Nők Önérvényesítése… Asszertív módon

Nők Önérvényesítése… Asszertív módon

Nők Önérvényesítése…Asszertív módon

 

Nőknek receptre…tripla dózisban!noionmegvalositas.hu

Önmenedzsment technikákat tanítok és az önérvényesítő (ún. asszertív) kommunikációt gyakoroljuk. A probléma még ma is létezik, miszerint és egyaránt előfordulnak középvezetői beosztásban dolgozók, vállalkozónők, kisgyermekes anyukák, középkorúak és huszonévesek, mégis gyakorlatilag mindannyian küzdenek azzal a problémával, hogy minden nap harcot vívnak önmagukkal, de nem saját magukért, nem merik felvállalni véleményüket, érdekeiket, komolyabb tárgyalási helyzetben kudarcot vallanak, nem kapnak (sőt, nem is kérnek!) fizetésemelést, vagy egyszerűen a férfi kollégát léptetik előre helyettük.

 

 

Napjainkban is az ilyen beszélgetések mindig megerősítik bennem, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit a nőknek nagyon tudatosan fejleszteniük kell, az az önértékelés-önbecsülés témája, de szorosan ennek nyomában –főleg az alacsony önértékelés következtében – ott van az önérvényesítési képességek hiánya, alulfejlettsége is. Ha belegondolunk, még ma is a fiúknak egyenesen tanítják az önérdek-érvényesítést, sőt, számukra még az agresszívebb megnyilvánulási formák is megengedettek. Ezzel ellentétben a kislányoknak csendben kell maradniuk, szorgalmasan kell tanulniuk, és követni az utasításokat, azaz passzív módon megfelelni az elvárásoknak.

A férfias gondolkodás és küzdelem a karrierben sok nő szerint alapvető. Én azonban azt gondolom, hogy ez nem így van. Jó stratégia férfi aggyal IS megtanulni gondolkodni, ugyanakkor nem szükséges a férfiasnak vélt magatartásformákat is felvennünk, fontosabb ennél, hogy megőrizzük a nőiségünkből adódó lágyságot, rugalmasságot, kreativitást, diplomáciai érzéket… és mindemellett egyszer, s mindenkorra hozzászokjunk az önérvényesítéshez! Valóban előfordul, hogy keményebbek a nőkkel szembeni feltételek, de ez nem indok arra, hogy „elférfiasodjunk”, erőszakossá váljunk, és átvegyük a rivalizálás kényszerét.

Nekünk, nőknek is vannak érdekeink és vannak határaink, amelyek meg kell védenünk. Megszokhattuk, hogy ezeket semmibe veszik, de ez még nem ok arra, hogy így is haljunk meg és egy életen át szenvedjünk tőle. A saját értékeinkre, érdekeinkre és jogainkra alapozott önérvényesítés és „önvédelem” egészséges, sőt, természetesnek kell(ene) lennie, emellett a nőiségünkből adódó erővel, az emberi és női értékeinkkel is tisztában kell lennünk és építenünk kell rájuk. A reális önértékelés, a pozitív énkép kialakítása és az érdekérvényesítés fokozottabban fontos nekünk, nőknek – és ez igaz az életünk minden területén és az önmegvalósításunk minden szintjén!

 

Ismerd meg értékeidet, építs rájuk és foglald el méltó helyedet a világban!

 

 

Önérvényesítés asszertív módon

Az önmenedzsment tulajdonképpen egy tudatos és sikert eredményező életvitel. Nem csupán viselkedési forma, egy maszk, melyet felveszünk, amikor épp arra van szükségünk, sokkal inkább gondolkodás- és létforma. Az életed minden területére és teljes lelkületedre kihat.

A hatékony önmenedzsment egyik alapkulcsa az önérvényesítés.  Az önmenedzsment és annak eszközei – erőforrásokkal való gazdálkodás (idő, pénz, energia), életirányítás vagy éppen a motorként ható önmotiváció, a problémamegoldó, kreatív és konstruktív gondolkodás stb. – ugyanis nem tudnak működni önérvényesítés nélkül.

Na de mit is jelent az asszertív kommunikáció?

asszertív kommunikáció

Az asszertivitás vagy asszertív kommunikáció olyan tanulható kommunikációs készség, viselkedési vagy gondolkodási mintázat, amelynek során az asszertívan kommunikáló személy magabiztosan, a saját érzéseit, igényeit, szükségleteit tudatosítva, ezeket őszintén felvállalva tud megnyilvánulni érzelmileg nehéz szituációban is (tiszta önkifejezés), egyúttal képes arra is, hogy meghallgassa, felfedezze és megértse a másik fél érzéseit, igényeit, szükségleteit is (aktív figyelem, értő figyelem). Kommunikációjának célja a konfliktus megoldása, miközben minden résztvevő fél igényeit szem előtt tartja – nem hódol be, de nem is próbálja dominálni a másik felet.

Önfelvállalás a környezetben

 1. Tudom, ki vagyok és mit akarok
 2. Tudom, miben vagyok jó
 3. Tudom, mi felé haladok
 4. Az álláspontomat és az érdekeimet eredményesen képviselem
 5. Kommunikációm tiszta, követhető és erő árad belőle
 6. Lényemben nőies és harmonikus vagyok
 7. Teljes, egyenrangú nő vagyok

 

 

Az asszertív viselkedés olyan önérvényesítő magatartás, melynek során képes vagy:

 • kifejezni érzéseidet, gondolataidat (nem elég ezeket tudni, ismerni, hanem ki is kell fejezni, és kifejteni, a másiknak is egyértelműen értésére adni, én-közlésekkel neki átadni),
 • érvényesíteni jogaidat és
 • ezáltal elérni céljaidat úgy, hogy eközben
 • figyelembe veszed mások érzéseit, gondolatait, érdekeit és jogait, valamint a végkimenetel tekintetében (ne érezze magát rögtön sértve a másik a közlésed nyomán, hanem ösztönzöd őt is arra, hogy saját magát ugyanígy fejezze ki, és a saját érzéseit meg tudja fogalmazni)
 • nyer-nyer megoldásra törekszel.

 

Az asszertív viselkedés senkinek nem veleszületett képessége, mindenki tanulja azt!

 


 

Az Önmenedzsment Mesternője!

Az Önmenedzsment kifejezést sokféleképpen használják, leginkább az önérvényesítő képességre gondolván, holott ez egy sokkal komplexebb képesség és készségegyüttes!

Az önmenedzsment készségek olyan ismeretre és gyakorlati jártasságokra, képességekre épülnek, melyek segítségével biztosíthatod, hogy sikerül önmagadat kibontakoztatni, az életcéljaidat elérni és valódi jól-létet teremteni önmagad és szeretteid számára!

Ha már tudod ki vagy és mit akarsz jó úton haladsz, de ez önmagában még nem elegendőMinden helyzetben fel kell tudnod vállalni mindazt, ami vagy és ami számodra fontos!

Az ehhez szükséges tudnivalókat és készségeket szedem számodra egy csokorba az

6+2 hetes Női Önmenedzsment Tanfolyamon

A tanfolyam tananyaga alapvetően a racionális, anyagi világban szükséges tudásra épül, de figyelembe veszi a NŐI  PSZICHÉ  sajátosságait és a női élet kihívásait.

Légy az Önmenedzsment MesterNője!


 

Miről szól a Női Önmenedzsment Online Tanfolyam?

A Női Önmenedzsment Tanfolyam segít felismerni ki vagy és milyen erősségeid vannak, majd segít eljutni a megvalósításhoz szükséges tudni-és tennivalókig.  Az önmegvalósításához és az modern időkben való érvényesüléshez szükséges önmenedzsment ismereteket sajátíthatsz el, az idő-pénz-energia gazdálkodástól az önérvényesítő kommunikációig, viselkedésig! Mindeközben folyamatosan hangsúlyos szerepet kap majd a nőiség megélése, a női szerepek összeegyeztetése a modern, megváltozott kihívásokkal teli, sok esetben férfi-arcú világunkban. A tanfolyam végére rád szabott életstratégiát fogsz tudni kialakítani, mely alapján könnyen és hatékonyan tudod szervezni és alakítani a saját életed.Továbbá még rengeteg téma és fejlesztő segítség számodra!

További részletek a tanfolyam tartalmáról az alábbi link alatt: https://noionmegvalositas.hu/noi-onmenedzsment-online-tanfolyam-oktober-11tol/


 

Különleges és egyedülálló tanfolyamról van szó!

A Női Önmenedzsment Tanfolyam most induló képzése egyedülálló, különleges az országban és a világon is! Életre szóló élményekben, támogató női közösségben, élet igenlő szemléletben lesz garantáltan részed!

Mennyibe kerül mindez?

40 000Ft (bruttó)

a 6+2 hetes online tanfolyam részvételi díja

Kiegészítő további lehetőségek a személyes találkozást biztosító Női Önmenedzsment szeminárium>>> kapcsán:

 

Kockázatmentesség!

Garanciát vállalunk a tanfolyamért, azaz, ha nem leszel elégedett a programmal, akkor azt visszamondhatod, a tanfolyam díját a (az igénybe nem vett időszak után részarányosan) visszautaljuk a számodra.

Összefoglalva, akkor mit is kapsz a Női Önmegvalósítás Tanfolyam során?

 1. A tanfolyamhoz tartozó oktatási anyagokat, melyekhez egy zárt oldalon férhetsz hozzá. Ez várhatóan 20 leckét jelent., de eddig minden oktatási programomban túlteljesítettem ezt a számot:)
 2. A zárt oldalhoz tartozó összes előnyt: közösséget és támogató kapcsolatokat, kérdezési lehetőséget tőlem és társaidtól.
 3. A bónusz anyagokként minden pillér mellett az oldalra felkerülő támogató írásokat, ösztönzőket, életjavító írásokat, tippeket.
 4. Az online oktatás során felmerülő problémáidhoz technikai segítséget.
 5. Kedvezményes részvételi díjat a Személyiség Integrációs Tréningjeimhez (esti vagy egész napos)

Kezdés:

2021. október 11.


 

Kik tartják a Női Önmenedzsment Tanfolyamot?

Az oktatási programot szakmailag Pozsgai Nikoletta, karrier-és életvezetési tanácsadó, kineziológus, női önmegvalósítás specialista állította össze. A program jelentős részében tanít, önismereti -és személyiség integrációs trénerként segíteni a résztvevők fejlődését.

Karrier-és életvezetési tanácsadó, szakterülete a női önmegvalósítás.
Tréneri és tanácsadói munkája során közel ezer embernek segített már magánéleti válsághelyzetekből való kijutáshoz. Az általa használt önfejlesztő módszeregyüttes legfontosabb építőkövei a karrier-coaching és a kineziológia, melyek segítségével beazonosítható és megszüntethető az akadályozó tényezők testi-lelki szinteken egyaránt. Segítségével aktiválhatod ’siker és jóllét potenciálodat’, azaz megvalósíthatod céljaidat, álmaidat!


 

Regisztráció/Jelentkezés

A jelentkezéshez töltsd ki az alábbi rövid űrlapot, majd e-mailben értesítelek a továbbiakról!

Jelentkezhetsz az alábbi link alatt is, ahol a részleteket is olvashatod!:

https://noionmegvalositas.hu/noi-onmenedzsment-online-tanfolyam-oktober-11tol/

…vagy itt alább az űrlap kitöltésével.

Keresztnév:*
E-mail:*
Vezeték Név:*
Postacím (ahová a számlát küldhetjük):*
Számlacím (cégnév és cím):*
Melyik csomagot kéred? 1. Online tanfolyam 2. Online tanfolyam + szeminárium*
Megjegyzés:

 

Mi történik a jelentkezésed után?

A jelentkezésed után automatikus megerősítő levelet kapsz a rendszertől, amennyiben ez nem érkezik meg a megadott e-mail címedre kérlek írj az npozsgai@noionmegvalositas.weblapmentor.hu címre. A jelentkezésed elfogadása után a fizetési tudnivalókról és a tanfolyam megkezdésével kapcsolatban tájékoztatást kapsz. Technikai segítséget minden ponton adunk a zárt oldalhoz való regisztrációtól, a tanfolyammal kapcsolatos további tudnivalókig.

***

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!