Problémafeltárás és Célkitűzés

Problémafeltárás és Célkitűzés

Honnan tudom, hogy az életem nincs egyensúlyban?

A jövőképed megalkotásával már tudjuk, hogy mi felé szeretnél haladni. Ahhoz, hogy el tudj indulni, szükséged lesz még arra is, hogy megállapítsd, hol vagy most, és mi történik az életedben veled. A továbblépéshez tehát először tudnunk kell, hogy mi az, ami nem működik, amivel nem vagy elégedett az életedben! Ezek azok a területek, amelyek, ha nem vesszük őket észre idejében, válsághelyzetekké nővik ki magukat.

A kiindulási pont meghatározása: hol nincs egyensúlyban az életed?

Többnyire ezt az érzést mindenki ismeri, hiszen ilyenkor minden küzdelmes, úgy érzed, mindent megteszel, mégis falakba ütközöl, az életed tele van kényszerpályákkal, amolyan taposómalom érzésed lehet. Gyakran lehetsz fáradt, igazából minden különösebb ok nélkül kedvetlen vagy, esetleg ingerültebbé válhatsz. Mindezek táptalajai először a pszichoszomatikus betegségeknek, kisebb baleseteknek.

Honnan tudod, hogy az életed mennyire van egyensúlyban?

Legjellemzőbben az érzéseid tanúskodnak erről, ilyenkor úgy érzed, hogy minden a legjobb időben történik, megy minden, mint a karikacsapás, úgy is mondhatnánk, hogy „áramlásban” vagy. Természetesen ilyenkor a boldog, örömteli pillanatok és a sikerek sem maradnak el és tovább erősítik a testi-lelki kiegyensúlyozottság élményét.

A jelenlegi legfontosabb célod tehát: a legnagyobb problémád feloldása, hogy felszabadíts erőforrásokat, felvenni energiát a nagy céljaid, álmaid megvalósításához. Most meg kell keresned, mi áll valójában az elakadások mögött, miért jöttek létre. Ha ez megvan, akkor érdemes továbblépni és megkeresni, hogy milyen készségek, képességek hiányoznak ahhoz, hogy a probléma ne jelentsen többé fennakadást. Tekintsd kihívásnak, hiszen a probléma csak egy tünet, amit minél hamarabb felismersz, annál hamarabb tudsz gyorsan és hatékonyan kezelni. Feladat- és megoldás-centrikus szemlélettel a probléma azonnal megmutatja számodra az elérendő célt is!

„Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot?  Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.”
Kurt Dimberger

Az eredményes célmegvalósítás alapja: a jó célkitűzés

3 tényezővel tudod biztosítani:

  • 1.        legalapvetőbb az, ha jó a célod (jó célkitűzés),
  • 2.        végrehajtható tervet tudsz létrehozni a megvalósítására (jó céltervezés),
  • 3.        és egészen addig nem adod fel, amíg meg nem valósult a célod (jó célmegvalósítás).

A célkitűzés során elkövethető legnagyobb hibák!

  1. Nem fogalmazod meg konkrétan a célodat!
  2. A célod nincs leírva!
  3. A térben és időben elolvad a célod
  4. Túlzottan irreális célt tűztél ki
  5. Értékrendi ütközés van a megfogalmazott célodban
  6. Olyan célt tűztél ki, amely az életcéloddal ütközik
  7. Motiváció és nyomós indok nélküli cél

Ezért kifejezetten ajánlatos, hogy a célod mögött álljon minél részletesebb, érzelmeket és vágyakat is magában foglaló, képileg is kidolgozott vízió. Azonban minél nagyobb a távolság a valóság és a vízió között, annál nagyobb szorongást és frusztrációt jelenthet számodra.

„Nem az számít, honnan indulsz, hanem az,
hogy milyen döntéseket hozol arról, hogy hová akarsz végül eljutni.”
Anthony Robbins

E stressz csökkentésének első és legfontosabb eszköze a céltervezés lesz, mert a terv lesz a híd, ami képes lesz a valóságot a vágyott állapottal összekötni! A tervezés, a terv lesz az összekötő kapocs a vágyott dolgok és a mostani élethelyzeted, érzéseid, megéléseid között.

A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz.

A könyvről itt olvashatsz részletesebben: https://noionmegvalositas.hu/valtsd-valora-az-eleted/

A könyvet akár párban is, megtalálod az alábbi kép alatt, (katt a fotóra). Amennyiben nem csak olvasni szeretnéd hanem meg is valósítanád céljaid, terveid, ajánlom figyelmedbe az Aktivátor kötetét is.

váltsdvalóra 2:1

MOST!

A könyveket párban tudod igazán kedvező áron beszerezni.

A bal és jobb féltekés megközelítés megismerése, gyakorlatainak egyénre szabott alkalmazása együttesen fogja a legjobb eredményt hozni! A „Váltsd Valóra az Életed!” elsősorban azért született meg, hogy segítséget nyújtson azt az életminőséget és életérzést megteremteni, amire legbelül vágysz. Fontos üzenete, hogy rajtad múlik, mit szeretnél megélni, mit mersz megtenni és mire hogyan reagálsz. Ha önmagadat választod újra és újra, azzal lehetőséget kapsz arra, hogy legjobb önmagaddá válj, és ezáltal óriási ajándékot nyújthass szeretteidnek, a tágabb környezetednek!

Kívánom, hogy szíved álmai valóra váljanak, és ezzel megvalósíthasd a benned rejlő lehetőségeket, legteljesebb önmagad!

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

a könyv szerzője

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!