Önszabotázs: A céljaid megvalósulásának legnagyobb gátja!

Önszabotázs: A céljaid megvalósulásának legnagyobb gátja!

Ha egy szóban kellene megfogalmaznom, hogy mi nők, miért nem éljük vágyaink/álmaink életét, akkor azt mondanám, hogy a válasz az ÖNSZABOTÁZS. A legkülönfélébb módokon vagyunk képesek saját sikereinket, boldogságunkat meggátolni. De van kiút…

A közelmúltban összegeztem egy két éves kutatást, amely a női önszabotázs okait térképezte fel. A beérkezett válaszok alapján 5 fő csomópontot találtam, ami ránk nőkre jellemző, de ezek mindegyike az önszabotázs egy kisportolt, felfegyverzett zsoldosa!

A döbbenetes eredmény az volt, hogy a nők többsége állandóan küszködik életének megváltoztatásával, újra és újra nekilendül, majd feladja a folyamat során. Gyakran még a vonzás törvényének lelkes alkalmazása, a célkitűzés módszereinek bevetése ellenére is kudarcélménnyel zárulnak a próbálkozásaik!

Az élet több területén teljesítő nők nagyobb veszélyben!

Szomorú azt látni, hogy a kezdeti akarat, lelkesedés elporlik az idő előrehaladtával. Különösen igaz ez azokra a nőkre, akik az élet több területén akarnak teljesíteni egyszerre és jócskán vannak szerepkonfliktusaik. A gyermekekről és családról való gondoskodás mellett a pénzkeresetre is oda kell figyeljenek. A gyermekektől távol töltött idő alatt bűntudatuk van, hazatérvén pedig a munkahelyi feladatokon rágódnak, teljesítménykényszer és a jövőjük miatt aggódnak. A szerepkonfliktus és az állandó őrlődés mögött szintén önszabotázs áll!

A vállalkozó nőknél jobb a helyzet

A már több éve vállalkozó nőknél más helyzet áll elő. Ők erőteljesebbek, céltudatosabbak és a jelentkező kihívásokat hajlamosabbak „könnyebben” kezelni, jobban bíznak saját erejükben, tudásukban, készségeikben, de még itt is erős az önszabotázs. Itt a továbblépés, a kiszervezés és az alkalmazottak foglalkoztatása vízválasztóként hat a vállalkozás jövőjére. Sok nő dönt úgy, hogy „valamiért” biztonságosabbnak ítéli, ha mindent maga csinál, vagy legalábbis kevéssé adja ki a kezéből az irányítást, az egyes – egyébként leosztható – a feladatokat. Magyarul, egy nő azon a területen hoz létre vállalkozást, amelyhez ért, és jellemzően egyéni vagy mikro-vállalkozás szinten működik tovább. A terjeszkedés, nagyobb üzleti és személyes siker megélése azonban gátlás alá kerül!

Mit lehet tenni az önszabotázzsal?

A rövid teendő lista: felismerni, megkeresni az okát és megszüntetni azt, majd új szemlélet és szokásmintát elsajátítani, gyakorolni. Nos ez az, amit a könyvek, és általában az elméleti ismeretek nem tudnak így egyben megadni. A felismerésben és az új minta kialakításában tudnak segíteni, de a kettő között hatalmas űr tátong. Ez az oka annak, hogy az olvasottak-hallottak önmagukban nem hozzák meg a várt sikert, sőt további kudarcélményt, frusztrációt és szorongást kelthetnek. Hiszen hiszünk benne, megteszünk mindent és mégsem érjük el a kívánt célt, változást. Ha sokáig nem történik előrelépés – erős önszabotázs esetében például -, akkor a kiégés, megcsömörlés, megkeseredés érzelmi állapotai válnak az egyetlen megélt valóssággá.

Hogyan lehet áthidalni az elmélet és a megvalósulás közötti szakadékot?

Az olyan módszerek bevonására van szükség, amelyek képesek feltárni a tudatalattiban rejlő háttér okokat, képesek ezeket megszüntetni és támogatni tudják az új minták elsajátítását és a célok megvalósításáig velünk tudnak maradni. Elképzelhető, hogy mindezt tudja más módszer is, de ezidáig én egy ilyen módszert találtam és pont ezért szerettem bele. Ez a kineziológia csodája. Nem csodaszer…de csodával határos módon célirányosan, gyorsan és hatékonyan tud segítségünkre lenni. A kineziológia egy módszeregyüttes, mely az izomteszt során felhasználja az agy „biofeedback”-en alapuló visszajelzését, a pszichológia-pedagógia-szociológia alapvetéseit, a keleti és nyugati természetgyógyászat korrekciós eljárásait.

Hogyan tud segíteni a kineziológia az önszabotázs felszámolásában?

A tested beszél, az izmaidon keresztül hallgatom:)

Az izomteszt segítségével meg tudjuk keresni a fellépő öngátlás körülményeit és kiváltó okait, a megfelelő oldási eljárást és korrekciós technikákat, melyeket végrehajtva a blokk oldódik és képessé válunk a régi mintáktól mentes, szabad döntéseket hozni, meglátni az alternatívákat és élni a kínálkozó lehetőségekkel. Röviden az életünk bármely területén jelentkező elakadást segít feltárni, oldani és ezáltal továbblépni, céljainkat valóban megvalósítani.

Célkitűzés-célmegvalósítás és a kineziológia

A munkám során kifejlesztettem egy egyéni oldási menetet, mellyel segíteni tudok a célok felismerésében, azok motiváló és aktivizáló megfogalmazásában, a hátráltató okok feltárásában és oldásában, támogató módon végigkísérem a cél megvalósulásának folyamatát. Egyfajta „akadálymentesítő” munkát végzek az egyéni életút segítésében, a személyes kiteljesedésben és önmegvalósításban. Nem arról van szó, hogy ezáltal elveszem a fejlődési lehetőségeket, inkább arról, hogy a fejlődést felgyorsítom, és az eddig a háttérben, elrejtve aknamunkát folytató belső ellenerőket megmutatom, tudatosítom, lehetőségeket kínálok ezek felszámolására. Így a szükséges fejlődés megélése szelídebb lesz, mert nem lesz szükség az élet pofonjaira, kudarcélményeire. Azt is mondhatnám, hogy „a kineziológia az egyéni fejlődés szelíd útja”.

Kineziológusként végig a háttérben dolgozom, mint egy mentor vagy szövetséges segítem a kliensem, hogy a saját életét a számára megfelelő irányba tudja mozdítani, az életét gátló erőket belső erőforrásaivá tudja alakítani.

A kineziológia segítségével a teljes célkitűzés-célmegvalósítás folyamat kísérhető, segíthető, támogatható és felgyorsítható. Tényleg az a kérdés marad hátra, hogy mit tartasz elképzelhetőnek önmagad számára, hogy mersz-e nagyban gondolkodni és élsz-e a lehetséges segítségekkel a megvalósítás során.

Ha személyes oldásra szeretnél jönni, itt tudsz bejelentkezni:

A kineziológia mint lehetőség: Vess véget az önszabotázsnak és légy önmagad szövetségese!>>>
Bővebben a kineziológia módszeréről itt tudhatsz meg többet>>>

Kívánom, hogy meglásd az utadon a kínálkozó lehetőségeket és velük elérd életed céljait!

Pozsgai Nikoletta

életvezetési tanácsadó, kineziológus

női önmegvalósítás specialista

noionmegvalositas.hu

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!