Minden kapcsolat ajándékot hoz…Te kibontottad már az ajándékaidat?

Minden kapcsolat ajándékot hoz…Te kibontottad már az ajándékaidat?

ajándék
A kapcsolataid ajándékok...kinyitottad már őket?

Már javában októberben járunk, ami a mérleg jegyéhez tartozó, a testi szépség-és vonzerő mellett a harmónia és összerendezettségről is szóló hónap. A belső világunkban való béke és rend megtartása-fenntartása komoly feladat lehet a kizökkentő események mellett. A kapcsolataink – azaz az életünk során körénk rendeződő emberek megmutatják a bennünk zajló folyamatokat, tükörként visszatükrözik belső változásainkat. Nézzünk bele a tükörbe…

Az ajándékokat  hozó kapcsolatok

A kapcsolatokról én így gondolkodom: Az életünk során mellénk rendeződött emberek mind valamilyen “ajándékcsomaggal” érkeznek, és az ajándékaikat vagy kibontjuk vagy nem. Ha kibontjuk legalább van esélyünk örülni vagy alkalmunk nyílik tanulni valamit önmagunkról.  Azonban félelmeink vagy más bennünk működő előfeltételezés miatt az ajándékok jó része kibontatlan marad.

Ajándék-bontogatás:)

A kapcsolataid belső rendezéséhez ajánlok egy általam használt hasznos és igen tanulságos gyakorlatot:

1. Vedd elő a naplódat/jegyzetfüzetedet vagy egy üres lapot. Készíts három oszlopot és írd fel a számodra fontos kapcsolataid neveit. Legalább 3-3 név (lehet élő és már meghalt személy is) szerepeljen minden oszlopban:

  • Első oszlopba kerüljenek azok, akiket a legközelebb érzel magadhoz
  • A második oszlopba kerüljenek azok, akiktől sokat tanultál (akár pozitív, akár negatív megtapasztalásoknak köszönhetően:)
  • A harmadik oszlopba pedig azok, akikkel negatív megéléseid voltak, haragban, elkerülésben vagy (azaz távolról sem akarsz találkozni vele vagy tudni róla), vagy akikkel rendezendő adósságod van – anyagi és/vagy lelki értelemben.

2. Minden név mellé írd oda, hogy milyen ajándékot kaptál tőle. A hozzád közel-állóknál talán könnyebb dolgod lesz, de kis gondolkodással és “pozitívra állított fókusszal” a negatív kapcsolatoknál (3. oszlop) is meg fogod találni, hogy mit kaptál attól az embertől.

Ha több időt tudsz magadra szánni, akkor kiterjesztheted a gyakorlatot még több névre és kapcsolat-elemzésre:)

A lényeg az, hogy ezúttal tudatosan hajlandó vagy megnézni, hogy milyen emberek rendeződtek köréd az életed során és végre ÁTVENNI AZ AJÁNDÉKAIKAT, akármilyen előjellel is érkeztek. Minden csomag a te nevedre szólt, tehát előnyödre válhat, ha kezdesz vele valamit:)

Mihez kezdj az eredménnyel?

Javaslom, köszönd meg amit kaptál – lehet ez egy hálaima, lehet egy telefonhívás vagy levél. Ami jól esik. A legfontosabb, hogy tudd kitől mit kaptál és hogy mindannyian azért érkeztek, hogy segítsenek neked valamiben. Így szemlélve az egész világ és vele az összes kapcsolódásod sokkal pozitívabbá válik és várhatóan az történik veled is, ami velem… kiváncsian és meleg-szívvel várom az újabb kapcsolati megéléseket, mert tudom, hogy mindannyiszor AJÁNDÉKOT KAPOK ÉS ADOK:)

A kapcsolataid rendezésére alkalmas lehet a kineziológia és a Személyiség Integrációs Tréning (családállítás+pszichodráma+kineziológia) módszere is, mert mindkettő fő célja, hogy te és az életed (s vele minden szereplője) jóban legyetek és az élet ajándékait át tudd venni, be tudd építeni és hasznodra tudd fordítani.

A következő Személyiség Integrációs Tréning június 27-én, szerdán lesz, erre még SEGÍTŐNEK LEHET JELENTKEZNI! Aki állítani is szeretne annak a július 11-i, következő alkalmat ajánlom figyelmébe.

Bővebben a SzInT módszeréről itt olvashatsz:

Az egyik legfontosabb, a személyiségünkre leginkább ható személyek a családtagjaink, ezért a velük való kapcsolataink gyógyítása mindig elsőrendű kell legyen:) A családállítás-családgyógyítás kapcsán nyíltan válaszoltam egy olvasói kérdésre, ezt érdemes lehet elolvasnod:

Jó kapcsolat-elemzést és ajándékozást:)

Szeretettel:

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

női önmegvalósítás specialista

noionmegvalositas.hu

www.kineziologiakezeles.hu

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!