Fonó: Az Asszonyok Összefonják a szálakat

Fonó: Az Asszonyok Összefonják a szálakat
Női körben, nők támogató közösségének erejében

Boldog Asszony Fonó

Női alkotókészség + Női teremtő-forma adó erő + Nőiség összeadódó lelki ereje = A Boldogságot választó NőVérek Közössége és Tere

Hamarosan útjára indul a Fonó a Grál Házban, melynek célja olyan klubszerű összejövetellé válni, ahol a leányok, nők és asszonyok rendszeresen összejárnak kézműveskednek, feleleveníthetik hagyományainkat az évkör mentén. A Fonóban helyet kap a női alkotókészség és teremtő-forma adó erő mellett a nőiség lelki ereje is. Hiszen a női közösség alapja volt minden jól működő nagyobb közösségnek, társadalmi formának. Ott megbeszélhették ügyes-bajos dolgaikat, kikérhették az idősebbek vagy tapasztaltabbak tanácsait élethelyzeteik, megéléseik kapcsán.
 
Miért Boldog Asszony Fonó?
Boldogasszony a magyarság ősi istennője, nagyasszonyunk, IstenAnyánk; ki más lehetne a nőiséget összefonó erő, kinek minőségét meghívunk ezzel a névvel; s kinek hagyományait tiszteljük szívünkben.
Ugyanakkor Boldog Asszonyokat szeretnénk látni magunk körül és tágabban az országban. Annyi a bú, bánat és szűkség, nehéz élethelyzet, mindezekből pedig panaszáradat, hogy legfőbb ideje megérkezni a Boldogság minőségeibe, s megélni a:

 • felszabadultság
 • önfeledtség
 • búfelejtő kibeszélő, kiéneklő, kitáncoló
 • összekapcsolódás
 • közösségi megtartó erő
 • kreativitás – alkotóerő
 • szépség és művészet

összeadódó, szívet vidító, lelket ébresztő hatásait és mindezzel lehetőséget adni a nőknek valóban Boldog Asszonyokká válni!
Hol lesz a Boldog Asszony Fonó?
Budapesten létezik egy hely, melynek napfelkelte színű falai, testet-lelket ébresztenek, melyben örömteli életre hívnak a színes párnák, puha plédek. A hely, mely az összekapcsolódást és a szívben virágzó életet hivatott szolgálni minden programjával már a megnyitóján a művészet fontosságát hangsúlyozta. Falain Márfy Gabriella művésznő szemet gyönyörködtető festményei ébresztik a betérő női és férfi lelkeket.  A helynek nevet és szellemiséget adó  minőség lényege az összekapcsolás és összefonás:

 • az elkülönültségből az egységbe érkező belső lelki megnyugvás
 • a férfi és a nő egymásratalálása úgy bent mint kint a boldog párkapcsolatban
 • az apa és az anya egymásratalálása a gyermekkel
 • az egyének egymásra találása a közösségi erőben

Akik ismeritek tudjátok, akik még nem annak mondjuk ez a hely a Grál Ház. Budapesten, az Erzsébet krt. 58-ban található tágas, nyitott és szabad tereket adó, mégis lélekvidító és szívmelengető nyugalom szigetén.
Kik tartják a Boldog Asszony Fonókat?
A Grál Ház alapítói Pozsgai Nikoletta és Varga Beatrix, valamint a fonó adott témájában jártas, szívvel-lélekkel jelen lenni tudó lányai és asszonyai, köztük az AranyAsszony iskola jelenlegi növendékei és ismert, elismert művészek-alkotók.
Mi történik egy ilyen Fonóban?
Az adott évköri minőségben tartott bevezető után, melyet Márfy Gabriella téma-képei segítenek; elkészítjük azokat a tárgyakat, melyek az otthonunkba velünk hazatérve feltölthetik a teret. A tárgyak készülhetnek saját célra, otthon díszítésre, ajándékozásra egyaránt. Mindezeket kiegészíti a jó hangulat, és az alkotás öröme. Az egyes évköri minőségekhez kapcsolódó dalok és táncok megismerése segíti az alkotást és a feloldódást.
Tehát mi minden történik a Boldog Asszony Fonóban?
* a nők összejönnek, alkotnak, táncolnak, énekelnek, beszélgetnek
* közben életre keltjük hagyományainkat az évkör mentén
* megbeszéljük az élet dolgait, tapasztalatot cserélünk
* gyerekeink párhuzamos nekik szóló programokon alkotnak, játszanak
Ezek szerint, jöhetnek-e gyerekek is?
Úgy tervezzük, hogy a Fonók során a gyermekeknek párhuzamosan is szervezünk alkotó-kézműves programokat, majd a program végére összehozzuk a gyermekeket és szüleiket egy közös program pontban. Lesz tehát helye a gyermekeknek, de közben tere annak, hogy az anyuka is kikapcsolódhasson, alkothasson; és a gyermek is minőségi időt tölthessen saját kis gyerek körében.  A gyermekek számára szintén az évkörhöz kapcsolódó kézműves program mellett, kapcsolódó mesével és mesejátékkal készülünk.
Mennyiben kerül egy Boldog Asszony Fonó alkalom?
Egy alkalom felnőtt esetében 3500Ft, mely tartalmazza a teljes programot és a szükséges alapanyagokat is. Amennyiben gyermekkel együtt érkezel, és ő:

 • még nem érte el a 2 éves kort, gyermekfelügyeleti díjat kérünk az ezzel foglalkozó kolléganőnk számára, mely 900Ft/óra.
 • elmúlt két éves, de maximum kisiskolás: 2500Ft/fonó alkalom.

Boldog Asszony Fonó időpontok:
December 7. Délelőtt 9:30-12:00 Címe: Fénnyel Átszőtt új valóság. Téma: adventi készülődés – fény várás története, belső fény születése. Évköri minőség: Levegő elem, Női minőség: NagyBoldogasszony, Anya és NagyAnyaság
Jelentkezéshez:
Írj a gralhaz kukac gmail.com címre!

Megosztás Facebookon

Szólj hozzá!