Oldások, állítások, meditációk – mikor jön a változás? mitől válik végül jobbá az életed?

Oldások, állítások, meditációk – mikor jön a változás? mitől válik végül jobbá az életed?

Remélem sikerült megnézned a Váltsd Valóra Estek egyikét, legfőképpen a mostani ingyenes előadást, aminek a témája: INGYENES Tavaszi Blokktalanítás – 5 test szintjén holisztikusan .

Ha még nem láttad, akkor itt tudsz regisztrálni!>>>

Oldások, állítások, meditációk – mikor jön a változás?

A változás egy folyamat – bár gyakran valamilyen konkrét eseményhez kötjük. Egy folyamat, mely megelőzi a következményként elérkezett változást – jó vagy rossz irányban egyaránt. Az oldó módszerek (kineziológia, családállítás, Személyiség Integrációs Tréning, stb.) segítik és felgyorsítják ezt a folyamatot, de a belső átalakulásnak mindig időre van szüksége. Szerencsére nem annyi időre, amennyi a negatív minták kialakulásához kellett – évtizedek, generációk, előző életek.

Képzelj el egy jéghegyet. Ha felülről változik az éghajlat, naposabb és melegebb lesz a levegő, akkor a jéghegy teteje elkezd olvadni. De mivel az egész jéghegy úszik a vízen és Te a tetején vagy, lehet, hogy nem fogod észrevenni még az olvadást sem, hiszen az elolvadt jégdarabok szépen visszafolynak a tengerbe. Alattad még mélyben ott a jéghegy további része, és bár felülnézetből vagy alulnézetből látnád, hogy a jéghegy egyre kisebbé válik, a szokásos nézőpontodból tekintve nem észlelsz jó darabig változást.
Azaz az önfejlesztés, öngyógyítás folyamatában sokáig teszi az ember a dolgát, felgyorsítja a változás folyamatát, de jól teszi, ha tudja, hogy időre van szükség míg az eredmények látszanak és érezhetőkké válnak.

A változásokhoz belső átalakulás szükséges

Személyes megélésekre, belső átalakulásra van szükség, mely során megváltozik a szemléleted, megváltozik a viszonyulásod. Az átalakulás belül történik, mely idő és kitartás igényes folyamat.
A belső átalakulás lépései és szükséges teendői:

1. A panaszkodás abbahagyása – azaz ne sopánkodj azon, hogy neked milyen rossz. Amíg panaszkodsz, addig leépítő spirálban vagy és egyre rosszabbul fogod érezni magad. ráadásul a pozitívan élők elkerülnek, a negatív (hasonlóan panaszkodó és szenvedő) emberek egyre többen gyűlnek köréd. Hasonló a hasonlót vonzza. Ha akarod a változást, akkor először abba kell hagyd a panaszkodást.

2. Személyes felelősségvállalás – amíg kicsinek és tehetetlennek érzed magad, addig mások a hibásak mindenért: a rendszer, a politikusok, a főnök, a párod, az anyád, az apád, a gyereked, a körülmények. Amíg őket teszed felelőssé a saját életedért, addig alárendeled magad nekik. Mivel ezek mind kívül vannak, mindig a külső körülményeknek, azaz mások akaratának rendeled magad alá. Ha felelősséget vállalsz a szavaidért, a tetteidért és felelősen hajlandó vagy látni azok következményeit, akkor rájössz, hogy ezeken senki más nem tud változtatni csak Te. Mert Te vagy az, aki a gondolataidat elgondolja, te vagy az, aki a szavaidat kimondja, te vagy az, aki a megélt tapasztalatokat így vagy úgy érzékeli, és te vagy az, aki mindezekre reagál valahogy. A körülményeket nem mindig tudod megváltoztatni (pl. haláleset), a reakciódat és a megélésedet mindig Te határozod meg. (ebben segíthetnek az oldómódszerek)

3. Pozitív gondolkodás – hogy el tudd képzelni, hogy a dolgok jól is alakulhatnak a világban, a családodban, a párkapcsolatodban, a munkádban, az egészségedben, stb.

4. Önmagadba vetett hit – hogy elhidd, TE is képes vagy változást előidézni és neked is sikerülhet előrelépned, számodra is sikerülhet a jól-lét megélése az élet minden területén. (ebben segíthetnek az oldómódszerek)

5. Mintafelismerés – a múltad önkorlátozó gondolkodási, érzelmi és cselekvési mintáinak felismerése – hogy lásd mi akadályozott meg eddig abban, hogy bármit is csinálsz változzon a helyzet (ebben segíthetnek az oldómódszerek)

6. Mintaoldás – múlt önkorlátozó gondolkodási, érzelmi és cselekvési mintáinak oldása – hogy többé ne akadályozzanak meg a továbblépésben. (ebben segíthetnek az oldómódszerek)

7. Új minták – hogy új irányokba tudj indulni, mert hiába tudod, hogy merre szeretnél menni, ha arra még senki sem ment a környezetedben és a generációs múltadban (kudarcok és fájdalmak nélkül). Új minták kiépítése nélkül nem fogsz tudni járni az új úton, akkor sem, ha elvileg már nincs olyan negatív minta, ami nem enged továbblépni. Meg kell tanulnod járni, ahhoz, hogy elindulhass egy úton. (ebben a kineziológia egyes megerősítő módszerei, a Személyiség Integrációs tréning, az ÉletReform Coaching)

8. Tettek – el kell indulj az új irányba – az új elmei minták (pl. pozitív megerősítő mondatok használata, meditációk) önmagukban csak előkészítik a lépéseid megtételét. Lépni neked kell, de a coach mint egy edző melletted áll, kísér, támogat és ösztönöz az egyes lépések megtételében.

9. Szokásminták átírása – át kell írd a korábbi szokásokat, hiába tudod, hogy merre akarsz menni, ismertél fel és oldottál önkorlátozó mintákat, mentálisan tréningeltél az új bekövetkeztére, vizualizáltad az új megérkeztét. Amíg nem cselekszel az új irányban, nem éled meg a fizikai szinten – lépésről, lépésre egyre többször, egyre jobban megerősödve az új irányban – addig a korábbi szokásaid egyszerűen visszakúsznak. A korábbi szokások, mivel a korábbi önkorlátozó mintákra épültek azokat építik vissza. Akkor is, ha már nem lenne rá szükség a karmád miatt, a generációs hozott családi mintázataid miatt, sem a saját önszabotázsod miatt. Tehát járnod kell azt az utat, amit vágyni jársz. El kell indulnod rajta és meg kell szoktatnod a testeddel, elméddel, hogy az biztonságos, ráadásul jó a számodra. Az ekkor érkezett először kisebb mértékű sikerélmények, jó tapasztalatok fogják valójában is működőképessé tenni, a gyakorlatban is megélhetővé tenni az új utakat. Ekkor viszont már nem csak mások látják rajtad a változásokat, hanem Te magad is észre veszed, hogy mennyi minden megváltozott körülötted. (Ebben a Személyiség Integrációs Tréning adhat plusz segítséget)

10. Sikerélmény – Az új szokásmintáidban gondoskodnod kell (igen, ez is a Te dolgod!) a sikerélményekről, a személyes örömélményekről és az önmagadnak való pozitív visszacsatolásokról. Ha nem érzed a sikereket, eredményeket, akkor nehezen tud megerősödni az új gondolkodási, viselkedési és szokásminta. A külvilág a változásainkra nem mindig reagál jól A mi változásunk  számukra kívülről érkező stresszt okozó, ezért negatív megélést hozó, ezért önvédelmi folyamatokat,esetleg támadási reakciókat generál. Ezért a közvetlen környezet általában egyszerűen nem alkalmas arra, hogy támogasson a változásaidban, megerősítést adjon. Ezért könnyebb támogató körben megosztani mindazt, ami a belső átalakulásod közben benned történik; hiszen ők veled hasonló utakon járnak, ugyanúgy nehéznek találhatják a saját környezetükben való önfelvállalást. Ezért ez a külső sorsközösség az átalakulásodat támogató szövetségesekből álló közösséggé válik.  A támogató közösség meg tudja adni a visszajelzést, a megerősítést, és visszaigazolhatja a változások mértékét, lépéseid sikerét.

A változás folyamata

S ha a változást szemléled, akkor látod, hogy először az érzelmeidben indul egyfajta változás. Olyannyira rosszá válnak a dolgok, hogy rá kell ébredj, nem jól van ez így. Felébred benned a vágy, hogy változzanak a dolgok körülötted. Ez beindítja a vágyat, hogy új ismereteket szerezz be. Felismered, hogy a régi tudásod, tapasztalásod, gondolkodási módod nem vált be. Legalábbis a mostani körülményeket eredményezte az életedben. Belátod, hogy szükséges változtatnod a gondolkodásodon, ehhez pedig új információkra, új ismeretségekre – egész egyszerűen a korábbihoz képes MÁS térre és környezetre van szükséged. Az újat, a mást megindíthatja benned egy-egy könyv, egy új ismeretség, egy önfejlesztő programon való részvétel, egy-egy tanfolyam elvégzése.

Mindezeket többször végigjártam már, ezért tudom, hogy minden változásunkban, a személyes átalakulásunk miatt szükségünk van tágabb nézőszögekre, támogatásra, inspirációra, kísérőre, vezetésre. Hogy ne kelljen egyedül és hosszú időn keresztül végigjárd ezt az utat, ezért érdemes önfejlesztő tanfolyamokat végezned, vagy csatlakoznod a hamarosan induló Váltsd Valóra Mentorprogramomhoz, ami a fenti átalakulási lépcsőfokok végigjárására adja meg a vezetőszálat, vezérelveket, és ezekhez biztosít hátteret, az első lépéseidhez pedig támogató közeget.


Miről szól pontosan a Váltsd Valóra Mentorprogram? Hogyan lesz életreszóló saját recepted 5 hónap alatt a célmegvalósításra, teremtési folyamataidra?!😍

Február 12-én indulunk egy 5 hónapos sorsfordító, életmegváltoztató teremtő útra. Szakmai tudásom legjavát, 25 év segítőként összegyűjtött tapasztalatomat adom át a mentorprogram során. Válts Valóra… ezt a címet kapta. Méltán. Ezért indulunk…hogy valóra váltsd az álmaid, a céljaid, felold a problémáid.

Mit fogunk csinálni az 5 hónap során?

Célkitűzés és célmegvalósítás 5 lépésben, gyökérblokkoldás 5 test szintjén, 5 idősíkon és mindehhez az erőforrásaid felszabadítása, teremtő erőd aktiválása, önszabotázsaid felszámolása, akadályaid elhárítása vár rád egy erős közösségben, szakmai vezetésemmel!

2 InfoGrafika képben és egy 5 perces videóban megmutatom Neked a lényeget:

Tarts velem a következő Váltsd Valóra Mentorprogramra, melyről itt találsz bővebb leírást>>>
Várlak azok közé, akik szeretnének iránymutatást és támogatást a belső változásokban, melyek meghozzák számukra a külső változásokat, az életük jobbá válását.

Kívánom, hogy az a  fizikai valóságot élhesd, amelyre szíved szerint vágysz, és segítelek az oda vezető úton!

Szeretettel:
Pozsgai Nikoletta

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!