Éljen a Nő!…ma is és minden napon:)

Éljen a Nő!…ma is és minden napon:)
Micsoda Nő
Julia Roberts a Micsoda Nőben

Egy kis történelem, mit is ünnepel a világ ezen a napon?

1910-ben határozták el, hogy nemzetközi nőnapot tartanak annak emlékére, hogy 1857. március 8-án New Yorkban a textilipari munkásnők a béregyenlőségért és munkaidő csökkentéséért sztrájkoltak. A dátum akkor vált véglegessé, amikor 1917-ben Oroszországban ugyanezen a napon tüntettek a nők kenyérért és a békéért.

Az ünnep igazi születése korábbra, a századfordulóra tehető, és szorosan összekapcsolódott a nők különböző jogainak követelésével. Néhány évtized elteltével, amikor már egyre több országban vívták ki a nők a választójogot, és a mozgalom elérte legfőbb célkitűzését, hanyatlani kezdett. A ’60-as évek nőmozgalmai során viszont új értelmet kapott a nőnap: a nők már az egyenjogúságukért küzdöttek. 1977-ben az ENSZ is elismerte, és felvette a világnapjai közé.

Magyarországon először 1914-ben ünnepelték a nőnapot. 1949-től az állami propaganda állította a saját szolgálatába, a rendszerváltás után viszont az ünneplése visszaszorult. Érdekes momentum azonban, hogy Oroszországban a mai napig munkaszüneti nap március 8.

A magam részéről a nőiség és a női kreatív energia ünnepeként tartom a napot és köszöntök minden nőtársamat, NőVéremet!:)

A szépség, harmónia és szerelem varázslónője!:) Ezek is mi vagyunk!

Mi van  NŐ és a FÉRFI mögött?

Egy kis ráadás érdekesség a számmisztikai vonatkozások iránt érdeklődőknek:

N (5) + Ő (6) = 11-es rezgésű szó, a 11 pedig a belső erő száma, mely az intuíció meghallgatásán alapuló tettekben és létben megnyilvánuló nagy erejű teremtésre képes energia, mely mögött érzékenység és biztonságvágy húzódik a mélyben. Óriási kreatív erő, gyengéd, de korántsem gyenge szívvel a háttérben, mert nőnek lenni azt is jelenti, hogy intuitíve a szívünk bölcsessége alapján merünk létezni és szeretni.

Az 5-ös ezen túl a belső hit száma és a kiegyensúlyozott erőé,  a 6-os pedig a szív szava szerinti döntésé és a harmóniáé. Kellemes összetétel!

F (6) + É (5) +R (9) + F (6) + I (9) = 35 — 8-as rezgésű szó. A 8-as a határozott, objektív és reális szemlélet száma, ezen túl a bőség teremtésé és a végtelenségé. Kifejezetten aktív és teremtő aspektus, a határozott és célorientált cselekvés energiája.

A női aspektusunk hallja meg (fogadja be) könnyebben a szív szavát és a férfias aspektusunk az amelyik megvalósítja a fizikai világban a szív bölcsességének megfelelően kitűzött célt. A jobb félteke (nőies,befogadó, intuitív) és a bal félteke (férfias, cselekvő, racionális) pedig együttes és integrált működéssel képes csak teljességgel és jó hatásfokkal működni. A kettő együtt működik csak jól! Erre a tézisre épülnek a Célmegvalósítás Mesterkulcsai könyveim is:)))

Ahány nő annyi féle
Feketék, szőkék , barnák, vörösek… vékonyak és kevésbé vékonyak…A Nőiségünk nem ettől függ!

Ahány nő, annyi különböző és egyedi brilliáns:) A külsőtől, kortól függetlenül is csodák rejlenek bennünk és mutatkoznak meg lépteink nyomán, mosolyok bontakoznak ki ölelésünk vagy egy egyszerű mosolyunk nyomán. A lényünkkel gyógyítunk, szeretetünkkel varázsoljuk nap, mint nap életünket és mások életét széppé!

Mindezek bőven adnak lehetőséget és hátteret annak, hogy magabiztos és ragyogó NŐ légy!

Te milyennek látod önmagad nőként?

Kívánom, hogy lásd magad csodálatosnak és meríts erőt nőiségedből!

 

Nők Napjára írom Neked-e sorokat, Nőtársamként köszöntelek Női Teljességedben Látva Téged. Férfi olvasóimnak pedig kívánom, hogy tudják így látni, tisztelni, becsülni és szeretni a Nőben az Isteni Nőit.

A Nők napját március 8-dikán ünneplünk – nem is olyan rég óta.Lehet vitatni, hogy ki és milyen céllal hirdetett először nők napját. Szerintem nem ez a fontos. Sokkal fontosabb, hogy a NŐK maguk ráébredjenek arra milyen csodálatos és egyenként különleges virágai a Földnek, a Létezésnek. S fontos, hogy a mellettük élő férfiak tisztelettel, megbecsüléssel és talán csodálattal tekintsenek a NŐ-re. Tudják, hogy a férfi tekintet és erő felemeli a nőt. Mert bár önmagunkért is öltözünk és nőtársainkért is, de valljuk be…legalább annyira a férfiak tetszéséért “szépítjük” magunkat.

A nőiség csodájáról rengeteg előadást tartottam már megannyi fórumon. S még mindig tele vagyok lelkesedéssel és a nőiség ébresztése iránti szenvedély belső tüzével, hajtóerejével. A szívem együtt dobban a nőiséggel és a nőiségért. De nem feminista értelemben, hanem a férfi-nő egymást kölcsönösen kiegészítő, együtt teremtő közösségéért, s a kapcsolódás energiaterében létrejött új csodákért; az új kapcsolati mintákért, a szer-elem és szeretet hétköznapi megnyilvánulásaiért dolgozom.

Nem egyszerűen hiszek abban, hogy férfi és nő megtalálhatja egymást és jó kapcsolatban élhetnek. Tudom, hogy ez elérhető és megélhető valóság:

  • az egyénen belül – férfi és női energiáink egyensúlyának révén
  • a párkapcsolaton belül – a férfi és a nő szívtáncában, a lelkeik végtelen összekapcsolódásában,  a szexualitás magasabb, tantrikus formáiban, a hétköznapok együtt cselekvésében s közösen megélt kihívásaiban
  • a Föld egészén a férfi és a nő együtt-teremtése szintjén.

Mindehhez fontos, hogy a nők ráébredjenek a bennük rejlő csodákra, a kiapadhatatlan belső erejükre, az ezerarcú földi Istennő mivoltukra, a szerelmük és szeretetük férfit és a Földet felemelő erejére. S fontos, hogy az önbecsülésük megerősödjön, s meggyógyítsák a férfiakról alkotott belső képeiket – régi emlékeken alapuló meggyőződéseiket.

Mindebben segít a Nőnapi Női Teljesség című hanganyagcsomag, melyet nőnap alkalmából kedvezményes áron ajánlok Neked Nőként és Neked Férfiként, hogy megajándékozhasd vele szeretett Nőtársadat, nővéredet, párodat. 

A Női Teljesség hanganyagaival ünnepeld nőiséged, hozz neki örömet, hogy látod benne nőiségéből fakadó kincseit!

>>>A kifejezetten nőknek készült hanganyag csomagot még megrendelheted ma is. Önmagadat, nőiséged ünneplését megszentelheted ilyen módon is. Önmagadra szánva az idődet, önmagad épülésére, belső szépséged felismerésére és női teremtő erődbe érkezésre.

>>>AJÁNDÉK:

A Csodálatos Nő vagy c. meditáció felvételét ajándékba adom a csomag hanganyagai mellé!

A kedvezményes ajánlat március 12-dikéig érvényes.

 A Női Teljesség hanganyag csomag tartalmáról itt olvashatsz, itt rendelheted meg>>> 

 Teljes, örömteli életet kívánok    Neked!

 Szeretettel:

 Pozsgai Nikoletta

 kineziológus, TEK oktató

 életmód-tanácsadó  -és  terapeuta

 női önmegvalósítás specialista

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!