Hogyan sajátíthatod el az asszertív viselkedési formákat és kommunikációt?

Hogyan sajátíthatod el az asszertív viselkedési formákat és kommunikációt?

Hogyan sajátíthatod el az asszertív viselkedési formákat és kommunikációt?

Hogyan tudod magad megerősíteni?

 

A nem asszertív viselkedési minták kialakulásának oka a gyermekkorban történt gyakori elutasításban és negatív ítéletben keresendő. Az egyén énképének formálódása ugyanis nagyban függ a környezet visszajelzéseitől, és ha sok a negatív visszajelzés, akkor az egyén negatív énképet alakít ki önmagáról. A negatív énkép pedig melegágya az agresszivitásnak (mint kompenzáció), vagy a manipulációnak. Az énkép az életünkben szerzett összes tapasztalataink eredménye, meghatározza hatékonyságunk és teljesítményünk szintjét élet minden területén, valamint önmagunkba vetett hitünket is alapjaiban befolyásolja.

 

Ez azért különösen lényeges pont, mert bármi, amit elhiszünk magunkról, az igazzá válik, mivel azzal összhangban cselekszünk. Mondj IGENT önmagadra!

 

 

Te hogy látod magad?

Mivel az énképünk nem a realitáson alapszik, hanem olyan információkon, amiket igaznak tartottunk, vagy mások (szülők, tanárok, rokonok, barátok hatásai, stb.) igaznak tartottak rólunk és ezt mi elfogadtuk, bármikor lehetőségünk van azt megváltoztatni. Énképünk felemelésével – amikor azt gondoljuk, hogy többre vagyunk képesek annál, mint amit jelenleg meg tudunk tenni – életünk bármely szféráját könnyedén tudjuk fejleszteni. Ehhez mindössze a gondolatainkat kell átalakítani, és elhinni, hogy képesek vagyunk erre. Életünkben minden pozitív változás az énkép változásával kezdődik.

Csak akkor tudunk asszertívan viselkedni, ha az önbecsülésünk legalább „megfelelő” szinten van, és képesek vagyunk kialakítani, megtartani lelki egészségünk stabil szintjét is.

 

 

 

Lelki egészségünk – az önelfogadás, önbizalom megfelelő szintje, mások elfogadásának képessége, valamint a mások iránti bizalom – és önbecsülésünk egyben az asszertív viselkedés alapjait is képezik.

 

 

Az asszertivitás elősegítése

 • Tanulás a hibákból (azaz jogom van ahhoz, hogy tanuljak a saját hibáimból és ehhez joga van másoknak is. Jó, ha abból indulok ki, hogy a másik fél is szívesen lépne túl a múlt hibáin, okulva azokból és általuk kiküszöbölve a jövő tévedéseit)
 • A tévedés biztonsága (azaz jogom van tévedni, és megvan a biztonságom, hogy ezt meg is tehetem – „sajnálom, tévedtem, legközelebb igyekszem másképp csinálni”)
 • Az ellentmondás biztonsága (fentiekhez hasonlóan jogom van ellentmondani, és megvan a biztonságom, hogy ezt gyakorolhatom. Ez óriási erőt ad, kiváló gyakorlóterep ehhez pl. a dackorszak: ki tudja mondani a gyerek, hogy valamit nem akar, nem szeretne, ki tudja fejezni az akaratát. Ez egy fejlődési lépcső, fontos állomás és erőgyakorlat, tehát nem szabad sem belefojtani a gyermekbe, és ráerőszakolni a szülői elvárásokat, sem teljesen megengedni neki mindent, hanem pont az asszertivitás lehet a köztes megoldás: „értem, amit mondasz, miért érzed így magad?” Ezzel kimozdítjuk a helyzetből, megélheti a dacot is, ugyanakkor kijött a probléma is, és tovább lehet lépni.)
 • A vállalati kultúra – környezet változtatása (ha elkezded az asszertív viselkedést alkalmazni, lassan, de biztosan hatással leszel a környezetedre, és az elkezd változni)
 • Érdeklődés (Jogom van érdeklődni és a lehető legtöbb információt megkapni, hogy értsem a helyzetet, értsem magamat és a társaimat benne. Maga az érdeklődés nyitottságot feltételez az új iránt, megismerési szándékot és lehetővé teszi a rugalmas hozzáállást, mások véleményének, igazának elfogadását. Kifejezetten hasznos a konfliktushelyzetek kezelése során is).

Miben fogsz fejlődni ha elsajátítod az asszertív kommunikáció lépéseit?

Az asszertív viselkedés és kommunikáció elsajátításával a következőkben is fejlődni tudsz:

 1. kommunikációd és személyed magabiztosabb lesz
 2. nő a meggyőző erőd
 3. a beszédkészséged fejlődik,
 4. egyre tisztábban, követhetőbben és erőszak-mentesebben fogsz kommunikálni
 5. a fellépésed határozottá és következetessé válik, jó értelemben vett elszántságot, céltudatosságot tükröz
 6. a környezeted véleményének, személyének könnyebb megértése, elfogadása
 7. erőteljesebb hatást leszel képes gyakorolni a környezetedre
 8. könnyebben fogod tudni tiszteletben tartani a másik véleményét, személyét és céljait
 9. elfogadtatod a saját álláspontodat, magad mellé tudod állítani a hallgatóságot
 10. könnyebben tudsz kényesebb ügyeket elintézni, nehezebb tárgyalásokat lefolytatni
 11. jelentősen javul a célmegvalósító képességed

 

Megváltozik az életed, és a jó irányba…mondj IGENT önmagadra!

 

Tippek az asszertív kommunikáció fejlesztéséhez:

 1. Fejleszd az önbecsülésed!
 2. Használj pozitív nyelvezetet!
 3. Kérdezz asszertív módon!
 4. Beszélgetőpartneredet értő figyelemmel hallgasd!
 5. Fogadd el más igazát is!
 6. Használj „én-üzeneteket”!
 7. A nonverbális üzenetek aktív figyelése
 8. Ne általánosíts!
 9. Fogalmazz egyértelműen!
 10. Ne magyarázkodj!
 11. Ne hagyd, hogy a partnered kitérjen a felvetett téma elől
 12. Keresd a kompromisszumot!
 13. Használd a „negatív rákérdezés” módszerét, ha szükséges!
 14. Probléma helyett a megoldást keresd!
 15. Törekedj megvalósítható kompromisszumra!
 16. Élj az önérvényesítő beismerés módszerével!
 17. Mutasd ki az érzéseidet!

 

További részleteket a könyvemben talász! Hidd el nem fogsz unatkozni a sorok között!


 

Az Önmenedzsment Mesternője!

Az Önmenedzsment kifejezést sokféleképpen használják, leginkább az önérvényesítő képességre gondolván, holott ez egy sokkal komplexebb képesség és készségegyüttes!

Az önmenedzsment készségek olyan ismeretre és gyakorlati jártasságokra, képességekre épülnek, melyek segítségével biztosíthatod, hogy sikerül önmagadat kibontakoztatni, az életcéljaidat elérni és valódi jól-létet teremteni önmagad és szeretteid számára!

Ha már tudod ki vagy és mit akarsz jó úton haladsz, de ez önmagában még nem elegendőMinden helyzetben fel kell tudnod vállalni mindazt, ami vagy és ami számodra fontos!

Az ehhez szükséges tudnivalókat és készségeket szedem számodra egy csokorba az

6+2 hetes Női Önmenedzsment Tanfolyamon

A tanfolyam tananyaga alapvetően a racionális, anyagi világban szükséges tudásra épül, de figyelembe veszi a NŐI  PSZICHÉ  sajátosságait és a női élet kihívásait.

Légy az Önmenedzsment MesterNője!


 

Miről szól a Női Önmenedzsment Online Tanfolyam?

A Női Önmenedzsment Tanfolyam segít felismerni ki vagy és milyen erősségeid vannak, majd segít eljutni a megvalósításhoz szükséges tudni-és tennivalókig.  Az önmegvalósításához és az modern időkben való érvényesüléshez szükséges önmenedzsment ismereteket sajátíthatsz el, az idő-pénz-energia gazdálkodástól az önérvényesítő kommunikációig, viselkedésig! Mindeközben folyamatosan hangsúlyos szerepet kap majd a nőiség megélése, a női szerepek összeegyeztetése a modern, megváltozott kihívásokkal teli, sok esetben férfi-arcú világunkban. A tanfolyam végére rád szabott életstratégiát fogsz tudni kialakítani, mely alapján könnyen és hatékonyan tudod szervezni és alakítani a saját életed.Továbbá még rengeteg téma és fejlesztő segítség számodra!

További részletek a tanfolyam tartalmáról az alábbi link alatt: https://noionmegvalositas.hu/noi-onmenedzsment-online-tanfolyam-oktober-11tol/


 

Különleges és egyedülálló tanfolyamról van szó!

A Női Önmenedzsment Tanfolyam most induló képzése egyedülálló, különleges az országban és a világon is! Életre szóló élményekben, támogató női közösségben, élet igenlő szemléletben lesz garantáltan részed!

Mennyibe kerül mindez?

40 000Ft (bruttó)

a 6+2 hetes online tanfolyam részvételi díja

Kiegészítő további lehetőségek a személyes találkozást biztosító Női Önmenedzsment szeminárium>>> kapcsán:

 

Kockázatmentesség!

Garanciát vállalunk a tanfolyamért, azaz, ha nem leszel elégedett a programmal, akkor azt visszamondhatod, a tanfolyam díját a (az igénybe nem vett időszak után részarányosan) visszautaljuk a számodra.

Összefoglalva, akkor mit is kapsz a Női Önmegvalósítás Tanfolyam során?

 1. A tanfolyamhoz tartozó oktatási anyagokat, melyekhez egy zárt oldalon férhetsz hozzá. Ez várhatóan 20 leckét jelent., de eddig minden oktatási programomban túlteljesítettem ezt a számot:)
 2. A zárt oldalhoz tartozó összes előnyt: közösséget és támogató kapcsolatokat, kérdezési lehetőséget tőlem és társaidtól.
 3. A bónusz anyagokként minden pillér mellett az oldalra felkerülő támogató írásokat, ösztönzőket, életjavító írásokat, tippeket.
 4. Az online oktatás során felmerülő problémáidhoz technikai segítséget.
 5. Kedvezményes részvételi díjat a Személyiség Integrációs Tréningjeimhez (esti vagy egész napos)

Kezdés:

2021. október 11.


 

Kik tartják a Női Önmenedzsment Tanfolyamot?

Az oktatási programot szakmailag Pozsgai Nikoletta, karrier-és életvezetési tanácsadó, kineziológus, női önmegvalósítás specialista állította össze. A program jelentős részében tanít, önismereti -és személyiség integrációs trénerként segíteni a résztvevők fejlődését.

Karrier-és életvezetési tanácsadó, szakterülete a női önmegvalósítás.
Tréneri és tanácsadói munkája során közel ezer embernek segített már magánéleti válsághelyzetekből való kijutáshoz. Az általa használt önfejlesztő módszeregyüttes legfontosabb építőkövei a karrier-coaching és a kineziológia, melyek segítségével beazonosítható és megszüntethető az akadályozó tényezők testi-lelki szinteken egyaránt. Segítségével aktiválhatod ’siker és jóllét potenciálodat’, azaz megvalósíthatod céljaidat, álmaidat!


 

Regisztráció/Jelentkezés

A jelentkezéshez töltsd ki az alábbi rövid űrlapot, majd e-mailben értesítelek a továbbiakról!

Jelentkezhetsz az alábbi link alatt is, ahol a részleteket is olvashatod!:

https://noionmegvalositas.hu/noi-onmenedzsment-online-tanfolyam-oktober-11tol/

…vagy itt alább az űrlap kitöltésével.

Keresztnév:*
E-mail:*
Vezeték Név:*
Postacím (ahová a számlát küldhetjük):*
Számlacím (cégnév és cím):*
Melyik csomagot kéred? 1. Online tanfolyam 2. Online tanfolyam + szeminárium*
Megjegyzés:

 

Mi történik a jelentkezésed után?

A jelentkezésed után automatikus megerősítő levelet kapsz a rendszertől, amennyiben ez nem érkezik meg a megadott e-mail címedre kérlek írj az npozsgai@noionmegvalositas.weblapmentor.hu címre. A jelentkezésed elfogadása után a fizetési tudnivalókról és a tanfolyam megkezdésével kapcsolatban tájékoztatást kapsz. Technikai segítséget minden ponton adunk a zárt oldalhoz való regisztrációtól, a tanfolyammal kapcsolatos további tudnivalókig.

***

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak az irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik, amely szerint elektronikus megrendelés esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől.

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!