásban segítenek. Nagyon el tudtam veszni a külvilágban, viszont most, ha ez meg is történik, azonnal tudok reagálni és a gyakorlatok segítségével visszatalálok “önmagamba”. A gyakorlat abban is segít, hogy sokkal több időt töltök a befelé figyeléssel, mint eddig bármikor. Kezd kialakulni bennem egy igény arra, hogy állandóan jelen legyek belülről is. Ez nagyon jó érzés, mert amellett, hogy jövök-megyek, teszem a mindennapi dolgokat, tudok közben befelé is figyelni. Régen ez csak vagy-vagy ment, és akkor is csak meditációban tudtam inkább befelé figyelni, a tanfolyam óta többször megtörténik velem, hogy pl. metrón utazva elkezdem csinálni a gyakorlatokat magamban és egyszerre vagyok jelen bent és érzékelem a külvilág eseményeit is. Ez egyfajta stabilitást nyújt nekem.
A tanfolyam ideje alatt, már a tanfolyam kezdetén, az első pár alkalom után elmúlt a hátfájásom. A tanfolyam közepe tájékára elmúltak a premenstruációs tünetek, a menzesz alatt nem görcsöltem egyáltalán, és az ideje 6-7 napról lecsökkent 5-re. Ezen kívül jóval energetikusabb vagyok, nem fáradok el a munkám végére, és képes vagyok korán kelni. Ez nagyon nagy áldás számomra. Rengeteget küzdöttem a reggelekkel és most jól esik felkelni, magamtól ébredek.
Maguk a gyakorlatok nem voltak nehezek. A légzések irányát felírtam, ahol bizonytalan voltam, kis ábrával, nyilakkal. Ennyi elég volt. Ami nekem gondot okozott, az a gyakorlás. Ezen nálam az elhatározás segít és főleg, hogy nagyon jó érzés csinálni, és hiányzik, amikor nem csinálom.
Úgy gondolom, mindenképpen kell egy elköteleződés ahhoz, hogy végigcsinálja az ember a tanfolyamot, ezért azoknak ajánlanám, akik valóban készek tenni önmagukért. Lehet, hogy valami könnyebben, valami nehezebben megy. De érdemes kitartani, mert a nehézségek elmúlnak, rendeződnek. Én a gyakorlatvégzések közben-után mindig nagyon jól éreztem/érzem magam, könnyűnek, és azonnal érezhető az energetizáló hatás.
Nikoletta nagyon jól szervezett, felépített tanfolyamot tart, az órák gyönyörűen kapcsolódnak egymáshoz, abszolút követhetőek a gyakorlatok. És fontos, hogy érthetően, élhetően teljesen át tudja adni a tudását.” (Stamfel Andrea, a 2011 őszi kezdő tanfolyam résztvevője)
***
“Először nehéznek találtam a gyakorlatokat, alig tudtam elképzelni, hogy nekem is olyan könnyedén fog menni, mint neked Nikol. Még a tanfolyam felénél sem járunk, de már tudom őket otthon is csinálni, belül érzem a folyamatokat és az energiák áramlását is. Külön köszönet, hogy ennyi módon igyekszel tanítani a gyakorlatokat. Nekem a gyorsított tanulás segített most sokat, de a meditatív lelassítás is jó volt. Örülök, hogy elkezdtem járni hozzád!” (M.K.)
***
“A tanfolyamra teljesen véletlenül kerültem, egyik ismerősömön keresztül, aki P.N. előadásain már részt vett, ő ajánlotta. Amikor  befejeződött az első előadás, tudtam, hogy  erre nekem mindenféle képen szükségem van. A tanfolyam felénél láttam  és éreztem a különbséget az életemben. Valójában teljesen kiforgattam a világot 12 hét alatt, munkát váltottam, átértékeltem a dolgaimat.
Maguk a gyakorlatok könnyűek, igaz kezdetben nagy volt a káosz, de mivel jegyzeteltem így hamar elsajátítottam.
A gyakorlatok a megnyugvás mellett erőt adnak, energetizálnak, könnyebb a napi rutin elvégzése, kiegyensúlyozottabb lettem. Annak ajánlanám, aki érzi, hogy valami nem kerek egész az életében, tanácstalan, hogy merre induljon. Aki szeretné a Női minőségeket megjeleníteni az életében, szeretne még több jót, nyugalmat, szeretetet a környezetének adni.

P.N. nagyon jól felépített rendszer alapján szervezte a tanfolyam óráit, segítőkész, rugalmas, nagyon szimpatikus. Akik most kezdik, azoknak azt ajánlanám, hogy ne habozzanak!! Vágjanak bele! Összeszedettebbé teszi az embert.  Aki igazából nem is akar változtatni, az inkább ne kezdje el. ” (N. Ancsa)
***

“…Olyan csodálatos ez a női energia fitnesz! Képzeld, az “égi férfi” férjem, 4 év után először hozott nekem virágot, (olyan csokrot, amit elképzeltem a múltkor (a meditatív gyakorlás alkalmával) az ő és az én virágomként…) Ezenkívül segít nekem a házimunkában (amit eddig véletlenül sem tett) és sokkal kedvesebb. Magamat is jobban el tudom fogadni, és jönnek a lehetőségek a problémáim megoldására…” (S. O.)
***
“Én úgy kerültem kapcsolatba Nikollal, hogy 1 éves kisbabámmal éltem azoknak az újdonsült anyukáknak a frusztráló hétköznapjait, akik még mindig ragaszkodnának függetlenségükhöz, de ugyanakkor a gyermekük nevelésben is 100 %-osan szeretnének teljesíteni. Ezen két állapot között vergődtem, nem találtam az egyensúlyt, és nőiségemben is teljesen bizonytalan voltam. Az interneten “véletlen bukkantam rá a női önmegvalósítás oldalra, ahol megláttam az induló tanfolyamot. Azonnal tudtam, hogy ott a helyem.A tanfolyamon a gyakorlatok elsajátításán túl a nőiség megéléséről, a női teremtő erő központjairól, a teremtés folyamatáról és a test és betegségek összefüggéseiről nagyon hasznos elméleti tudást is kaptam, ami az életemben sok-sok összefüggésre döbbentett rá.A gyakorlatokat először csak a testemmel követtem, majd szépen belül is kezdtem érezni az energia áramlását. A gyakorlatsor egyszerű, bár az otthoni gyakorlásoknál néha egy-egy mozzanat kimaradt, de minden alkalommal egyre gördülékenyebb lett, és sok gyakorlással már teljesen ki tudtam annyira kapcsolni, hogy ne kelljen koncentrálnom.A gyakorlatsort mikor végigcsinálom, hihetetlen belső nyugalom, és biztonság érzés száll meg, sokkal könnyedebbnek érzem magam, mint előtte. Nagyon erős tisztító hatása van, segít elengedni a negatív érzéseket, energiákat, így újult erővel tudok nekivágni a további feladatoknak. Amióta elvégeztem a tanfolyamot, sokkal erősebb, határozottabb vagyok, összeszedettebb lettem, és döntéshelyzetekben is gyorsabban tudok reagálni. Nem kapkodok annyit, és nem idegeskedem annyit mint előtte. Egyszerűen nőként jól érzem magam, és a környezetem is másként reagál rám.Nikol nagyon kedves, türelmes, és bátorító szavai és jelenléte átlendítettek a holtpontokon, vagy akkor, amikor úgy éreztem, hogy
nem tudom megjegyezni a gyakorlatokat. Segített megérteni, hogy a lényeg az, hogy nem agyból, hanem érzésből kell végezni a feladatokat.Minden nőnek ajánlom elvégezni a tanfolyamot, mert a rendkívüli energetizáló hatásán túl elindít az igazi nővé válás útján, egy olyan úton, ahol megértjük a női teremtés lényegét, a nő életben betöltött
szerepét.” Dóri
***
“Köszönöm Nikol, hogy összeállítottad ezt a gyakorlatsort és elérhetővé, sőt tanulhatóvá! teszed nekünk is. Annyi tudás és bölcsesség van az egyes gyakorlatrészek mögött…ezeket külön öröm hallani Tőled. Úgy érzem egy életre szóló gyakorlatsort tanultam meg, amit minden női életszakaszomban használhatok majd. Örülök, hogy az egyéni betegségeink és problémáink is beleférnek a tanfolyamba, így sokkal egyénre szólóbb és hatékonyabb is a tanításod! Hálásan köszönöm Neked, hogy szívesen viseled a nők sorsát és önmegvalósítását! Jó, hogy vagy nekünk!” (K.L.)
***
“Azért örültem Nikol tanfolyamának, mert hosszú ideig 1-2 napig menstruáltam csak és az utóbbi időben szinte folyamatosan görcsölt a méhem, éjszaka a leginkább. És hát azért is, mert a nőiségemet nem nagyon éltem, az anyaságra pedig még csak nem is gondoltam annak ellenére, hogy 36 elmúltam… És a legrázósabb párkapcsolatomnak is a tanfolyam előtt nem sokkal lett vége! Szóval kevés volt az erőm.
Mi tetszett különösen a tanfolyamon? Maga a gyakorlatsor: a szimbólumok, amit azok kifejeznek nekem, a Nap, a Hold, az Égi Férfi magamhoz ölelése, az Égi Nő, a valódi önmagam megélése, a saját magam iránt felébredő szeretet, a tisztelet és alázat kifejeződése, az öröm megélése, hogy én vagyok és érzek, és hogy teszek magamért, azért, hogy azzá váljak, aki mindig is voltam, csak jól elrejtettem önmagam elöl is. 🙂 Visszagondolva a tanulás első heteire, megcsináltam a gyakorlatot és túl voltam rajta. De egyszer csak több idő kellett hozzá, észrevettem, vannak olyan mozdulatok, amelyeknél szívesen időzöm, és van, amiket lerövidítek, kihagyok. Aztán egyre gyakrabban sikerült lecsendesíteni a tudatomat és figyelni befelé. Figyeltem a testem, mi a jó nekem, mi nem az, mit szeretek, mit nem annyira és élveztem a lelkem nyugalmát, a kiegyensúlyozott részemet. Élveztem önmagam a gyakorlat által. A továbbhaladásban, a mélyebbre merülésben az önmagam felfedezésének vágya, a megtapasztalt belső béke érzése segített, és az a vágy, hogy meggyógyítsam a NŐT!
A gyakorlatsor elvégzése által elhiszem, hogy elindul a változás, a gyógyulási folyamat, merthogy teljes mértékben kellek hozzá, el kell határoznom belül, hogy megcsinálom, és teljes lényemmel, figyelmemmel ott kell lennem közben, mert másként nem lehetséges. Tehát teszek magamért – ez nekem nagyon fontos, hogy elhiggyem, „valami történik”.  Azért is szeretem ezt a fajta módszert, mert befelé, önmagamra kell figyelnem hozzá. Ez nekem nem volt mindig könnyű, sokszor kalandoztam el, menekültem önmagam elöl. De meg akartam tanulni és úgy érzem, ez könnyedén sikerült is. Mert élveztem. Ugyan többször azon kaptam magam, hogy felcseréltem a sorrendet, vagy kihagytam valamit, de nem zavart, sőt, izgalmas játékká vált, vajon legközelebb  hogyan születik meg belőlem ez a folyamat, mert tudtam, hogy az önmagamra irányított figyelmem a lényeg.
Szembetűnő volt a kreativitásom fokozódása, a rengeteg öltet, és terv, ami megszületett bennem és a vele járó örömérzés és erő, a „persze, hogy megvalósítom és jó lesz” jelenléte. Egy erősebb énemet ismertem meg, egy önmagáért már gyakrabban kiálló, vágyait megvalósítani akaró ént, aki egyre gyakrabban hiszi el, hogy megvalósulhat, amit szeretne. Ez a folyamat nem felhőtlen nekem. Mert rengeteg önkorlátozást csíptem el magamnál és nem volt vidám felismerni, hogy mennyi negatív mintát ismétlek, mennyi olyan gondolatom van, amivel korlátozom magam, és mi mindennel  nehezítem céljaim elérését, akadályozom önmagam és mennyire makacsul ragaszkodom a rosszhoz. Van, amivel nehezebben haladok, sok esetben csak a felismerésnél tartok, de ennek is örülök és bízom benne, hogy hamarosan sikerrel változtatok rajta.
Azoknak ajánlom ezt a módszert, akik szeretnek tenni önmagukért, akik hisznek abban, hogy saját maguk képesek meggyógyítani önmagukat és számukra kedvező változásokat előidézni az életükbe és türelmesen ki is várják azt. Az eredményeken túl Nikol személye az, amiért még ajánlom a tanfolyamot. Szeretettel, hittel és türelemmel tanít. A lényével tanít.  Az út – bár erről keveset tudok, inkább csak érzem -, amin végighaladt saját akaratából, erejéből, hitéből, kitartásából, hozta meg azt a gyümölcsöt, amivé önmaga lett, és az ajándékot; bölcsen adja át a tudást segítve minket, nőket, hogy mi is kinyílhassunk, mint egy virág, megérkezhessünk és élvezhessük lényünk teljességét, az életet boldog lányként, anyaként, feleségként, szeretőként; NŐként.
Köszönöm :)”  D. M
***
“Kicsit még olyan időszakomban olvastam a tanfolyamról, mikor azt hittem h. mindenhová el kell mennem, hogy jól legyek és boldog… aztán több program is volt akkor, de amiért emellett döntöttem: – nyáron diagnosztizáltak egy cisztát a jobb mellemben, ez eléggé elgondolkoztatott, főleg, hogy éppen a természetgyógyász tanfolyamot végeztem…- de aztán sok felé el is vezetett ez a diagnózis, úgyhogy az a megközelítés, miszerint egy betegség áldás, így utólag be is igazolódott, másrészt a nőiségem megélésén több éve dolgozom, ezért is éreztem, hogy ott a helyem 🙂 Konkrét elvárásom nem volt, de sok tapasztalást kaptam. A gyakorlatok elsajátítása  bár kezdetben elképzelhetetlennek tűnt, aztán szépen kibomlott hétről-hétre. Eleinte, nem tudtam átlátni teljes komplexitásában, a légzéseket és a pózokat stb., aztán a türelem és a bizalom segített, hogy nem feladatnak tekintettem, hanem ajándéknak hogy ott lehetek és akármilyen szinten csinálom, már sokat tettem magamért.
A gyakorlatok mára rendezettséget  és vitalitást, életerőt hoztak.
Intenzíven kezdtem festeni és feljött a belső késztetés, ahogy kitalálom, hogy mit szeretnék, vagy egy fotóban meglátom, hogy azt szeretném megfesteni stb., a másik nagy élményem, ami kb. dec. 21-re érett be, a menzeszem olyan simán érkezett és volt, hogy semmi előtünet és görcs közben nem volt, elcsodálkoztam az első napon, mert néha eszembe jutott, h. jé megvan… és úgy telt a nap, mintha mi sem történt volna (nem volt előtte se különösebb problémám, de azért 1-2 óra görcsöléssel mindig járt).
Ajánlom a Női Energia Fitneszt minden nőnek, aki önismeretre, (belső) utazásra, mozgásra vágyik… és sokkal több is kap majd ennél:)” S. G. 2011. ősz
***
“Tetszett a berendezés!!!!:) a Gyönyörű képek, a szoba energiája, és te, kedves Nikol! Első látásra:) Így rögtön biztonságban érezhettem magam, egyből mertem nyitni. Nagyon jó kis csoportban lehettem, minden részvevő nőtől kaptam valamit, amit betudtam és majdan be is fogok építeni az életembe. Tetszett, hogy az aktív mozgás és a meditatív állapot egybe van kötve. Ez számomra azért volt nagyon fontos, mert könyen áttudok lépni a “túl oldalra”, viszont erre a tudatos énem nincs mindig felkészülve, így egy medítáció például néha többet kivesz belőlem, vagy megijeszt. A NEF-el fokozatosan tanultuk meg összekötni az energiákat a tudatos és tudatalatti szinteket, szinte természetesen. Magától jött minden tapasztalásom, tudtam az ok-okozati viszonyokat, láttam, az által, hogy a testemre is aktívan kellett figyelnem, hogyan mozgatom az energiáimat, hol az adott határ, és ami még fontosabb a többiek energia hullámaira is érzékenyebb lettem, de mindezt úgy, hogy közben nem vonta el a figyelmem magamról.” F. Rebeka 2013 ősz
“Egy olyan gyakorlatsort kaptam ajándékba, ami segíti az önmagammal való kapcsolódást, a testi-lelki-szellemi egység, harmónia, a belső egyensúly, stabilitás megteremtését, s amely így lehetővé teszi számomra a kinyílást, a belülről kifelé áradást. Épphogy megtanultam a gyakorlatsort, de már most érezhetően kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, felszabadultabb és színesebb, kreatívabb vagyok, a hétköznapi kihívásokat könnyedén kezelem.  Hálás vagyok a tanításaidért, a példamutatásodért! 🙂
Szeretettel ölellek: Melinda” 2014. tavaszi csoport
“A tanfolyam előtt már hosszabb ideje azt éreztem, hogy nem vagyok igazi nő. Hónapokon keresztül azon gondolkoztam, hogy milyen is az igazi nő. Sok minden eszembe jutott, de végülis nem tudtam pontosan definiálni. A lényeg az, hogy éreztem, hogy vmi hiányzik belőlem ahhoz, hogy igazán nőnek érezhessem magam. Ezért, amikor az egyik barátnőm beszélt a NEF-ről, azonnal éreztem, hogy nekem oda el kell mennem. Aztán több, mint egy fél évet vártam, mígnem lehetőségem nyílt a tanfolyam elkezdésére. Konkrét elvárásom nem volt, csak örültem, hogy végre találtam egy helyet, ahol a nőiességgel foglalkoznak.

Hogy mit kaptam? Nem is tudom pontosan megfogalmazni. Egyszerűen változott vmi bennem és körülöttem, azaz a párkapcsolatomban.  A legjobban számomra talán a célmeghatározások tetszettek. Én legalábbis nagyon sokat tanultam ezekből! Újdonság volt a számomra az a megfogalmazási mód, amire tanítottál, serkentettél bennünket. Persze, tudtam eddig is, hogy pozitívan kell megfogalmazni a vágyainkat, de te megmutattad, hogy valójában hogyan is kell tenni ezt. Nagyon tanulságos volt a számomra. És az is, hogy ha vmilyen problémám van, annak a gyökerét kell megkeresni. Ezért a célmegfogalmazásoknál, ugyanazzal a problémával kapcsolatosan megtanultam mintegy visszafelé menni és megtalálni a problémám mélyebb gyökereit….de  ami a legfontosabb a számomra, hogy a tanfolyam elején még a párkapcsolatomban meglévő szexuális problémákkal küszködtem, ezek mostanra eltűnőben vannak és egyre jobb a szexuális életem a párommal. És, ami a legcsodálatosabb, hogy elkezdtünk dolgozni a gyerek-projekten! Mindegy mostmár, hogy mikor történik meg a csoda, lenyugodtam és azt érzem, hogy a kapcsolatom egy újabb szintre lépett!!! 🙂

Összességében nagyon jól éreztem magam minden alkalommal és nagyon örülök, hogy egy olyan klassz csoportban voltam. Sokat tanultam tőletek is csajok:)

” Gy. Zsófi 2013 ősz

“A NEFben a női energetikán kívül a tantra része fogott meg, amihez azt gondoltam, jó elejétől, szisztematikusan végigjárni az utat. A negyedik (vagy harmadik? már nem emlékszem) tanfolyam részeként volt megemlítve a tantra szex/jóga – én ezt vártam, s kíváncsisággal álltam az előtt, hogyan készíti ezt elő az első NEF tanfolyam.  Azt érzem előkészültem, sok összerendezett dolgot kaptam.
Sokkal közelebb kerültem női mivoltomhoz, jelenlegi női minőségemhez, s én közvetlenül éreztem már a tanfolyam ideje alatt is ezek (bennem zajló történések) másokra (környezetemben levő emberekre) való hatását – ami, azóta is tart. Ez egy áldásos hatás, aminek nagyon örülök, köszönöm. Ez a legnagyobb hozadéka a tanfolyamnak, s az, hogy elkezdtem magam segítőként egy másik dimenzióban is látni és megélni. Azt hiszem egy olyan kapu nyílt ki előttem, ami végtelenül gazdag, s várom is nagyon, miket hoz még elém, mi dolgom ezzel, hol van a helye az életemben, hivatásomban.” M. Irén  2013 ősz”Olvastam az aranyasszonyokról és a témával kapcsolatos böngészés közben találtam rá Nikol egyik oldalára és ott a NEF-ről írt ismertetőre. A nőiség, az energiák érzékelése valamiért nálam elég erősen blokkolva van, így nagyon tetszett, hogy itt ezek lesznek előtérben. Az elvárásom ellentmondásos volt, mert egyrészt nagyon szerettem volna mindkét területen az áttörést, másrészt nem nagyon hittem benne a korábbi kudarcaim miatt. Azt tapasztaltam, hogy ennek az ambivalens hozzáállásnak köszönhetően szerda délutánonként már olyan rosszul voltam, hogy alig tudtam eljutni  az órákra. Az órák végén azonban olyan energia szint emelkedés jött létre bennem, hogy ennek emléke az ellenállások ellenére is mindig  elvitt a következő alkalommal is.Nagyon tetszett a célok megfogalmazásának technikája és amiben nekem egyedülálló a NEF az eddigi tanulmányaimhoz képest az, hogy a tudatom érzékelte, hogy következik egy ellenállással terhelt tapasztalatnak megfelelő gyakorlat (pl. elfogadás – aranyalma gyakorlat) fizikai rosszullétem erősödött, azonban a gyakorlat elvégzésével azonnal, könnyedén és véglegesen feloldódott ez az addig előttem nem is ismert blokk. Emellett kellemes mellékhatás, hogy a fizikai dolgok elfogadása azóta sokkal könnyebben megy. Nagyon hálás vagyok azért is, hogy a test, lélek szellem egységét már kezdem megérteni, tapasztalni.” K. Edina 2013 ősz
***
Célom volt a nőiségem fejlesztése, harmónia, belső egyensúly megtalálása és megtartása, a női teljességem megélésének támogatása, testi és lelki egészségem visszaállítása, megtartása, mindezt a gyermekáldásra való felkészülés jegyében.
Minderre megkaptam a “receptet”, sőt sokkal több “titkot” a nőiségről, sok kapcsolódó információt (energiák minősége, 3 energiaközpont, összefüggések), amitől az egész kerek és teljes.
A legfontosabb, hogy megerősítést kaptam, hogy a legnagyobb ajándék, amit kaptam és amit adhatok az az, hogy nőnek születtem.Nagyon tetszett a tanfolyam előtti bemutató est, ahol sok hasznos háttérinformációt adtál át, összefüggésekre világítottál rá, majd láthattuk a célt, amit mi is vágytunk elérni.
Nagyon jól esett, hogy a tanfolyamon minden alkalommal szeretettel fogadtál bennünket, és mindig figyelembe vetted az aktuális testi-lelki állapotunkat.
A tanfolyam nagyon szépen felépített, egymásra épülve sajátítottuk el a gyakorlatokat, fokozatosan megértve és megélve testi-lelki-szellemi szinten. Mindig meggyőződtél róla, hogy rögzültek-e a tanultak, tudtad, hogy mit kell ismételni. Egyszerre figyeltél a teljes csoportra és külön-külön mindenkire.
Tetszett, hogy házi feladatokkal segítettél minket, egyrészt, hogy a gyakorlatok rögzüljenek, másrészt, hogy az életünkbe is kezdjük el beépíteni. Tetszett a gyakorlatok szöveges leírása is, amely minden szinten segítette a gyakorlatsor tanulását, és amely újra és újra elolvasva mindig tartogatott új információt. 🙂  B.M. 2014 tavasz
A gyakorlatsor minden porcikát megmozgat, lehetőséget adva arra, hogy különböző módon végezzük (intenzitás, gyorsaság, stb.).  A gyakorlatsor teljes mértékben összerendez, tudatosítja az életciklust, az eddig történteket, hogy hol tartunk most és még mi minden vár ránk. Tudatosítja a bennünk zajló folyamatokat, az összefüggéseket. A testünkkel, a szerveinkkel, sejtjeinkkel való kapcsolódást rendkívül segíti, kapcsolatot teremt, ezáltal lehetőséget ad önmagunkkal való együttműködésre, önmagunk szeretetére, szer-etetésére. 🙂
A gyakorlatsor magában foglalja a női működést, a női küldetést, ébreszti a női teremtő erőt. A mozdulatokat a testem könnyen megjegyezte, a tanulást és a gyakorlatok összekötését segítette a lelki-szellemi szinten történő megértése, megélése. Melinda 2014 tavasz
“Én próbálkoztam thai-chi-val ,jógával ,de nem tetszett ,hogy olyan sokáig tart megtanulni. Nagyon jó ,hogy a NEF-es gyakorlatot már 12 hét után egyedül is tudom csinálni. Könnyen érthetőek a gyakorlatok,  a mozdulatok ,és remélem még több hullámzást fogok engedni benne . Ahogy ott is megfogalmaztuk én tényleg azt érzem ez volt a kezdet , szeretnék majd haladni tovább , megismerni a haladó NEF-et , mert nagyon érdekes lehet , és pl. én nagyon élveztem amikor ritmusosabban csináltuk , nagyon kíváncsi vagyok amikor még több izom munka van benne, meg különböző  elemekkel dolgozva.” B.Edina 2014 tavasz
Folyamatosan kaptam tőled a hírlevelet, melyben írtak sokszor elgondolkodtattak, megerősítettek. Ezek alapján többször felmentem a honlapodra érdeklődésből, ekkor akadtam rá a NEF-re, melynek a programja alapján úgy éreztem ez nekem szól. Bíztam benne, hogy ez olyan program lesz, melyen az általam jelenleg fontosnak tartott témák (nőiesség, anyaság, önmagam) nemcsak gondolati síkon, de fizikai síkon és közösségben megélt élményként is elérnek. Nem csalódtam!
Különösen tetszett a program felépítése, komplexitása. Sose gondoltam bele, hogy egy-egy mozdulattal/mozdulatsorral mennyi minden kifejezhető. Mozdulatok szintjén fogalmazhattam meg magamnak is olyan gondolatokat, melyeket még soha. Ezekben a mozdulatokban számomra nagyon nagy és intenzív energiákat éreztem, főként akkor, amikor már egy kicsit jobban begyakoroltam a mozdulatokat.” Z. Nóri 2014. tavasz
“Már az őszi NEF tanfolyam előtti bemutató órát is megnéztem és akkor nagyon megtetszett amit ott láttam bár az őszi csoportba még nem jelentkeztem de tavaszira már igen. Az elmúlt időszakban úgy éreztem hogy kezdenek összecsapni a fejem fölött a hullámok az élet minden területén és éreztem hogy az energia szintem is nagyon alacsony. Ezért választottam hogy eljövök ide. Igazából az energia rendszerem megtisztítása  és az energia szint növelés technikája érdekelt. Erre vonatkozó dolgokat meg is kaptam és még sok plusz új és értékes gondolattal is gazdagodtam.
S. Adrienn 2014 tavasz
“Azért jöttem, hogy megismerjem a testem működését, különös tekintettel a női energiarendszerre, és olyan gyakorlatokat tanuljak, melyeket később önállóan is használhatok. Tetszett a csapat, a jó hangulat, az, hogy ha fáradtan is érkeztem, mindig feltöltődve mentem haza. Tudomásom szerint nincs még egy ilyen komplex gyakorlatsor kifejezetten nőknek (próbáltam már Aviva tornát, női jógát, de a NEF-ben pont az tetszik, hogy a szakrális szinten is nagyon finoman van hangolva).
T.Gabi, 2014 tavasz
” Első tapasztalatom egy csoportban nőként jelen lenni! Ez nagyon megerősített, mivel az “utcán” engem indig kislánynak néznek. Ezt is megtanultam elfogadni, és érdekes, bár egyre fiatalabb életkorokat olvasnak rám, érzem, és mások is érzik, hogy nagyon nőként vagyok jelen. Több helyen megjegyezték, akár mackónadrágban, akár puccosan voltam felöltözve, hogy milyen nőies a kisugárzásom, amit én csak egy sanda mosollyal nyugtáztam és közben ara gondoltam -köszöm csajok, köszönöm Nikol! yeah-

“Biztonságot is jelentett a csoportban való részvétel, hihetetlen mennyire más, ha női energiákra gyúrúnk, nőkkel. Valahogy teljesen eltérő, össze nem hasonlítható az eddigi tapasztalataimmal pl.:transzcendentális meditáció, jin jóga, aerobik…Köszönöm, hogy résztvehettem!” F.Rebeka 2013 ősz
“Azért jöttem a NEF-re,hogy jobban érezzem azt, hogy itt vagyok a Földön a testemben és a legfontosabb, hogy NŐ vagyok,minekután annak születtem,akárhogy is fiúnak vártak, mégsem lettem az.Azért villanyozott föl ez a lehetőség,mert ez egy kifejezetten Nőkre “szabott” dolog,ami gyakorlati és nem elméleti.Erre vágytam nagyon és ezt meg is kaptam ezen a tanfolyamon.A szellemisége megvolt,de nagyon praktikus és végre kézzelfogható eszközt adott ahhoz, hogy megismerkedjek a Nőiségemmel.Azt hiszem,hogy könnyen megtudtam tanulni a gyakorlatokat,ez nem jelentett nehézséget.Inkább az otthoni gyakorlásoknál tapasztaltam,hogy ha kihagytam valamit,vagy valamin csak úgy átsiklottam az megdöbbentett,pedig “elméletileg tudtam” mindent.Ezek éppen jeleztek nekem.Ahogy csinálom folyamatosan úgy mélyed el bennem ez a gyakorlatsor és egy újabb jelentése, mélysége tárul föl előttem,illetve kezdem a gyakorlatsor által megismerni magamat.A testem egyértelműen formálódik kívülről,belülről,sejtszinten.Nagyon érzem az átalakító hatását.Egyszer amikor a mennyei férfi energiát kértem le akkor azt éreztem,eeeezz aaaazzz,király, ez erő, ez tudom mi ,aztán amikor a nőt kértem le teljesen spontán módon érintődtem meg a női energia által mélyen.Úgy éreztem magam,mint egy kísérleti alany, furcsa új, érzés volt,forgattam a szemeimet, hogy ez most mi?Ez nagyon más,mint amit eddig ismertem.Szóval,nagyon jó érzés,örömteli,hogy elindultam ezen az úton és így fedezhetem fel magam és Nőként élek,érezhetek a testemben, egyre nagyobb harmóniában.

Azért is jó a  NEF, mert a testet,lelket,szellemet nem lehet szétválasztani egymástól és ehhez egy szuper eszköz a NEF,hogy a fizikai részünkön keresztül dolgozzunk magunkon.Mert itt nem üres mozdulatokról,meg tömeg,térfogat,külalak,izom növelésről, alakításról van szó.Nekem olyan a NEF mint egy dinamikus meditáció.Soha nem tudtam leülni csak úgy meditálni,de most a NEFel ez is megtörtént.” S. Eszter 2013 ősz

Ajánlat Leendő NEFes lányoknak, asszonyoknak:
“Én minden Nőnek meleg szívvel ajánlom a NEF-et,mert olyan komplex “tisztitó,töltő program”,ami elengedhetetlen a mai Nők számára.Nem beszélve arról, hogy jobban megismerhetik magukat. A férfiak kitisztítása magunkból,pedig maga a tökély. Egy céllal való NEFezés is új dimenziót nyitott meg előttem,hogy nem elég csak a szellemi világban élni, le lehet azt szépen hozni a Földre. Nem is tudom elmondani, hogy ez nekem mennyire kerek egész.” S. Eszter 2013 ősz
“Fontosnak tartom a kezdetektől történő folyamatos gyakorlást, hogy fokozatosan rögzülhessenek fizikai szinten is a mozdulatok. Fontosnak tartom a mozdulatok jelentésének, jelentőségének megértését, megélését, belső vizualizációját, mert ez segíti, hogy kerek egész legyen, így egész-ség legyen.
Ahogy te is ajánlottad nekünk, jó, ha a tanulás során egy kitűzött célra összpontosítunk, nem változtatjuk meg a tanfolyam közben, legalább addig, amíg rögzül a kezdő gyakorlatsor.
Segíthet, ha eleinte ugyanarra a zenére végezzük a gyakorlatokat.” B.M.
“Alapvetően minden nőnek ajánlanám a NEF tanfolyamot.
A normál ütemű, 12 hetes NEF tanfolyam ideális időtartamú, hiszen hetente találkozva fokozatosan bővülnek az ismeretek, épülnek egymásra a gyakorlatok, és így két alkalom között van idő az otthoni gyakorlásra, az újdonságok rögzülésére minden szinten. Mindemellett támogatja azt is, hogy beépüljön a mindennapokba, hiszen a gyakorlatsort 12 héten keresztül hetente legalább kétszer elvégezzük (egyszer a tanfolyamon és egyszer otthon a házi feladatoknak köszönhetően). A gyakorlatsor összetett, de 12 hét alatt megtanulható. Elképzelhetőnek tartom, hogy 3 nap alatt is meg lehet tanulni a gyakorlatsort, de testet-lelket-szellemet támogató, melengető, jóleső érzés a tanfolyamon újra és újra találkozni Nikol veled, és a csoporttal is. ” Melinda
“Mivel kis lépésekben haladtunk, és lehetőség szerint otthon is végeztem a gyakorlatokat, nem volt nehéz elsajátítani magát a mozdulatsort. Hozzátenni a  megfelelő légzést, és a tudati alkotóelemeket már összetettebb feladat, de ehhez is sok segítséget kaptunk.” T. Gabi 2014. tavasz
“A gyakorlatokat látványosnak találtam, ami számomra azt is jelenti, hogy -húha ez nem fog könnyen menni!- :), először nehéznek ítéltem meg a gyakorlatsort, majd fokozatos órai gyakorlással egyre természetesebben jöttek a mozdulatok, és kevésbé kellett már koncentrálnom is. Ha néha összekavarodom megállok egy pillanatra, és utána folytatom, a gyakorlat végén pedig mindig tudom mit hagytam ki:), és azt hiszem ez nem véletlen!
” Mivel jógára már jártam, így a bemelegítések során alkalmazott gyakorlatok ismerősek voltak.  A további gyakorlatok voltak különlegesek számomra főként a női energia rendszer elméletét hozzá kapcsolva.  Jó volt hogy fokozatosan kezdtük a gyakorlatokat egymásra építeni az elmélettel együtt és hogy mindig az elejétől átismételtük a gyakorlatsort óránként. Nekem az elmélet felidézése ment lassabban és abban az írásos anyag sokat segített. A gyakorlatok sok gyakorlással mennek de a vizualizációk csak kb a tanfolyam felétől álltak össze a fejemben. Segített pl. hogy a női szerveket javasoltad hogy egy virágként képzeljük el, azóta is ha ezekre a szervekre gondolok már ezek a virágok jelennek meg a gondolataimban.” SAdrienn 2014 tavasz
“Megtanultam jobban rendezni gondolataimat és összpontosítani a figyelmemet. Egy út kezdete…Rajtam múlik ezután,hogy mennyire teszem az életem részévé. Szerintem ha valaki kitartóan és összpontosítottan gyakorol csodálatos hatása lesz. Még egyszer köszönöm ezt a csodálatos 12 hetet!” V. Kati 2014 tavasz
“Azoknak ajánlom a NEF-et, akik igénylik nőiességük mélyebb dimenzióinak a megélését. ” Gy. Zsófi 2013 ősz
“Az segítette az elsajátítást és az elakadásokon való túllépést, hogy elmondtad mellé az elméleti hátterét. Az,hogy melyik mozgás mit jelképez és ezek hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Azt javaslom a leendő NEF tanítványoknak, hogy ne csak a mozgást akarják rögzíteni, hanem magát a folyamatot. Próbáljanak meg a mozgások mögötti elméleti tudást is egybefűzni és folyamatként látni.” V.Kati 2014 tavasz
Néhány rész könnyen, néhány nehezen érkezett meg hozzám. Nagyon sokat segített a leírás, amikor elakadtam. Puzzle formájában volt meg sokáig a gyakorlatsor egésze, egy-két összekötő mozdulatnál elakadtam, de a végére szépen összeállt. Segített az is, hogy a hozzá kapcsolt spirituális tartalmat elmondtad a mozdulat bemutatásakor, így könnyebben tudtam kapcsolódni bizonyos elemekhez.” V. Kati 2014. tavasz
” A NEF  saját tapasztalatom szerint intenzíven hozza elő az önértékeléssel, önszeretettel, szív megnyitással kapcsolatos félelmeinket és ha nem vagyunk rá tudatosak, a változni nem akaró részünk ellenállása, egy teljesen kézenfekvő kifogás képében megakadályozza, hogy folytassuk. De pont ilyenkor kell folytatni és megbeszélni a tapasztalatokat.” K. Edina 2013 ősz
“Az újaknak azt javaslom, hogy higgyenek benned, hogy megtudod mutatni az elsajátításhoz vezető utat, bízzák rád magukat, ez nagyon fontos az elején, ahhoz, hogy önmagukban is még jobban bízzanak, vagy tudjanak támaszkodni, ami a későbbiekben elengedhetetlen. Ha ez már meg van, ne aggodalmaskodjanak a feladatsoron, menni fog az, ha engedjük:). És tartsanak ki! Figyeljék meg hol van elakadás, ha van ilyen mindenképpen mondják neked, akár négyszemközt vagy elektronikus úton, ha szégyenlik, csak merjenek nyitni. Persze az a legjobb, ha a csoport együtt dolgozik e téren is, de lehet, hogy az elején lesznek olyanok, akik még nem készek mások előtt megnyílni, vagy ennyire gyorsan váltani. (Ha csak azt vesszük, hogy az illető pl.: tömegközlekedéssel érkezik az órára egy zsúfolt nap után, máris nehéz lehet az egyböli váltás. Az interperszonalitás fokozottan változhat transzperszonalitássá.) ” F. Rebeka 2013 ősz

Nikolról, mint NEF oktatóról:

“Úgy látom, hogy tanfolyamvezetőként nagyon szépen összefogod, irányítod, vezeted a csoportokat. Egyszerre figyelsz a teljes csoportra és külön-külön mindenkire. Mindig meggyőződsz róla, hogy rögzültek-e a tanultak, eljutott-e hozzánk az információ, tudod, hogy mikor mit kell ismételni. Hatalmas, mély szellemi tudásodat egyesíted a sokrétű gyakorlati tapasztalataiddal, és a szíved szeretetével fűszerezve adod át. A példamutatásod példaértékű. 🙂 ” Melinda 2014 tavasz

“Tetszett ,hogy mindig mosolyogtál, életet vittél a gyakorlásba , és sokszor éreztem azt,hogy követni akarom a játékosságod , + gyermeki énünk szabad engedését . 🙂
Ami egyre többször megy ,főleg otthon. Tetszett, hogy mindig más színekben voltál. Tetszett az órák felépítése is. ” B. Edina 2014 tavasz
“Nagyon pozitív és jó kisugárzásod van, vagyis rám jó hatással voltál. Erősségeid hogy jól tudsz az emberekkel bánni, az előadó képességed is jó. Gyengeségeidet nem tapasztaltam.  Valahol mindig is sejtettem hogy a női energiáknak hatalmas erejük van, de itt most amit hallottam elméletben és amit gyakorlatsor során tanultunk az nagyon megerősített abban hogy ezzel sokat kell foglalkozni, főként a női energia rendszer kitisztítására nagy gondot kell fordítani. Nekem sokat adott a gyakorlatsor, főként abban hogy másképpen gondolkodom ezekről a dolgokról és próbálom a beépíteni ezt az életembe. Köszönöm :-)” S Adrienn 2014 tavasz
” Nagyon támogatónak éreztem a személyiséged, jelenléted az egész tanfolyam alatt. Egyik tanfolyam társam megfogalmazása fejezi ki számomra ezt a legjobban: végig „táncoltuk” az életünket. Hálás vagyok, hogy rácsodálkozhattam arra, hogy mennyi minden történt és még nem történt meg az én női történetemben, így sok mindent átértékelődött bennem.” Z. Nóri 2014 tavasz
“Szuper voltál, imádtam a színes öltözékeket, a lendületet, amivel vezetted a csoportot, még akkor is, amikor az energiaszintünk nem volt a tetőfokán 🙂 Megismerkedtem egy új megközelítésmóddal, egy tudással, és kaptam egy önismereti segítséget az életemben, egy erőforrást, amihez bármikor fordulhatok ezután. ” T. Gabi 2014 tavasz
“Nikol  én nagyon hálás vagyok, hogy találkozhattam veled. Nagyon tetszet, az a jelenlét, ahogy együtt voltál velünk. Ha zavart éreztél valaki felől, átfogalmaztad a mondatokat, vagy mellénk áltál, hogy ne zavarjon bennünket a tükörmunka, vagy testtartásjavítás stb. Nekem nagyon sokat segített, amikor elmesélted, hogy milyen hosszú ideig nem érzékelted az energiákat a hosszú tai chi tanulmányaid ellenére, olyan optimizmussal töltött el, hogy mégis van remény számomra is. Összességében az „elvárásaim” közül mindkettő (nőiség és energiák érzékelése) elmozdulás történt, látom, hogy bizonyos félelmek miatt ezeket a megéléseket utóbb elbagatelizálom, jelentőségüket nem ismerem el. Ennek megváltoztatásában nagy segítség lesz a haladó NEF és az otthoni gyakorlás is.  Nagyon sokat jelentett számomra a csoportunk támogató, szeretetteljes együttléte, jelenléte, vidámsága. Alig várom a folytatást. ” K. Edina 2013 ősz
“Nagyon nyíltnak találtalak, ami hihetetlenül tetszett, és ösztönzött!:) Természetesnek, ez alatt azt értem, hogy pl. ellentétben egy pszichológussal, itt te is számunkra látható módon, velünk közösen (és azt hiszem ez a kulcsszó), építettél minket! Nekem így sokkal könnyebb magamban olyan változásokat elérni,  amik végül fejlődéshez vezetnek! Tetszett, hogy látom a gyermeki-anyai éned, és azt, hogy mindent de mindent, amit eddig valaha tapasztaltál beépítesz a tanításodba. Nem láttam gyengeséget, nekem mindig hitelesen jelen voltál, és jól voltál jelen 🙂 ” F. Rebeka 2013 ősz
“Nikol nekem,te nagyon figyelmes,hiteles, közvetlen és jó NEF tanár vagy 🙂  Nekem rendben volt minden. Szerettem Veletek NEFezni nagyon. Jó kis csapat vagyunk! Köszönöm a lehetőséget és ezt az időt amit együtt töltöttünk!” S. Eszter 2013 ősz
“Téged, mint oktatót hitelesnek és kompetensnek éreztelek. Jó volt veled végigmenni ezen az úton és nagyon tetszett, mikor hallottam tőled,  hogy aktívan gyakorlod te is a NEF-et különböző problémák vagy élethelyzetek megoldására, önmagad energetizálására.  A NEF különlegessége szerintem abban rejlik elsősorban, hogy kifejezetten a nőiességgel, annak megélésével, tudatosításával és annak különböző szakaszaival foglalkozik. És egyszerűen energetizál és felébreszti bennünk azt az ősi, női teremtő erőt, amivel mi nők rendelkezünk. Újból tudatára ébredünk női mivoltunknak. ” Gy. Zsófi 2013 ősz

A helyszínről, a Grál Házról írták, a csoportok légköréről írták:
Nekem a terem nagyon tetszett a képekkel együtt, nagyon jó kisugárzása volt.” S Adrienn
“Gyönyörűek Márfy Gabi festményei, s több újat is megismerhettem, ahogy cserélgettétek az évköri változások idején. Öröm volt közöttük NEFezni”.
“Az együttlét, a jelenlét, az, hogy tudtam (s mások is) befelé figyelni, meg tudott teremtődni az a légkör, ami ezt maximálisan lehetővé tette számomra. A hely, a csoport létszáma, a Te jelenléted Nikol, s persze a csoport összetétele ami nekem kiemelkedik ezekből.” M. Irén 2013 ősz
 NEF klub kapcsán érkezett:

“Nagyon sok mindent kaptam! Ott pótóltam az első és még egy órai hiányzásomat, komplexé vált a gyakorlatsor. Nagyon tetszett, hogy a víz és a tűz elemével is dolgoztunk, megtapasztalhattam, hogy milyen sokféleképpen lehet csinálni a NEF-et. Ekkor gondolkoztam el azon, hogy jó lenne ezt párban csinálni egy férfival:) ugyanis olyan túl fűtött és egyben lágy volt a klub atmoszférája, hogy nekem felért egy szerelmeskedéssel:). Így gondoltam arra milyen jó lenne násztáncolni egyet egy férfival, ezekekkel a mozdulatsorokkal :))”
“Az utolsó alkalom végén a klub lehetővé tette számomra, hogy azt érezhessem, talán egyszer majd én is tudok nagyobb körben is adni azzal a jelenléttel, tudással, amit itt elsajátítok. Adott ez a kör nekem egy szélesebb perspektívát, rálátást arra, hogy hol tartunk mi nők, mik az igények, bánatok, elakadások, fejlesztendő részeink, s mennyi mindent tudunk adni egymásnak.” M. Irén 2013 ősz
A klubgyakorlás különlegessége nekem az volt, hogy a korábban végzetekkel együtt egészen más energia jött létre, amely úgy magával ragadt, hogy akkor fel sem merült bennem, hogy  egy megtanulandó gyakorlatsort végzünk, sokkal inkább összekapcsolódott lelkek örömünnepén veszünk részt. Nagyon különleges és felemelő volt. Köszönöm.” K. Edina 
Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!