Önérdek-érvényesítés pozitívan Nőknek!

Önérdek-érvényesítés pozitívan Nőknek!

Önérdek-érvényesítés pozitívan Nőknek!

Légy Önmagad! Pozitívan

Agresszív vs. Asszertív

 

 

Eredendően, születésünktől fogva magunkban hordozzuk a saját érdekszféránkat védő és akaratunkat érvényre juttató agresszivitást. Igaz ugyan, hogy – a szintén magunkban hordozott – a másoktól való félelmünkből fakadó passzivitás, megadás és a női erényként számon tartott tűrőképesség is folytonos megerősítést kap életünk során, de ettől még bennünk is van agresszió, akkor is, ha időközben megtanultuk elnyomni azt. Az agresszióval egyébként nincs semmi gond addig, ameddig egészséges mederben tudjuk tartani.

Az agresszivitás és a passzivitás csak látszólag ellentétek, valójában nagyon gyorsan tudnak egymásba átfordulni! Az agresszivitás erőszakos kiélése után rendszerint mély passzivitás következik, illetve a hosszú ideig fenntartott passzivitás és tűrés egyszer csak elég lesz, és kitör belőlünk egy vulkanikus erejű indulathullám, nőknél inkább érzelmi vihar.

Az agresszív viselkedés

agresszív viselkedés

Azon a meggyőződésen alapul, hogy az ember saját igényei sokkal fontosabbak, mint másokéi, dominancia, a kontroll igénye, vádaskodás és másokkal szembeni fensőbbségesség jellemzi. Nyíltan önérvényesít akár mások kárára, vagy mások helyett is („Micsoda hülyeség ez, azonnal hagyd abba!”), úgy véli, csak neki vannak jogai, másoknak nem. Célja a mindenáron való győzelem, akár mások figyelmen kívül hagyásával is, gyakran ráadásul a másik megalázásának szándéka is vezérli („Még mindig nem tanultad meg, hogy…?”).

Viselkedésével rendszerint eléri a célját, de eközben indulatkitöréseivel, vagy ellenségességével megbánt másokat, ami miatt a későbbiekben a bűntudat megjelenése jellemző. Érzelmeiben ugyan őszinte, de haragja, dühe félelmetes is a másik számára. Metakommunikációjának fő vonásai az erős hang, kiabálás, a vádló, támadó mozdulatok, valamint a kevés szemkontaktus.

Az agresszív attitűd többnyire az alacsony önértékelés kompenzálásaképpen kialakított látszólagos önbizalmat jelenti. Az ilyen ember úgy tesznek, mintha nem lenne másokra szüksége, közben pedig azt reméli, hogy nem látszik, mennyire nincs önbizalma.

 

Az asszertív viselkedés

Mint lenni szokott, a megoldása a két szélsőség közötti arany középút: az asszertív viselkedésre és kommunikáció. A saját értékeinkre, érdekeinkre és jogainkra alapozott önérvényesítés és „önvédelem” egészséges, sőt, természetesnek kell(ene) lennie. Az önfelvállalás önmagában nem erőszakos cselekmény, ezért ne félj tőle!

Az asszertív viselkedés részét képezi az asszertív kommunikáció, egy olyan módszer, amelynek célja, hogy a saját és a mások érdekét harmonikusan kombinálja. Az önérvényesítés elősegítése mellett legfőbb előnye, hogy elsajátításával az egyébként nehezen kezelhető, konfliktusos helyzetekben a felek számára mindkét részről elfogadható, optimális esetben előnyös megoldást jelent, hiszen az asszertív kommunikációval lehetőség nyílik mások megbántás nélküli meggyőzésére. Az álláspontunkat hatékonyan és közérthetően fejtjük ki, méghozzá úgy, hogy azt mások megértsék és képesek legyenek, vagy képessé váljanak elfogadni. A kommunikációnak része a másik fél álláspontjának megismerése és megértése, mindenfajta minősítés nélkül. A jót még jobbá tegye!

asszertív viselkedés 

Aki az asszertív kommunikáció két alappillérét, azaz a tiszta önkifejezést és az értő figyelmet képes az adott szituációnak, beszélgetőpartnernek vagy élethelyzetnek megfelelően alkalmazni, az tisztább, erősebb, őszintébb kapcsolatokat építhet ki, és nehéz helyzetekben nagyobb eséllyel talál olyan megoldást a másik féllel, amellyel mindketten elégedettek lesznek. Aki asszertívan kommunikál, arra törekszik, hogy a saját igényeit, szükségleteit ne a másik ember és a külvilág rovására érvényesítse, ehelyett olyan megoldásokra törekszik, amelyekben a saját igényei és szükségletei kielégülnek, de a másik ember igényei, szükségletei is megvalósulhatnak, valamint adott esetben a környezet, a külvilág is pozitív irányban változik. Az asszertív kommunikációt lehet úgy is tekinteni, hogy az aktív (azaz: cselekvő, környezetét alakító) valamint a passzív (azaz: befogadó, másokra és a külvilágra nyitott) hozzáállás és viselkedés dinamikus (azaz: az adott helyzetnek és az adott kommunikációs partnernek megfelelő) ötvözete – ezért szokták az asszertív kommunikációt a kommunikáció jin-jangjának is nevezni.

 

Az asszertív emberek gyakran rendelkeznek az alábbi jellemzőkkel:

 • Szabadon kifejezik érzelmeiket, gondolataikat, vágyaikat.
 • Képesek kielégítő emberi kapcsolatok kezdeményezésére és fenntartására
 • Ismerik a jogaikat.
 • Képesek kontrollálni dühüket. Ez nem azt jelenti, hogy elnyomják azt, hanem hogy képesek róla tárgyilagosan beszélni.
 • Az asszertív emberek … képesek kompromisszumot kötni ahelyett, hogy mindig saját fejük után mennének … és jellemzően jó az önértékelésük.
 • Az asszertív emberek úgy lépnek barátságba valakivel, hogy az elvük: „Az én igényeim számítanak. A Te igényeidre is számítok.”

 

Az Önmenedzsment Mesternője!

Az Önmenedzsment kifejezést sokféleképpen használják, leginkább az önérvényesítő képességre gondolván, holott ez egy sokkal komplexebb képesség és készségegyüttes!

Az önmenedzsment készségek olyan ismeretre és gyakorlati jártasságokra, képességekre épülnek, melyek segítségével biztosíthatod, hogy sikerül önmagadat kibontakoztatni, az életcéljaidat elérni és valódi jól-létet teremteni önmagad és szeretteid számára!

Ha már tudod ki vagy és mit akarsz jó úton haladsz, de ez önmagában még nem elegendőMinden helyzetben fel kell tudnod vállalni mindazt, ami vagy és ami számodra fontos!

Az ehhez szükséges tudnivalókat és készségeket szedem számodra egy csokorba az

6+2 hetes Női Önmenedzsment Tanfolyamon

A tanfolyam tananyaga alapvetően a racionális, anyagi világban szükséges tudásra épül, de figyelembe veszi a NŐI  PSZICHÉ  sajátosságait és a női élet kihívásait.

Légy az Önmenedzsment MesterNője!


 

Miről szól a Női Önmenedzsment Online Tanfolyam?

A Női Önmenedzsment Tanfolyam segít felismerni ki vagy és milyen erősségeid vannak, majd segít eljutni a megvalósításhoz szükséges tudni-és tennivalókig.  Az önmegvalósításához és az modern időkben való érvényesüléshez szükséges önmenedzsment ismereteket sajátíthatsz el, az idő-pénz-energia gazdálkodástól az önérvényesítő kommunikációig, viselkedésig! Mindeközben folyamatosan hangsúlyos szerepet kap majd a nőiség megélése, a női szerepek összeegyeztetése a modern, megváltozott kihívásokkal teli, sok esetben férfi-arcú világunkban. A tanfolyam végére rád szabott életstratégiát fogsz tudni kialakítani, mely alapján könnyen és hatékonyan tudod szervezni és alakítani a saját életed.Továbbá még rengeteg téma és fejlesztő segítség számodra!

További részletek a tanfolyam tartalmáról az alábbi link alatt: https://noionmegvalositas.hu/noi-onmenedzsment-online-tanfolyam-oktober-11tol/


 

Különleges és egyedülálló tanfolyamról van szó!

A Női Önmenedzsment Tanfolyam most induló képzése egyedülálló, különleges az országban és a világon is! Életre szóló élményekben, támogató női közösségben, élet igenlő szemléletben lesz garantáltan részed!

Mennyibe kerül mindez?

40 000Ft (bruttó)

a 6+2 hetes online tanfolyam részvételi díja

Kiegészítő további lehetőségek a személyes találkozást biztosító Női Önmenedzsment szeminárium>>> kapcsán:

 

Kockázatmentesség!

Garanciát vállalunk a tanfolyamért, azaz, ha nem leszel elégedett a programmal, akkor azt visszamondhatod, a tanfolyam díját a (az igénybe nem vett időszak után részarányosan) visszautaljuk a számodra.

Összefoglalva, akkor mit is kapsz a Női Önmegvalósítás Tanfolyam során?

 1. A tanfolyamhoz tartozó oktatási anyagokat, melyekhez egy zárt oldalon férhetsz hozzá. Ez várhatóan 20 leckét jelent., de eddig minden oktatási programomban túlteljesítettem ezt a számot:)
 2. A zárt oldalhoz tartozó összes előnyt: közösséget és támogató kapcsolatokat, kérdezési lehetőséget tőlem és társaidtól.
 3. A bónusz anyagokként minden pillér mellett az oldalra felkerülő támogató írásokat, ösztönzőket, életjavító írásokat, tippeket.
 4. Az online oktatás során felmerülő problémáidhoz technikai segítséget.
 5. Kedvezményes részvételi díjat a Személyiség Integrációs Tréningjeimhez (esti vagy egész napos)

Kezdés:

2021. október 11.


 

Kik tartják a Női Önmenedzsment Tanfolyamot?

Az oktatási programot szakmailag Pozsgai Nikoletta, karrier-és életvezetési tanácsadó, kineziológus, női önmegvalósítás specialista állította össze. A program jelentős részében tanít, önismereti -és személyiség integrációs trénerként segíteni a résztvevők fejlődését.

Karrier-és életvezetési tanácsadó, szakterülete a női önmegvalósítás.
Tréneri és tanácsadói munkája során közel ezer embernek segített már magánéleti válsághelyzetekből való kijutáshoz. Az általa használt önfejlesztő módszeregyüttes legfontosabb építőkövei a karrier-coaching és a kineziológia, melyek segítségével beazonosítható és megszüntethető az akadályozó tényezők testi-lelki szinteken egyaránt. Segítségével aktiválhatod ’siker és jóllét potenciálodat’, azaz megvalósíthatod céljaidat, álmaidat!


 

Regisztráció/Jelentkezés

A jelentkezéshez töltsd ki az alábbi rövid űrlapot, majd e-mailben értesítelek a továbbiakról!

Jelentkezhetsz az alábbi link alatt is, ahol a részleteket is olvashatod!:

https://noionmegvalositas.hu/noi-onmenedzsment-online-tanfolyam-oktober-11tol/

…vagy itt alább az űrlap kitöltésével.

Keresztnév:*
E-mail:*
Vezeték Név:*
Postacím (ahová a számlát küldhetjük):*
Számlacím (cégnév és cím):*
Melyik csomagot kéred? 1. Online tanfolyam 2. Online tanfolyam + szeminárium*
Megjegyzés:

 

Mi történik a jelentkezésed után?

A jelentkezésed után automatikus megerősítő levelet kapsz a rendszertől, amennyiben ez nem érkezik meg a megadott e-mail címedre kérlek írj az npozsgai@noionmegvalositas.weblapmentor.hu címre. A jelentkezésed elfogadása után a fizetési tudnivalókról és a tanfolyam megkezdésével kapcsolatban tájékoztatást kapsz. Technikai segítséget minden ponton adunk a zárt oldalhoz való regisztrációtól, a tanfolyammal kapcsolatos további tudnivalókig.

***

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!