Legyen 2011 a válságok és katasztrófák éve helyett a lehetőségek éve!

Legyen 2011 a válságok és katasztrófák éve helyett a lehetőségek éve!

Egyre több oldalról hallom a médiában, hogy 2011 a katasztrófák éve lesz és milyen szörnyűségek várnak ránk. Háááát…ettől a hideg ráz. Nem, nem a katasztrófáktól:) Sokkal inkább a hozzáállástól és a riogatástól. Ha arra koncentrálunk, hogy milyen negatív fényszögek milyen katasztrofális végkimenetelekkel járhatnak, akkor félelmet keltünk másokban és magunkban is. Ha félünk, akkor gerjesztjük a saját félelmünket, kicsinység-érzésünket, és ezzel romboljuk az önértékelésünket, hatástalanítjuk az immunrendszerünket. A félő ember manipulálható, kihasználható és ez sokaknak jó lehet átvinni azt, amit akarnak.

Aki fél abban felerősödtek a két-ségek, a “szűk-ségre” centrál és csak a bőség hiányát látja az életében. A fókuszváltás itt nem javaslat…túlélési életstratégia.

Mit válasszunk a félelmeink helyett?

A kínai medicina alapja – és igen, a nyugati ezoterizmus is hangoztatja – “amire figyelsz az nő”. Akkor növeljük azt, amit szeretnénk és engedjük el azt, amiből nem kívánunk többet magunknak és másoknak. Válts fókuszt minden alkalommal, amikor Te vagy a környezetedben bárki a negatívumokra és a világ csődjére, az áthatolhatatlan akadályokra fókuszál!

Kiknek fog válságot, katasztrófákat és kemény tanításokat hozni 2011?

Azoknak, akiknek minden más év és maga a sors egyébként is hozna. Azoknak, akik rossz irányba tartanak, nincsenek a helyükön – nem a saját életüket élik, a megfelelési kényszerek és külső-belső elvárásaik rabjai.

A válság minden esetben következmény. Valamit megmutat abból, amit nem csinálunk jól. Voltak előzményei, de nem figyeltünk rájuk, nem vettük komolyan őket. Amikor mér elég rossz nekünk és kilátástalanságban szenvedünk, akkor eljön az igazság pillanata és van lehetőségünk kilépni az örvényből. De – egy hasonlattal élve – az örvényből csak az alján lehet kilépni…Azzal viszont, hogy lemerülünk a mélységeinkbe lehetőséget és esélyt is kapunk az újjászületésre. Esélyt kapunk arra, hogy másként lássuk a világot és újrakezdhessük.

Mit tehetünk?

Minden válság megelőzésének kulcsa a helyzet ismerete és “preventív gyógyítása”. A személyiség szintjén ez azt jelenti, hogy elemezzük mit csináltunk, annak mi lett a következménye és ha az nem megfelelő akkor változtatunk…azaz VÁLTOZUNK!

A válság nem akar mást az életünkben mint elérni a változást. Ha nem változunk idejében, akkor majd változtatni kényszerítenek a megváltozott körülményeink.

Két alapvető élettörvény

Bölcsebb út, ha megelőzöd és változol magad. A változás soha nem fog abbamaradni…ez hiú ábránd. A változás állandó. Ez a 21. század legalapvetőbb élettörvénye.

Mielőtt eltörnél…beleszakadnál…hajolj el, hajolj meg…légy rugalmas és változtass. Figyeld meg mi történik és találd meg benne a kiutakat, kiskapukat és felnyíló lehetőségeket.  Ez a második legfontosabb élettörvény…a rugalmasságé.

Na, jó, de akkor konkrétan mit lehet tenni?

Tisztázd ki vagy és mit akarsz az életedtől. Mi az, ami fontos és mi az, ami nem. Minden, ami fontos azért, ha kell dolgozz meg,  ha kell engedd meg/be.

Erősítsd önmagad, az önbizalmadat, az önbecsülésedet, mert ezek segítenek újjáépíteni az életedet és hinni abban, hogy ezúttal lehet másként.

“Az légy, aki a múltat magában oldja fel” (Koromrántól szabadon idézve:) Addig járj utána, amíg látni tudod a személyes és családi múltadat mint egy térkép (önismeret, családállítás, SzInT, kineziológia stb.). A térkép ki fogja rajzolni, hogy honnan jöttél és hová tartasz most. Ezen a ponton dönthetsz először arról, hogy kívánsz-e más irányba menni.

Mindemellett fontos a felsőbb hatalmakban való hit is (gondviselés, Isten, Forrás), de mint a jó öreg vicc tartja: “vegyél először sorsjegyet, hogy nyerhess”. Azaz neked is ott kell lenni a folyamatban és észre kell venned a szerepedet az életed alakulásában.

Fél-elem helyett Magabiztosság, Hit és Tetterő

A két-ségeinket önmagunkkal szemben és a világ alakulásával szemben érdemes a saját érdekünkben feloldanunk. Az egység életérzésében, a szeretet megéléseiben nincs két-ség, szétesettség.

Légy óvatos az “ingyenességgel”, ki fognak használni!

Ma ezt mondta nekem valaki… Azt feleltem, hogy nem kell óvatosnak lennem, mert nem az én dolgom, hogy ki mit kezd az általam ingyen felajánlott lehetőségekkel. Ami az én részem és az én feladatom az az, hogy odaadjam, amit tudok, megoldjam, hogy odaadhassam pl. akkor is, amikor nem tudok személyesen ott lenni, mert éppen a kisfiammal vagy a családommal vagyok. Amikor a fiam született kerestem és találtam olyan módokat, ahogy a tudásomat átadhatom, tehetem a dolgom, akkor is, amikor fizikailag máshol vagyok és más a dolgom. Az internet, a honlapjaim, az online oktatási programok vagy akárcsak a hang -és videókészítés mind megtalált és alkalmazott eszközökké lettek az idők során. Mára megtanultam őket és használom őket, hogy tehessem a dolgom.

Felismerés!

Az én dolgom, hogy tegyem a dolgom, adjam, amit tudok…az, hogy nem tud mindenki nekem közvetlenül ellenértéket adni, az nem jelentheti azt, hogy ne adjak. …és azt sem jelenti, hogy nem fogok kapni tőle, általa. A legtöbbet azzal kapok, hogy azt teszem, ami a dolgom, amiben valóban ott van a szívem-lelkem.  Lehet, hogy máshol-mástól-más utakon kapom vissza azt, ami energiát beleteszek.

Mi a dolgom?

A tanítás az egyik. Információ-szemlélet-tudás-bölcsesség-tapasztalat rendszerezése, átadása vagy közvetítése. Öntudatra ébresztés, középpontba helyezés és szeretettel-teli megtartás…ez a másik.

Miért dolgozom ebben az évben (is)?

Hogy egyre kevesebb ember legyen, aki megrémül a riogatásoktól, aki attól retteg, hogy nem tudja kifizetni a számláit, hogy elhagyják és magára marad, ha felvállalja magát, stb.

Nem, nem a félelem ellen dolgozom…hanem az egység-ért. A személyiségen belül, a lelken belül, a családon belül, a kapcsolatokon belül, a népeken belül és a világon belül.

Azért vagyok, hogy egyre több ember legyen, aki megtalálja önmagát és helyére billenti először a saját világát. Ezért választottam a kineziologiakezeles.hu mottójául: “Találd meg önmagad és a világ a helyére kerül”.  A belső világod és ezt követi a külső is. A kis-világod és Földünk nagy világa is.

…és tudom, hogy a világunk harmóniája, békéje a nők kezében van most…ezért írtam a noionmegvalosias.hu mottójának: “A női teljesség ajándéka – a világ harmóniája”...és ezért helyezek ekkora hangsúlyt a női erő ébresztésére, a nőiségben való kiteljesedésre.

Ott állsz az út végén…

Aminek tehát részese vagy azzal, olvasod az oldalt vagy ezt a levelet, az az, hogy elfogadod a tanítást, elfogadod a lehetőséget. Lehet, hogy egy mondat lesz, ami előrevisz…de akkor már az is elég volt:)

Az online programokat azért találtam ki, hogy egyszerre több nőnek taníthassak és 2011-ben egymásra épülnek majd azok a tanfolyamok, ami a női önmegvalósítás útján segítséget adnak. Mindegyiknél szeretném az ingyenességet és a kedvezményes részvételi lehetőséget tartani!

Ami fontos:

A tanfolyamok és az oldalon megjelenő írások havi szinten tematikusak lesznek és egymásra fognak épülni, hogy végig kísérjenek az úton önmagad felé és a magabiztos, egység-tudatossággal megélt életed felé nőként és emberként!

Az első ilyen tanfolyam a Női Célkitűzés-Célmegvalósítás Online Tanfolyam, ami január 17-ével indul és 6 héten át tart!

Az  50 ingyenes hely 2 óra alatt elkelt, de még van az  “Annyit fizetsz, amennyit tudsz” csoportban  12 hely és a teljes áras csoportban 15.

A Célkitűzés-Célmegvalósítás tanfolyamról,, a tananyagról, a célokról és más fontos információkról itt találsz bővebb leírásokat:

Valósítsd meg rövid és hosszú távú céljaid, álmaid! – célkitűzés-célmegvalósítás tanfolyam információi>>>

Jelentkezni is úgy tudsz, hogy rákattintasz a linkre és az oldal alján található regisztrációs űrlapot kitöltöd!

Jelentkezés:

Ha az “annyit fizetsz, amennyit akarsz” csoportba siess a honlapra, hogy még legyen helyed az első tanfolyam indításnál.

Egyenlőre technikailag nem tudok több embernek online tanítást tartani, de lehet, hogy erre is meg lesz a megoldás. …mert ahol akarat van ott út is nyílik:)

Várlak szeretettel az önmagukért tenni akaró nők között!

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, életvezetési tanácsadó

női önmegvalósítás specialista

noionmegvalositas.hu

www.kineziologiakezeles.hu

Fontos: ha van olyan ismerősöd, akinek ajánlanád ezt a lehetőséget, ajánld neki az oldalt, hogy velünk tarthasson ebben az évben.

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!